Last news in Fakti

26 Май, 2013 20:34 18 512 17

Моторист загина при нелепа катастрофа

  • моторист-
  • катастрофа

Моторист загина при тежка катастрофа край с. Сахране, община Павел баня. Той е бил засечен от микробус, превозващ розов цвят към розоварната в селото.

На ляв завой и на непрекъсната линия мотористът предприел изпреварване на микробуса, в същото време микробусът пуснал ляв мигач и завил към розоварната. В този момент мотористът се ударил в предната лява част на микробуса, изхвърчал и се блъснал в оградата.

55-годишният моторист е загинал на място.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Иванов

    1 16 Отговор
    Ей, не се научиха тея хора да си гледат огледалата, макар че на кръстовище не се изпреварва но все пак това не е достатъчно оправдание.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 хххххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Милен Иванов":

    Лека му пръст на човека и съболезнования към близките му.
    А мотористите кога ще се научат че не са сами на пътя. Като искат да се правят на велики пилоти има писти за целта, нека се пробват там но са гола вода - затова избиват комплекси на пътя.
    Писна ми постоянно да говорят за толерантност на пътя, а в същото време да карат като камикадзета. Има закон за движение по пътищата и той е за всички на пътя без значение дали са с кола, мотор, камион или РК.
  • 3 Денис Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Милен Иванов":

    Какво е виновен човека с микробуса, че тоя с моториста е решил, че пътя е негов и закони не важат за него? Защо при забранено изпреварване шофера от микробуса е нужен да гледа дали някой го изпреварва?
  • 4 EMSKI

    1 0 Отговор
    Как се пие ,и се кара яко там........жалко за човека!!!
  • 5 Dilqn Dakoff

    4 1 Отговор
    само да кажа: в случая... ДА, моториста е предприел рискова маневра, с която е застрашил себе си, та дори и останалите в движението... за жалост с фатален край... Мир на праха му... Но ако си мислите, че като имаш Б категория, означава, че си карач... е да ви кажа 90% от шофьорите са ГОЛА ВОДА! И този пак е някой с бус, дето дава мигач и едновременно с това завива... ми окажи намеренията си 5 секунди по-рано и спаси живот беее... мотора естествено е карал по-бързо и не е искал да стои зад бека без катализатор и да му пълнят каската с нафта и пушеци... НОРМАЛНО е да изпревари, просто неразбирателство на пътя става основа за фатален край... Нелепо е, защото на пътя няма карачи! Има живи и мъртви... факт!

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Путьо Маринкин

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Dilqn Dakoff":

    От 28 години съм моторист. Имал съм всякакви мотори. Карал съм неразумно, но Господ ме е спасявал, че не ми отнеха предимство някъде! 98 процента от случаите с мотористи са на отнето предимство! Колеги шЕфьори гледайте си в огледалата. Сега имам една Веспа и най- културно си карах с 15км когато един таксиметров спря пред мен и си отвори вратата! Познайте как спрях с 15 километра. Не обвинявайте мотористите, утре вие може да станете такива. А мотористите са най-внимателните, защото знаят, че миг невнимание и край!
  • 7 Живко Василев

    1 0 Отговор
    Въпреки ,че съм моторист от 20г. ,смея да твърдя ,че в 90% от случаите фатални за мотористите ,са виновни именно те. Сега ще Ви възстановя случая по моя представа "Микробусът се движи с около 60 км.ч. и вижда само и единствено страничните си огледала поради факта ,че товарен .Точно зад него приближава мотоциклет с висока скорост ,около 160км.ч. Водача на буса не вижда мотоциклета по обясними причини ,пуска си мигача и започва маневра наляво .Мотоциклетиста в този момент вече е "изникнал" иззад гърба ,но е твърде късно ..." Бог да го прости !!!
  • 8 Живко Василев

    1 0 Отговор
    Кампания "Пази моториста" !!!!Еми той моториста сам като не се пази кой да го пази !?!?!?!?!?

    Коментиран от #14

  • 9 jojo

    1 0 Отговор
    nqma motorist,nqma avtomobilst!!! pravilata sa EDNAKVI!! predi i na krastovi6te ne se izprevarva!!!spazvaite ograni4enieto na skorosta!!!! NE sam 4ul za postradal roker koito e spazil ograni4enietio na skorosta!!

    Коментиран от #10

  • 10 Илия Киров

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "jojo":

    За рокер едва ли ... С големи мотори са. А Вие знаете ли , че е буквално самоубиство да караш със скороста на заобикалящите ви автомобили , а дори и по-лошо е ако караш по-бавно от тях ! Знаете ли колко е страшно , когато младо пешлеме със Хонда сивик (пълнолетна) а и не само , като ти се залепи зад мотора на метър провокирайки агресия. Или тези , които редовно решават , че искат да се варкат с теб , защото виждаш ли може да дръпне с милиметър пред теб за половин секунда ! Мотористите не са по различни от автомобилистите , те са шофьори изложени на по-висок риск. Има добри и лоши , досущ като автомобилистите.
  • 11 мария спасова

    1 0 Отговор
    Вярно е ,че има много внимателни мотористи,но повечето са за освидетелстване.Рядко се случва да видя пистов мотоциклет с водач спазващ ограничението на скороста.В повечето случаи надуват тези стари бракми колкото могат да вървят без значение в населено място или не.Учудвам се и на друго.Как е възможно да се разрешава на 18 годишни без никакъв опит да се качват на 1000 кубикови машини с по 160,че и нагоре коне.Ми ние си ги изтрепахме сами децата.Смятам,че е крайно време КАТ да предприемат драстични мерки и контрол нат двуколесните защото както вървят нещата в скоро време няма да останат млади хора в държавата ни!
  • 12 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор
    ОБЯВА: Клиника за трансплантации предлага безлихвени кредити за закупуване на мощни мотоциклети. С предимство са млади и неопитни кандидати без никакъв опит....

    Коментиран от #17

  • 13 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Dilqn Dakoff":

    Това за пушеците е абсолютно вярно, повечето бусове са на фирми, които гледат да изстискат от тях по 1-2 милиона км без ремонт и да ги хвърлят, но пък на кръстовище извънградско винаги е забранено изпреварването, и има непрекъснати линии от поне 500м, тъй че моториста да ме извинява- колкото и късно да е даден мигача, той там няма право въобще да изпревари.
  • 14 Пламен Кисьов

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Живко Василев":

    Прав си колега , дори последните години може тая кампания да се преименува на : "Пази се от моториста" .. доста млади момчета си повярваха на пътя и сега не са сред нас - толерантността на пътя трябва да я има и от двете страни, не само от към водачите с 4 и повече колела .. жалко наистина за човека , лека му пръст :(
  • 15 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    Само не-мога да разбера, как все някой друг ни е виновен!
    Правилника, не е измислен само за да се събират пари!
    Казвам го от личен опит! Аз не се имам за по-добър шофьор! И аз съм правил грешки! Да ни пази господ всички ни, защото народа не умее да се пази! Когато не спазваме правилата, се получават неприятни неща! Нямам нищо против нито мотористите нито автомобилистите, всички сме равни на пътя! Сега, че едни карат по-бързо от други, не може да ги направи винаги с правото си, останалите да летят по канафките заради тях! Докато не спазваме правилата, винаги ще е така! Лека му пръст на моториста. :(
  • 16 Иван Господинов

    1 1 Отговор
    Не знам колко развален и жалък трябва да си да се радваш на чуждото нещастие и да се подиграваш със смърта на един човек загинал при нелеп инцидент. Наистина съжалявам такива "хора"и това че трябва да изживеят целия си живот като пълни б...ци .
  • 17 коко калев

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "PROFESIONALISTA":

    Мир на праха му. Няма смисъл да се разисква темата "да пазим ли моториста или да не го пазим",тъй като реално това е въпрос на който не може да се намери адекватно решение поради простата причина,че манталитета на българина не подлежи на промяна към добро.Моторист съм,но от 2 години не карам мотор.Не защото не искам,а защото съм студент и нямам възможност.Спрете да се драчите.Само искам да напомня на хората,които оплюват мотористите и ни обиждат с названието "донори" или подобни "остроумни" термини,че има една българска поговорка,която гласи "който нож вади от нож умира".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове