Last news in Fakti

6 Април, 2022 08:46 3 320 52

Надежда Йорданова: Този ВСС няма да освободи Гешев

  • надежда георгиева-
  • всс-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Това каза правосъдният министър в студиото на "Здравей, България"

Надежда Йорданова: Този ВСС няма да освободи Гешев - 1
Снимка: Нова ТВ

„Нямам илюзии и не мога да кажа, че очаквам този състав на Висшия съдебен съвет да освободи предсрочно главния прокурор. Необходими са 17 гласа, а голяма част от лицата във ВСС са на лица, които дължат кариерата си на Иван Гешев”. Това каза правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на "Здравей, България".

Според главния прокурор Иван Гешев е ясно, че исканата му оставка представлява координирана атака срещу съдебната власт, и в частност срещу прокуратурата, от страна на изпълнителната власт. Правосъдният министър видя в това опит да се измести фокусът на дискусията.

На 12 април във ВСС ще се коментират сигнали, които правосъдният министър е внесъл по отношение работата на прокуратурата. Дали те ще доведат до предсрочното прекратяване правомощията на Иван Гешев, Йорданова коментира така: „Нямам илюзии и не мога да кажа, че очаквам този състав на Висшия съдебен съвет да освободи предсрочно главния прокурор. Необходими са 17 гласа, а голяма част от лицата във ВСС са на лица, които дължат кариерата си на Иван Гешев”.

Според нея е възможно мандатът на главния прокурор да продължи по-дълго от нейния на министър на правосъдието.

По думите на правосъдния министър голяма част от сигналите в прокуратурата се държат „на трупчета”. „Прикриват се, а без реално разследване не можем да стигнем до справедливост”, подчерта тя.

Йорданова коментира и започващата проверка от Специализираната прокуратура на арестите, които бяха извършени на знакови лица в ГЕРБ – Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

„Разбирам опитите на ГЕРБ да попречат на разследването на факти и обстоятелства, свързани с лидера им, но очаквам Спецпрокуратурата да действа бързо и обективно”, каза още министърът на правосъдието и коментира казуса „Жоси”.

„Той беше изцяло изключен като недопустим от членовете на ВСС. В него ме притеснява това, че се отказва да се разследват фактите и обстоятелствата в дълбочина”, подчерта Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това го знаехме

    33 1 Отговор
    Още преди няколко месеца!

    Коментиран от #19

  • 2 Фиксацията на бойкикев

    26 3 Отговор
    И секретарката му
  • 3 цербер

    15 1 Отговор
    Този ВСС няма да освободи Гешев. Това каза правосъдната министърка в студиото на "Здравей, България".
  • 4 Пич

    28 8 Отговор
    Толкова сте некадърни , че дори не можете да прецакат е някой !!! А се пънете да управлявате !!! Я марш !!!
  • 5 Мамашката ни занимава с

    18 12 Отговор
    Личните си проблеми, чи-ба
  • 6 ннннннннн

    17 11 Отговор
    Да сте очаквали нещо друго? Б.Б. го пазят от Брюксел,следователно Гешев също.
  • 7 Снимката със средното пръстенце

    21 3 Отговор
    От сбирката на коалицията показва що за отрепки управляват в момента, доволни и нахилени пъчи, които освен своите интереси нищо, ама нищо не ги интересува
  • 8 На фона на толкова тежки

    15 5 Отговор
    Проблеми, тия с какво се занимават, със себе си и интересите на криминали
  • 9 Динко

    21 7 Отговор
    Госпожа секретарката още ли се напъва горката да сваля Гешев,толкова ли никой не разбра че това не и е от компетенцията.Да ходи да насрочи няколко срещи на Христо Иванов и да направи кафенце на гостите му.
  • 10 Българка

    12 14 Отговор
    Защо,когато за всички е ясно, че този ВСС си е ОПГ с мафията и Гешев, се хаби време, ресурс за такова упражнение. За това време можеха да променят закона за съдебната власт, което да доведе до закриване на тоя ВСС, избор на нов ВСС с преобладаващо съдии, тъй като това е съдебен, а не прокурорски или полотически съвет. мИ вече след промените да се внесе искане за отстраняване и разследване на Гешев. Няма как да стигнеш до определено място, след като се върви в неправилна посока. Гражданите сме избрали това НС и това правителство именно за обещаното отстраняване на Гешев

    Коментиран от #24, #51

  • 11 Европа

    12 7 Отговор
    КАКВИ СА ТЕЗИ ТЪПИ ЗАКОНИ. КОЙ ГИ Е ПРИЕМАЛ. ДОКОГА ШЕПА МРЪСНИЦИ ОБЛЕЧЕНИ във ВЛАСТ която сами са си измислили и направили на ЗАКОН ще се гаврят.
  • 12 оня с коня

    20 4 Отговор
    Защо ЛЪГА НАЙ-БЕЗОЧЛИВО тая Госпожа че ще уволнява Гешев и не го ли знаеше тоя ПРЕДРЕШЕН ПРОВАЛ?А няма ли кой да й поиска Сметка за пилеенето на толкова Работно време която тя с лека ръка хвърли в Безсмислени Юридически битки,вместо да свърши нещо полезно?А ще си подаде ли Оставката тя,или ИЗОБЩО НЕ?Естествено че НЕ,затова и следва да бъде ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНА ,което пък ще го направи бат Бойко като дойде пак на власт след някой и друг месец.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 214

    17 3 Отговор
    ама калинке сега ли го разбра, от къде ти е дипломата
  • 14 Гого

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Подкрепям. Тази захилената (изкуствена усмивка по "харвардски" , показваща увереност и сила) или е глупава или е взела доста от задкулисния спонсор/и , че си заработва. Никога не е била юрист в зала, а е с кариера в НПО и показва добро западно говорене. Като шефа си, между впрочем.
    Още малко народът ще ги търпи- докато изразходи натрупаното по времето на Борисов., за това за сега мълчи. После.....
    Тя ще си намери друго поприще...... За к.рва вече не става.....
  • 15 Протестиращ

    16 4 Отговор
    Народът се интересува тази секретарка-министър кога ще бъде освободена?!
  • 16 Това му е основната грешка

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    На Борисов, че не се разправи с тем подобните криминали и обкръжение както си трябва, затова ни с...ха на главите на всички, промяна, а, винаги може и по-зле
  • 17 Егати

    11 4 Отговор
    Тази пародия защо я пускате да се мъчи?
  • 18 мой

    7 7 Отговор
    Гешев е свещената крава на мафията. Тя пази него той нея.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Соломон

    12 1 Отговор
    Ами то да си била само юрисконсул в община Кубрат (7000)жители и да си се занимавал с териториално и селищно устройство,а после да си секретарка на друг корифей на правото ( не ясно кога завършил два пъти наказван като адвокат!!!) не е като да си влизал в съдебна зала срещу изключително добре подготвени юристи с десетилетия опит .Все пак трябва да има доказателства към твърденията относими към действащото право .Една жена каза и Оно що се говори в село не става.Той затова Гешев ги бъзика.Даже постановка не могат да му режисират( пил карал нарушил закона) Бягат от пряк сблъсък.Махането на Гешев не е съдебната реформа Съдебна реформа е променя на процесуалните правила и облекчаването на някой процедури така, че хората да имат достъп до правосъдие лесно и не скъпо.Това става в парламента а не във ВСС.
  • 21 XYZ

    8 1 Отговор
    Когато човек е решен за битка, даже неравностойна, трябва да има нагласата, че ще победи, в противен случай по-добре да не започва! Г-жа Йорданова с нейното мяукане е готова да загуби! Къде е тръгнала тотава - само дига пушилка и се губи ценно време! НЯМА ВРЕМЕ!
  • 22 Селяк

    7 2 Отговор
    Ехх българино, как не се научи, че всичко това с Гешев е цирк и отклоняване на вниманието на народа от по-важни и задкулисни сделки на правителството! Май сте забравили за мулетата по летищата: примката за да се отклони вниманието от пренасянето на по-голям товар! И тук се случва същотото: назначават някаква примадона на която и е казано да пусне едни фойерверки за да може народа да мисли, че най-сетне нещо ще се случи, а в същото време се провеждат срещи с чужди шутове и се подписват съмнителни сделки, уви обаче нищо не се случи с Гешев, ясно е, че без гласуване и премахване на ВСС и пълна реформа в съдебната система - резултата в нулев! В такъв случай, защо правителството не иска промяна?! Помислете малко!
  • 23 Отдавна ви казах,

    11 4 Отговор
    че Гешев си е на мястото и вие некадърни ще си заминете преди него. А после ще ходите при него да ви вижда отблизо.
  • 24 Асенчо

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Хич не я разбираш работата !!!
  • 25 Скоро,

    8 3 Отговор
    Много скоро Вас ще ви освободят от мъките с Гешев.
  • 26 Некой си

    7 1 Отговор
    Тоест тая секретарка само вдига пушилка и се оправдава, че друг е виновен за собствената ѝ нефелност.
    Почти година тая, рашков, петков и компания са на власт и не могат да накривят каскета на каскета.
    Тотални безхаберие и дебилност.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Грантаджиев Соросоид

    6 2 Отговор
    Що за юристка е тая. Още от първия ден тръгна да се дърви и да се заканва на Каскета, без грам да е наясно какъв е начинът да го отстрани. И понеже още не знае само става за смях и показва колко е некадърна. А Каренин се подсмихва под каскет и продължава да си разпъва чадъра над гербавите.
    От тези ли да чакаме съдебна реформа? Дотук по нищо не се различават от гербавата напаст - нароиха още министерства и калинки, назначиха компрометирани лица и роднини, поредната НПО измет, която веднъж докопала се до власт само гледа да уреди личния си интерес. А хората кучета ги яли. Айде къш!

    Коментиран от #38

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От чужбина

    1 5 Отговор
    Което ознава в прав текст,
    Че Русия с шпионите си в България,
    е минирала правосъдните реформи,
    на България за дъго време!
    План " Б"?
    Нов ВСС, без шпиони от Русия,
    и задължително Прокуратурата на ЕО ,
    С ДИРЕКТНО ПРИСЪСТВИЕ ,
    в България!
    И цялата прокуратура на Иван Гешев ,
    на трупчета за известен период от време!

    Коментиран от #37

  • 34 Оплачете се на козяк16

    4 1 Отговор
    Опааа май Херо мустафа не иска да го освободи Кешев, такъв престъпник и аморален тип устройва идеално целите на краварите .
  • 35 Некой си

    8 0 Отговор
    Работата на ТАЯ е да изготви и предложи законопроект за съдебна реформа, който да промени статуквото.
    Само че, ТАЯ представа си няма какво и как да направи.
    С интервюта по телевизиите правосъдие не се реформира.
  • 36 oвцo семпла

    5 2 Отговор
    гешефта пак ти се смее
  • 37 Хапчетата краварско laino

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "От чужбина":

    А за температурата си бий един гмо бустер, питай чичко Гейтс , откъде да си го набавиш....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 така ли

    3 1 Отговор
    Тогава да освободим ВСС!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Това е ясно и защо не започнахте от ВСС ?
  • 47 Петър

    1 0 Отговор
    Йорданова хем капиталци й плащат да свърши това, хем нищо не може да направи.
  • 48 демократ

    1 0 Отговор
    Дебелано,мераците ви да смените гл. прокурор са зщото наближава момента когато цялата
    ви шайка начело с фатмака,дърдорко и кокорко ще бъдете подсъдими за икономическия фалит
    на Б-я.Ще ви трябва ваш гл. прокурор за да отървете затвора.Свършете нещо полезно,а не само
    да теглите нови заеми.На всички е ясно че си озлобена защото си досега си пренебрегвана като
    юрист и ? жена.Поставено лице си.Дерзай!
  • 49 демократ

    1 0 Отговор
    Ояден цербер възхищавам се от себе си.Много ме бива в писането.Започвам да пиша
    ертичен роман.Автобиографичен!
  • 50 Но ние

    1 0 Отговор
    Тебе ще!!!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 НЯМА ДА ГО СВАЛИ

    0 0 Отговор
    ЩОТО ПП НЕ ИСКА - ТОВА БЕШЕ ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове