Last news in Fakti

6 Май, 2022 17:48 5 277 29

Братът на ЛиЛана осъди държавата

  • лилана-
  • александър деянов-
  • скилър-
  • съд-
  • държава

Проблемите на Скилър започват още 2019 г., около година преди да се окаже в ареста. Министерството на икономиката си иска обратно близо 234 000 лв., отпуснати на музиканта от ЕС по проект за бийтобокс обучение

Братът на ЛиЛана осъди държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Известният български музикант Александър Деянов-Скилър e осъдил държавата за европроекта си за разработване на иновативна платформа за бийтбокс обучение, съобщaва Mediapool.

В началото на 2020 г. той и сестра му Лиляна Деянова (ЛиЛана) бяха обвинени за участие в организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредства. Бийтбоксърът бе арестуван, но след това бе оставен от съда на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева. Той отказа да я плати и отиде сам пред следствения арест, за да бъде задържан. Властите обаче го оставиха на свобода. Певицата ЛиЛана пък бе пусната срещу 40 хил. лв. гаранция, след като престоя 4 месеца в ареста. Делото срещу нея започна след акцията на прокуратурата срещу хазартния бизнесмен Васил Божков, който в момента е в Дубай с 20 обвинения по 4 дела.

Година по-късно прокуратурата обяви, че разследването срещу тях е приключило, но и досега не е вкарано в съда. Държавното обвинение обясняваше, че от 2016 г. до месец април 2020 г. групата на ЛиЛана и Скилър незаконно е усвоила европейски средства за над 2.7 млн. лева. В рамките на делото са проверени 11 договора за европейско финансиране.

Проблемите на Скилър започват още 2019 г., около година преди да се окаже в ареста. Министерството на икономиката си иска обратно близо 234 000 лв., отпуснати на музиканта от ЕС по проект за бийтобокс обучение, тъй като смята, че Скилър не изпълнява условието техниката да е разположена в офис в Плевен. Според ведомството служители на европрограмата са извършили три внезапни проверки, при които не е бил осигурен достъп до помещението с апаратурата. Така се прави изводът, че няма доказателства, че апаратурата е там. В същото време са направени редовни проверки, които показват, че всичко е наред. Проверяващите обаче са недоверчиви и обясняват, че апаратурата може да се пренася лесно.

Експертизата по делото има съвсем друга констатация. Вещото лице по делото констатира, че проектът за биийтбокс работи. Има архив с исторически записи от комуникация между сървъра и потребители, купеният софтуер е такъв, какъвто трябва да бъде, а програмата за обучение за биийтбокс може да се използва онлайн от територията на цялата страна. "Не са констатирани функционални несъответствия между софтуера и неговото съдържание и изискванията по Договора. Заключението на вещото лице е, че софтуерът е наличен и функционира в съответствие с подписания договор", пише в съдебното решение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати кефа

    77 4 Отговор
    Още един провал от многото на каскета

    Коментиран от #2

  • 2 Ддд

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "Егати кефа":

    Кеф, ама от нашия джоб
  • 3 Рошко

    33 3 Отговор
    Някой нещо друго да е очаквал, само путин или Ердоган или оня там на Филипините ли беше, ша ни оправят еврогейското правосъдие
  • 4 бай Иван

    53 6 Отговор
    Е така се пълнят шкафчета.Пак избирайте оня тиквоч...........

    Коментиран от #27

  • 5 3.14К

    49 2 Отговор
    Гешев, Сийка и заместничките от пилона, да платят щетите!
  • 6 Браво

    28 1 Отговор
    И честита победа !
  • 7 ттт

    30 4 Отговор
    Не съм фен на гешефтурата и краденето на пари от АПИ и винетките, съжалявам чу това момче и сестра му са жертва на нашата мафия. Обаче като слушам за какво се пръскат парите ни, щото срествата на ЕС идат от нашите данъци, по-добре да не му ги бяха давали.
  • 8 мишо

    24 2 Отговор
    БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА И СЕСТРА МУ ЩЕ НАПРАВИ СЪЩОТОТО
  • 9 Кики

    20 5 Отговор
    Че да взема и аз да кандидатствам за евро проекти за иновативна платформа за обучение за дялане на ч екии
  • 10 asdsa

    37 3 Отговор
    234 000лв за бийтбокс обучение, иначе събираме капачки щото нямаме 12 000лв за кувиоз ?!?! Логика - Няма !
  • 11 Топлата вода

    18 1 Отговор
    Вече и рапърите ли ще финансираме с наши пари! Да не говорим, че повечето евро проекти са от типа "дайте ми пари, ще откривам топлата вода"
  • 12 2loop

    16 2 Отговор
    Още много дела ще има срещу държавата и още дълги години ще плащаме и ще сърбаме попарата на герп
  • 13 Държава на мутри и уро.ди

    12 0 Отговор
    Из.тезават ме из.роди близки до Румен Николов Пашата и Юлиян Борисов Георгиев,защо Държавата мълчи въпреки подадените жалби!? Мирослав Германов
  • 14 5901

    9 0 Отговор
    Гешев е пръв, Гешев е силен, Гешев е готин, Гешев е пич...
    (Абе, защо няма други защитници на Гешев? Къде изчезнахте бе, маскари?)
  • 15 ГЕШЕФФТ ЧАО,КЬОВЕШИ ТЕ ПРЕСКОЧИ

    6 2 Отговор
    ЖОСИ ,КТБ,8 ДЖУДЖЕТА, ВАКЛИН И ГЕШЕВАТА И МНОГО ДРУГИ
  • 16 Кауш

    7 1 Отговор
    "Министерството на икономиката си иска обратно близо 234 000 лв.,.."
    10%! Когато са "му дали" проекта ги е обещал и не ги е дал.
  • 17 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    11 1 Отговор
    гешев да плаща!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Голубой

    12 0 Отговор
    Ще плати оная дето пускаше пръскачките пред народното събрание!
  • 20 Държавата - в затвора

    12 0 Отговор
    Скапана държава, крумпирано праводъдие, джендерско правителство.
  • 21 наха

    12 2 Отговор
    Сега каскета и крадеца от Банкя, които лъже като сиганин да платят от джоба си обезщетението. За да ограбят Божков вкараха в ареста всичките свързани с него лица и сега делата за нанесени вреди почнаха. Само че не искаме нито стотинка от данъците ни да отиват за да плащаме некадърността на каскетурата и на банкянския разбойник. Те от джоба си да платят. Ще ядете сопите на края. Няма да ви издържим.
  • 22 фАНТОМасс

    11 2 Отговор
    Сега кой ще плати това обезщетение ? Бойко , Гешев , кой ли ?
  • 23 гуру

    8 2 Отговор
    какъв музикант тоя е същия музикален инвалид като баща си и сестра си баща му навремето пееше политически песни на фестивала ален мак и за награда го направиха доцент
  • 24 дидо

    4 2 Отговор
    лекето е било в схема за европроекти за тоене на пари определено е за съд но проблема е единствено че са го съдили не защото е за съд а защото е протеже на божков
  • 25 Тулуп

    8 1 Отговор
    Каскетът и тиквата да плащат.
  • 26 Българин

    3 1 Отговор
    Да хванат сега каскета да плаща на момчето, а не държавата.
  • 27 ККК

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай Иван":

    Айде бе, тиквоча пълнеше шкафчета а тия направо банки.... ще му се молите на Баце ама ще е късно! До нова година 5лв бензин 3 50лв. хляб .
  • 28 ваня

    1 0 Отговор
    този боклук никой не го е чувал. Коя държава е осъдил? Никой не го интересува! Да видим как? до мошенницата която си позволява да пише лъжи!
  • 29 Дааа

    0 0 Отговор
    Яко 230 000 лв по програма за бийтбокс хахахах
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове