Last news in Fakti

29 Април, 2022 10:18 1 731 22

Гарнизов: Радев ще трябва да играе през някаква партия. Казвайки Янев, разбираме и Радев

  • васил гарнизов-
  • румен радев-
  • партия-
  • стефан янев

За политическото пространство, което в момента представлява Корнелия Нинова в парламента, има страшно много претенденти и тя трябва да е политически неразумна, за да напусне коалицията и да тръгне към парламентарни избори, подчерта Гарнизов 

Гарнизов: Радев ще трябва да играе през някаква партия. Казвайки Янев, разбираме и Радев - 1
Снимка: БГНЕС

Темите газ и оръжие няма да съборят правителството, прогнозира пред БНР Васил Гарнизов, преподавател по антропология в Нов български университет.
"Защото по темата газ и оръжие ние сме в един голям глобален отбор и сме в центъра на терена."

Македония също не може да събори правителството, подчерта Гарнизов.

"Радев ще трябва да играе през някаква политическа партия. Казвайки Янев, разбираме и Радев. По начина, по който Радев действа, само слепва по-плътно Нинова към коалиционното споразумение. С всяко действие, което той извършва, укрепва нейните позиции по начин, че тя да си поставя за цел това правителство да изтрае поне до местните избори, защото местните избори ѝ трябват", изтъкна антропологът.

За политическото пространство, което в момента представлява Корнелия Нинова в парламента, има страшно много претенденти и тя трябва да е политически неразумна, за да напусне коалицията и да тръгне към парламентарни избори, подчерта Васил Гарнизов в предаването "Преди всички".

"Нинова няма да направи крачка встрани от коалиционното споразумение, докато Радев ѝ диша във врата, докато Янев загрява, за да създава партия. На този терен се опитват да играят и Румен Петков, който напоследък е станал много активен, Мая Манолова, Татяна Дончева."

С подписа на Корнелия Нинова, макар и непряко, за Украйна заминават боеприпаси всеки ден, подчерта анализаторът.

Според Гарнизов вицепремиерът пази равновесие между участието в правителството и нагласите на избирателите си, което е "буквално на ръба на бръснача" и в момента, в който вече не може да пази това равновесие, "партията ще ѝ вземе главата".

"Тя от една страна иска да е част от една европейска и западна платформа, а от друга не иска да се скара с най-червено русофилски настроените си избиратели. Тя това ще прави до края на мандата, колкото и дълго да продължи този мандат."

В коалиционното споразумение не са се споразумявали да дават военна помощ за Украйна, припомни Гарнизов.

"Каквото са се споразумели, се изпълнява. За което не са се споразумели, ще има плаващи мнозинства в парламента."

Васил Гарнизов отбеляза, че в един период премиерът се е опитвал "да добави нова точка към споразумението", но това не се е получило. По думите му както БСП, така и ДБ няма да отстъпят и "истинският въпрос е дали това ще събори правителството".

Радев не би бил сега президент без Петков и Василев. Радев им даде легитимност и трибуна, но сделката беше взаимна, коментира още Гарнизов по повод нападките между държавния глава и лидерите на ПП.

"Колкото той помогна за тяхното влизане в парламента, толкова и те помогнаха за неговото преизбиране. Те застанаха като мост между лявата червена маса, която беше твърдото ядро на Радев и една по-рехава центристка и дясна периферия. Пито-платено. Много дълго даже търпяха патерналистичното поведение на Радев Кирил Петков и Асен Василев."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 6 Отговор
    Царят и Короната е с Радев
  • 2 Пич

    10 7 Отговор
    Хайде да видим , ако парламентът гласува да се забъркаме в Украйна , колко е прав тоя !!! Още на другия ден , след гласуването !!!
  • 3 Теле

    4 9 Отговор
    Ами да, той биде предаден и от един киро
  • 4 Морски

    7 5 Отговор
    Антрополог!?Що не дадете и на някой зидар да се изкаже по политически теми а ФАКТИ!?

    Коментиран от #7

  • 5 Лош материал

    2 2 Отговор
    А материала ще плаща.
  • 6 8888

    8 7 Отговор
    Само се чудя, Радев ли ни натресе Кирчовците или го натиснаха отвън да ни ги натресе?
  • 7 Пич

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Морски":

    Защото зидарят може да каже нещо умно , а това не се толерира !
  • 8 ДС активист

    12 2 Отговор
    Кой каза, че Русия не плаща на български политици?

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 JEFF

    9 14 Отговор
    Те нямат шанс , нито Радев , нито Янев . Светът е различен и в този свят няма място за путински отрепки . Путин е УБИЕЦ , Раша е колхоз , а Радев е зависим от колхоза . Оставка на Радев ! Янев няма място в политиката , той е човек без цивилизационно покритие , т.е. нула .

    Коментиран от #21

  • 11 BOB

    7 6 Отговор
    много разбирачи а че радев има наи висок реитинг не ви ли говори че народа е с него

    Коментиран от #13

  • 12 8888

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДС активист":

    Аз казвам, че Русия не плаща на български политици. Такова плащане е безсмислено. Българските политици нямат думата да решават нищо. Те само съществуват и си уреждат шуробаджанашките сметки у нас. И ако може да откраднат нещо. Всички въпроси се решават отвън, дали чрез сенатори или посолство. Погледни реално колко са послушни. На политици се плаща в страни от които зависи нещо в международен план.
  • 13 2342

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "BOB":

    Да, този "народ", които пише като Вас!
  • 14 В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО БЪКА

    7 8 Отговор
    ОТ РУСКИ ШПИОНИ И РУБЛАДЖИИ, ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.

    Коментиран от #16

  • 15 РАДКО РАДКО

    8 7 Отговор
    ХВАЩАЙ САМОЛЕТА ЗА МОСКВА, НЕНУЖЕН СИ.
  • 16 8888

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО БЪКА":

    Шпиони има когато има какво да се шпионира. У нас е разграден двор и всичко се вижда. И кои български интерес с провален от рубладжии? Аз поне не видях един интерес да се появи. Интересите на управляващите са на махленско и по-ниско ниво.
  • 17 3.14К

    0 0 Отговор
    Кой им плаща на тия от НБУ?
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 6 Отговор
    ОЩЕ ПРИ ВРЪЩАНЕТО НА ГЕШЕВ ОТ ЩАТИТЕ...... ТОЙ ДОНЕСЕ РАЗОБЛИЧАВАЩИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ..... ЗА ШПИОНСКАТА ДЕЙНОСТ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП........ ЗА ТОВА ВЕЩЕСТВОТО ЧОРАП Е ТОЛКОВА ОЗЛОБЕНО И ОТМЪСТИТЕЛНО КЪМ БОЙКО БОРИСОВ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ....... ФАКТ !
  • 19 Поредната

    5 2 Отговор
    жалка калинка на Прокопиев, сипеща поредните манипулации и пропаганда!
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 6 Отговор
    СЛЕДВАЩО ДЕЙСТВИЕ: ИМПИЙЧМЪНТ НА (П) РЕЗИДЕНТА....... И СЪДБАТА НА ЯНУКОВИЧ ...... ИЛИ СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА..... ФАКТ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 коста

    3 1 Отговор
    Радев ще разчита на Стефан Янев а Янев на кой да разчита. След като Кремъл постави Българя в неприятелския лагер и спря газта всички маски паднаха и се оказа, че всички са предателски настроени. Всички чакат Путин да ги погали по главичката. С Янев ще стане като с Цветанов много заря но за 5 минути. Не се знае ще прескочи ли бариерата защото народа не е глупав многото проруски партии ще разделят и без това малкото електорат който ги подкрепя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол