Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Април, 2022 10:38 3 011 30

ПП отново бойкотира оръжията за Украйна с процедурни хватки

  • украйна-
  • военна помощ-
  • българия-
  • парламент

Единствената стъпка, която ще предприеме днес българският парламент за спирането на войната в Украйна, е да открива изложби

ПП отново бойкотира оръжията за Украйна с процедурни хватки - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" за втори пореден ден бойкотира военната помощ за Украйна с процедурни хватки. Проекторешенията за изпращане на оръжия дори не влязоха в дневния ред. Причината - липса на доклад от външна комисия, коментира offnews.bg.

В началото на пленарния ден Христо Иванов поиска гласуваното вчера проекторешение на ПП да бъде включено в дневния ред, а Даниел Митов от ГЕРБ-СДС настоя и трите предложения да бъдат разгледани в зала. Атанас Михнев от ПП, който е и един от вносителите на новопоявилото се вчера проекторешение, пък заяви, че липсва доклад и респективно искането им не може да бъде гласувано днес. Тази теза подкрепи и председателят на Народното събрание Никола Минчев, който съобщи, че точката няма да се включва преди външна комисия да излезе с доклад.

Още новини от Украйна

Това очаквано даде и повод на опозицията да заговори за двоен аршин.

"Демонстрация на спазване на буквата на правилника" - така председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира изказването на Минчев.

Тя заяви, че правилникът се прилага по различен начин за различни предложения и припомни гласуваното вчера проекторешение за АПИ, което не само че влезе в дневния ред, но беше и прието, въпреки че липсваха доклади на две от трите комисии, на които е разпределено.

След това Христо Иванов заяви, че групата на ДБ ще подкрепи само проекторешение, в което изрично се посочва изпращането на военна помощ.

"Ние отказваме да сме част от политика, която смалява България, която ни прави малодушна."

Иванов съобщи, че след празниците ДБ ще поиска извънреден коалиционен съвет, на който да бъде обсъдена военната помощ за Украйна.

В типичния си стил лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че въпросът за военната помощ се повдигал, защото българското правителство се огъвало пред чужд външен министър, визирайки Дмитро Кулеба. Костадинов съобщи, че парламентарната му група ще подкрепи предложението на ДБ, ако депутатите на Христо Иванов лично занесат оръжията в Украйна и се включат като доброволци.

След 30-минутен спор доклад на комисията така и не се появи, а депутатите продължиха с планирания си дневен ред. На този фон след два часа председателят на НС Никола Минчев ще открие изложбата "СТОП на войната в Украйна", на която ще присъства и Дмитро Кулеба.

И така, днес единствената стъпка, която ще предприеме българският парламент за спирането на войната в Украйна, е да открива изложби.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хубав ден за България

    69 14 Отговор
    Лош ден за Христо Бойкикев и ГРОБ-ВсеДС. Няма да могат да се отчетат пред господарите. Задачата остава неизпълнена.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 CC086

    62 7 Отговор
    Ама това ли ни е най-големия проблем в държавата, че не сме дали оръжия в разпалваща се война? Айде да се стегнете и да осигурите нашата собствена безопасност и огромните ни вътрешни проблеми, а!
  • 5 Истината

    65 11 Отговор
    84% от българското население е против изпращане на военна, техническа и всякаква друга помощ освен хуманитарна. Тези в парламента да си опичат акъла и веднъж поне да защитят българския интерес и волята на народа

    Коментиран от #10, #19

  • 6 Вън сащ от България

    40 11 Отговор
    Вече го казах:
    От Козяк са наредили на пудела си Кирчо да се изнася оръжие незаконно, щото ако е законно американското правителство в България пада.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    31 5 Отговор
    То бива плонжове пред Козяк, , но повечето "Олитици" и "експерти" си счупиха краката и носовете! А заради тях ние сърбаме козяшка попара!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ами ...

    14 1 Отговор
    Цирк.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 mi6osp

    27 1 Отговор
    Снабдяването на едната страна , а често и двете страни, с оръжия, е изпитан метод да се разпалват и поддържат войните, включително световните.
  • 15 човек от народа

    15 2 Отговор
    на ПП ще им дойде акълът между ушите.
  • 16 ИСТИНАТА

    12 3 Отговор
    Един молив
    може да начертае линия
    дълга
    56 километра!
    Дължината на земния екватор е
    40 075 km.

    Знаете ли,
    че...
    Депутатката от ОПГ ГЕРБ Мария Белова
    е поставила рекорд по служебни пътувания с лимузина на парламента.
    Мария Белова, е обиколила цели 60 000 километра за миналата година!!!

    Знаете ли,
    че...
    В България изборите са противоконституционни,
    ерго незаконни?

    С привилегироване на водачите на листи
    с гласовете
    на неотбелязалите преференции!
    В грубо нарушение на чл.6.ал2.
    от Конституцията на Република България!

    Народе????
  • 17 Митраджия

    5 18 Отговор
    А бе кво става ,тия от Пп се оказа май май наистина ПП(Путлер Подлоги). Хахаха .то толкова рубладжии се вдигнаха и виеха ,че щели да пращат оръжия пък те разиграват болшой театър.хахаха браво на Кирето как ги изигра копейкаджиите . Начело с кака курни дето щяла да напуска коалицията.хахаха
  • 18 Българин

    30 8 Отговор
    Никаква военна помощ! Стигат милионите,които се дават за бежанците със скъпи коли,а българския народ изнемогва! Депутатите да погледнат към народа,а не да свалят гащи пред Евро атлантическите либерали!

    Коментиран от #21

  • 19 Нали тъй

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Не са 84, а са 86,5%. Внимавай какво пишеш! Ясно?
  • 20 Защото

    6 19 Отговор

    До коментар #11 от "симеон":

    Там живеят много българи и имат нужда от защита. На тях им харесва да са българи за разлика от македонците и обичат България. Затова трябва да изпращаме оръжие!
  • 21 Нали тъй

    2 13 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Гащи могат да се свалят само пред Русия! Нъл тъй!
  • 22 Предложение

    20 3 Отговор
    Предлагам да им дадем чертежите на нашите Ф16 и да си ходят живо по здраво. И без това на нас не ни вършат работа. А украинците ще имат най-модерните самолети !
  • 23 AC-130 Angel of Death

    2 3 Отговор
    Сикейм азъънъ!
  • 24 Пловдив 1912

    13 2 Отговор
    ДБ да излиза от коалицията и без това повече няма да влязат в парламента...Иван Костов има толкова много пари от приватизацията , че цяла ескадрила миг 29 може да купи на Украйна...а Христо Иванов да изкара бърз курс с онзи дебеличкия и да се качват на машините , да защитават Украйна...той Христо Иванов е десантчик и без това , скоро атакува цял плаж ...той е направо морски тюлен...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 От Сърце

    15 3 Отговор
    Даваме им от сърце всички наши евроатлантици начело със Симеон Паси, Плевнелиев, Екатерина Захариева, Кирил Петков, Поптодорова и т.н. Може и да не се връщат. Нека подкрепят украинската армия в челните редици, ако искат могат да вземат и децата си които учат в чужбина.
  • 27 КИРО ЖЪРТЪ

    2 9 Отговор
    КОПЕЙКИН. ТЕ. СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ. МОГАТ. ДА. ЗАНЕСАТ ОРЪЖЕЙНИ ДОСТАВКИ. ЗА. ОТБРАНА, НО ИМАМ СЪМНЕНИЕ ЧЕ ТИ НЕ МОЖЕШ, ЕДИН. ПЪТ. ТИЯ ДЕТО
    РУСКАТА. ГАНГСТЕРСКА АРМИЯ
    ИМ. ИЗБИВА. ДЕЦАТА. ИНАЧЕ ЩЯХА. ДА. ТИ. ВЪРНАТ КОЖАТА
    НАВИТА. НА. РУЛО. В ЧУВАЛЕНА ХАРТИЯ , КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ. НАШИТЕ ДЯДОВЦИ. НАВИВАХА СВИНСКИТЕ КОЖИ. ЗА ЦЪРВУЛИ.РАЗБРА ЛИ. СЕГА
    КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦЪРВУЛ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ С ТВОЯТА БАНДА. КРЕМЪЛСКИ
    ЧАКАЛИ.
  • 28 Ебтер

    10 5 Отговор
    Ееех, глупав народ сме ние, българския! Два пъти ни освобождат руснаците, а вие на враговете оръжие ще давате? Прав е този, който е казал че всеки си е сам виновен за своето щастие и ...нещастие! Защо Орбан може да бъде по внимателен към войната а ние не? Защото имаме продажници и ду.пе.давци! Южен поток щеше Дани дава по половин милиард долара годишно, а сега ще вземаме само заеми!?
  • 29 Сирене

    2 0 Отговор
    Над 70% от Българите подкрепят Русия, ех ако имахме толкова гласуващи само, щяхме и армия да си имаме и собствена политика да видим. Христо Иванов не искал бил да изглеждаме малодушни, не знаех че това негово усещане може да е държавна политика.. Популист мръсен.
  • 30 Един

    1 0 Отговор
    Батальон да пратим - Инджев, Паси, Иванов, Захариева и Атанасова за медички и Бойко да си ги командори.. Че вече в предизборна кампания влизат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове