Last news in Fakti

18 Април, 2022 12:09 3 407 27

Манолова обеща на социалния министър звучен шамар от съда заради пенсионерите

  • мая манолова-
  • социален министър-
  • шамар-
  • пенсионери-
  • съд

От Изправи се.БГ са завели над 100 дела в цялата страна срещу решението на НОИ и на социалното министерство да спестят по 30 млн. лв от българските пенсионери.

Манолова обеща на социалния министър звучен шамар от съда заради пенсионерите  - 1
Снимка: БГНЕС

"Очакваме да се намери смел и почтен съдия, който да приложи точно закона и социалният министър да получи звучен шамар от българския съд за гаврата с пенсионерите.“

Това заяви лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова преди първото от делата в София, които гражданската платформа заведе срещу ощетяващото преизчисление на пенсиите. Г-жа Соня Тачева е ощетена с 27 лв. на месец от невключването в размера на пенсията ѝ на увеличенията през 2017, 2018 и 2019 г.

От Изправи се.БГ са завели над 100 дела в цялата страна срещу решението на НОИ и на социалното министерство да спестят по 30 млн. лв от българските пенсионери. Първи заседания по такива дела вече имаше и в Пловдив, Русе, Шумен, Хасково и Варна. Завеждането на множество отделни дела се налага, защото НОИ не са издали общ акт с указания за начина на преизчисление на пенсиите, който да бъде обжалван, а направо са направили преизчисление на всеки пенсионер.

Според Мая Манолова спечелването на едно от тези дела ще покаже порочното решение за преизчисляването на пенсиите и ще доведе до коригирането им за всички. Тя беше категорична, че волята на парламента е пенсиите да бъдат преизчислени с повишаване на тежестта на всяка година осигурителен стаж, като се вземат предвид абсолютно всички увеличения, индексации, преизчисления на пенсиите правени във времето независимо от начина, по който са направени. По думите ѝ невключването на увеличенията на пенсиите през 2017, 2018 и 2019 г., защото не са по швейцарското правило е брутално погазване на точния смисъл на закона и така ощетява всички български пенсионери с по 20 лв. - 30 лв. - 50 лв.

Сега се канят да увеличат пенсиите с нищожните 6%, при положение, че инфлацията е двуцифрено число, а за стоките от първа необходимост ситуацията е извън контрол и поскъпването е над 30%.

Г-жа Тачева, чието дело бе днес в Административен съд София – град, заяви, че пенсията ѝ е 413 лв. и в началото на годината доходите на нея и на съпругът ѝ са намалели с 55-60 лв., колкото са лекарствата на съпруга ѝ на месец. Тя сподели, че за нея е унизително да се молят за такива дребни суми, когато са работили цял живот за България.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионерите

    14 26 Отговор
    та пенсионерите ! Любимите им , и на краката , и на нея за рекламни цели !
  • 2 Някой

    18 19 Отговор
    Майчето не си намери топла държавна службичка.
  • 3 бушприт

    17 14 Отговор
    Майче,стани майка на нацията,защото Просто Киро канадският ще докара пенсионерите до просяшка тояга!

    Коментиран от #6

  • 4 Нашето Майче

    15 18 Отговор
    дано влезе този път в Парламента.Обиколи всички партии,но много хора и симпатизират.Не и спира устата да говори.И ако се обедини с Янев ще са сила
  • 5 заплати трябват

    21 10 Отговор
    пенсиите се увеличават но МРЗ ще остане 710 лв до 2025г.
    още 3 години
    Благодарение на Киро и Асен.

    Коментиран от #24

  • 6 Грульо

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "бушприт":

    Майка на пенсионерите, но ще има проблем с Нинова, коя да е майката. :D
  • 7 Майче,драпай

    21 4 Отговор
    за европейски пенсии и заплати,както са европейски цените на всичко в България.Здраве и успех!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жоро

    8 8 Отговор
    Таз много я бива да писка. Не знам дали е полезна или вредна ама честно. Трудно ми е да определя дали има бъдеще за нея в политиката или не.

    Коментиран от #12

  • 11 оня с коня

    9 9 Отговор
    Мая произлиза от редиците на БСП и нищо бесепарско не й е чуждо,особено похвата да се прави с Чужда пита - помен.Ето и сега мая Обещава "Звучни шамари",но от името на СЪДА,който пък се оказва изненадан и абсолютно неподготвен за подобни "Щедрости" защото нито има Шамчари на Склад,нито пък в Наличност "Смел и почтен" Съдия който да обслужва Делата на Мая.А ето и как Реално стоят Нещата:За Мая Цел ном.1 е да бъде в НС и по възможност в Управлението на Страната,а Протестите й както за Паричните помощи за Майките к децата,така и сега за пенсиите на Възрастните хора СА САМО ПОВОД да предизвиква поредни предсрочни избори,като в момента се е обединила с партията на ЯНЕВ,понеже Хаджигенов изобщо не й вдъхва доверие.От цялата работа ГЕРБ само могат да бъдат доволни че могат да си пият спокойно ракията,щото има кой да върши тяхната работа по Сваляне на Правителството:)

    Коментиран от #16

  • 12 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Жоро":

    Ами щото е неудобна ,затова гледат да и пречат по всякакъв начин.Нейната грешка ,и то много голяма,беше че се сдуши с Т.Дончева и тримата ,,отровители"
  • 13 СРАМОТА

    8 3 Отговор
    Мая Божидарова Манолова – Найденова през 2005 г. е избрана за депутат от БСП. На следващата година Манолова е сред вносителите на изменение в Наказателния кодекс, станало известно като Поправка „Ванко 1“, с което се намаляват наказанията за някои случаи на склоняване към проституция.11 Изменението, което довежда до намаляване на присъдите на известни затворници, като Ванко 1 и Кондьо, е критикувано както от опозицията и медиите, така и от председателя на Народното събрание от БСП Георги Пирински, според когото то представлява „едно много сериозно петно върху работата на парламента за цялата година

    Коментиран от #22

  • 14 РЕЗИЛ.

    4 3 Отговор
    Във връзка с избора на Делян Пеевски за ръководител на Държавна агенция „Национална сигурност“ през юни 2013, който довежда до продължили над една година масови протести срещу кабинета на Пламен Орешарски,
  • 15 АДВОКАТКАТА НА МУТРИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ

    6 4 Отговор
    БОЖКОВ, ВАСИЛЕВ ГАЛЕВИ. И ДР. С КРИМИНАЛНИ ЛИЧНОСТИ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 писма

    6 0 Отговор
    В Западните държави пенсионната агенция изпраща писма лично до всеки пенсионер за промените в пенсията, за да го оведомят лично!!!
  • 22 ехооо

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "СРАМОТА":

    Темата е пенсиите. Пиши по темата.
  • 23 Аман от тая

    4 5 Отговор
    Тая Мая пак се разлая . За какви 30 млн.лева за пенсионерите реве, а дума не обелва ,че само за украинските навлеци , България троши по 150 000 000 всеки месец -НАШИ ПАРИ !

    Коментиран от #25

  • 24 рнс6щжфф

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "заплати трябват":

    Това е лъжа. Още през юли заплатите ще се вдигнат отново. Вече ги вдигнаха през април.
  • 25 неее

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Аман от тая":

    Не са наши пари, а от ЕС.
  • 26 Еееееееее

    4 0 Отговор
    Пенсионерите са си български ! Да не са украинци или гърци, та да им увеличават пенсиите !? :))
    Изкам да го изкарам на майтап, но ................................... не става. Знаете ли колко е тежко да се чувстваш ЧУЖД в собствената си държава, която си градил 45 години !? Казвам ЧУЖД, не чужденец, защото за някои от тях тук се оказа рая на Земята !!!
  • 27 Доко

    0 0 Отговор
    Ами този шеф на НОИ Бургас, защо още е шеф,след като му изгоря архив в повереното му подразделение през 2015г.? А колко неоснователни отказа има по тази и др. причини не е истина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол