Last news in Fakti

11 Април, 2022 19:40 5 493 61

Генчовска: Идват тежки решения за правителството

  • санкции-
  • русия-
  • теодора генчовска-
  • правителство

За България налагането на санкции срещу вноса на петрол и газ е една от червените линии, но вероятно такива санкции ще присъстват

Генчовска: Идват тежки решения за правителството - 1

Министрите на външните работи на страните от ЕС обсъждат днес в Люксембург шести пакет от санкции срещу Русия, включително ембарго върху вноса на петрол и газ. България е представена от външния министър Теодора Генчовска. Пред БНТ тя заяви, че се очертава новият пакет от санкции срещу Москва да бъде тежък, а българското правителство трябва да вземе тежки решения, както на ниво Министерски съвет, така и на ниво управляваща коалиция.

Обсъждането на шестия пакет от санкции е в съвсем начален стадии. ЕК първо трябва да го изготви и след това предстои обсъждане между европейските столици. Според Теодора Генчовска е възможно в края на май тези санкции да станат факт. Тогава ще има извънредна лидерска среща в Брюксел.

Според министър Генчовска управляващата коалиция трябва да вземе тежки решение. За България налагането на санкции срещу вноса на петрол и газ е една от червените линии, но вероятно такива санкции ще присъстват.

"Започнаха вече идеи какво може да включва този шести пакет. Нормално е вече да се върви към едни тежки санкции по отношение на вноса на газ и петрол. Темата е изключително чувствителна за България. Отново ще се търси решение в рамките на коалицията, дори и на по-високо ниво. Но ще се предложи общоевропейско решение, за да могат държавите, които имат най-големи зависимости, най-бързо да решат тези въпроси, дори в инфраструктурно отношение. Други санкции по всяка вероятност ще бъдат насочени към предотвратяване на дезинформацията, която се разпространява от руските медии. Ще има големи санкции върху руски медии, както и финансови санкции, ще бъде разширен списъкът с персоналните санкции", каза Теодора Генчовска.

Външните министри на ЕС обсъждаха и друга чувствителна за България тема. Тя е свързана с доставката на оръжия за Украйна. Според българския външен министър подобно решение може да бъде взето на ниво НС заради твърдата позиция на БСП в коалицията.

Важна тема беше свързана и с наказателната отговорност за руската военна агресия в Украйна. Външните министри, заедно с представители на Международния наказателен съд обсъждаха какви са следващите стъпки, за да бъдат подведени виновните под отговорност.

"Имаме множество индикации за военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Затова започнаха и разследвания. Накрая ще се произнесе съдът, но сега за нас е от основно значение да осигурим всички доказателства, за да може да бъдат повдигнати обвинения за тези престъпления. Ясно е, че Украйна се нуждае от допълнителна военна техника и преди всичко тежки оръжия. Сега не е време за търсене на извинения, а за креативност и прагматизъм”, каза Аналена Бербок - външен министър на Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    85 9 Отговор
    Браво генчовска всичко е за светлото ни бъдеще! Няма друг път за просперитет Освен този на война налагане на санкции до последно лишения глад и всичко останало!
  • 2 Най правилното

    111 9 Отговор
    Решение е оставка на продажното ви правителството

    Коментиран от #8, #39

  • 3 Сащинаилий

    76 7 Отговор
    Ние без война не можем да живеем.
  • 4 Грульо

    87 10 Отговор
    Къш, ма!
  • 5 Някой

    90 9 Отговор
    Ако искате да ви изметем по - бързо приемете го това ембарго върху горивата в оперативен порядък.
  • 6 ПРОВИДЕНИЕТО

    42 7 Отговор
    Войната в Украйна започна на 22 февруари, а точно преди 2 години около 20 февруари започна коронавируса! И корона вирусната пандемия и войната в Украйна имат една и съща цел а именно да ограничат консуматорството което добива застрашителни размери и необратими последствия за природата! Не е нормално самолетът от София до Скопие да пътува с четирима души на борда! Не е нормално Милиони и милиарди хора да работят безсмислено в името на консуматорството и парите без да се интересуват от последствията за природата! Сегашната война е изкуствена и парадна и всички са замесени в световния заговор! Затова никой не отстъпва и преговорите се проточват нелогично дълго! Всички заговорници се държат неадекватно за да им повярваме че има реален конфликт! Ограничените ресурси в новия световен ред ще бъдат оправдани с войната и така хората ще бъдат принудени да ги приемат! Земята се задъхва от световната евтина и некачествена продукция и всичко разбира се е на нейния гръб и на нея не и е Евтино!
  • 7 Ротшилд

    9 45 Отговор
    Моята България ще се откаже от Лукойл. Да да... Ще го направите и ще пеете.

    Коментиран от #57

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Спрете да лакействате

    78 5 Отговор
    И тропнете с юмрук по масата на Европа! Може да е всичко, но да нямаш достойнство да си защитиш интересите на народа и да слугуваш на проста Европа, слугуваща на САЩ, е повече от жалко!
  • 11 ха ха

    30 2 Отговор
    кога ли изгрева ще се премести от запад ?
  • 12 Кадрите и министрите на Итн

    44 4 Отговор
    ... Са или жендери с неясни професионални и лични ориентации и статут... Или Мутро-мафиоти... Или... Не е хубаво, но... Като тази министър Ганчоска с ясно личащи си разговорни дефекти и проблеми на лцево челюстната мускулатура... Нека Господ да ми прости. Но и нека итн се изтеглят от ъправлението на Бг!!!

    Коментиран от #21

  • 13 Тоест

    68 5 Отговор
    обсъждали сте как да задълбочите геноцида спрямо гражданите на ЕС. И кой ти каза че България не може да има собствена позиция като Унгария?
  • 14 ти ли бе

    42 3 Отговор
    Другата мисирка...
  • 15 Въпрос

    15 1 Отговор
    Къде ще присъстват санкциите?
  • 16 Yhioио

    63 1 Отговор
    Откъде се пръкна тая некадърна годзила, бе? Американско прокси! Само да има късмет да ни забърка в някакви уговорки за доставка на оръжие за укрите или обещания за макетата, ще играе тоягата!

    Коментиран от #20

  • 17 Ала бала

    44 2 Отговор
    Видяла жабата, че подковават вола, вдигнала си и тя крака...Това правителство, в стремежа си да угоди на брюкселските зелки, ще ни вкара в блатото на рецесията и мизерията...Не разбраха ли, че без руския газ сме за никъде? Няма просто от къде да вземем, ни втечнен, ни невтечнен...А за нефта да не говорим! Как ще наредят на Лукойл, частна руска компания, да спре да обработва собствения си нефт? Ми направо накарайте ги да си продадат рафинерията пак на държавата или направо я национализирайте...И без друго 20 години работи все на "загуба", та се чудех Лукойл не е ли фалирал вече...
  • 18 JEFF

    6 50 Отговор
    Никакви червени линии, за да не станем самите ние една тънка червена линия . Всичко руско трябва да се остави , никакъв , никакъв износ към Раша .Тотална изолация , ако искаме мир и спокойствие . Не след дълго ще са кротки агънца рашките .
  • 19 45678

    44 1 Отговор
    Крадлива мафия облечена във власт!
  • 20 JEFF

    28 4 Отговор

    До коментар #16 от "Yhioио":

    Глупави кръчмарски приказки.
  • 21 Гост

    36 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кадрите и министрите на Итн":

    Забрави за професионализма на гжата.който е нулев (-0)..безличен човек!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 1111

    39 1 Отговор
    Гответе се за глад. На нас никой няма да ни помогне, а сами сме за никъде - всичко, с което произвеждахме, отдавна ена скрап.
  • 24 Боби

    44 0 Отговор
    Тая днес видяла ли е цените по бензиностанциите?
  • 25 vvvvv

    37 1 Отговор
    Накрая европейските политици ще бъдат линчувани заради унищожението на всякакъв вид бизнес.

    Коментиран от #28

  • 26 Майна

    39 0 Отговор
    Лавров призова върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел за неотдавнашното му изявление по време на среща с Володомир Зеленси. Борел каза: "Тази война ще бъде спечелена на бойното поле." Изявлението предполага, че Западът отблъсква украинците от идеята за уреждане на преговори и прекратяване на огъня.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Илия

    26 0 Отговор

    До коментар #25 от "vvvvv":

    Те ще заминат за САЩ и от там ще ни опрекват!
  • 29 Тази

    29 0 Отговор
    Госпожа знае ли на кой свят се намира?Всички кад и на итн са като нея
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    35 0 Отговор
    ГАНЬОВСКА
    .... НЕ СИ СПОМНЯМ НАРОДНИЯ СЪД 1945 ДА Е СЪДИЛ ЖЕНИ
    .....
    ТИ ИМАШ ШАНС ДА ВЛЕЗЕШ В ИСТОРИЯТА
  • 31 Бгг

    36 1 Отговор
    Налагане на вето върху санкциите за петрола и газа. Не сме толкова богати, че да си го позволим. За 15 години да са ни направили по богати, сега maйнаta им. Референдум за излизане от ЕС .

    Коментиран от #38

  • 32 Фройд

    36 1 Отговор
    Без да обиждам дамата, не всеки разполага с привлекателен външен вид.
    Но всеки може да положи усилия, да се образова, да има гражданска позиция, а когат няма необходимия ценз, да откаже държавен пост от който хал хабер си няма.
    Другото е гьонсурат, некомпететна грозна женица , опитвайки да заблуди ъндърграунда.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Георги

    32 0 Отговор
    Първото решение е оставка на това проамериканско правителство!
  • 35 Трайно безработен

    27 0 Отговор
    Народа живее много по зле от онова време преди 1989 г. Защо сега трябва да търпи?
  • 36 ген Столти

    12 2 Отговор
    Не стига, че тази е прекалено красива, но е и прекалено умна.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Жоро

    20 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бгг":

    Как Великобритания може да излезе от ЕС а ние Не? Как се отрекахме от СССР като магазините ни бяха празни сега джобовете са ни празни! Плана за възстановяване бил да ни се увеличи тока 4 пъти! Значи едни ще си делнат 13 милиарда а всички ние ще плащаме 4 пъти по скъп ток!

    Коментиран от #47

  • 39 Тези хора

    30 0 Отговор

    До коментар #2 от "Най правилното":

    трябва да помнят, че ги избрахме не да водят чужда война, а да живеем по-добре.

    Коментиран от #41

  • 40 Бай Илия

    21 0 Отговор

    До коментар #36 от "ген Столти":

    Ако не приказваше можеше да ни заблуди, че е умна а тя не спира с простотиите!
  • 41 Трайно безработен

    13 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тези хора":

    Как хубаво си го казал Да живеем по добре! На мене ми вдигнаха само Здравните с 2 лв.
  • 42 Otoplitel

    6 14 Отговор
    Госпожо.Някой да ви пречи незабавно да спрете петрол и газта от Русия.Имате цялата власт.Стига сте се правили на монахиня.Е то Хамлет на Шекспир по бързо взема решението да бъде или да не бъде.Какво се правите на много замислени.То само кратуните по бавно вземат решения.
  • 43 Свети Баидрън 🇺🇸

    10 3 Отговор
    Ние се грижим за благополучието на Българския народ
  • 44 Жоро

    13 0 Отговор
    Каскада от кризи! Това е Правителството. Световното положение ни пречи да живеем!
  • 45 Хари

    15 1 Отговор
    Еманация на "интелектуалната мощ" на ИТН. Пълна карикатура.
  • 46 Helmut

    23 4 Отговор
    Фашизираният Запад си затваря очите за нагласените убииства над цивилни, които извършва зеленото главорезче, и истерично разпространява фейковете. И нашата мисирка ганчова да не остане по-назад в грачещия хор. Вън американския слугинаж!
  • 47 Бгг

    15 0 Отговор

    До коментар #38 от "Жоро":

    Съгласен. В плана за възстановяване има нещо нередно, в това съм сигурен. Защо не го направиха обществен ??? Вероятно отново са предали българските интереси.
  • 48 Za Z

    15 0 Отговор
    Z V
    Почнах да ненавиждам UA
    И синьо и жълто.................
    Не о фа6666 ти
    Внуците на митлер са в действие !!!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тррр

    3 1 Отговор
    Туй нещо, кой ли .бе?
  • 51 Генчовска, Захариева. Все сте

    12 1 Отговор
    Гола вода!!
  • 52 Ице

    14 1 Отговор
    Има една приказка, каквото човек сам си направи и най-големият враг не може да му го направи. Та така, дупе да ни е яко. Мазохисти сме.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ъхъъ

    3 14 Отговор
    За Пуринофилите и Русофилите, жертвата не трябва да се зажитава а да остави да бъде унищожена, разграбена к изнасилена !
    Браво господа Кремълски марионетки, вие сте позор за Българите ….
  • 55 Кики

    11 1 Отговор
    Хич да не се плашите, Херо ще ви каже какво да правите
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ротшилд":

    Като гледам какви са цените на енергоносителите в останалата част на ЕС,честно казано не вярвам
  • 58 Иван Куртев

    4 0 Отговор
    Достойно е да си подадете вкупом оставките и ги поднесете на мустафата.
  • 59 Колев

    0 1 Отговор
    Докато в наште медии се занимават с всевъзможни глупости, докато ни насилват да се откажем от руските доставки, ТУРЦИЯ другари става посредник на руския газ. Съвсем скоро отхвърляме руската зависимост и ставаме зависими от Турция. Нашата "МЪДРОСТ" е пословична, страданията ни няма да имат край, бедност, глад и престъпност и ПОЗОР, незапомнен ПОЗОР, защото не само нямаме ум за нещо, не само не се учим от провалите си, ние упорстваме в нашата лудост. и няма да чакаме много време за да ни стане ясна картинката, на която ще се "радваме" Ние като дивите прасенца май сме родени за да обезпечаваме храна на хищниците, нищо, че те са на хиляди километри от нас.
  • 60 По малко Нато и ще е леко

    0 0 Отговор
    Прекалено слушаме Америка и Нато, нямаме ли достойнство о поне малко мозък
  • 61 Хакуна матата

    1 0 Отговор
    Дааааа, точно така! "Трябва да осигурим доказателства". Много точно казано. Вие си взимате едни доказателства и ги носите на съда, незнайно от къде! Браво, много независимо и обективно разследване! Доказателства не се осигуряват, те се откриват на мястото на престъплението! Спрете да се подлагате на този и на онзи за жълти стотинки! Продадохте малкото останали ценности, засрамете се!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове