Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2022 16:51 4 629 44

Румен Петков: За премиера г-н Брендо е сподвижник

  • румен петков-
  • абв-
  • украйна-
  • руска агресия

Институциите ни мълчат по големи български въпроси, обобщи лидерът на АБВ

Румен Петков: За премиера г-н Брендо е сподвижник - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПП АБВ Румен Петков повдигна отново темата за съдбата на Евелин Банев-Брендо. Кокаиновият крал, който бе арестуван на 6 септември миналата година в Киев, има присъди в три държави - в Румъния е осъден на 10 г. за наркотрафик, а в Италия на 20 г., а у нас - от 6 г. за пране на пари.

Брендо обаче бе пуснат на свобода от Апелативния съд в Киев, а с днешна дата точното му местонахождение е мистерия. Мотивът на съдия Иван Рибак да освободи Банев бе, че междувременно е станал украински гражданин и според местното законодателство не може да бъде екстрадиран.

Още новини от Украйна

Миналия месец Румен Петков съобщи, че ще осведоми Европейски съюз за това, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал украинско поданство на Банев. "Г-н Зеленски се оказа укривател на господин Брендо. Европа подготвена ли е да одобри за член такава страна?", попита тогава лидерът на АБВ.

Сега той отново повдига въпроса, тъй като в сряда премиерът Кирил Петков ще носи лично до Украйна каските и жилетките - помощ от България.

Ето как Румен Петков коментира предстоящата визита на министър-председателя, посещението на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба у нас, и мястото на Брендо в отношенията между двете страни:

„Безчовечие и безродственост, облечени във власт. Министър Кулеба изкара близо седмица в София. Наруга Парламента, наруга институциите, раздаде ни оценки и през цялото това време не пожела да види украинско дете, украинска майка и украинско семейство. Защото Зеленски и шайката му никога не са се интересували от живота и здравето на украинците.

Зеленски поиска 7 милиарда месечно, а Кулеба поиска оръжие. За тях род, Родина, сънародници са празни от съдържание понятия. За тях украинците са жив щит за защита на чужди интереси.

Въпросът е, защо българите не поискахме гаранции за живота и здравето на нашите моряци.

Да се замислим, накъде вървим и да се замислим, кого браним - тези, които не се интересуват от собствения си народ. Даваме им трибуна да ругаят българските институции. За тях животът на българските моряци не просто няма стойност, а е въпрос на спекула.

Институциите ни мълчат по големи български въпроси.

1. Евакуацията на екипажа на кораба "Рожен". Украйна ще предложи на нашите моряци да бъдат евакуирани по суша, без телефони (за да не могат да снимат украинските безчинства), и с декларация, че всичко това се извършва по тяхно решение, тяхна воля и на тяхна отговорност. Национално предателство.

2. Никой не попита за съдбата на, уважавания от всички ни украинец, г-н Брендо - човек, който тровеше българите, а и не само, с наркотици.

Премиерът и президентът да излязат и да кажат - не ни интересуват гражданите, които г-н Брендо е тровил с наркотици. Или да кажат - издънихме се, извинете.

Премиерът го разбирам - за него г-н Брендо е сподвижник и възможен дистрибутор на министъра на културата (вероятно не само на него). Не разбирам президента.

Българите трябва да се борим най-вече за България. Разбира се, както е видно, може и да подкрепим тези, които подкрепят г-н Брендо и негови съмишленици".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    73 7 Отговор
    КОЙ СЪЗДАДЕ БРЕНДО,КОЙ МУ ДАДЕ КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ НА ДС,НА КОГО СЕ ОТЧИТАШЕ БРЕНДО.....само питам
  • 3 Някой

    74 41 Отговор
    Точно днес се сетих, защо никой не попита как така по два пъти на ден ни показват зеленото джудже, а никой не попита как така доказан наркотрафикант стана жител на Украйна.
  • 4 При

    65 17 Отговор
    Бою си трая за Брендо "Украински" , сега при Кирил Петков се сетил другаря ? Аман от номера !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ФЕЙК

    57 41 Отговор
    Брендо е пръв снабдител - приятел на Zеленски и извънареден генерален консул на българското правителство в Киев. Той е основния стълб и гарант на българо-украинската дружба. Като безотговорен фактор сега вместо с "лекарства" се занимава с оръжие. По-доходно е !
  • 9 pepy

    67 29 Отговор
    "... Наруга Парламента, наруга институциите...."

    Митрофанова го прави това същото всяка седмица, но др. Петков се кефи и ръкопляска...

    Коментиран от #11, #44

  • 10 Komapak

    47 34 Отговор
    Този пък червен нафталин откъде изпълзя?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бамбука

    40 30 Отговор
    Кой ли му е написал "съчинението" ? Съмнявам се, дали на живо би могъл да го прочете на един път. И, ако може, гостина да говори от само от свое име. Българите не пикаят във фонтаните.
  • 13 Фори

    39 24 Отговор
    Стане ли дума за руски газ АБВ озверяват.Да не спре канчето?
  • 14 Цонка

    29 26 Отговор
    За моряците е ясно че са задържани щото руснаците нападнаха,смешно е са казвате че Русия е помогнала тъкмо заради нея те бяха задържани
    Брендо го има от години и никой не се е справил с него,може да помага на службите на Украйна не знаем

    Коментиран от #23

  • 15 БСП на Бунището

    28 17 Отговор
    Кого ще съдим за Държавна Измяна???
    "ПPEДCEДATEЛЯT HA ПП AБB PУMEH ПETKOB И ЛИДEPЪT HA AБB-MЛAДEЖИ Д-P ПЛAMEHA 3AЯЧKA CE CPEЩHAXA C ПOCЛAHИKA HA PУCИЯ B БЪЛГAPИЯ H. ПP. EЛEOHOPA MИTPOФAHOBA. BЪB ФOKУCA HA PA3ГOBOPA БЯXA TPAДИЦИOHHO ДOБPИTE И ПPИЯTEЛCKИ B3AИMOOTHOШEHИЯ MEЖДУ ДBETE ДЪPЖABИ. ПETKOB AKЦEHTИPA BЪPXУ ПO3ИЦИЯTA HA ПAPTИЯTA CPEЩУ CAHKЦИИTE, HAЛOЖEHИ HA PУCKATA ДЪPЖABA , ДBOЙHИTE CTAHДAPTИ, HEЛEПИTE И HEДOKA3AHИ OБBИHEHИЯ. EBPOПEЙCKИTE CAHKЦИИ CPEЩУ PУCИЯ, ПOДЧEPTA TOЙ, BPEДЯT ПPEДИ BCИЧKO HA COЦИAЛHO-ИKOHOMИЧECKИЯ KЛИMAT B EBPOПA И HA PУCKO - EBPOПEЙCKИTE OTHOШEHИЯ. "
  • 16 Истина е

    27 20 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе да":

    Прав си . Явно е от Руменчо шадравана и тьотка Митрофанова. Ти като първи дружки ,си правят пиш -пиш . Щото тьотката е във менопауза, а наш Руменчо шадравана е във андропауза. И от там е миризмата на урина. А и ,рублата падна . И ,другаря не може да си позволи Трибестан, за да вдигне самолета .
  • 17 Делю Хайдутин

    28 33 Отговор
    Без стоката на Брендо Героите на Украйна загиват.

    Коментиран от #20

  • 18 Просто човек

    26 21 Отговор
    Путинския гзолизец...
  • 19 Просто човек

    19 18 Отговор
    Путинския гзолизец...
  • 20 pepy

    40 17 Отговор

    До коментар #17 от "Делю Хайдутин":

    "Без стоката на Брендо Героите на Украйна загиват."

    Мисълта се носи гладко и много лесно, когато са ти дали опорки и ги повтаряш стриктно...
  • 21 Ода за кадрите

    18 8 Отговор
    Брендо е много ценен високо-квалифициран кадър. Отличен организатор , който възпламенява със своя трудов ентусиазъм , и дългогодишни задълбочени познания, по същината на материята. В момента работи за правителството в Киев , и движи нещата в канален ред. Преди това работеше за правителствата на България , но България го прати като помощ за Украйна , като най-ценното което има . Но Брендо не се оплаква. Поел е тежестта на своя дълг , много хора разчитат на него , да им стане някак по-леко , направо стават весели и усмихнати. Такива ценни кадри ще спасяват положението . И както е казал другаря Сталин - За добрите кадри , няма невъзможни неща . Кадрите решават всичко .Макар и да е пращал някои кадри в Сибир.
  • 22 ЗАПАЛКАТА

    23 11 Отговор
    А ПРОСТАТАТА ЛИ МЕ АЛАРМИРА ОООХ ДОБРЕ ЧЕ ИМА ФОНТАНИ
  • 23 Брендилия

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Цонка":

    Брендо яде баклавички и пие кафе в Туржия от м.06.2021. Вероятно има изпързаляни ядосани украинци - малко мини в Черно море незнайно отде доплуваха ?!
  • 24 шмрък

    16 19 Отговор
    Кой доставя бялото на зеленото?
  • 25 Яяяя

    21 12 Отговор
    Понастоящем е придворен доставчик на Зеленски и нацистите. Войната си е война, а бизнесът трябва да върви.
  • 26 Кво викаш Румба?

    20 5 Отговор
    Брендо не снася на теб и Гоце. Май си се объркал сега не си шеф на МВР и Брендо не е като братя Галеви.

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Почерпен със самягонче

    16 9 Отговор
    Наздраве Пуми, само ти и Гоце не разбрахте, че пу.ти и пр.осия приключи, рубли нет а и те скора ще са нула. Трябва да вадиш казана да вариш ракия и самягон у Плевен.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Брендилия

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Кво викаш Румба?":

    Брендо е еуроаджент, има споразумения за Италия и Румъния, само за България няма. Урси беше в Турция м.04.2021 или 2 месеца преди него... Брат Галев е пич!
  • 32 !!!?

    17 5 Отговор
    Румен 5ков е откровен глашатай на кремълска пропаганда, доказан 5отколжнник на Москва !!!?
  • 33 Боже

    13 7 Отговор
    Ти,като беше шеф на МВР помниш ли с кого се срещаше,защото ние помним!Ти си по-близък до Брендо и далаверите,отколкото другия Петков.Да не си мислил за себе си,като критикуваш министър председателя,а руско мекере?
  • 34 От Плевен

    9 7 Отговор
    А стига сте ни занимавали с този. А про по той по какво е специалист. Известно е, че може да лови рибки в Плевен ските шадраванчета. Друго няма. Но публикувате безсмислиците му.

    Коментиран от #36

  • 35 !!!?

    13 1 Отговор
    Петков, питай и за Бошков, а не само за Брендо !!!?
  • 36 Брендилия

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "От Плевен":

    За моряците е прав ! Без комуникация по суша във враждебна държава... По-добре коридор към Руската Федерация
  • 37 !!!?

    13 1 Отговор
    Петков, питай и за Бошков, а не само за Брендо !!!?

  • 38 Майна

    6 3 Отговор
    Това ченге е много зле , Брендо е негов продукт , но знаейки , че в бг. няма да има нито съд , нито присъда , той се принуждава да потърси закрила в друга държава . Румен Петков си играе с хората вече 30 години . Някои загинаха поради злополуки , някои поради заболявания , но Румен Петков е отговорен за много от тези смърти .
  • 39 Стефан

    6 3 Отговор
    Как така точно ти може да обвиняваш и да внушаваш за премиера че има нещо общо с Брендо, мислиш че сме прости като вашия електорат и не помним как СОБСТВЕНОТО ТИ ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРТИЯ ТЕ ИЗГОНИХА ОТ ПОСТА ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, КАК САЩ ТИ ОТНЕХА ВИЗАТА ЗА ВРЪЗКИ С ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ, цял живот си на държавна хранилка, цял живот партайгеносе, два лева не си изкарал с честен труд, заради такива като теб се срина БСП, руска марионетка, активират те като кучето на Павлов иначе денги нет.
  • 40 Хитрия Мангър

    1 7 Отговор
    Бредно не е престъпник.Румен Петков също...
  • 41 Отличен Логистик

    1 5 Отговор
    Много хора ругаят и обиждат Брендо без да осъзнават , че човека е много добър в това което прави , а именно логистика ( дали ще е дрога , оръжие или и още нещо ..) . Не е случайност ,че е в Украйна , дори може да е сменил началството ( свикнал е да работи с актуални генерали , а не с дегенерати като Р.П. ) ! Как си обяснявате , че така леко върви по бръснача - таланта му е нужен и на КГБ и на ЦРУ , зависи кой поръчва музиката !
  • 42 Баце

    0 5 Отговор
    Главният фармацефт на окраинците буди само завист у нашите смешници. На пътуващата трупа и трябва силно вдъхновение, а не треволяци като на културата.
  • 43 Пикаещо човече

    5 2 Отговор
    Нищожество
  • 44 ррр

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "pepy":

    С тая разлика,че Митрофанова нищо не иска... а оня иска оръжие ДАРОМ и що не сме им дали оръжие и що не сме и помагали! Ми ние длъжни ли сме? Кви са ни тези ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове