Last news in Fakti

31 Март, 2022 05:55 4 209 18

Октай: Връщането на държавата от мафията ще продължи до 10 години

  • осман октай-
  • правителство-
  • бсп-
  • русия-
  • владимир путин

Да не забравяме, че БСП беше партията, която избра първоначално Делян Пеевски за председател на ДАНС. "Продължаваме промяната" отне на Слави 40 мандата - това те никога няма да го простят, заяви анализаторът

Октай: Връщането на държавата от мафията ще продължи до 10 години - 1
Снимка: БГНЕС

Пропаганда е, че не е добре да има предсрочни избори по време на война, това е клише. От 2 години ние живеем в много интересно политическо време. Вълна на протеста, промяна, аз казах, че промяната ще настъпи бавно и битката да се извоюва държавата обратно от мафията ще продължи в следващите 5 до 10 години. Винаги съм казвал, че българският избирател 30 години живее в заблуда на демокрация, която остави всичко друго, но не и култура на демокрация. В България има носталгия по комунизма, живковизма и СССР. По-възрастното население продължава да живее с носталгията. Надеждата ни е в тази млада вълна.

Това каза анализаторът Осман Октай в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" на телевизия "Евроком".

"Случиха се много интересни събития от първите избори на 4 април 2021г., след три месеца победи Слави Трифонов, а след два месеца Слави загуби от "Продължаваме промяната", които дойдоха от нищото. Фалшива е тезата за "леви" и "десни" проекти от 30 години насам. Как така, ако имаме ние автентични избиратели и те разбират смисъла на платформите, става така, че вълната променя нагласите на избирателите. Настроенията на избирателите определят изборните резултати ", каза Октай.

"Идеята, която свързва коалицията - антиГЕРБ и антиБойко и евентуално антиГешев - всичко засега се прилага. Дори и закрият спецправосъдието, това абсолютно нищо не им върши. Това не е съдебна реформа. Да, те бяха бухалка на Гешев, Бойко и мафията, но първо трябва да сменят закона за КПКОНПИ и да сложат един читав човек. Когато Гешев, мъжката секретарка на Цацаров, беше поставен като главен прокурор, аз казах, че Цацаров, който е шеф на КПКОНПИ, има много по-голяма власт от главния прокурор. Гешев може да те мачка по арестите, но Цацаров може да закопчае активите на всяка фамилия и на главния прокурор, и на членовете на ВСС, и на политици, и на министри", допълни той.

"Корнелия Нинова има представителство във ВСС, но досега не е споменала името на Гешев нито веднъж. Да не забравяме, че БСП беше партията, която избра първоначално Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това са зависимости, които саботират. Вътрешните партньори в коалицията са по-големи противници на "Продължаваме промяната", отколкото външните врагове-противници ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". "Продължаваме промяната" отне на Слави 40 мандата - това те никога няма да го простят. И какво следва? Така, както се разпределиха министерствата ми говори много ясно, че всичко това е дебнене на "Продължаваме промяната", за да си върнат позициите", коментира Осман Октай.

"Путин попадна в толкова тежък капан и има опасност той да бъде елиминиран от собственото си обкръжение, защото властите в Русия настроиха целия свят срещу Путин и путинизма. Натовската логистика ще изчисти всички олигархични зависимости в Балканите и Европа. Путин разчиташе, че е подкупил всички европейски лидери. Това американците го знаеха, и ако не беше реакцията на европейците по улиците на Европа, едва ли толкова ускорено евролидерите щяха да застанат против Путин", каза още Октай.

"Аз твърде добре съм запознат с неосъществената "Българска социалдемократическа платформа" на д-р Петър Дертлиев. Намирам много общо. Познавам Стефан Янев, но ще ви кажа, че в една такава тревожна ситуация, в която развихме сега, винаги българският избирател търси лидер. По същия начин съм убеден, че натовските служби ще търсят такъв лидер. Както се случи 1997г. от нищото Иван Костов взе 137 мандата, през онези тревожни времена, и впоследствие се случиха много тревожни неща, един човек, който 6 години е бил ключов фактор в структурите на НАТО - Стефан Янев може да бъде припознат. Не казвам, че съм му фен, но ще се търси да се намери нова политическа платформа. Абсолютно фалшива е тезата, че Радев е путинист. Така се контролира тревожността в публиката и обществото", коментира анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 3 Отговор
    И дпс сте част от БГ мафията заедно с герб а ДОГАН ТЕГЛИ КОНЦИТЕ борисов МУ Е СЛУГА
  • 2 Да ама не!

    34 20 Отговор
    За всичко съм съгласен с Октай, но за Русия и Путиновата политика хабер си няма! Путин дестабилизира цяла Европа и ги принуди да плащат в рубли. Европа още се опъва като млада мома все още си стиска гащите, но зимата на 2022ще ги свали сама, когато и затракат зъбите! Дедоларизацията е в ход и хегемония с печатницата за $$$ си отива бавно! Русия и Китай ще съборят Вашингтон а Вашингтон ще завлече Европа на дъното!

    Коментиран от #4

  • 3 хихи

    12 26 Отговор
    Каза говорителят на мафията
  • 4 Мечти

    17 21 Отговор

    До коментар #2 от "Да ама не!":

    Мислех да коментирам само Октай, но такива глупости ме провокираш. Китай е сила безспорно, но как виждаш Русия да направи каквото и да е на дестабилизиращия фронт дори срещу Запада? Да не говорим, че и като цяло САЩ са толкова мощни, че е на практика невъзможно да стане това, което казваш. В най-лошия случай, както казваше един доцент във фактито преди няколко дни, може да има регионализация. А в тази регионализация в икономически план руснаците ще са абсолютни васали на Китай, докато Западът ще се развива икономически както винаги го е правил. Но не знам доколко е възможна и регионализация. Русия трябва да бъде напълно унищожена военно и икономически, за да има мир.

    Относно Октай, това, което пише в заглавието е пълна глупост. Връщането на държавата може да стане за няколко месеца-година, ако си достатъчно решителен и наистина го искаш. Какви 10 години, какви 5 лева?!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Ето това е НАСЛЕДСТВО ОТ ТИКВА

    23 3 Отговор
    12години регрес , после прочистване. Възстановяване.
  • 6 Колкото

    25 1 Отговор
    време са градили държавата на мафията , толкова и ще продължи отнемането ѝ от нея , тя е навсякъде !
  • 7 От европа

    20 7 Отговор
    Не хората по улиците на Европа а продажните политици полегнаха на Америка и скъсаха с Русия!! Хората в ЕС сега плащат двойни сметки за отопление,храна с 15% по скъпа с обезценяващи се спестявания и не са съгласни на това само защото зеленски иска в НАТО!!!
  • 8 Много

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мечти":

    са "мощни" сащ ... интересно, дали си се запитвал, на какво се дължи "мощта" им - аз, залагам на тоновете фалшиви долари без покритие и икономическите им воини по цял свят ! Ако, света започне да плаща и в други пари, нищо няма да остане от мощта им !

    Коментиран от #10

  • 9 Сигурно!

    21 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мечти":

    Западът е изчерпан. Западът запада казваш един век се развивал икономически ти чуваш ли се какви глупости си наредил? Западът в частност САЩ един век печатат хартийки и принуждават света да ги купува и продава! На това ли му викаш икономическо развитие? Вътрешно САЩ са мъртви. Една бавно разлагаща де империя не произвеждаща нищо затънала в трилиони дългове. Защо мислиш хвърлиха Украйна срещу Русия защото САЩ нямат никакво модернизирано оръжие просто бавят оттеглянето си, като световен хегемон демонизирайки Русия. Ракетите които Русия направи САЩ на чертеж нямат още. Военно дори немогат да се защитят, че дори си го и признаха. А икономически признаха Китай за враг номер 1. САЩ умират и се вкопчиха за Европа защото само нея още контролират, но когато Русия спре газта Европа ще изолира САЩ. Да Китай ще е новата икономическа световна сила а Русия военна и заедно с Индия зад гърба си ще са новия световен хегемон. Дори Ванга го е казала три червени дракона ще управляват света.

    Колкото до Октай доста от нещата които казва за българската предателска паплач са верни, но никъде не съм казал че съм напълно съгласен с него. България може за година две макс пет да се оправи ако начело застане държавник, като Т. Живков които я развиваше навремето инвестирайки съветските милиони в държавата ни. Докато за последните 15 години мършата в правителството крадеше Европарите без да инвестира нищо тук.
  • 10 Браво!

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Много":

    Точно му го каза а и аз му писах същото и тоя сънува САЩ и получава оргазми....
  • 11 БСП = руската мафия в България

    14 14 Отговор
    ТИМ е част от руската мафия в страната
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мамул

    10 7 Отговор
    Може и да стане за 10 години, но трябва да започне! При Продължаваме Подмяната на Кирчо и Кокорчо връщането на държавата не е започнало. Едни смениха други, празни приказки на килограм и обслужване на чужди интереси
  • 14 Ислямския порок

    12 7 Отговор
    Тоя шайтан лъжепророк що е казал, все не е познал.
  • 15 Бацето

    15 1 Отговор
    Не всичко! Путин е подкупил двама -трима политици в Европа,а САЩ 92 процента у те работят срещу европейските интереси!
  • 16 За протокола

    15 2 Отговор
    Мафията не може да върне държавата сама от себе си.
  • 17 stan40

    4 0 Отговор
    Стига глупости. На България не е трябват наведени политици и марионетки. Живков е отживелица и такива като него нямат място в българската политика. Бедни бяхме през соца, бедни бяхме през прехода, бедни сме и сега защото сме нямали умни политици.
  • 18 Гацо Бацов

    0 0 Отговор
    Браво Осман ага аферим машала
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове