Last news in Fakti

18 Април, 2022 09:10 65 157 126

Лоши новини за шофьорите

  • глоби-
  • шофьори

От 20 на 100 лева пък става глобата за неправилно паркиране, за неспиране на знак СТОП и неправилно престрояване и отнемане на предимството

Лоши новини за шофьорите - 1
Снимка: БГНЕС

Дигитален стикер „Гражданска отговорност“ и електронно връчване и плащане на фишове при нарушение. Това са част от публикуваните за обществено обсъждане промени в Закона за движение по пътищата, предложени от МВР и новото Министерство на електронното управление.

Предвидени са и по-високи глоби за шофьорите нарушители. Двойно се вдига и глобата за водачите ненаправили технически преглед в срок – от 50 лева, глобата става 100 лева.

От 20 на 100 лева пък става глобата за неправилно паркиране, за неспиране на знак СТОП и неправилно престрояване и отнемане на предимството.

150 лева ще трябва да платим, ако паркираме в паркове, градинки и площадки.

Промените ще стигнат до парламента след обществено обсъждане.

„Почти всички глоби са актуализирани с цел превенция. Смятаме това да окаже благоприятен ефект върху управлението на водачите“, каза комисар Калоян Драганов от Пътната полиция пред БТВ.

„Законът е изцяло насочен към агресивните водачи и тези, които не зачитат другите участници в движението. Целта ни е да ги респектираме и да пресечем нарушенията в зародиш“, допълни още той.

Според Драганов скоростта на магистралите трябва да се намали, като междувременно да се работи върху подобряването на инфраструктурата. По думите му нашите магистрали не са за скорост от 140 км/час.

Драганов предупреди, че Пътна полиция ще следи за спазване на закона по време на предстоящите празници.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 133 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агресивните шофери имат мошни коли

    196 21 Отговор
    Те имат и много пари това не са случайни хора и целта е да си плащат повече рекет за своеволията на пътя тва е целта на новите актуализирани рекет разчети на кат....

    Коментиран от #32, #34

  • 2 gggw

    263 3 Отговор
    как точно мвр следи за неправилно престрояване? и колко са глобили досега по това нарушение?
  • 3 Много ми е любопитно

    299 6 Отговор
    На Рома от Факултето, как ще го накарате да си плати глобата?

    Коментиран от #13, #123

  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    206 8 Отговор
    Не знам ьа водач глобен и платил глоба за неправилно престояване и отнемане на предимство ‼️ На ден поне по пет такива нарушения виждам ‼️

    Коментиран от #95, #119

  • 5 Ококорел

    102 11 Отговор
    Думкай простите шафьорчи дедо раши ще пада мангиз за делкане
  • 6 цербер

    40 13 Отговор
    От 20 на 100 лева ще бъде покачена глобата за неправилно паркиране, за неспиране на знак "СТОП", за неправилно престрояване и отнемането на предимство.
  • 7 никой

    136 3 Отговор
    А за поставен кран на тротоар от емблематичните 18 едновременни строежа в Дружба 2 около метростанцията.Или за строящ се се блок от същите върху асансьора и ескалатора на станцията,колко ще е глобата???
  • 8 Дедо Пене

    187 12 Отговор
    Пе.дали ушеви смотани, на нашите магистрали може да се шофира и с 180км. и ако не се крадеше от изграждането им нямаше да стават на вълни от тежките камиони!!!
  • 9 Фил

    165 5 Отговор
    Смятаме това да окаже благоприятен ефект върху управлението на водачите!!!!! демек вурху приходите.

    Коментиран от #107

  • 10 Б А Й Х @ Й ‼️

    145 10 Отговор
    От колко време у нас се срещат ИЗВЪНзаконовите ел.скутери ‼️❓‼️❓‼️❓
    КАТ наистина ли не знаят , че има такива ‼️
    По смисъла на ЗзДП това са МПС, но не са на пътя ‼️
    Явно са НПС ( Неустановенокакви ПС) , нещо като НЛО , защото летят навсякъде, изскачат отвсякъде, но никой не ги контролира никъде и никак‼️

    Коментиран от #14

  • 11 Турбодизел

    35 81 Отговор
    Не е лошо да си организирате правилно събираемостта (приложения за електронно плащане и др.) Това, което в момента се случва е нереално и сме в 19 век. Пращат ти призовка, кварталния те дири под дърво и камък, връчва ти я (в удобно за него време), след което се явяваш в КАТ, висиш като сопол и чакаш старшинката да ти покаже снимката, да ти напише акт от ония жълтеникавите на кочан с индиго, след което този чутовен акт за 50 лв. не излиза в продължение на 3 месеца, ти се разкарваш дотам да ти бият печати за удължаването му, че зер ако те спрат ти пишат втори.... Това е време, бензин, нерви и др. за всички по веригата. Като попитах защо е тая тъпотия ми бе обяснено, че така имаш възможност да обжалваш издадения ти акт. Добре де, колко е в едно електронно приложение да се направят два бутона и един прозорец за да можеш да обжалваш?

    И защо по дяволите при 3 лв за литър гориво се допуска обжалване на нарушения под определени суми?
    Щом можеш да си позволиш да се возиш с кола, значи 200 лв не са някакъв проблем за теб. Ами под 200 лв нарушенията не подлежат на обжалване и толкоз.

    Коментиран от #16, #36

  • 12 ХАН КРУМ

    231 4 Отговор
    Пълни милиционерски дивотии.Водачи с по 20 глоби и фишове,дрогирани ,пияни и без книжки,неграмотни цигани ,трудно говорещи български ,но с книжки,не известно как са ги взели ,хвърчат по пътищата ,убиват хора– и вместо тях да наказват,наказват всички шофьори–защо?Магистралите не били за 140 км,а защо не са?Шофьорите ли са виновни?Ще наказват 5мил.шофьори,защото не могат да се справят с 5000 идиота.Егати държавата.

    Коментиран от #76

  • 13 гост

    76 9 Отговор

    До коментар #3 от "Много ми е любопитно":

    Ми рома от факултето след като има пари за кола , ще има пари и за глоба ! И начина е отдавана измислен , номерата на колата и книжката на шофьора и ако иска да не плаща !! Като не плати , на съдия изпълнител и колата заминава на търг ! Явно не си в час , че вече всеки полицай на пътя проверява онлайн за неплатени глоби и директно ти прибира книжката , ако има и една такава !

    Коментиран от #71

  • 14 в англия

    28 7 Отговор

    До коментар #10 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    започнаха да ги конфискуват като те хванат на пътя да караш има си обаче велоалеи навсякъде

    Коментиран от #27

  • 15 ТИР

    114 2 Отговор
    Ще повярвам когато няма камери в храстите на безумни места с ограничения 30 ,40 ,50 а преди входа на В,Търново беше 10 км и камера,,,

    Коментиран от #125

  • 16 пейо

    100 0 Отговор

    До коментар #11 от "Турбодизел":

    Всичко казано от теб е така. Но забравяш че има доста хорица на хранилката. След като направят приложение тези хора ще станат излишни и ще трябва да бъдат съкратени. Те нямат угода да бързат. На старшинката колкото по-малко хора обслужи днес толкова по-добре. Тя заплатката си върви така или иначе.
    Тях не ги интересува че трябва да си вземеш ден от работа за да висиш на опашка и да чакаш мързеливите касиерки да си изпият кафето.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Име

    126 6 Отговор
    Така е, в най голямата инфлация и мизерия увеличават двойно и тройно глобите !! Това си е баш фашиска държава !! Ама щом си траем и не излизаме да протестираме така ще е

    Коментиран от #65

  • 20 Механик

    64 6 Отговор
    Щом има "електронно връчване" трябва да разбираме, че всеки трябва да има телефон/компютър и интернет?
    Демек, да инвестираме в "устройства" и интернет доставчици, щем ненещем? Понеже на милинцифайките ще им се протрият краката ли ?

    Коментиран от #57

  • 21 Милен

    59 2 Отговор
    Нема да се пуашите другаря Путин и брюкселските бюрократи работят по въпроса с пътните произшествия, до края на годината горивата като ударят 10 кинта масово хората ще изоставят колите си и произшествията ще спаднат драстично.

    Коментиран от #26

  • 22 Кую

    48 1 Отговор
    Без ДДС.Колко е глобата за каране със отворено задно стъкло? Задно дясно.
  • 23 Гошо

    108 2 Отговор
    10 години нищо не чувам за вдигане на заплати.Ама за глоби през два месеца на първа страница.На магистралата ако вдигнеш до 142 км направо разстрел, кво си играем.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реалист

    116 1 Отговор
    "100 лева пък става глобата за неправилно паркиране".
    А колко ще бъде глобата за общината, че не е предвидила достатъчно места за паркиране по кварталите или е важно само да събираме глобите?
  • 26 Не е баш така

    32 2 Отговор

    До коментар #21 от "Милен":

    И си прав, и не съвсем. Нали се сещаш, че примерно в столицата близо половината коли в движение са служебни. Голям процент от тези хора пътуват и по няколко пъти в седмицата в страната със същите тези коли и не им пука особено за цените на горивата, както и в повечето случаи за ограничения на скорости, защото според българската психология, колкото по-нова ти е колата и по-лъскава, с толкова по-висока скорост трябва да се кара. Та и с 10 лв на литър няма да има голям спад в движението по пътищата.

    Коментиран от #30

  • 27 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "в англия":

    Добра новина, значи след 20 години и унас ( както гласеше една реклама на швепс)‼️
  • 28 Матей преображенски

    65 7 Отговор
    Мега-инфлация,бе,петорно вдигане на глобите,не ги есрам,с тях няма да уплашат разюзданите милионерски синчета и мутрафони.Същевременно ще е поредния тежък удар върху обикновените граждани ,които все още се мъчат да ползват лично мпс и не са се отказали поради непосилните масрафи.Всички плащания ,СВЪРЗАНИ С ПОЛЗВАНЕТО НА МПС трябваше да се изчисляват като промил от личните доходи и материално положение на водачите,за целта е много простичко да се направи една елементарна атестация,в която реално да се отрази общественото и материално разслоение.Комерсиализацията на пътното движение не може да доведе до нищо положително в крайна сметка и довежда до загубване на личната мобилност и много други тежки последици за обикновените граждани.СОЦИАЛНИЯТ ЕЛЕМЕНТ ПРЕДИ ВСИЧКО!
  • 29 Петко

    46 1 Отговор
    А НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАРУШИТЕЛИ
    ПЕШЕХОДЦИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ
    КОГА???????
  • 30 Милен

    36 1 Отговор

    До коментар #26 от "Не е баш така":

    Абе и ти си прав донякъде, обаче горивата ударят ли десятка почти всички фирми ще хлопнат кепенците и служебните им коли ще останат на трупчета, така че пак ще има намаление на трафика.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Глупости на

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Агресивните шофери имат мошни коли":

    търкалета! Масово агресорите са с германски 10 - 20 годишни варели в ценови диапазон 5 до 25 хил. лева! Това не им пречи да са по 200+ коня.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Агресивните шофери имат мошни коли":

    Какво значи мощна кола ? Защото имам голямо комби 250 коня дето не се мести и отнема вечност да ускори, имам и малък хечбек 200 коня, дето не си иска гумите, тъй че това изобщо не е адекватно
  • 35 нино

    66 1 Отговор
    А защо не направите да можем да си регистрираме и пререгистрираме коли в пунктовете за технически прегледи ?
    Да помислите върху това, че не е разумно да се редим като животни пред КАТ София единствено...
    Направете като в щатите човек да си взима номера и да си продава колата лесно, като си купи друга да си слага просто неговия си номер!!! Има какво да се помисли в тази насока да се улеснят хората, но пък нали пари за това няма да вземете и ще се наложи да съкратите кадри от некадърните :)
    Нали бе Кирчо - хлеб в тая работа за вас нема и затова по старому ще е тук завинаги!!!
    жалко и смешни сте!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай Брадър

    53 1 Отговор
    Покрай глобите за нарущения ще пробутат на гласуване и предложението да имат право да засичат скорост с необознени автомобили и търтеите от тол също да засичат за превишена скорост !

    Коментиран от #84

  • 38 Обущаря

    13 37 Отговор
    Нали навсякъде сложиха камери,да ги ползват за глоби от всякакъв вид и директор ГЛОБА!!!
    Аз съм и за по-високи глоби и лишаване от право управление! Дано ни дойде акъла вече!
    Трябва дисциплина и страх!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    46 1 Отговор
    Няма ли да проверявате и производителите на олио?
  • 41 Браво

    55 2 Отговор
    Нищо смислено само да дерат народа мислят, да може катаджиите да искат по големи рушвети, що не пише за безсмислените капани дето полицаите ползват да си пълнят гушите
  • 42 Bai onzi

    43 2 Отговор
    Е господа Богове,вие си изкарвате по 10 000лв най-малко,на месец,а бедните сиромаси на 760лв,как ще изкарваме месеца?

    Коментиран от #77

  • 43 Ако се огледате

    18 37 Отговор
    и ще видите че не е трудно да се спазват правилата,и не са проблем размера на глобите глобите,това не би ни притеснявало ако няма нарушения.Постоянно около мен шофьори нарушават правилата безсмислено ей така заради принципа,че не могат да им казват те какво да правят.След това реват че глобите големи,а заплатите им малки,ами спазвайте правилата бе,и вземете се обаразовайте,че да има причина да ви се плащат големи заплати.

    Коментиран от #45

  • 44 Лоши новини за шофьорите?

    46 4 Отговор
    Що бе, според един баш милиционер от фирма КАТ сутринта в един сутрешен блок, тези промени били само за добро на шофьорите, защото по голямото щавене щяло да ги дисциплинира още повече.
  • 45 Щях

    36 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ако се огледате":

    Да се съглася с вашето мнение, ако можех да прелитам над дупките за да не си потроша колата и поради тази причина да навлизам в насрещното.

    Коментиран от #120

  • 46 Враг

    37 7 Отговор
    Всички тези промени а и някой които се подготвят за в бъдеще са съсздадени за репресия и за събиране на пари за хазната. Ако искаме да намалим произшествията то тогава ще променим изграждането и ремонтите на инфраструктпрата както и контрола над автомобилите и шодготовката на водачи. Факт е че не скороста като скорост убива а не добре подговените водачи, стария автопарк, както и не правилно и некачествено изградена инфраструктора. Трябва да се забрани регистрацията на автомобили по стари от 20 годишни, по голям контрол и стабилен на пунктовете за техническа проверка, както и да се затегнат школите за подготовка на водачи, както и да се добави всеки да кара психо тест. Това методите за справяне с жертвите по пътища, всичко останало е репресия и пореден начин да се рекитира населението. Време е да се изхвърли боклука от ръководни постове и начело на държавата.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    29 0 Отговор
    Организацията на движението в София а и в цялата страна е под всякаква критика.. Автобуси спират на пътното платно там където трябва да бъдат изградени кръгови д-я липсват ,светофари през 50 метра виси се и се чака при положение , че на другото платно няма мпс. Пипсват надлези тонове гориво се гори излишно на ден от неуредици.
    Изобщо безобразията са безкрайни.Да не говорим , че в България автомобилите са граждани.Обаче виж с глобите нещата се движат .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бай Ганьо

    20 8 Отговор
    "не спиране на знак стоп"??? че от кога трябва да спираме на този знак???
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 5670

    23 1 Отговор

    До коментар #31 от "4883":

    Гьостериците играят само виртуално,в интернет.Единствено през 97ма им се стъжни,ама за малко и не ,,хвана дикиш" както казват на село.
  • 54 Значи

    25 1 Отговор
    Ами то за нас кога е имало хубави новини,ако някой може да се сети.Нямам спомен кога е имало хубави новини при нас.
  • 55 Идея

    34 0 Отговор
    Съгласен съм с новите глоби, но искам за всяка дупка недокладвана от КАТ и преследване до дупка на пътна инфраструктура, КАТ да да обещетява всяка кола получила нараняване в участък под техен контрол. Мого е лесно в колата да лежим и санкционираме. Трябва те да са първата аларма - най-силната и нон стоп.
  • 56 БатП

    38 0 Отговор
    Продължаваме значи по стария прийом. Глобите растат, пътищата не се оправят. ПП Продължаваме промяната хубаво запорираха всички ремонти, ама колко време ще проверяват за корупция поръчките на предното правителство? Да пускат нови поръчки и да се оправят тия лунни пейзажи! ПЪТИЩА НИ ТРЯБВАТ, НЕ ГЛОБИ!!! Няма да оправят магистралата, дето преди Ихтиман човек влиза в аквапланинг поне 15 пъти, ами слагаме глоби за неправилно паркиране. Онзи ден поне 30 метра аквапланинг играх, с нови хубави гуми и скорост около 110км/ч. Айде аз нямах проблем, ама колата зад мен хубаво завъртя задницата, момичето си изкара акъла. Там за 10 километра съм виждал 8 коли хвърлени в канавките. Докога ще се виновни шофьорите за неадекватните пътни условия? Преди две три години ми писаха фиш за неправилно паркиране до една болница. Паркинга и улиците покрай него бяха окопирани в доста голям диапазон, та накрая намерих място, гарантирано не съм пречил на никого, ама тая кал там тревна площ била. 20 лева фиш. Да ми се случи пак така да бързам за болница, да ми сервира Богданчо фиш тоя пък за 100 лева и вечерта ще го чакам у майка му. Отделно като гледам как учебни автомобили с инструкторите ги учат да секат кръгови, сменят два пъти лента в кръговото без един мигач, после кво да очакваме от новите закони да променят точно? ОПРАВЕТЕ СИ ПЪТИЩАТА, ОПРАВЕТЕ ИНСТРУКТОРИТЕ! Ай аман от глупаци, как едни читави не избрахме?
  • 57 фст

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Като не ми знае мейла, как ще ми го връчи?
  • 58 Корупция

    27 1 Отговор
    Разследвайте защо нашите магистрали не са за 140км
    Толкова пари отидоха за тях!
  • 59 РАДИО САНЯ

    34 0 Отговор
    Кога ще махнете и стикерите за прегледа?В цял Свят камерите засичат по рег. номер на колата и си излиза всичко.Просто някой взима милиони от тези излишни стикери.Защо изобщо продължава тази малоумщина с тези стикери?
  • 60 шофиращ

    20 0 Отговор
    а що не се почне от инструкторите които не учат шофьорите как да се престроят при завиване, как да паркират, как да уважават другите участници, .......,или както се казва на крива ракета космоса и пречи
  • 61 Знайко

    12 4 Отговор
    Относно скороста на магистралите, съгласен съм, че има места, на които 140 км/ч. е опасно висока скорост. Но има места, които позволяват дори по-висока скорост. Все пак да не забравяме, че не всичко зависи от магистралата, зависи и от автомобила и от шофьора. Аз например, не съм съгласен, че всички шофьори с категория С и С+Е, са по-добри от всички шофьори с В категория. Има много некадърници с категория С. Кадегорията няма нищо общо с интелекта, опита и природните заложби. Относно шофьорите категория D,(автобуси-повече от 8 пътника), там има по-голям подбор и контрол от собствениците на транспортни фирми и много рядко се срещат некадърници сред тях. За да вземеш по висока категорията Например, това построеното „четирелентовия път“, което наричат магистрала Струма. Също и магистрала Тракия от отбивката за Нови хан до язовир Церово/Пазарджик/. Но има места на магистрала „Тракия“, като например от язовир Церово/Пазарджик/ до Стара Загора, където може да се кара безопасно, дори с повече от 140 км/ч.. За магистрала „Тракия“, след Стара Загора до Бургас, вероятно също може се кара с висока от от 140 км/ч. скорост. Но не съм пътувал там от 10 години и ми е трудно да дам мнение.

    Коментиран от #63

  • 62 PlimP

    5 3 Отговор
    глобата за паркиране може да стигне и 150, 20 кинта са лепенките на общинарита и то ако са на кеф, иначе тарифата е 50, само да ви светна, че от 2014-та има наредба, по която може да ви се състави АКТ и да ви вземат 6 точици, за тва оставяте колата ЗАКЛЮЧЕНА и да пишат акта на дървото
  • 63 Знайко

    12 6 Отговор

    До коментар #61 от "Знайко":

    За да вземеш по-висока шофьорска категорията, като например С. Ти трябва инвестициа=пари(значителна сума за България), които да вложиш в обучение и взимане на изпити, а не някакви изключителни заложби или по-голям от средбия интелект. Аз сън убеден, че 80%-90% от диплонираните инженири, при съпоставими години шофьорски опит, са по-добри шофьори от 99% от тираджиите. Просто зашото са по-интелигенстни, даже много по. Но зням, че има и 1% тираджии, които не отстъпват на инженерите по-интелигенстност, на тях просто не им се е учело за инженери.

    Дори пилотите на пътнически самолети, където подбора на кандидатите е много по-засилен, се пропускат некадърници. Които не са безгрешни и понякога предизвикват тежки авиационни инцитденти, какво остава за тираджиите.

    Коментиран от #67

  • 64 ганю

    17 3 Отговор
    Магистралите не струват 120 км е добре по малко мъртви по правилно
    като ги направите достатъчно добри ще има и лента без ограничение като в Германия
    на пияни и дрогирани конфискация на возилото и без книжка колкото трябва
    при блъснат човек и смъртен случай затвор и завинаги без книжка
    това е правилно
  • 65 Хохохо

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Име":

    Като ти е голяма инфлацията няма да правиш нарушения.
  • 66 Знайко

    12 6 Отговор
    Относно размера на ГЛОБИТЕ, крайно време е, държавата да започне да ги определят НА БАЗА ДОХОДА на нарушителите. И да нараства значително глобата примерно 3 пъти за рецидиви. Например, хванали са те 6 пъти в годината, че си карал със превишена скорост. За първите 3 пъти нарушение плащаш 3 по 100 лева = 300 лева глоба, но за вторите 3 пъти нарушение плащаш 900 лева = 3(пъти) 3(по-висока глоба)100 лева.

    И когато глобата зависи от доходите, за да не се измъкват безработните и укриващите данъци хитеци, да има минимална глоба за всяко нарушение. Например не спираш на знак СТОП, отнемаш предимство, кара с 20 км/ч над разрешеното ... веднага глоба минимум 100 лева. Но, ако годишните доходи на нарушителя са високи(приемрно в случая над 20 000 лева годишно), глобата за нарушителя е 0,5%(0,5% от 20 000=100 лева) от годишния му доход. Глобата от КАТ отива при данъчните, те проверяват доходите на нарушителя. И тогава, ако нарушителя за предата година е имал годишен доход 50 000 лева(данъчна декларация). КАТ му налага глобан не 100 лева, а 250 лева(0,5% от 50 000 лева) за това нарушение. Като вече са подробности как, кога и къде да плати глобата нарушителя. Може да има и глоби, които не зависят от дохода.
  • 67 bulava

    7 3 Отговор

    До коментар #63 от "Знайко":

    Момче научи се да пишеш грамотно
  • 68 факт

    22 0 Отговор
    Направиха ни престъпници с това паркиране. Нека кажат колко паркоместа има. И тези новите само мислят как да крадат в тази инфлация, когато едва свързваме двата края.
  • 69 Гошо

    11 0 Отговор
    Рекет само на хората
    Правите
  • 70 Bla bla bla

    11 2 Отговор
    Много работи МВР няма що. Не е въпроса в глобите а в стбираемостта на глобите. Трябва да отпадне всякаква давност. Имаш глоба получаваш фиш, не го плащаш в срок двойно става. Пак не плащаш....съд и запор. Има хора с глоби за хиляди левове и си карат. Да им се обвърже заплатата със събираемостта. И след като ми осигурят парко място тогава да ме глобяват за паркиране ако съм на тротоар или парк. Условия няма, коли на всеки по 3 и после глоби.
  • 71 12333

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А когато рома кара без книжка, какво ще му вземат?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Написах поглед от ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ И ОБСЪЖДАНЕ....Долни/////////
  • 74 антифашист

    17 0 Отговор
    Дали има смисъл да се остава в милиционерска държава в която няма работеща икономика а бюджета се пълни само с измислени "глоби"
  • 75 swordfish

    15 0 Отговор
    А кога ще почнат да събират глоби от чужденци /най-много турци и румънци и цигани/, карат като изоглавени. Тираджийте карат като луди /румънци и турци/ и за тях глоби и събираемост- къде са. Иначе да пратим патрула на село да глобяват за колани- нямаме равни. В другите държави така ли е? Глоба и толкоз, никой няма да прости и на тея Тирове и тем подобни, тука си извъртаме главата. На границата няма банков офис, нямал средства да плаща- тъпи управници, само от българския народ цицате- М....ЦАТА ВИ.
  • 76 Защото крадат

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "ХАН КРУМ":

    от строителство на магистрали, затова пътищата ни са нагънати като "акордеони". Главния строител на пътища Тиквата ги докара до това състояние.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 тони

    13 0 Отговор
    от 20 на 100 л е това си е рекет
  • 79 коко

    8 0 Отговор
    като ми казваха че бг е държава на глобите не вярвах ама сега вече вярвам ,простотия до шия............
  • 80 Поредния

    10 0 Отговор
    А кога ще има ИНТЕЛИГЕНТНИ ПОЛИЦАИ, които да са в помощ на шофьорите и пешеходците когато има нужда от тях???
  • 81 Мнение

    15 0 Отговор
    Не глобяваме мафията като строи жилищни общежития без достатъчно паркоместа, НО ще глобяваме яко обикновените хора, които дръзнат да паркират на тревните площи???!!!

    В държавата на абсурдите и чуждестранния васалитет, това са напълно нормални новини, които изобщо не трябва да ни учудват???!!!

    Народе жив ли си още???
    Щото господарите ти точат ножа!!!
  • 82 Калоян Благьовски

    12 0 Отговор
    Хора, осъзнайте се, това правителство е бич за българите. МВР вместо да разкрива орестъпления, ще пълни жалката си хазна. Катаджийството е и.....тизъм. Това не е полицейска работа и не е никаква борба с пътнотранспортния травматизъм, да мачкаш бедните и работещите, хората със скъпи коли никий не ги закача, пилицайте, даже и не ги спират. Българри, осъзнайте се, не на милиционерщината и вън на Киро Харварта. Лена Бориславова е добре да разбере, че в 21 век има козметици и да махне тая една вежда. Срамота е млада жена да не се подържа и нямам предвид, силикони, устни и прочие, просто един козметик, не е срамно!

    Коментиран от #94

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Галя

    6 0 Отговор
    Да се вземат мерки и срещу шума от мотори и автомобили. Това вече е НЕТЪРПИМО!!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Жулиен Гаков

    12 0 Отговор
    Глобите са актуализирани с цел -ГРАБЕЖ, а не с цел превенция!! Чудят се как да ни ограбят и да делят премиив МВР !!!
  • 88 НАЙ-ДОБРИЯ

    7 0 Отговор
    Г-жи/г-да и Неуважаеми млади и стари хора.Колеги, защо се вълнувате какви са тез любовни
    трепети?!Да не мислите,че като го правите ще оправите нещата.
    Напротив,ще си навлечете още по-големи беди независимо,че сте ПРАВИ.
    КОЛЕГИ, проблема е в това, че никой
    ама никой не спазва правилата.
    Като водач с доста опит съм констатирал,че една от основните причини за многото ПТП-та и ЖЕРТВИ по пътищата /МАГИСТРАЛИТЕ/е в следствие
    не толкова на високите скорости, а най-много на НЕСПАЗЕНАТА ДИСТАНЦИЯ И НЕПРАВИЛНАТА РЕАКЦИЯ ПРИ НАБЛИЖАВАНЕТО НА
    ВОДАЧА ПРЕД ВАС.
    АКО ГО ПРАВИМ,ЩЕ СЕ РАДВАМЕ НА
    ПОВЕЧЕ ЖИВОТ!!!
    С УВАЖЕНИЕ.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Рой

    4 0 Отговор
    Държавата само от глоби и такси ли ще се издържа???
  • 92 Албен Манов

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "В Русия":

    Е ние от Русия ли ше вземаме пример?
    Затова сме на това положение, вече близо 134 години откакто са ни"освободили"!!!
  • 93 Буха ха

    0 2 Отговор
    Тулупа сега ще обещае да върне лимита на 140 и намали глобите ако го изберат отново
  • 94 Лена

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "Калоян Благьовски":

    Кирчо ме харесва с мустаци
  • 95 Митака

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз платих такава
  • 96 Гришо

    4 2 Отговор
    Гледам доста джигити са се изказали по темата. Евала на такива умници, които са ходили на училище не повече от 8-и клас. Подчертавам думата "ходили".
  • 97 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ако тези глупости се приемат тези бокли могат да забравят за следващ мандат, защото само гледат да стрижат овцете, но 3 години бързо ще минат и тогава ще се чудят защо така е станало.
  • 98 Кърлежи !

    5 0 Отговор
    Дано изпускате , гадове ! Вдигнете доходите на хората и тогава ги скубете !
  • 99 Оффф

    9 1 Отговор
    Поредната глупост. Агресивните шофьори най-често са тези със скъпи и мощни автомобили, тъй като те са изкарали парите си с "честен труд на полето", тях няма да ги уплашат 100-200 лв за глоба. Така само се увеличава арсенала на куките с който скубят обикновените хора.
  • 100 2449

    5 1 Отговор
    Да бе бунак, те иза 80 не стават като окрадохте парите. Само дупки и мизерии. Безкрайни ремонти на 2 метра участъци и после не сме за 140 и превенция. Абсолютни бунаци доживетон затвори каторга да чукате камъните по пътя на които му откраднахте парите.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Мишо

    6 0 Отговор
    На чуждия гръб и 100 тояги са малко
    Аз предлагам глобите от 20 да се понижат на 5 лева лепваш червена пара на челото на заядливия зевзек в униформа и гас гуми гуми
    Обсъдихме обществено против вдигането на глоби и за намаляване няма се нагоре един път надолу да идат глобите айде да се гласува премахване на ДДС и акциз от горивата премахване на безполезни бюрократи и вливането на свежа отпочинала работна ръка в селското стопанство че ни куца производството
  • 103 Ливе

    7 0 Отговор
    ОК, за паркиране в градински площи, площадки паркове се полага глоба.
    1. Каква е глобата за общината, дала разрешение за строителство на жилищни сгради и търговски обекти, без да са осигурени необходимите паркоместа?
    2. Плащам на общината данък за колата си. И искам тя да определи места за паркиране, съобразени с броя на апартаментите в района.
    3. И да поеме отговорност за изграждането на подземни паркинги и гаражи, с участието на гражданите, на общински парцели. Не може гражданите да имат само задължения, а общинските и държавни органи само да разпореждат. Не е демократично, както се казва!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Батко

    1 0 Отговор
    Във връзка с републиканската пътна мрежа и изказването на Г-н Драганов а именно"140км/ч е висока за нашите пътища" в случая магистрали.
    В случай че Българската държава приема най ниската фирмена оферта за изграждане и ремонт на пътища и срокът на годност на тези оферти е 5 години (само да вмъкна че имам познати във фирма TRACE и от там е тази информация) сигурно е нормално на 3-тата година този път да показва признаци на износване. Та мисълта ми е трябва ли да ощетяваме българските и чуждестранни шофиори, да си измисляме нови и нови закончета с цел ограничаване на скороста, като просто може да започнем да изграждаме по модерни и по издръжливи пътища. Вярно цената се вдига, но има много места от където могат да се осигурят тези пари.
    Относно движението в населените места: бях спрял на уж парко място за 30мин на платено паркиране, платих си за престоя. При връщане до личният ми автомобил имах залепена глоба 20лв фиш за неправилно паркиране. Оказа се че съм паркирал в границата на паркинга върху пресечните ленти, които даже не се забелязва ха. В случая маркировката беше напълно амортизирана. И искам да попитам Аз кого да глобя в случая?!?
  • 106 Празна торбичка

    4 0 Отговор
    Давай вдигай глобите тези са малки скапани идиоти. А колко са заплатите а шофьорите които ви снабдяват със стоки магазините колко трябва да плучават като заплата че да си плащат и глобите
  • 107 bbб+

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Фил":

    Смятаме това да окаже благоприятен ефект върху управлението на водачите“, каза комисар Калоян Драганов от Пътната полиция пред БТВ.-Направо всички водачи да занесат по една стотарка на комисар Драганов и той да си построи къща,знаете ли комисар Драганов от колко години чака двайсетте заплати при пенсионирането от МВР ехееее🤔😄🤔😁
  • 108 Goran

    3 0 Отговор
    Това е абсурд..нови глоби, а старите кво им е?? Просто трябва да се спазват.!!
  • 109 Само

    4 0 Отговор
    гледат как да ти вземат парите, другите държави били с много по високи глоби ама не гледат тяхната икономика , пътната обстановка, заплатите. То хората там имат малко съвест и законите са равни за всички,тук закона е според социалният статус. Ковид, войната и манипулацията чрез телевизията всичко им пречи, иначе щяхме да цъфнем и вържем. Добре че ги спира нещо...
  • 110 КАТ

    3 0 Отговор
    Много са високи за България. Като се има предвид че взимаме 540лв нетно на месец в провинцията.
  • 111 Ивайло Христов Дамянов

    6 0 Отговор
    Да вземат отношение към карането на мпс със дрогираните и пияни шофьори а не с паркирането
  • 112 ...

    5 1 Отговор
    Не, че е лошо да има глоби за нарушения, но тези глоби трябва да бъдат съставени и връчени в даден срок и то не повече от 2 седмици до месец, а не с година закъснение... Да не сме в 1980 година където, за да звъннеш на някого трябва да отидеш до познат с телефон или до пощата, всеки има телефон и телефонен номер, който застрахователите имат.. системата може да бъде направена само на камера и съобщение веднага след направата на нарушение. Полицаи в коли е толкова жалко и ненужно в 2022, че просто тези хора вземат едни пари за нищо. Патрулки, преминават на знак стоп, престрояват се без мигач, карат без пуснати фарове, спират на места където е забранено.. не съм видял никой да пише глоба на патрулка.. и най върховното нещо в България.. видеорегистраторите не са валидно доказателство, свидетел, който противоречи на запис от кола се взима за правилно твърдение, а реален запис на ситуацията не.. много ще намалеят авто глупаците, ако можеш да пуснеш видео запис към КАТ, как ти отнемат предимство или някой ти надира колата, или прави като цяло нещо, с което застрашава безопасността на движението.. на някой тарикат днес като му пуснат 10 видео записа, на който се вижда, че е некадърник и наглец и ще помисли след месец, като му се понасъбере оборот.. ама това тука не е полезно, че вече няма да има начин джипарките и скъпите коли да се измъкват
  • 113 Минчо

    2 0 Отговор
    Вместо да оправят пътищата и не притесняват хората в цялата държава как може да няма съвесни хора да поемат тая държава затова ли се гласува за по големи санкции кво става докога с такива работи няма свестни оправляващите щом един лудак оправлявал Тир помоля коли има и жертва и продължава да кара кво се очаква ни правосъдие ни нищо да гледат Украинците Българите кучета ги яли да плащат и толкова
  • 114 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Лоши новини за джигитите - това е вярното заглавие.

    Коментиран от #118

  • 115 Димитров

    2 0 Отговор
    Вземете един готов правилник, от която и да е Страна на ЕС. Аз харесах закона на Финландия според дохода е и глобата, иначе тези дето нарушават нито 200 нито 500 ще ги сбъркат тези са им за кафе.
  • 116 Трайно безработен

    6 1 Отговор
    Неправилно пресичане на пешеходец 150 лв.! Кой ще го докаже моита дума срещу думата на лъжливия подал Полицай! И не ми слагайте минуси слагането на униформа не те прави светец
  • 117 Жорж

    4 2 Отговор
    Бойко Борисов като дойде задължи да се кара с запалени фарове и през деня! Всички като дойдат на власт първото нещо им е да мачкат шофьорите! Защо нашите Катаджии не отидат в Украйна да спират Танковете с знака ZZZZZZZZZZ А тука ти се хвърлят от храстите и се правят на мъже каквито не са!
  • 118 До Автора

    3 1 Отговор

    До коментар #114 от "Бай Иван":

    Какви джигити бе ало! 99 % от глобите са на невинни превишили на място къде може да се кара ама има знак 30
  • 119 Аз съм такъв водач

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Два пъти са ме глобявали за неправилно престрояване. Във Варна търсех адрес с навигация от google, каката ми казва "заваийте на ляво" на светофара, щото се загуби сигнал. От средната лента, бия ляв мигач и се изнасям за ляв завой като всичко беше зелено. Камера ме засякла че правя нарушение и съответно получих известие за фиш. Вторият път беше в Бургас на едно доста спорно място, заради начина на поставяне на знаците, но и там отнесох фиш за 20 лв. Тъпото беше че не съм създавал предпоставки за ПТП,но си отнесох глобите

    Коментиран от #126

  • 120 Съгласен съм, но не съвсем

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Щях":

    Да не забравяме факта, че не винаги сме сами на пътя. Какво се случва в ситуация, когато избягвайки дупка или неравност, навлизаме в насрещното, а там ненадейно от някоя пресечка излиза млад шофьор или майка с дете в колата. Дали от невнимание, дали от разсеяност или бързане този млад и неопитен шофьор или майката с детето са потенциални жертви. Нека намираме други начини да да си пазим окачването на колите. Например ако протестираме пред общ. съвети или пред АПИ
  • 121 Малиий

    1 1 Отговор
    Много страшно става!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Самър

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много ми е любопитно":

    Не ти е на теб работа да знаеш как ще се събират.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Дарин Щерев

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Аз съм такъв водач":

    Покрай сухото винаги гори и мокрото сигурно и сам си се усетил че е така.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове