Last news in Fakti

12 Април, 2022 13:21 1 735 29

Джамбазки: Оставка от Генчовска, ако е обещала на Скопие ЕС

  • джамбазки-
  • генчовска-
  • македония-
  • ес

В обръщението си той подчертава незабавната нужда от отговор на министъра на външните работи

Джамбазки: Оставка от Генчовска, ако е обещала на Скопие ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Незабавно оставка на министъра на външните работи Генчовска, ако е обещала пускането на Македония в ЕС! Говорила ли е задкулисно в Люксембург по темата на среща с външния министър на Германия? Нужен е ясен отговор!

Това се казва във видеообръщение на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки, разпространено чрез Фейсбук страницата му.

Повод за тази остра реакция е получено прессъобщение от страна министъра на външните работи на Германия, в което се твърди, че българският министър Теодора Генчовска е поела ангажимента съвсем скоро и без никакви условия България да даде зелена светлина за започване на преговори с РС Македония за членство в ЕС. Ако е вярно - това е недопустимо и единственият ход на българския външен министър е оставка!

Защото, ако такова съгласие и такъв разговор, ако е воден от все още външния министър Генчовска, ще означава национално предателство. Ще означава, че нашите основателни подозрения за това, че правителството е сглобено само и единствено с цел национално предателство, се оправдават. (...) Това ще означава, уважаеми съратници, че българското правителство върви по тази линия на предателството, за която Ви предупреждаваме няколко пъти. А именно - около 24 май в Рим, в деня, в който се почита паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на съвместно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде извършена първата стъпка към предателството, категоричен е Джамбазки.

В обръщението си той подчертава незабавната нужда от отговор на министъра на външните работи на Р България Теодора Генчовска, която е от квотата на ИТН – партия, която се кълне, че ще напусне управляващата коалиция, ако се допусне компромис с българската позиция. Това лицемерие ли е или поредната игра на управляващите? Което и да е от двете, съпредседателят на ВМРО е безкомпромисен и заради поредната информация за поредната среща по темата, която идва от трета страна, а не от българското правителство и пита:

Има ли проведен разговор с министъра на външните работи на федерална република Германия, в който българският външен министър да се е съгласил, че трябва Северна Македония да започне такива преговори? И ако има такъв разговор, искам незабавно оставката на тази жена.

Ако не е – това вече е дипломатически скандал и българското правителство трябва да излезе с официална позиция, каквато е и разпространената от министъра на външните работи на Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    38 13 Отговор
    Оставка на цялото правителство !
  • 2 Джамбаз -

    26 16 Отговор
    престъпник , крадец !

    Коментиран от #23

  • 3 дедо Герчо

    25 0 Отговор
    КОЯ Е ТАЯ?...ХЪХЪХЪ...
  • 4 Roro

    33 10 Отговор
    ЗАПОЧНА СЕ! Часовника на предсрочните избори цъка ...
  • 5 ТаУмВзе

    19 19 Отговор
    Пак ли пияния пудел на шкембе торба лае? Само го глобиха за нацистки жест в евро парламентчето, което е Показателно.
  • 6 Нели

    25 9 Отговор
    ОСТАВКА БЕЗРОДНИЦИ!

    Коментиран от #11

  • 7 Егати политиците

    11 6 Отговор
    Джамбазки е поръчвал Targeted Individuals срещу Българи - най долният фашизъм!
  • 8 Дамаджони Уокър

    18 2 Отговор
    Сега ли разбрахт, то Киро го каза още като се върна от Скопие.
  • 9 ганчо

    21 2 Отговор
    Ганчовска вън!
  • 10 Последния Софиянец

    13 6 Отговор
    Тя Генчовска обеща да ни спре тока и газа и да ни седят гладни децата,а тоя се загрижил за Македония.
  • 11 неееее

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Нели":

    Ще я видиш през крив макарон
  • 12 Ще има и още

    16 1 Отговор
    Разговор със сигурност е имало.
    Без да съм бил там но съм убеден, че нашата министърка се е усукала в словесен карамбол в духа - пускаме ги но след като изпълнят условията. Германката ( ако е жена, че по тези земи вече много много не се знае.. ) разбира се е чула само онова, което и изнася и с тевтонска грубост го изръси. Досега имахме португалско, словенско председателство, тече френското - дипломатите от всички тези държави се исказаха достатъчно гъвкаво и с откровен намек и към РСМ че трябва да поизпълни и някое и друго българско условие. Само германците са безпардонни и "нареждат".
    Нека не забравяме че през 20в германците два пъти ни "казаха" и всичко приключи с две национални катастрофи за България !!
    Подкрепям обаче искането на Джамбазки, че министърката задължително трябва да даде официални пояснения по въпроса !!
  • 13 МАРКУЧ С ПИРАТКА

    6 5 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗЧЕЗНЕШ КАТО АГЕНТ ИВАН
  • 14 ха-ха-ха

    10 6 Отговор
    Джамбаз - конеКРАДЕЦ
  • 15 Скопие

    3 3 Отговор
    ще работи за България да стане пълноценен член на ЕС!
  • 16 куку

    6 2 Отговор
    Джамбаски ,Ганчовска е една функционална неграмотна кукла инсталирана от ДПС чрез ИТН-славуца ,който също не е поразличен дори по-голям боклук и половина .То за това гологлавата празна кратуна все около Македонията се върти за присъединяването ,като търси сметка ои обвинява за не съществуващо отношение по въпроса Промяната продължава
  • 17 Ах ти малко човече

    7 8 Отговор
    Как беше в казармата след 12 години отлагане ?
    А не те ли е малко срам след като пиян се качи да караш автомобил ?
    И още твои простотии - пистолети , пиратки , поздрави нацистки ……
    Ти ли ще ни определяш дневният ред ?
  • 18 Браво

    4 9 Отговор
    Ей го още един руски агент, който смята, че налагането на условия, ултиматуми на една суверенна Държава са демокрация.
    От чие име бе г-не ги говорите, от името на избирателите си, от името на Правителството, от името на ЕС или от името на Путин.
  • 19 Тошо

    5 1 Отговор
    Да оставка , той Сандов зеления подлизурко да подава, та да минат с едно гласуване!
  • 20 Емил

    2 2 Отговор
    Тоя па кой е!?
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    ВЕТО ВЕТО ВЕТО за РСМ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Байган4овска

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джамбаз -":

    Що да не изкарам някой лев от СМ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дяконъ

    1 2 Отговор
    Оставка на цялото продажно правителство !!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кирето ще се усмихне

    0 0 Отговор
    такак както се усмихна когато Овъргаз наполовина стана канадски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове