Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Април, 2022 08:28 7 260 86

Експерти разкриха може ли да бъде превзет българският кораб "Царевна"

  • украйна-
  • царевна-
  • кораб

Няма как да бъде направен коридор в минни полета

Експерти разкриха може ли да бъде превзет българският кораб "Царевна"  - 1

„Капитанът е взел решението заедно с екипажа. Държавата се опитва да направи нещо, за да спаси българските граждани. Този кораб се намира в непосредствен риск. Как ще го направи е въпрос на решение на специалните органи. Няма обаче как да бъде направен коридор в минни полета. И капитанът е преценил, че рискът е по-малък да останат в пристанището". Това заяви в студиото на "Здравей, България" по "Нова телевизия" военният експерт и председател на асоциация „Джордж Маршал - България” Илия Налбантов в отговор на въпрос възможно ли е да бъдат спасени българските моряци от кораба "Царевна".

„Не мисля, че качването на борда на кораба „Царевна” е толкова лесно. Той е с висок надводен борд, което означава, че ако някой иска да се качи на него, ще му трябват специални технически средства. Корабът е защитен именно, защото е с висок надводен борд”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият член на звеното за разследване на морски престъпления към МТИТС Христо Папукчиев, коментирайки информацията, че българският плавателен съд в пристанището в Мариупол е овладян.

Още новини от Украйна

„Този кораб е чужда територия и качването на борда му е акт на пиратство. Дори да е прикотвен, това е нарушение”, посочи от своя страна военният експерт и председател на асоциация „Джордж Маршал - България” Илия Налбантов.

По думите на Папукчиев корабът е малтийска територия, тъй като плава под малтийски флаг. „Изключвам украински части да се качат на борда, тъй като той така или иначе е в украинска територия и те могат да го направят по официален път дори и при липса на администрация. Украинските власти може да упражнят правото си на контрол и проверка. От друга страна – какъв интерес може да има воюващата страна да се качи на борда? За тях опонентите не са на борда”, подчерта той.

Според него има друга заплаха. „В тази територия, в която се воюва – има всякакви елементи, които нито имат вяра, нито имат народност – имат само едно криминално съзнание, което ги насочва, към местата, където могат да реализират евентуална печалба. А на кораба има гориво, което е в количества, които вероятно няма в пристанището”.

„Методите на криминалния контингент са неограничени и целите им са да завладеят каквото и да е . Това си е акт на пиратство. Опасността не идва от официалните власти, а от криминални елементи, които искат да се облагодетелстват от това, което се намира на борда”, заяви Налбантов.

„На моряците им беше предложено да бъдат изтеглени, но само един пожела това. Всички останали останаха доброволно на кораба при вече ясно разразилата се ситуация”, допълни той.

По думите на Папукчиев най-сигурното място е момента е кораба. „Всеки си има лични причини за решението. Важно е да се вземе предвид и дали на екипажа е изяснен реалния риск, дали опасностите са обсъдени, дали всеки е достигнал до информирано съгласие”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДРУГ ЕКСПЕРТ

    138 17 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ И ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ И НИКОГА НЕ СА СПИРАЛИ ДА ЛЪЖАТ ПОСЛЕ ЩЕ УБИВАТЕ БЛИЗКИТЕ НА МОРЯЦИТЕ ЛИ?НЯМА ДА И ДАВАТЕ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА ?

    Коментиран от #6, #31

  • 3 Вашето мнение

    142 24 Отговор
    Днес един сульо от австрия ще пълзи в краката на Путин, за да освободи натовски офицери от плен. Заловена е цяла дузина главорези в Мариопул. Тия нашите моряци ги отпишете, ще бъдат живи, докато осигуряват щит на урконацитата.

    Коментиран от #83

  • 4 Сандо

    124 14 Отговор
    И колко ефирно време са им отделили на тия експерти за да наговорят такива глупости и щуротии?
  • 5 Хахаха

    21 137 Отговор

    До коментар #1 от "Икспертити":

    Още вчера официално е съобщено, че ТАСС разпространява лъжи!
    Корабособственика, капитана и Външно министерство отрекоха, някой да се е качвал на борда.
    Айде у Сибир русофиле- безроднико

    Коментиран от #69, #73

  • 6 Хахаха

    20 111 Отговор

    До коментар #2 от "ДРУГ ЕКСПЕРТ":

    Путин и русия се скъсаха от лъжи, че няма да нахлуят в Украйна
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Те тея заспали.

    90 10 Отговор
    Експерти. Трябва да им дадат още по една чаша кафе да се събудят 😂🤣🤣😅
  • 9 стария моряк

    131 6 Отговор
    Кораба е на котва и какъвто и колкото и високо да е главна палуба , всеки може да се качи. Сомалийските пирати без проблем , на ход , се качиха и завладяха толкова кораби. Между тях и каркериера "Ейшън Глори " , който е с над 25 м. надводен борд! Така , че не пиши глупости!

    Коментиран от #75, #81

  • 10 Б А Й Х @ Й ‼️

    94 7 Отговор
    След като КИР40 МНОГОпро100то разкри секретна наша военна операция ЗАЩО ОЩЕ НЕ МУ Е ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ❓❓❓❓❓❓❓❓
  • 11 Иван Грозни

    76 6 Отговор
    Приказки от книжки за деца.
  • 12 Абе

    132 4 Отговор
    кви експерти сте вие? Кви глупости драскате? Какво пиратство, насред война? Какви правила по време на война? Какви високи бордове и специални средства за да се качат? Ако на някой му е кеф, ще се качи! Ако някой реши, ще го потопи! Ако някой реши и екипажа ще изтрепе! Той е насред военни действия! Няма правила, няма закони! Къде ги намирате тия пишман експерти?

    Коментиран от #76

  • 13 Лена мустака

    67 5 Отговор
    "Ми той превзет ма"
  • 14 жалейка

    10 72 Отговор
    путин 1952-2022

    Коментиран от #40

  • 15 Наблюдател

    95 7 Отговор
    А че киевската хунта минира пристанищата хем за спиране на руснаците , хем да държат корабните екипажи като жив щит ? Натовските "експерти" и "анализатори" на опашки да вземат някой лев от медии . Ама конкретните въпроси ги избягват .
  • 16 Тахумба

    23 2 Отговор
    Да бъде превзет!? Може би на абордаж?
  • 17 Ами добре

    98 9 Отговор
    че бяха частите на Кадиров, за да освободят пристанището и да натискат нацитата и френския легион в Азовстал за да има шанс за всички моряци да се приберат живи и здрави при семействата си. Що се отнася до изказването на тия двамата глъмпери да си бяха направили труда да видят в ютуб кадрите показани от опожарени и увреден турски кораб от азов ските отряди. Той също е с висока ватер линия и борд, но въпреки всичко е поразен и унищожен от тях. Що се отнася до неприкосновена територия да така е, но за тези екстремисти от Азов това не важи.

    Коментиран от #77

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 жалейка

    7 68 Отговор
    Рабская психология Россиян, уже в крови, на генетическом уровне. Столетиями поклоняться царям! Они не представляют себе жизни, без царя. Причем, чем суровее царь, чем крепче стегает кнутом, - тем больше россияне любят его и раболепствуют, перед ним. Какой-то мазохизм, в национальных масштабах. И, в тоже время, выплескивают злобу и ненависть, на соседние народы, а то и на весь мир. Обвиняя все внешнее, в своих бедах и неудачах, которые являются следствием неумелого управления. Но, боже упаси, произнести упрек или выразить недовольство, своему царю!
  • 21 484

    76 4 Отговор
    Има необяснима цензура. Корабът има сателитна връзка и връзка по интернет. За секунди се дава информация за реално положение. Ссобственикът на кораба Параходство БМФ трябва да даде информация, но тя се спира за да не се създават настроения..

    Коментиран от #58

  • 22 Експерт

    85 5 Отговор
    В разразилата се ситуация, мама мия каква грамотност на нашти иксперти. В тая статия научихме и новото име на укрофашистите - криминални елементи, ха ха ха.

    Коментиран от #25

  • 23 Тези

    8 53 Отговор
    От Азов са герои!

    Коментиран от #38

  • 24 12345

    70 2 Отговор
    Аз съм против войната. Жал ми е за обикновенния украински народ, както и за руските войничета. Но съм против пропагандата и цензурата. Смятам, че нашите и европейските медии изкривяват реалната картинка и ни я представят твърде едностранно. Мариупол е обсаден и провизийте на абсадените украински части привършват. Ако на борда на нашия кораб има гориво и храна е напълно възможно за бъде цел на обсадените части. Това не е добре, а още по-лошо ще е ако това се е случило, но се крие, за да не се настройва обществото ни срещу "добрите" украински бойци. В тази война украинците са добрите, а руснаците са лошите.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 кой решава

    44 0 Отговор
    Не зная причините но екипажа в район с бойни действия получава по 3 пъти в повече от това което получа в нормална обстановка . Не искам да мисля че това е причината но ако не е това то тогава умишлено са останали (ги оставили ) за заложници на чуждестранните наемници които никак не са малко а и има големи КЛЕЧКИ . Дайте трета причина това с нямало е възможност не минава защото за един е имало възможност а за останалите не !!!!!
  • 27 КДП

    41 0 Отговор
    Корабът е под чужд флаг Малта и на практика не е Българска територия. Съответно ощетените трябва да се обръщат не към българското а към малтийското правителство за съдействие. Екипажа е смесен и се подчинява на законите на флага.
  • 28 осман от комак

    32 4 Отговор
    Тази компания всички я знаем , най -ефтини заплати и само некадърници , вадят си парите от едно друго нещо , пенсии и психопати , получават много пари за риск , на капитана заплатата е 10 000 евра на месец , с военните много повече , те искат да седят и да вземат парички , най - младия е 55 годишен .Всичките имат деца в Украйна , половината им заплата заминава там .МНОГО ИНТЕРЕСЕН Е СОБСТВЕНИКА НА КОМПАНИЯТА .МНОГО .
  • 29 любител

    47 3 Отговор
    ало ти дето пишеш тези глупости наясно ли си че тези дето са превзели кораба са азовци - бандеровци и ако това е както пишеш украинска армия то значи че цялата армия им е фашиска.
  • 30 соломон напасания

    52 1 Отговор
    Борда бил висок !!! Тия у ред ли са ? Там има чуждестранни наемници с висок ранг , а нашия мисли за високия борд - с един скок като Сергей БУБКА ще го вземат тоя борд пред това че са изправени да ги изравнят с земята !!!На финала наемниците се сетиха ,че им се живее.
  • 31 Сам

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "ДРУГ ЕКСПЕРТ":

    си задаваш правилният въпрос. После как ще затворят устите на моряците и техните роднини? Разбира се, че няма как да лъжат сега,защото последствията ще са по-лоши. Това се случваше по време на СОЦ-а благодарение на медийното затъмнение, но в днешно време е невъзможно.

    Коментиран от #70

  • 32 Хи их хи

    38 2 Отговор
    "От друга страна – какъв интерес може да има воюващата страна да се качи на борда? За тях опонентите не са на борда”. Азовци са водили минометен огън от други кораби с чужд флаг! При отговор от руска страна ще последва еврогАйско атлантическо цвилене!
  • 33 1111

    48 6 Отговор
    Азов не си играят. Нещата са сериозни. Истината вече излиза, а ние си кръщаваме територията на тези фашисти.
  • 34 Констатация

    48 1 Отговор
    Военният експерт и председател на асоциация „Джордж Маршал - България” Илия Налбантов -поредния дебил на слижба на краварите.Във военното училище беше постоянно в някакво съсътояние на неадекватност ,глупав натегач!
    Намерил си е топло местенце в НПО организациите на краварите.
    А колкото до експеризата му-мисля че има около 5% военна и 0% военноморска експертиза!
  • 35 ФАКтъ

    26 1 Отговор
    Да бяха облекли по една военна униформа та “размислите” им да бяха по достоверни..
  • 36 Малка подробност -

    61 1 Отговор
    корабът "Царевна" /заедно с още един, не е български, със смесен екипаж/ са завладени от бойци от "Азов". Като знаем какъв им е манталитетът, можем да предположим /дано не съм прав!/, че Варна ще потъне в траур. Впрочем - изпратени ли са вече обещаните от министър-председателя контраразузнавачи, които да спасят моряците? Или това беше поредната глупост, изказана от човек, който не знае или не съзнава какво говори? И що за нелепица е да твърдиш, че някакви криминални елементи ще се качват на кораб в минирано пристанище, обстрелвано отвсякъде, без да са наясно как биха слезли от него? Всъщност - нещо много бързо забравихте и Буча, и Краматорск - защо ли? Ами защото е ясно кой е криминалният елемент и масовият убиец. Не знаете ли? Подсказвам - този, за когото от солидарност евросъюзът направи "световен концерт" още преди да погребат жертвите от атаката му върху цивилното население - жени и деца - в гарата на Краматорск... Впрочем - чакаме сега и Зеленски,Байдън да се изкажат по въпроса за жестокото нападение - ама нещо мълчат. Значи -корабът е "малтийска територия"? А моряците - повечето от малтийския вероятно град Варна?

    Коментиран от #52, #80

  • 37 Чичо Тони

    53 0 Отговор
    Нещо не разбрах. От една страна - "местните власти (украинците) могат да се качат на кораба за проверка", но от друга "само криминални елементи биха го направили"??? Те азовците , че са криминални елементи и не са под контрол на влстите е добре известно, но е крайно време това да бъде заявено официално и тогава ще стане ясно какво разбират руснаците под денацификация.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 А стига бе

    35 1 Отговор
    Нали мините бяха фейк?
  • 40 Браво

    30 2 Отговор

    До коментар #14 от "жалейка":

    Ударихте дъното!
  • 41 не съм експерт

    59 2 Отговор
    Обаче ми се иска да обясня нещо на тези експерти, които се гънат като червеи, защото така им е наредено. Високият борд в случая няма никакво значение. Ето как се случват нещата - нападателите се свързват с капитана на кораба, казват му, че са представители на украинските пристанищни власти и му нареждат да осигури безпрепятственото им качване на борда. След това екипажът е в плен и изпълнява нарежданията им - който се съпротивлява си отива от белия свят. Какво точно се случва на Царевна вероятно никой у нас не знае, а ако знае и мълчи, значи нещата не са добре за нашите моряци. А се мълчи оглушително и тук-там под сурдинка се споменава за кораба, колкото да не е без хич. Бог да пази българите, защото на правителството изобщо не му пука за тях. Сега за управляващите е важно кой ще яхне БНБ и колко още български улици и площади да преименуват с украински имена на главорези.

    Коментиран от #79

  • 42 От страни

    41 1 Отговор
    Някои тука заобичаха окраинците и се провикваха "слава украине", та сега сърбайте квот сте надробили. Хубавите нацисти не правят разлика от коя държава е гражданското население, украйна ли България ли - все са взети вместо щит. Така се воюва по нацистки - хващаш граждански и се прикриваш с тях. А ония русняци да му мислят как да ги убият без да засегнат хората. То и войната е малко глупавичка щото русняците пазят населението, не влизат в градовете даже с цената на загубени руски войници. Ама май ще им писне някой ден.... И поляци, словаци и всекви румънци, както и ние да му мислим, че един ден удара ще бъде нанесен не по окраинците а по натоварените таекове и ракети на нашите гари. Тогава ще се видим в чудо и ще питаме "защо ние?".
  • 43 Налбантов и Папукчиев!! Кораба е

    25 0 Отговор
    Български под Малтийски флаг!! Там е Война ако сте забелязали, и на кораба може да се качи всеки, който има оръжие!! Самия екипаж ще пусне стълба, няма да рискуват!? На пристанището вчера още се водиха сражения!! Нашата спец Мисия има друга задача, да скрие и изведе разните Съветници офицери и Генерали от НАТО!! Това го знаят и Руснаците много добре!? Моряците ще се върнат живи и здрави, Те са Непричом!!
  • 44 Пасков

    29 0 Отговор
    Изнесе информация, че българи са били затворени в трюма от Азов-доколко е вярно, не се знае. Азербайджански екипажи казват, че са им взимали телефоните и лаптопите от Азов, за да нямат комуникации. Според непотвърдени източници нашите моряци са били или заложници на Азов, или жив щит, от който Азов са обстрелвали обекти. Имало е кораби твърдящи, че е нямало как да минат, поради 400 мини поставени от Азов, заплашващи крайбрежито на България, Румъния, Гърция, и Италия изрази тревога. Русия освобождава след проверки корабите, за съжаление остават превзети от Азов кораби и части на пристанището. Една от хипотезите е, че международни военни инструктори са на един от бордовете, опитвайки се да избягат. Говори се за генерал от сухопътните сили на САЩ. Нямаме информация, какво се случва от страна на Русия. Цитират се само САЩ и Крайна източници-Азов.Доверие на български нямаме, според тях нямало мини в Черно Море.Проговориха и турски екипажи, радват се, че Русия ги одвобождава.
  • 45 Помак

    40 0 Отговор
    КАКЪВ ДОЛЕН ЦИНИЗЪМ, БЪЛГАРИЯ ПРИЮТЯВА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КОИТО ВЕРОЯТНО НАЛОЖНИЧКИ И МУТРЕСИ НА УКРОФАШИСТИТЕ, праща хуманитарна помощ, палячовците, които ни управлява плюс ББ-тиквата пеят в общия хор за подкрепа на украинската хунта, а в същото време Азов ползват българските моряци за жив щит! Браво на просто КИРО!
  • 46 Калъчев

    46 0 Отговор
    Много въпроси на просветената българска общественост тази сутрин бликнаха като гейзер с попарваща вода. Хайде гнили евроатлантици, дайте обяснения, защо преди седмица крякяхте като гарги по софийските урлици и размахвахте чужди знамена, на неофашисткия режим в Киев и покрай вас се шлюхаха с ехиден присмех киевски гювендии, крали милиарди зелени гущери. Гнусното гърчене на соросоидните експерти от Дж. Маршал и сие, ама у вас има ли останало нещо българско, нещо като от славното Аспарухово време?! Дрънкат за неивестни криминелни контингенти... хаха, че то цялата им дъражава от 30 години се криманализира така, че нервите на Путин не издържаха. Ами тая продажна водеща, която всяка сутрин се напъва като щангистка да извади какви ли не нови "подлости" на руските военни в страната окраина?! Ами продажните ни либерал-демокартични депутати, които се напъваха всячески да изпращат българско оръжие на неофашистите бандеровци и тия от "Азов" в Мариупол да нападат с тях нашите моряци??! Кои сте вие бе, продажни господа? - Народен съд за вас!
  • 47 Абе

    40 0 Отговор
    И какво стана сега, "Героите на Украйна" нападнаха български кораб и взеха български моряци за жив щит.

    Коментиран от #55

  • 48 Бат Пешо

    36 1 Отговор
    Не знам каква свиня трябва да си да лъжеш тъй безсрамно, когато живота на хората е изложен на опасност. Явно това значи да си "експерт". Знаят че след лъжите им няма да последва нищо. Но поне съвест нямат ли? Близките на тези хора представяте ли си какво им е? Дали въобще тези криминални престъпници от Азов са оставили някой жив на българския кораб? Всеки жив човек след тяхната свинщина е свидетел срещу тях. Терористите не обичат да оставят свидетели за деянията си. Да не забравяме че въпросните азовци вече имат опит при ликвидиране на българи
  • 49 Моряка

    30 0 Отговор
    Ама какво общо имат тези чиновници с ,"експерти"?Кое в тези общи лафове е експертиза?Даже и намек няма,че Кирчо е изпратил там шефа на военното разузнаване и защо.Такива особи не се изпращат да спасяват екипажи.Дано не е това,което мисля.Че на Кирчо му е вазложена задача да приюти натовски военни инструктори на кораба и тихомълком да ги изведе след патакламата.При това положение излагацията ще е още по голяма,ако руснаците научат.А те ще научат и ще ги хванат по бели гащи ако не в Мариупол,то преди Керч канал ,където корабите се проверяват обстойно от руски морски граничари.Накрая невинния капитан ще влезе задълго в пандиза,а кораба и екипажа- за дълго задържани.Да не говорим за световния скандал,падане на правителството и т.н.Дано да не съм пророк.
  • 50 ВънСатаНАТ0тЗемятаНи

    24 1 Отговор
    Вероятно Пр0сто Кире и Кок0рчо,подкокуросани от шпионите от Козяк са пратили кораба да натовари посред нощ азовските фашаги и да ги докара в англо-краварската колония BG.Руснаците са изчакали да се качат и са ги хванали по долни гащи - и фашагите и екипажа, който вероятно е военен- от дрогиращи се инструктори-натовци и наши поплюнковци.Сега полит-подлогите ни трябва да ни обяснят нещата и развиват версията,че фашагите "превзели"кораба,мислейки,че руснака ще се хване на въдицата им и така ще отърват кожляка.Ние се връзваме на тъпотиите, с които ни омайват,а дали на тази версия се връзва руснака!?
  • 51 qwe

    24 0 Отговор
    Закривай кочината ! Експерти , правителство , всичко е много зле
  • 52 За Крематорск се оказа Друго

    42 0 Отговор

    До коментар #36 от "Малка подробност -":

    Италианският журналист Фабио Марио Анджелико снима отломките от “Точка-У”, долетяла до гарата в Краматорск с маса човешки жертви и на нея се вижда сериен номер Ш91579. Установява се, че е на въоръжение на ИДКрайна 19-а ракетна бригада, с командир полковник Ф.С. Ярошевич. По траекторията се установява и мястото на изстрелване. Видяхме снимката на въпросният с нацистка свастика. Не знам докога България широко ще си затваря очите и подкрепя подобни индивиди. И при "бежанците" поне да ги проверяваха за нацистки свастики, телефони. Ей така ги пуснаха в България, че и алея ще кръщаваме на .... да не ме изтрият.

    Коментиран от #57

  • 53 Акрейто

    17 0 Отговор
    Лошо ще стане, ако тръгнат с кораба за Одеса и вземат моряците като заложници.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 падналия ангел

    27 0 Отговор

    До коментар #52 от "За Крематорск се оказа Друго":

    "...вижда сериен номер Ш91579..." Номера е Ш91570 над него е надпис 9М79-1. Цялото разследване на журналиста е дадено по италианската телевизия ЛА7. Писах го, но го трият!

    Коментиран от #62

  • 58 Моряка

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "484":

    И този,голям експерт.Кораба Царевна,бивш Трапезица,от година- две е продаден от Параходство БМФ на друга фирма.Собствиника на фирмата през ден,през два дава информация и изявления,ама кой да чете.По лесно е да се дрънкат глупости.
  • 59 Хабер

    31 0 Отговор
    Точно героите на украйна с малка буква, и техните танцьорки, каква пародия и гавра с българщината!!? Такова падение на българската държава не е имало от 1300 години. Нямам по-точни думи, които да земянт мнението ми, за да мине тук, за продали се на подлите козяци! От пловдивско хората с притеснение питат какво пръскаха от крилете си вчерашните невидимки ф-35, които прелитаха над Графа и областта по обяд и стрескаха хората?! Нови щамове ли?! От американски и НАТОвски самолети нищо хублаво не сме видели, откакто съществува авиация. Песимисти сме с право.
  • 60 414

    15 0 Отговор
    Корабът формално е собственост на малтийска офщорна компания 100 % собственост Параходство БМФ. Корабът е ипотекиран в чужди банки, а те изискват малтийски флаг и не признават българския флаг, първо поради недостатъци в нащата съдебна система, а именно незабавно влизане във владение при дефолт и второ некомпетентност на българската морска администрация по контрола техническото състояние на кораба. и професионалната квалификация на екипажа.
  • 61 Не вярвайте на лакеите на САЩ

    25 0 Отговор
    Истината е съвсем друга.Отново лакеите на САЩ се опитват да ви манипулират.От вчера има видеоматериал при новините на руската телевизия.Корабите Царевец и Лейди Аугуста са завзети от украински фашисти,които използват палубите им да обстрелват руските позиции а екипажите са пленени и държани като заложници.Никави минни полета не са пречка да си тръгнат от там,но фашагите няма да го допуснат,защото ги използват като щит.
  • 62 Мерси

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "падналия ангел":

    Жив и здрав, сега ще погледна!
  • 63 „О СПМОНЯТЕ ЛИ СИ ГОСПОЖО” 💡

    11 3 Отговор
    ДО ЦИКЛОСТИЛНИТЕ ЕКСПЕРТИ ПО ФСИЧКО ВСИЧКИ МОРЯЦИ ОЩЕ ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ ИМАХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА НАПУСНАТ КОРАБА НО САМО САМО НА ДВАМА РАЗУМА НАДДЕЛЯ ПРЕД (?????)И СЕГА СА СИ В БЪЛГАРИЯ☝ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ👍
  • 64 Жададык

    18 0 Отговор
    След като правителството на киро харварда и Външно отричат като комунист на разпит, значи е превзет....Криминални елементи, дрън-дрън...
  • 65 иво

    17 0 Отговор
    що за глуписти се приказват от хора дето кораб са виждами само на каРтинка. Сомалийците как се качват на ход и плячкосват. Ако порта е миниран, да се молят руснаците по бързо да го превземат и разкарст цялата тази полу легална сбирщуна от укронаемници. Хайде къде тюлени моржове морску диверсанти къье са..... по филмите. На живо не е като 007 Бонд.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Пико

    14 0 Отговор
    Този Или.Налб-тов е военен експерт колкото аз съм папа.Поискайте му веднъж дипломите от воен.училище и от воен.академия.Учил е за политкомисар -ППР./партийно политическа работа/.Трудно се превземал кораб.Петима сомалийски пирати в движение го превземат за пет минути.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хахо

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Според теб Русия трябва да обяви 40 дни по рано че ще напада и да чака отговор от Украйна ,,Готови сме.Тръгвайте."къде си го чул това във военната история,-при Хитлер ,при САЩ.
  • 70 Реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Сам":

    Няма невъзможни неща не давайте гаранции в България всичко е възможно .
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кой вярва

    0 9 Отговор
    путлер и компания
  • 73 Дивуй

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Я кажи плават ли мини в Черно море отворко?
  • 74 10-ka

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Калъчев":

    Право в 10-ката! Ама факторите няма да схванат. Те имат да заработват на същата хранилка като горепосочените " експерти"
  • 75 някой

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "стария моряк":

    Сгъваема стълба с куки накрая и си на който си кораб си искаш , те двамата явно не мога да анализират вечерята си .
  • 76 saruman

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Каква война тавариш? Специална военна операция е това! Забравяш опорките, ще те глобят!
  • 77 Мисещ

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ами добре":

    Това по Netflix ли го гледа или ти се привидя след бутилка Столичная?
  • 78 Одит

    11 0 Отговор
    Нали нямаше мини според ЕС И НАТО? А сега имало!
    Защо кораба не е напуснал преди месец? Защо е с реристрация в Малта?
    Много защо има и корупцията и лъжите са много.
  • 79 Б. М.

    0 5 Отговор

    До коментар #41 от "не съм експерт":

    Да бе, той капитана е с акъла на баба хвърляща пари през балкона.
    Да плагиатствам Гошо Тарабата
    "В БЪЛГАРИЯ, диваци, варвари и не много умни, са само русофилите."
  • 80 някой

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Малка подробност -":

    Лошото е ,че си прав , освен това обичат да редят постановки с трупове , а те и друг път са убивали българи без да им мигне окото ...дано не стане така.
  • 81 Моряка

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "стария моряк":

    Колега,може и да си стар моряк,ама от Мариупол хабер си нямаш.Кораба е на вързала на 14-то кейово място,от където се товарят скляби за Италия/ големи стоманени плочи с формата на тротоар 30-35 тона всяка/Пристанището е плитко , с дълбочина 8.8 м и тясно.,поради което кораби на котва там и да искат,не могат да застанат.Пък и да е широко,пак не застават на котва,а на кей.

    Коментиран от #84

  • 82 Моряка

    6 0 Отговор
    Срамота,канят Сульо и Пульо за експерти,колкото да станат за смях.Явно какъв е професионализма в големите телевизии.Какъвто е и в СЕМ.
  • 83 Антикомунист

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    Ами ако останат живи , всички с плюсчетата ще се направите на умрели буболечки!!!!!!!
  • 84 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Моряка":

    Колега май ще трябва влекачи и пилот, мисля че този курник няма тръстери?
  • 85 Ами

    0 1 Отговор
    Щом аз съм зле,въобще не ми пука за кораба,ако ще и да го потопят
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове