Last news in Fakti

19 Април, 2022 20:15 2 451 111

Дмитро Кулеба: Украйна няма да оказва натиск върху държавите, които не изпращат военна помощ

  • дмитро кулеба-
  • украйна

Той едновременно благодари, но и критикува Европа, заради зависимостта ѝ от руски газ и нефт

Дмитро Кулеба: Украйна няма да оказва натиск върху държавите, които не изпращат военна помощ - 1

Украйна няма да оказва натиск върху държавите, които не ѝ изпращат военна помощ. Това каза министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в специално интервю за bTV.

Той едновременно благодари, но и критикува Европа, заради зависимостта ѝ от руски газ и нефт.

Дипломат номер 1 на Украйна говори и за начина, по който страната му навлиза в новата фаза на войната и исканията, които има Киев към София. През ефира на bTV Кулеба отправи призив към Европейския съюз. Цялото интервю на Светослав Иванов с Дмитро Кулеба гледайте утре сутрин в „Тази сутрин“.

Как бихте описали ситуацията в Украйна в последните 24 часа? Има ли все още някаква останала съпротива в Мариупол?

Да. Нашите военни единици, които остават в Мариупол, продължават да защитават зоната си. Не са сами там. Те защитават и голяма група цивилни, които се крият в убежищата, следователно буквално защитават хора, не само територията, но и хората на място. Но ситуацията им е изключително тежка, защото Русия е готова да унищожи всички тях, включително цивилните, на всяка цена. На път за интервюто получих съобщение от един от войниците там, който ми писа: "Моля Ви, направете нещо, бомбардират ни с всякакви оръжия 24/7. Много е трудно и опасно за цивилните. Готови сме да пожертваме живота си, но трябва да ги спасим." Лесно е да се види от този коментар колко е трудна ситуацията.

Виктор Медведчук, украинският олигарх, свързан с Москва и лично с Владимир Путин, предлага във видео да бъде разменен за украински защитници на Мариупол и за цивилни лица. Валидна ли е за вас тази и оферта и каква беше ролята на Медведчук във времето преди началото на войната?

Г-н Медведчук бе открит и пряк комуникационен канал между определени проруски политици и президента Путин. Той бе застъпник на проруската политика в Украйна и извърши редица икономически престъпления в страната ми. Истината е, че той се опита да избяга от Украйна след началото на войната и бе заловен. Да, идеята да бъде разменен срещу цивилни и войници в Мариупол все още е на масата. Не знам дали сте наясно, но президентът Путин е кръстник на една от дъщерите на г-н Медведчук. Този човек лично е ценен за президента Путин и сме готови да предприемем всякакви стъпки, включително да го изпратим в Русия, ако ни помогне да спасим животите на невинни в Мариупол.

Вече два месеца руската армия атакува украинските градове. Как оценявате помощта на Европа от началото на войната - като спасителен пояс насред морето или като решаващ фактор насред войната?

Ами тази оценка има две страни. От една – Путин очевидно не прецени правилно отдадеността на Европа да подкрепи Украйна. Подкрепата, която получаваме е много по-силна, отколкото Путин очакваше. Това е добрата страна. Лошата е, че, за съжаление, тази подкрепа често идва твърде късно. Много животи са загубени, защото някои партньори в Европа не се вслушват в нас, когато помолим за нещо.

Нуждаете ли се от военна помощ от България?

Ние изпратихме на всички държави-членки на НАТО и на ЕС – а България принадлежи към двете – списък с необходимото. Всяка страна сама може да реши, съгласно вътрешната си политика и националните интереси, какво да даде. Този списък започва с изтребители и свършва с бронежилетки и различни видове защитно облекло за войниците. Накратко казано, списъкът съдържа и оръжия – смъртоносна помощ, и несмъртоносна такава. Даваме го на всяка държава, за да може сама да реши какво може да даде. Оставям на българското правителство да реши какво точно може да ни предостави. Ние няма да ви насилваме да направите каквото и да било, защото уважаваме България и националния ви интерес. Но това е посланието, което отправям в срещите си тук и към зрителите Ви.

Повдигнахте ли тези въпроси по време на официалните си срещи?

Разбира се, повдигнах тези въпроси. Но сътрудничеството и подкрепата, която всяка държава може да даде на Украйна, не се ограничава само до военната помощ. Много оценяваме например как България приветства украинските бежанци. Оценяваме помощта от страна на България и лично на премиера Петков в Европейския съюз.

Изпращането на военна помощ е червена линия, която едната от партиите в управляващата коалиция постави като условие за оставане в правителството. Какво бихте казали на българските социалисти, които са против подобно решение?

Уважавам суверенните решения на всяка държава, включително коалицията в България. Не искам да упражнявам натиск. Но искам всички да разберат, че всеки ден забавяне на доставянето на необходимото оборудване на Украйна означава повече убити цивилни, повече унищожени домове, повече убити деца и деца, загубили родителите си, повече болка и загуба. Тези политически сили в цяла Европа, които все още използват аргумента, че не бива да се прави нищо за Украйна, те неусетно подпомагат тези, които убиват нас, украинците.

Санкциите достатъчно тежки ли са според вас? Защото политици като канцлера на Австрия заяви по повод евентуална забрана върху вноса на руския петрол и газ, че "ако санкциите удрят теб повече от отсрещната страна, това не е правилно решение". Какво бихте отговорили на този аргумент?

Руският нефт може лесно да бъде заменен от други източници и държавите, които имат политическата воля да го направят, успяват да заменят руския нефт с такъв, идващ от други страни. По-трудно е с газа. Зависимостта от газ изисква допълнително време за поетапно заместване на руския газ. Но дори Германия реши да го направи. Така че, ако Германия, която сериозно зависи от руски газ, реши да го направи, то вярвам, че и други държави могат да го направят. И последното по този въпрос е следното – искам хората да разберат, че като се помага на Украйна, налагайки санкции срещу Русия, приемайки украински бежанци или предоставяйки военна помощ на Украйна – от една страна, а от друга страна се плаща на Русия за газ и нефт, е все едно от едната страна да ни спасявате, а от другата – да финансите руската военна машина, която ни убива. Така изглежда на практика и, съответно, това трябва да спре.

Изпращането на военна помощ е червена линия, която едната от партиите в управляващата коалиция постави като условие за оставане в правителството. Какво бихте казали на българските социалисти, които са против подобно решение?

Уважавам суверенните решения на всяка държава, включително коалицията в България. Не искам да упражнявам натиск. Но искам всички да разберат, че всеки ден забавяне на доставянето на необходимото оборудване на Украйна означава повече убити цивилни, повече унищожени домове, повече убити деца и деца, загубили родителите си, повече болка и загуба. Тези политически сили в цяла Европа, които все още използват аргумента, че не бива да се прави нищо за Украйна, те неусетно подпомагат тези, които убиват нас, украинците.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дън Бай

    157 15 Отговор
    Този е нагъл.

    Коментиран от #12, #80

  • 2 Кире

    137 10 Отговор
    Моля ви не оказвайте натиск на украинците да идват в България.Тука е много по-зле отколкото в тяхната родина.Няма да могат да си купуват такива луксозни автомобили и като станат 300-400 хиляди ще им трябва автономна територия, а може би и държава (като Косово).

    Коментиран от #75

  • 3 Подлоги на САЩ

    144 10 Отговор
    не ни вълнуват!
  • 4 Бай Ганьо

    137 8 Отговор
    Натиск можеш само в тоалетната чиния да оказваш!!!
  • 5 Опонент

    15 35 Отговор
    🍀Помощ от приятел. Приятел (когато не е жалък шушумига) в нужда се познава.
  • 6 big

    143 6 Отговор
    Тези съвсем изнагляха! Натиск? Бъдете благодарни, че някой ви помага и то не е защото ви харесват или сте им ценни, а защото с вас се опитват да си решат проблема с Русия и Путин!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анти

    87 5 Отговор
    Много интересен човек.Мисля, че от ДБ,ПП и едно посолство ще го одобрят и за премиер на България по-съвместителство.Пък и тънка лайсна с една заплата, ще върти две държави,ок?
  • 9 Някой

    83 2 Отговор
    Освен клип на пораженията по кораба е интернет пространството има интервю с трима от моряците на кораба, завърнали се в България. Доста е обрано, но все пак се различава от официалните версии maritime.bg
  • 10 нашия

    106 5 Отговор
    Кои сте вие ,че да оказвате натиск .....влез в час...
  • 11 фърфалан

    116 5 Отговор
    Какъв натиск ще оказвате бе смешници . Още малко и ще ви закриват .

    Коментиран от #17

  • 12 Сатана Z

    94 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дън Бай":

    Днес Русия отвори допълнителен хуманитарен коридор за цивилните от Азовско стомана.Над 130 човека са излезли до 14ч. 80% от бойците също искат да сложат оръжие но 20% от радикалите не им позволяват да го направят.
    Надявам се повече хора да намерят спасение днес.

    Z
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Много дълго интервю,

    73 7 Отговор
    Явно Кулеба е много важен политик. Благодарим от сърце, че не притискаш държавите, които не изпращат на вас военна помощ..
  • 15 ТаУмВзе

    101 4 Отговор
    Къв натиск бе, нацист нагъл? До 1 месец ви няма на картата.
  • 16 КОНТРАТА

    63 6 Отговор
    Този 21 инчов широкоекранен Тринитрон за какъв се мисли?
  • 17 Вероятно

    64 6 Отговор

    До коментар #11 от "фърфалан":

    Под натиск се разбира тези над 200 000 Украинци —бежанци да устроят един Майдан в България.Никой няма да гъкне и да се опита да ги спре.
  • 18 случаен

    42 3 Отговор
    ами що го не спрете вие,през вас минава
  • 19 само питам

    46 3 Отговор
    По Нова телевизия дадоха интервюто с тримата моряци . Тук кога ?
  • 20 Privat Spase

    67 2 Отговор
    Марш в мазето мишок
  • 21 Един

    70 2 Отговор
    Укрсина мн добре знаеше още на 24.02.22 че най доброто и здравословно за нея е да се предаде,нямаше да има нито една цивилна жертва!.. но дебела глава и напразни и бутафорни надежди=на много много украинска смрт
  • 22 Мнение

    90 2 Отговор
    Нагъл и безочлив човек!
    Не стига, че ще изхарчим над милярд лева, за украинките в хотелите, ама иска и изтребители.
    Просто, нямам думи!
    Руснаците са прави - това не са хора, а фашисти!
  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    58 2 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРОДАВА
    ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА ПРЕЗ ПОЛСКИ И АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ
    .......
    ТРЯБВА ДА ПИЯТ ПО ЕДИН НОВИЧОК ЗА ДА СПРАТ ТЪРГОВЦИТЕ НА СМЪРТ
  • 24 Антрополог

    32 2 Отговор
    Липсващото звено в еволюцията на човека
  • 25 3.14К

    50 4 Отговор
    Руснаците закъсаха с Украйна, както и ние с македонците! А Урсула и Борел виждате кой подкрепят! Трябва да се осъзнаем навреме и да спрем да помагаме на откровенни измамници и убийци!
  • 26 Ловец

    45 2 Отговор
    Мишка се лови със сирене. Руснаците са докрали тенекии със сирене да извадят мишките на Зеленски от мазетата.
  • 27 Qwerty

    50 2 Отговор
    Тия кво ли къркат? А интервюиращият? Той за чиф ми е, че не попита Украйна колко пари взима ва преноса на газ? Абе, вие нормални ли сте?
  • 28 9689

    50 2 Отговор
    Кой си ти бе др....о ,че ще оказваш натиск?
  • 29 Абе,

    36 2 Отговор
    Колиба,а играчки с батерии приемате,ли ?! От сексшопа ?!
  • 30 Колеба, нети вярваме и на теб и на

    52 2 Отговор
    Зеленски! Военния министър за какво беше на срещата?? Не дойде в България за Добро! Киро и Ганчовска също Лъжат Руснаците ще кажат за какво си идвал??Забъркали сте някоя Мушенгия с нашите? Спец операция някаква? Ще излезе наяве!!
  • 31 Бай Лисан

    31 1 Отговор
    Мите, с нетърпение те очаквам да ми окажеш натиск! Ама ела подготвен, да няма после хънта-мънта.
  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    17 8 Отговор
    НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ
    НАРОДА И ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ИЗВЪРШВА КОРНЕЛИЯ НИНОВА
    ......
    НЯМА КАК ДА НЕ ЗНАЕ ЛАТО МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ
    ....
    ДАНО ДЕТЕТО И ДА УМРЕ ОТ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ
    ПРОДАДЕНО НА ФАШИСТИ И ТЕРОРИСТИ
  • 33 Бай Лисан

    27 1 Отговор
    Много искам да подкрепя яко Урсулата, ама нямам желание.

    Коментиран от #93

  • 34 Е остава

    44 1 Отговор
    и да ни натискате. Нали ще ви счупиме нацистките кратуни?
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    14 11 Отговор
    КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е БЪЛГАРСКИЯ
    МЕДВЕЧУК
    ....
    ХЕМ МИЛИАРДЕРКА ОТ ДАЛАВЕРИ, ХЕМ
    ПСЕВДО СОЦИАЛИСТКА
    ....
    С ЕДНА ДУМА ЦОЦАЛИСТКА

    Коментиран от #38

  • 36 Руснака

    45 1 Отговор
    Реално воювате със оръжие от Нато а САЩ ви изпраща за милиони долари защото имат интерес Русия да се откаже Украйна да влезе във Нато и САЩ да разположат техните военни бази
  • 37 Колеба, след края на битката за Донбас

    38 2 Отговор
    Ще бегате през глава!? Да не дойдете тука да се криете?? ОРЪЖИЕ СИ СПАЗАРИЛ!??
  • 38 Какво

    9 8 Отговор

    До коментар #35 от "САТЪРА НА ХАНА":

    удоволствие ти доставя да тролиш простотии? Как не ти е гадно?
  • 39 Перо

    38 1 Отговор
    Държавен преврат с изпълнители,измислени националисти, а след това до сега президенти и премиери и олигарси ционисти! Сега украинците ореваха орталъка и опъват каиша!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 този външен

    38 1 Отговор
    Е един от онези взели дейно участие в кървавия Майдан 2014 г.
    Да знаете...
  • 43 Сър Джефри

    44 1 Отговор
    Украйна няма да оказва натиск на страните не оказващи помощ.Добре ли чух?Някакви х@ х@ ли от никъде си,щели да оказват натиск ,вместо да са благодарни,че им приемаме бежанците и никой не сме върнали Абе рани куче да те лае.Я марш обратно на слънце( слънцепек)Айде п@ ш@л).....
  • 44 Браво

    3 44 Отговор
    Това са гордите и свободолюбиви украинци.Може да умира, но няма да те обвини и наплюе затова, че не си му помогнал и не си му дал оръжие.
    Ей затова руснаците се натискат за историята им и им се пишат братя.
    Мръсни орки, сган, вън от Украйна.

    Коментиран от #79

  • 45 руско посолство

    32 1 Отговор
    Извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна:
    Според наличната достоверна информация, службата за сигурност на Украйна (СБУ) подготвя поредна чудовищна провокация за да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област.
    С тази цел в близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ във формата на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители.
    Снимки и видео от тази акция с уж "безчинствата на руснаците" за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции.
    Подготвяната се провокация на украинските власти демонстрира безчовечното им отношение към съдбата на мирните граждани на Украйна и свидетелства за пълно пренебрегване на всички норми на морала и международното хуманитарно право.
    Предварително предупреждаваме страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим.
  • 46 до Кулеба

    34 1 Отговор
    Дано твойте нацисти те обесят лично! Нацист долен!
  • 47 ХА ХА ХА

    35 1 Отговор
    ВСЕ ТАКИВА ДРОГИРАНИ ЛИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ И СЛУШАМЕ ПО НАШИТЕ МЕДИИ ??? ДО КОГА ТАКА ??
    НЯМАЛИ ДА ОКАЗВАТ НАТИСК УКРАЙНЦИТЕ НА ТИЯ ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ ИМ ДАВАЛИ ОРЪЖИЕ ???? А МОГОТ ЛИ ДА ГО НАПРАВЯТ , БЕЗ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ ЗАПАД И ФАШ ???? НАГЛИ ....НАГЛИ ......ЛИЧЕМЕРИ И ФАШИСТИ!!!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гост

    29 1 Отговор
    Факти, нещо за интервюто с 3-та моряци ще пишете ли? Където казват, че са били жив щит на кораба от азовците или това не съответства на прокраварската ви линия!? Тоя не трябва да е интервюиран, а моментално арестуван след признанието на моряците, като пряко отговорен ръководител на нацистите? Защо тоя не е при бай Ставри, след като е в ръцете ви, Киро, гешефф и др. отговорни за това?

    Коментиран от #54

  • 51 Хи хи хи

    22 1 Отговор
    ДЕМЕНЦИЯТА от ФАШ , не помни .....ще изпрати някой друг самолет със оръжие на РУСИЯ ! От де да знае къде се намира УКРАЙНА???????????????
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Не не става

    14 1 Отговор
    Бегай грешен адрес приятелю.
  • 54 Ааааааа не !

    23 1 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Факти на такива въпроси не ОТГОВАРЯ !
    Даже трие и.....получаваш забрана да пишеш тук !!! Щото ТАКИВА БИЛИ ОБЕКТИВНИТЕ , СПРАВЕДЛИВИ ЕВРОПЕЙСКИ ОРЕНТИРАНИ Български медии !!!!!!!!!
  • 55 Иди ми дойди ми

    10 1 Отговор
    просяците докато ги рутят отсекъде.
  • 56 № 13

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен _Язовец":

    АЗ СЪМ ЧИКАТИЛО💀
  • 57 Т й юг ццб

    32 2 Отговор
    Изчезни ве. България си обича Русия, въпреки подкупното правителство.
  • 58 Да бе дадада

    16 1 Отговор
    Хахаха факти обективни независими реалистични и пр.пр.смях голем
  • 59 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    2 14 Отговор
    ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПУ.РУ.ФИЛИ АЗБУЧНАТА ПАРТИЯ И НЕЙНИЯ⛲ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАЩО НЕ СА В ПАРЛАМЕНТА
  • 60 Феодал

    4 25 Отговор
    Да поздравиме факти, че даде възможност да се види разликата в умствено, интелектуално и човешко различие между Митрофанова и Кулеба.
    Да оставим простотиите и кретенизма на говорене и езика и.Това което е крещящо видно е, че когато говори, съчинява изреченията с мисълта ,че зад гърба и стои чекист с автомат.Така са им и войниците в Буча дето бяха.Затова се бият, убиват невинни деца и жени - от СТРАХ.Всяка дума и действие е от страх от последствията, които ги чакат от палачите на Путин зад тях.

    Коментиран от #68

  • 61 Да,бе

    21 1 Отговор
    УкрайнЪ,нямала да оказва натиск!Вас ви няма,бе.Финито,капут.Може да натискате само дъното на ковчега.
  • 62 Хахо дзън

    31 2 Отговор
    В училището на дъщеря ми, което е към 500 деца всички деца били за Русия, питах я дали имало някое дете за Украйна, тя вика има една в съседния клас. Това е доста показателно, защото децата казват явно това, което родителите не винаги казват ,Z.
  • 63 Не сме малоумни че

    21 1 Отговор
    Какви натиски балнува тоя господин никой.На самолет и айййдее.хахаа

    Коментиран от #73

  • 64 ААА не

    20 1 Отговор
    Да си събира от тука версиите дето ни се нахакаха и чао.
  • 65 Кочо

    29 1 Отговор
    Браво, добър човек, успокоих се! Но ако каже, ще им изпратим всичките си 50 танка и 5 самолета, ще приемем 500 000 украинци в България и ще им плащаме по 2000 лева социални помощи, ще преименуваме всичките си улици на имената на Бандера, Шукевич, Зеленски, Арестовеч и всички командири от Азов! Ще развеем украинското знаме над президентството и МС! Направо да ходи Кулеба при Киро и съм сигурен, че всичко ще бъде изпълнено! Може да поиска с рупори из София да се тръби "Слава Украине" , а също да се провеждат автопоходи от украинци в България каращи джипове за по 100 000 лева и нагоре! Те американците подготвиха украинците за война с Русия и сега ги подкрепят истински и ще ги подкрепят до последния украинец! Важно е да се самоизбиват с руснаците! Ако Кулеба пожелае и българите да станат пушечно месо, нека каже на Киро, Киро като истински привърженик на евроатлантизма ще направи нужното, той българския народ е форматиран с правилна пропаганда една част поне! И така, много добри хора са украинците, демократични, прогресивни, обичащи модерния свят и силно мразещи неговият антипод Русия!
  • 66 марш бе

    31 1 Отговор
    Какъв натиск можеш да оказваш бе,охлюв нещастен.Путин ви гали с перце досега,ама нещо мниого му се качихте на главата и ще видите кон боб яде ли.
  • 67 Мурзилажът се гърчи

    4 32 Отговор
    Факти спрете ги тези коментари
    От началото на инвазията,има примитиви които твърдят че
    Украйна не е държава
    Украйна си го заслужава
    Украйна е трябвало да се предаде
    Давате възможност на най-долните утайки,които работят в тролски ферми да манипулират общественото мнение,и да създават впечатление че множеството поддържа това което Фашисткият режим в Русия причинява на суверенна държава.
    Във фейсбук е много трудно да се протидейства ,но тук при вас е въпрос на воля.
    Покажете малко чест и достойнство и спрете коментарите
    Надявам се много хора докладват и ще има ефект

    Коментиран от #70, #102

  • 68 Софийски Фашист

    1 9 Отговор

    До коментар #60 от "Феодал":

    А ти държиш яко.Мислех,че аз съм психопат ,но имало и други като мен.Ела в клуба на ДСБ,там ще намериш хора с радикални идеи. Зиг
  • 69 Кочан

    30 2 Отговор
    Посещението на тоя е откровено лицемерие и лъжи. Интервюто му по БТВ от очиларкото Светослав беше козя постановка. Ето това трябва да коментират натовските журналисти:
    Полковник Едуард Басурин, от Народната милиция на ДНР:
    "Искам да се обърна към служителите на западните медии, които се наричат журналисти:
    Защо ви е неудобно да говорите за военните престъпления на "азовците" пред публиката си? За това как се крият зад цивилни, като "човешки щит"?
    Защо не кажете, че поставят своите огневи точки в къщи и дворове на жилищни квартали?
    Защо си затваряте очите за бойците от Азов и Десния сектор, които крещят расистки лозунги и призовават за изтезания, осакатяване и екзекуция на руски пленници?
    Защо призивите на киевските власти да убиват руски деца за вас не са призив за геноцид?
    Защо вашият просветен западен свят не забелязва портретите на Айхман на украинските телевизионни екрани, нацистките символи върху униформите и знамената на украинските части?
    Вие във вашия Запад, очевидно, сте забравили за престъпленията на нацистите. Ние обаче помним злото, което донесе нацистката идеология с цената на 27 милиона сънародници.
    И ви обещавам, че ще направим всичко, за да гарантираме, че нацизмът ще бъде унищожен и никога повече не може да вдигне глава."
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Айде давай

    12 2 Отговор
    Ще натискаш ама тия кравички и теленца тука какво а? Как има да реват тръгнали да бягат без пари кой прави така че и сюрии деца помъкнали
  • 72 нснс

    18 2 Отговор
    тоя е дошъл като просяк в българия . е те това и си го заслужиха .
  • 73 Гай Турий

    13 2 Отговор

    До коментар #63 от "Не сме малоумни че":

    Тоя е с жипка. А се качи на самолет, а стане на парцали в небето!
  • 74 Дали е така

    13 3 Отговор
    Абе дали тоя Ковид побърка тотално хората че вършат и говорят само щуротии.
  • 75 Кикор

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кире":

    Така като гледам си умен по цялата глава
  • 76 Хехее имало и такива

    14 1 Отговор
    затлачени и пък управници при това.Кой си ти да определяш политиките и живота на народите Бааа и тъ......аааааа. нахал...ен
  • 77 Първи

    18 1 Отговор
    .Тези загуби за Украйна са огромни. Зеленски трябва да отиде на преговори, за да спаси останалото от украинската армия. И да не праща повече украинската мишка кулеба в България. Украинските бежанци настанени в България са над 100000, внимавайте българи, да не стане след време да поискат автономия. Мислете сега, България не е донбас.
  • 78 Аз съм Русия

    18 1 Отговор
    На кой ще налагаш натиск ,фашистки боклук, удавихте в война обикновените хора.Изроди!!!
  • 79 Им бе цилус

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Браво":

    Сменяй веднага дрогата. Майка ти, като се върне от магистралата, ща почупи от бой. Ясно? Б0клук

    Коментиран от #88

  • 80 Анонимен

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дън Бай":

    Какъв е този колхозник където ще се меси в нашата държава и ще ни казва кое е правилно или не!!! Ако нашите де го приеха трябваше да напуснат срещата и да му посочат границата !!! За справка Израел. Хах даже не отразиха зеления и след като Израел не налага санкции на Русия нещо гнило има
  • 81 Чемодан

    4 1 Отговор
    влизам, Сибир....!
  • 82 НЕ!

    15 0 Отговор
    Фашисти не слушаме и не четем, мерси, че си отиваш!
  • 83 Скоро много скоро

    12 0 Отговор
    День Победы, как он был от нас далёк
    Как в костре потухшем таял уголёк
    Были версты, обгорелые, в пыли
    Этот день мы приближали как могли
    Этот День Победы
    Порохом пропах
    Это праздник
    С сединою на висках
    Это радость
    Со слезами на глазах
    День Победы
    День Победы
    День Победы
    Дни и ночи у мартеновских печей
    Не смыкала наша Родина очей
    Дни и ночи битву трудную вели
    Этот день мы приближали как могли
    Этот День Победы
    Порохом пропах
    Это праздник
    С сединою на висках
    Это радость
    Со слезами на глазах
    День Победы
    День Победы
    День Победы
    Здравствуй, мама, возвратились мы не все
    Босиком бы пробежаться по росе
    Пол-Европы, прошагали пол-Земли
    Этот день мы приближали как могли
    Этот День Победы
    Порохом пропах
    Это праздник
    С сединою на висках
    Это радость
    Со слезами на глазах
    День Победы
    День Победы
    День Победы
    Этот День Победы
    Порохом пропах
    Это праздник
    С сединою на висках
    Это радость
    Со слезами на глазах
    День Победы
    День Победы
    День Победы
  • 84 Стига вече

    19 0 Отговор
    Ами ти защо си в България? Защото казаха, че след края на май ще пъдят бандеровците от хотелите? Ела си ги прибери или ги прати на Байдън дето ви подкрепя да удължава войната.Оправяйте се.На нас не ни трябват.Или в Полша, дето ви прекарва всички оръжия през границата.
  • 85 бягай бе

    13 0 Отговор
    от тука да е ба....
  • 86 Подкуленко

    20 0 Отговор
    Какъв натиск ще оказваш ти, бе мишок? Я си прибирай укрите с джиповете, дето осмърдяват България!
  • 87 Очевидец

    16 0 Отговор
    Нагло и з ч а д и е!Н е о н а ц и с т!
  • 88 кажи му

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "Им бе цилус":

    на български хайванина ! Иначи се прави на перко хайманата...
  • 89 Иванушка 🇷🇺

    13 0 Отговор
    "...Украйна няма да оказва натиск върху държавите..." - не, не мисля че Окраина е в положение и възможност да оказва натиск на която и да било държава. ЛъФ ма без зъби и нокти 😄😄😄
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Караибрахим

    14 0 Отговор
    Виж кво, Димитре! Ти калъч виждал ли си? В България, Димитре, не живеят само мишките които те срещат в министерски съвет и из телевизиите! България, пленено знаме в битка няма, Митко! И това са го правили хората в тая държава, а не началниците, Митюха!
  • 92 Майдан

    12 0 Отговор
    Нямало да оказват натиск. Алоооууу!! Може ли да оказваш натиск, като търсиш помощ?!? Моли се за помощ, не се оказва натиск за нея! Тия съвсем се самозабравиха и си мислят, че някой е длъжен да оправя собствените им бакии, които са си надробили чрез замесването им с подлите американци
  • 93 питай бе

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бай Лисан":

    Вълкан каза ,че е суха чируза...
  • 94 ПЛАЧЕ ЗА РУСКИ СУРШУМ

    12 0 Отговор
    НАГЛА. ФАШИСТКА. СВИНЯ!!!
  • 95 Ходи си на Окраина

    6 0 Отговор
    цървул, или каквото е останоло от нея...
  • 96 баба ти от Пловдив

    2 1 Отговор
    кой направи боклук 6 атомни централи, най големите в Европа, боклук, и говориш църковен Български мухлъо, като другият боклук дето честити на макетата Българска азбука 21 май 2021! Бугарица от 6 ти век!!!!!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 селтак

    7 0 Отговор
    Ма тоа май нещо май ни се кара!!!??? Между другото не съм сигурен че при подобна ситуация Украинците биха направили нещо за некой друг!
  • 99 Реалист

    3 0 Отговор
    Тоз пък:) путин такъв натиск им оказа че се чудят дали са живи:)
  • 100 ПростаЛогика

    1 0 Отговор
    Правилно го казва Кулеба: Украйна няма да осъществява натиск върху държавите които искат да останат встрани от конфликта. САЩ ще натиска.
  • 101 абеии

    1 0 Отговор
    Слугите на краварите се срещат и се чудят как да прецакат България ,като украйна .
  • 102 aaaa

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мурзилажът се гърчи":

    Кой си ти бе, ще заблраняваш коментари. Щото виждаш, че 99 % от българите сме за Русия против фашагите в Окраина. Vox populi vox deus!
  • 103 Я марш дома

    2 0 Отговор
    Айде пайдос кой откъде е! Свърши авантата - и без това залудо продажните ни политици ви дадоха НАШИ пари да се регистрирате в по три хотела и да цоцате, мръсни нагли укри. Вънннн!
  • 104 Българин

    1 0 Отговор
    Сега разбирам защо това Украйнско леке беше в България.Ще си изпразним складовете за без пари. След това ще извадим най вероятно милиони да платим на ,,братята,, американци за ,,ново,, оръжие за да си възстановим запасите. И всичко това от джоба на ,,богатия,, български народ. Хора предстои криза и всеки безмислен харч ще е от значение
  • 105 Фризанте

    1 0 Отговор
    АВСТРИЯ НЕ Е ИЗПРАТИЛА ОРЪЖИЕ, който иска нека провери.Аз го знам със сигурност!!!!!
    Австрия изпрати бронежилетки и каски И ТО САМО ЗА ГРАЖДАНСКАТА УПРАВА!!!!
    Нехамер ходи и до Москва и до Киев, защото е бил преди военен , и се правеше на интересен.НИКОЙ АВСТРИЕЦ не го одобри!!!! Оръжието, което им се изпраща само удължава войната и води до много повече жертви.
  • 106 Фризанте

    0 0 Отговор
    АВСТРИЯ НЕ Е ИЗПРАТИЛА ОРЪЖИЕ, който иска нека провери.Аз го знам със сигурност!!!!!
    Австрия изпрати бронежилетки и каски И ТО САМО ЗА ГРАЖДАНСКАТА УПРАВА!!!!
    Нехамер ходи и до Москва и до Киев, защото е бил преди военен , и се правеше на интересен.НИКОЙ АВСТРИЕЦ не го одобри!!!! Оръжието, което им се изпраща само удължава войната и води до много повече жертви.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Не гаден фашизоид

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Убитник си ти":

    Е кулеба
  • 111 я па тоаа

    1 0 Отговор
    Ти в позицията на какъв ще ни оказваш или не натиск, бе, мекицо жалка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове