Last news in Fakti

5 Април, 2022 10:47 3 300 8

Доц. Киселова: Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да няма следи

  • наталия киселова-
  • васил божков-
  • твърдения-
  • действия-
  • следи

Показанията на премиера не са достатъчни за привличане към наказателна отговорност, коментира специалистът по конституционно право

Доц. Киселова: Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да няма следи - 1
Снимка: NovaNews

"Показанията на премиера са част от пъзела, но едва ли ще са единствените и няма да са достатъчни да бъде привлечен някой към наказателна отговорност. И преди 1 година за някои по-съвестни прокурори твърденията на Божков са били основание за започване на производство. Може би ще назначат и експертизи, за да се види дали има загуба за държавния бюджет. В такива тежки престъпления поне 9 месеца върви предварителното производство, ние сме в самото начало. Става думи за щети за държавния бюджет в особено големи размери". Това заяви за "Твоят ден" по Nova News специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея е нормално към момента да няма привлечени обвиняеми, тъй като производството за изнудване срещу Божков е образувано срещу неизвестен извършител. "Разпитът на Петков е бил за събиране на сведения. МВР постигна целта си да се образува наказателното производство. Ще видим колко съвестно ще се събират данни", обясни тя. И допълни, че има две сюжетни линии.
"Едната е за умисъл при създаване на нормата за избягване на внасяне в държавния бюджет на приходи от хазартна дейност, а втората е предоставянето на тези спестени средства в полза на задържаните лица. По отношение на първата трябва внимателно да се прецени, тъй като става дума за лица с имунитет, затова и вероятно Менда Стоянова не е била задържана, то при втората е възможно да се докаже, но няма да бъде леко", подчерта доц. Киселова.

По думите ѝ когато някой е на власт е много по-трудно да бъде привлечен към наказателна отговорност. "Това е част от имиджа, когато си на власт, си с повече възможности и ресурси. Ако самите управляващи не се чистят, е много трудно за органите да се докопат до данни. Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да не оставят следи", посочи тя.

Относно старта на дискусиите за искането за прекратяване на мандата на главния прокурор, доц. Киселова сподели, че е сериозна крачка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как за едни може за други НЕ МОЖЕ

    16 4 Отговор
    Абе госпожа ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НАРОД ЛЕЖИ ПО ЗАТВОРИТЕ САМО НА ,,ЕДИН ЧОВЕК КАЗА" или така наречения ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ.

    Коментиран от #7

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 3 Отговор
    Който иска няма да види и слон в килера! А който иска, ще види и невидимото с просто око‼️
  • 3 Българка

    17 5 Отговор
    Има ограбени от българите десетки милиарди. А каскетурата и при Цацаров и при Гешев глуха и сляпа за разбойническите обири. Сега гешевчетата са принудени вече да имитират дейност. Те са осветени от прожекторите, а и не знаят с какво разполага по случая с изнудването и рекета на 60 милиона, платен от Божков на Горанов, Борисов, Севделина и КО. Обществото очаква в кратки срокове не само тримата, а и Гешев да са трайно в ареста и то с повдигнати читави обвинения
  • 4 пър

    8 5 Отговор
    Ти ма виж се първо на какво приличаш, за какво си доцент? Нали си уж с титла, защото си умна. Умния като иска винаги може да хване глупавия че е лъгал и крал. А вие дето уж сте умни от сутрин до вечер ни обяснявате как не може да стане нещо. Защо ви плащаме от данъците си такива големи заплати? Обясни ни как ще ги съдите тези които ограбиха българите, а не как не можело да стане. Ако не можеш отивай на село с мотиката.
  • 5 Може би

    10 2 Отговор
    Аз пък се сещам как Ревизоро по фалшиви сигнали за изпразнения язовир Тича който се напълни тръгнаха да харчат едни 2 милиона .А тези с хазарта просто трябва да им вземат всичко и хазарта да се забрани изобщо тъй като е болест.А Божков е в основата на корупцията в спорта културата и каквото се сетите и не е света вода ненапита. Тези които го слушат да не си мислят че обикновения българин не вижда че им плаща( просто Киро) и да не се изненадат в един момент.И всички ритнитопковци да ги спират и стига пиляха пари за безмислени стадиони.По добре за масов спорт .Ясно е, че вече няма да имаме елитен спорт.
  • 6 чичо (джок) стамат

    2 1 Отговор
    Нищо няма да се случи.Всички следи са отдавна заметени и заличени .60 мил.рушвет и 500 мил. невнесени данъци. Ако е само това дето има един лаф ,,с мед да ги намажеш,,Само искам да отбележа ами двете приватизации.Има доколкото знам някакви сараи на господин философа пардон ХИДРО ИНЖЕНЕРА имного друи знайни и незнайни ,,герои ,,на прехода.Новата власт съсредоточи целият ресурс на държавата срещу ББ И ГЕШЕВ И ИЗТЪРВА ЦЕНИТЕ И ИНФЛАЦИЯТА,Какво го интересува в тази ситуация обикновеният гражданин дали тези двамата ще бъдат съдени , като влезе в магазина и се чуди какво да купи и от какво да се лиши.
  • 7 Хи хи хи

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Как за едни може за други НЕ МОЖЕ":

    И кой вярва на престъпник, като Божков?! Единствено злобни хорица-комплексари !
  • 8 XYZ

    5 7 Отговор
    Цяла България и света видяха шкафчето на Борисов, натъпкано с пачки и злато! В моето шкафче и във вашето няма такива "благини" ! Борисов не отрече, че са негови - какво още трябва да направи Борисов на народа и държавата, за да бъде осъден ? Разхожда се като дерибей по селата, ухилен и доволен от себе си, добре охранен и целува ръце на също толкова охранени свещеници ! Срам !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол