Last news in Fakti

11 Април, 2022 13:33 1 711 19

Балабанов: Каримански е перфектен за ПП за Световната банка, но за БНБ не става?! Как си го обяснявате?

  • станислав балабанов-
  • любомир каримански-
  • световна банка-
  • бнб

Г-н Гюров не беше и "категоричният" избор на ПП. Преди него три или четири пъти удряха на камък. От Илиян Михов от Сингапур до някаква госпожа с бакалавърска степен, коментира депутатът от ИТН

Балабанов: Каримански е перфектен за ПП за Световната банка, но за БНБ не става?! Как си го обяснявате? - 1
Снимка: БГНЕС

"В сряда, моят колега Любомир Каримански ще влезе в Пленарна зала с високо вдигната глава. Защото няма какво да крие. Защото успя да устои на безпрецедентния натиск отправен към него по всички възможни начини. От заплахи с sms- и до директна оферта за престижен пост в Световната банка.

Последното го предложи посредникът Венко Сабрутев, депутат от ПП, в кафенето на Народното събрание. Същият го гледам днес колко е загрижен за професионалния опит на г-н Каримански и колко "опасно" за него е нашият кандидат да оглави БНБ. Значи, г-н Каримански е перфектният кандидат за “Продължаваме Промяната” по отношение на Световната банка, но за БНБ не става. Как си го обяснявате?". Това написа на страницата си във Фейсбук депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов, цитиран от novini.bg.

Ето още от поста на Балабанов:

"Координираната атака, която повръщаха една определена група сайтове, беше опит да се отдели вниманието от “безупречния” кандидат Андрей Гюров, чиято биография е богата на факти. От работа в австрийска банка, която през 2015 г. фалира, до Прокурист в “Пирин голф клуб”, където течеше река от капитали от “СИБАНК” на Цветелина Бориславова. Проверете го!

Г-н Гюров не беше и "категоричният" избор на ПП. Преди него три или четири пъти удряха на камък. От Илиян Михов от Сингапур до някаква госпожа с бакалавърска степен.

Ако си спомняте затова имаше идея в Парламента степента “магистър” като условие за БНБ да отпадне. Опазил ни господ, че тази глупост не се прие. Последните изстрадани опити стигнаха дотам, че цяло едно министерство остана блокирано и саботирано. Бяха блокирани и саботирани парламентарни комисии, без да се осъзнава фактът, че един загубен човешки живот ще тежи на съвестта на тези, които си играят с процедурни правила.

В заключение, няма нищо по- правилно от това да вървим по правилата на закона, достойнството и честта, а и да продължим да спазваме коалиционното споразумение, което в този случай въобще не е нарушено. Успех, Любо!".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    13 14 Отговор
    Беги палячо
  • 2 Българка

    15 15 Отговор
    В световната банка не може да взема еднолични решения и да слага подпис ,който позволява да се върне 1 милион не на собственика му, а на съвсем друг човек. Защо ли? Като шеф на БНБ може да разкрива или укрива пране на пари, да "даде рамо" на някоя банка, на дрига не. Знаем, че е работил в БГ банки. И.Т.Н.........
  • 3 Лесно си обясняваме

    14 10 Отговор
    тази шизофрения! Казва се Прокопиев и задкулисие!
  • 4 Ако

    6 1 Отговор
    ще и не само с вирната глава да влезе , все тая !
  • 5 ДПС

    9 14 Отговор
    Балабан, ходи ли при Доган? Или те пускат само до мъжката секретарка.

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС":

    Прокопиев и Доган, имат неистова нужда от прости хора, продаващи си бъдещето!
  • 7 JEFF

    12 11 Отговор
    Стига сте мрънкали , де . Един ваш министър читав няма , а БНБ искате да ръководите .

    Коментиран от #14

  • 8 Ния

    13 10 Отговор
    ИТН се готвят за трети път да предизвикат предсрочни избори? Има една приказка "като куче вързано на череша, хем то не яде, хем на другите не дава". Хората им гласуваха доверие и ги направиха първа политическа сила, не се справиха и отидохме на избори, сега на другите не дават , и пак отиваме на избори. Дали им е мястото в парламента, се питам?

    Коментиран от #12

  • 9 Балабан Ага

    14 10 Отговор
    Много добре го знаеш.
    Като управител на БНБ цялата власт ще е в Кариман
    И с подписа си може да направи сумати поразии.
    В световната банка ще е само представител.
    Много добре знаеш не се прави на улав.
    ДПС бутат Кариман,защото имате да им връщате. услуги.
    Два парламента провалихте на път е и на третият да му сложите кръст.
  • 10 Да бе да

    9 4 Отговор
    вие там все най-кадърните от кол и въже събрани! И ЗАЩО ВСИЧКИТЕ ИЗБИВАТЕ НЯКАКВИ НАПОЛЕОНОВИ КОМПЛЕКСИ???
  • 11 JEFF

    11 10 Отговор
    Слави да стегне депутатите си , защото на следващи избори няма и един процент да хванат .Каримански да оттегля кандидатурата , никой му няма доверие . Нов шеф на БНБ по-късно ще се избира , не е фатално . Успех на ПП !
  • 12 Ами

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ния":

    ИТН, не иска да влезе в олигархичните игри на проектите на Прокопиев ПП и ДБ и тогава какво да правят там!? Имаше смисъл, до момента, в който започна да се обслужва едното задкулисие! ИТН доказаха, че дори и да са първа политическа сила, ако трябва да правят коалиция с проекти на Прокопиев ДБ и ПП или с Доган и патериците му ГЕРБ, БСП и възраждане, могат да се откажат от власт, но да не са поредната патерица на един от двамата олигарси, разпределили си държавата!


    ИТН единствената достойна партия, срещу мафиите и кръговете на Прокопиев и Доган и техните сателити! И един прост народ, който го лъжат и отново застава на някой от кръговете и си подписва следващите години на кражби и лъжи! Дори и да има достойни хора, няма ли умен народ, тази държава няма шанс!

    Коментиран от #18

  • 13 Ха ха

    12 5 Отговор
    Колкото по дълго стоите в коалицията,толкова резила ще е по голям.Или им правете сечено по много въпроси или излизайте.Слави е мъжкар и мъжката чест за него е повече от закон.Няма да издържат нервите му и ще излезе с чест от тази смрад.

    Коментиран от #15

  • 14 Не си прав

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "JEFF":

    Министър Ат Атанасов става за БНБ или БНТ Може да стане за всичко «младо надежно момче» само да има нещо да смърка
  • 15 Бреи бреи

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха":

    Ами те всички от правителството са като него Жадни за пари И кражби Виж колко пари изчезнаха за тези месеци
  • 16 Минева

    3 1 Отговор
    Вие сте неадекватни.
  • 17 Алооо

    4 2 Отговор
    Балабанов да се връща откъдето е дошъл и да хваща микрофона, за нищо друго не става.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Простото Киро

    1 0 Отговор
    Че като не ви харесва напуснете коалицията.
    Поне едно добро нещо да направите за България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол