Last news in Fakti

1 Април, 2022 09:24 2 115 15

Тихомир Стойчев: Акцията на прокуратурата в ДАНС беше показна

  • тихомир стойчев-
  • акция-
  • прокуратура-
  • данс

И според Горан Симеонов, ръководител на Асоциацията на разузнавачите от запаса, в акцията има показност

Тихомир Стойчев: Акцията на прокуратурата в ДАНС беше показна - 1
Снимка: bTV

Спецпрокурори влязоха в ДАНС при акция срещу руски шпиони. В нея участваха и контраразузнавачи, които разследват собствените си колеги.

„Акцията беше показна и това е поредицата от показни акции. Страхувам се, че отражението на това ще бъде тежко за бъдещите отношения между съдебна и изпълнителна власт – и особено МВР и службите за сигурност. В тази сложна ситуация това не ни трябва“, коментира в „Тази сутрин“ Тихомир Стойчев, бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП).

„Учудвам се, че в момента непрекъснато се открива руски шпионаж – навсякъде, не само в България“, допълни той.

„Ние ще продължим да търсим вещиците и да вадим скелети от гардероба. В същото време навсякъде властта се изпълни с калинки и гномове и никой не търси отговорност за това, което са правили през годините. Там е тежката корупция, разграбването на националното имущество и там са породени дълбоките социални и икономически проблеми на обществото“, смята Тихомир Стойчев.

И според Горан Симеонов, ръководител на Асоциацията на разузнавачите от запаса, в акцията има показност.

„Според данните е образувано досъдебно производство – тоест има сериозни предположения. Ако се докажат, това действително ще е пробив в системата на специалните служби“, каза Симеонов.

„Като връх на всичко министър-председателят говори за диаспора. Това значи, че има руска диаспора, поне аз така го разбирам“, допълни той.

"Прави впечатление, че напоследък действията на нашите специални служби срещу Русия като че ли реализациите са по-бавни от политическите решения, които се взимат. Тоест политиците вървят напред, а след това следват реализациите", коментира още Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БЕНЗИН 4 ЛЕВА

    19 2 Отговор
    ХЛЯБ 6 ЛЕВА ОЛИО 10 ЛЕВА ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО ТЕЗ ВИ ЗАНИМАВАТ С ИНТРИГИ!

    Коментиран от #14

  • 3 Българка

    8 14 Отговор
    Още преди около 3 години в свтовната преса имаше материали, че в България се намира руският щаб, който работи против интересите на цивилизования свят и за дестабилизиране на Балканите. прокуратурата, ДАНС бяха глухи и слепи. През 2019 г. БОЕЦ изнесоха в медиите конкртни факти и снимки на руски разузнавачи, които работят на руския газопровод. Отново каскетите и ДАНС бяха глухи и слепи. Е дано е дошло време гешефтурата и от ДАНС да заработят поне минимална част от тлъстите заплати, които българите им плащаме

    Коментиран от #4

  • 4 батето

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    какъв цивилизован свят, како? ти ли? или байден?
  • 5 Притча

    14 1 Отговор
    Сред нашите политици -управляващи и в опозиция има бясно състезание кой е по, най-натовец. И това са хора винаги ПРАВОВЕРНИ към властта и ГОЛЕМИЯ БРАТ, независимо преди или след 1989г. Правоверността им винаги е била осребрявана с по 30 сребърника. Но ПРАВОВЕРНОСТТА не означава мислене, а липса на мислене. Правоверността е безсъзнателност! Но в края на краищата парите не миришат, а съвестта до колкото я имат просто НЕ СА СЪГЛАСНИ С НЕЯ!

    Коментиран от #10

  • 6 Абе тая нашта

    12 1 Отговор
    Прокуратура много дейна в направление битова престъпност и шпионска дейност. Ами кражбите от обществото?

    Коментиран от #11

  • 7 В борбата

    7 4 Отговор
    С руските шпиони трябва да арестуват веднага Милен Велчев. Това лице в съучастие заграби българското черноморие.
  • 8 Глупости

    11 2 Отговор
    Извадете американските и натовските шпиони, щом сте толкова ербап
  • 9 Перо

    6 1 Отговор
    Уйдурми на Петков да представи българския национален интерес за РСМ като руски и се омаловажи и заобиколи! Изпълнява външни интереси,против рамковата позиция на БГ! Просто хората,не партиите,няма да допуснат това! Последното преброяване в РСМ доказа анти-българската политика на РСМ. Вето за РСМ!
  • 10 Феликс Дж

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Притча":

    Чрезвичайна комисия ще има.
  • 11 Перо

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Абе тая нашта":

    Както се казваше едно време, има циркулярна заповед по гарнизона, да се екстрадират на всякъде руски дипломати “шпиони”. На всички е ясно,че това е координирана, анти-руска пропагандна акция за влошаване на отношенията с Русия и няма нищо общо с шпионажа! Най-бърз се оказа българския слугинаж! В сегашната ситуация най-слабо ги интересува руснаците македонския въпрос,освен това,още от Титово време,бившата СРМакедония,като част от СФРЮ беше неприятел на СССР и противоречията Сталин-Тито бяха общоизвестни! Сега в посолството на Русия в РСМ има анти-български прояви,но това са интереси на местна почва,не в БГ и ДАНС!
  • 12 Карло Застава

    2 0 Отговор
    Предателите трябва да се търсят не само в сегашните служители, но и в бившите. Всеки трябва да си носи отговорноста за миналото и настоящето.
  • 13 Супер

    1 0 Отговор
    Шпионите да бъдат осъдени и уволнени.
  • 14 Ха ха ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БЕНЗИН 4 ЛЕВА":

    За каквото сте гласували това ще ядете.
  • 15 МЦД

    4 0 Отговор
    Тихомир Стойчев: Акцията на прокуратурата в ДАНС беше показна. Показност , цирк и зрелища , за отвличане на вниманието от много тежките и наболели проблеми на страната, на беднотията и задълбочаващото се социално неравонество, от неизпълнените пред изборни обещания на четворната коалиция.Омаяване на електората по руските дипломати шпиони и служители на ДАНС шпиони. А къде са другите шпиони от които сигурно гъмжи в България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол