Last news in Fakti

3 Май, 2022 16:27 1 419 28

Варна може да се превърне в логистичен хъб за блокираните товари на Украйна

  • пристанище варна-
  • петър сеферов-
  • николай стефанов

Координаторът на ПП за варненска област се надява, макар и много закъсняло ръководството на „Пристанище Варна“ да се подготви и да се възползва по възможно най-добрия начин от предоставилата ни се в момента възможност

Варна може да се превърне в логистичен хъб за блокираните товари на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Днес на проведената пресконференция на ПП „Продължаваме Промяната“ в морската столица бяха разгледани редица регионални и национални въпроси. Беше засегната темата за товарите, предназначени за и от Украйна и превръщането на Варна в логистичен хъб.

Според изпълнителният директор на "Пристанище Варна" Петър Сеферов още е трудно да се отчете, дали действително товари от блокираните в момента украински пристанища, са насочени към морската ни столица. Според него е твърде рано за пренасочване на големи потоци.

"При нас нещата стават по-бавно. Реалната картина ще стане ясна в края на май".

Не такова е мнението обаче на Николай Стефанов - координатор на ПП "Продължаваме Промяната" за варненска област. Според него в момента Констанца е задръстена и няма капацитет за повече товари, в пристанищата по Дунав се чака със седмици, следователно най-естественото и близко продължение на товаропотока е Варна.

В подкрепа на тезата на Николай Стефанов бяха и обявените стъпки за сътрудничество от премиера Петков и президента на Украйна Зеленски след тяхната среща на 28 април в Киев.

Координаторът на ПП за варненска област се надява, макар и много закъсняло ръководството на „Пристанище Варна“ да се подготви и да се възползва по възможно най-добрия начин от предоставилата ни се в момента възможност. Идеята за превръщане на съществуващите складове в магазини и музеи е в разрез с развитието на пристанищните дейности. Според Николай Стефанов има недостиг на складови и тилови пространства и претоварна техника.

Досегашният изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ Петър Сеферов е на този пост от седем години и отново се е кандидатирал за него. Николай Стефанов смята, че въпрос от обществена важност е, как той е развил дейността на предприятието през годините и защо в сравнение с „Пристанище Бургас“ изоставаме по отношение на налични силози, инфраструктура, складове бази, а товарните норми са в пъти по-ниски.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неможе

    10 3 Отговор
    Ама айде
  • 2 Ами

    20 7 Отговор
    След Одеса крайната остава на сухо... 😁 И няма отански учения...
  • 3 честен ционист

    33 2 Отговор
    ПП пак ви литкат. Констанца е много по-голям порт от Варна пък си имат и магистрала.

    Коментиран от #24

  • 4 Грульо

    25 4 Отговор
    Мостът между Украйна и Румъния е бутнат, Кокорчо на гръб ли ще пренася чувалите с жито до Варна? :D
  • 5 РАДЕВ

    12 4 Отговор
    А ЕДНО ТАНГО НА ПЛАЦА НЕ ИСКАТЕ ЛИ , НЯМА ДА СТАНЕ ЩЕ ВИ НАКЛЕВЕТЯ НА ПУТИН , ПАК ТОВА СА СЪТВОРИЛИ КИРЧО И КОКОРЧО , МОЙТЕ ХАУВРД-СКИТЕ ПРИЯТЕЛИ , ААА ЩЕ ВИ НАТОПЯ !!!.
  • 6 гост

    12 2 Отговор
    "ще" и "може би" ... това слушаме вече повече от година.
  • 7 Боже Боже

    27 1 Отговор
    Още чакаме Плевнелийския инвестор Фолксваген да инвестира едни милиарди в България....та и тези ще чакаме да дойдат във Варна...... Хората търсят сигурност, инфраструктура, организация..,а с какво разполагаме ние..., корупция, престъпност,разбити пътища,анархична бюрокрация...
  • 8 Фейк

    7 14 Отговор
    Не може да се превърне най-малкото поради две причини. 1. Варненското пристанище е по - плитко от Констанца. 2.Варненското пристанище е по-далече от Украйна от Констанца. А има и още една причина - не можеш да викаш на украинците :"Нищо не давам , оправяйте се там, нищо че ви избиват руските фашисти, тя нинова не дава, ама ако може тука малко бизнес, нали... ако обичате" Българска поми ярщина.
  • 9 фен на сидеров

    16 2 Отговор
    хъб за оръжейни доставки и цел за руските точни ракети.....
  • 10 Бандера

    4 11 Отговор
    Да бе, точно на вилаета на руската криминална групировка ТИМ ще и дадем бизнес. Констанца е нашето парньорско пристанище, защото румънците ни подкрепят безусловно от началото на руската окупация на Украiна, а вие балгари сте русороби! С изключение на 20-30% образовани и мислещи от вас.

    Коментиран от #22

  • 11 asd

    6 1 Отговор
    Може може ... колко да може? Няма да се хванат с румънците а с вас? Мхм шЪ станИ!

    Тиквите от двата стола - на земята. От лакомия и "да не се минат". Хайде отивайте на посрещате на Орлов мост който дойде там... я рушляци, я китайци, я боливийци. Дано някой пак ви "освободи".
  • 12 ФЕЙК

    9 3 Отговор
    Партия "ПП" - Прецакахме промяната! За нас всичко е коз до като сме на власт! Като ви надцакаме окончателно ще си приберем паричките и всеки - във втората си родина! Вие му мислете!
  • 13 Orakula ot Oz

    6 2 Отговор
    Варна ще се превърне във и е хъб за износа на Бг Жито и други култури , а вие ще ядете мухлясал качамак ......... и ще стоите на студено
  • 14 Чудесно

    1 0 Отговор
    Блокирайте повече тогава!
  • 15 Украинска туристка

    4 0 Отговор
    Направо ги конфискувайте, такава държава повече няма да има.
  • 16 Ламбо будалата

    5 0 Отговор
    и Пристанеще Варна е на ДОГАН ефенди
  • 17 Буха ха

    4 1 Отговор
    Това жито от Украйна с раници ли ще го пренасят, или в багажниците на НСО?

    Коментиран от #18

  • 18 Варненец

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Буха ха":

    с Корабите на Бойко ефенди ще принасяме житото
  • 19 ужас

    6 0 Отговор
    Още ли не сте разбрали, че украйна няма да има излаз на море. Защо се занимавате с глупости.
  • 20 БАНДИТСКА ВАРНА

    2 0 Отговор
    ЧАКА МЕ ВИ СКЪПИ БАНДЕРИ.
  • 21 Киро от блока

    5 0 Отговор
    то половината Варна е на ДОГАН и на бОЙКО -ефенди
  • 22 туй онуй

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бандера":

    Казаното от някой с прозвището Бандера говори достатъчно за умствения капацитет, Българите, или поне по-голямата част са запознати с нацисткото минало и настояще на Украйна, а Степан Бандера е считан дори от нациските СС-овци за чудовище.
  • 23 Не само, че може, а

    0 1 Отговор
    ТРЯБВА
  • 24 А, по-голям

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Друг път
  • 25 Аааааа

    1 0 Отговор
    Вече има и дата за откриването на хъба, на-найсе!
  • 26 Нане

    0 0 Отговор
    по скоро Констанца там ще ги пращат американците ни нямаме Ф16 даже и на хартия
  • 27 А много интересно

    1 0 Отговор
    Как ще стигнат до там...или онези рупат ли рупат....хахахее
  • 28 АЛО МИСИРИ

    1 0 Отговор
    АБЕ МИСИРИ МАЛОУМНИ ТВАРИТЕ ЩЕ ПОДМИНАТ КОНСТАНЦА ДЕТО Е ТРИ ПЪТИ ПО ГОЛЯМО ОТ ВАРНА ЩО БЕ ЗА ДА МОЖЕ КИРО ДА СИ ПРАВИ РЕКЛАМА АБЕ МИСЛЕТЕ МАЛКО БЕПОНЕ МАЛКО А САМОЛЕТА СКОПИЕ СОФИЯ ФАЛИРА ЩО ТАКА БЕ МИСИРИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове