Last news in Fakti

18 Май, 2022 20:53 3 445 38

Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв.

  • георги гьоков-
  • пенсии-
  • добавка

В пенсията ще влезе и добавката от януари за някои пенсии, както и пенсиите ще бъдат увеличени с процент заради инфлацията, който вероятно ще бъде 10%

Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв. - 1
Кадър БНТ

Мерките за хляба, пенсиите и горивата са социални в подкрепа на хората, които да преживеят във времена на инфлация, подчерта в "Още от деня" по БНТ Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика.

Въпросът за пенсиите не е решен окончателно, защото подлежи на приемане от Народното събрание с актуализацията на бюджета, то ще влезе в сила от 1 юли, уточни министър Гьоков и посочи, че работят по различни варианти.

"Беше обявено общо, че пенсиите ще бъдат увеличени, така че да бъдат вкарани в тях, а не като допълнителна добавка, тази ковид добавка от 60 лв. към всички пенсии", каза той.

В пенсията ще влезе и добавката от януари за някои пенсии, както и пенсиите ще бъдат увеличени с процент заради инфлацията, който вероятно ще бъде 10%.

"Аз обявих 21.6%, защото пресметнахме, че по този начин се преодоляват тия 60 лв., които ще отпаднат от 1 юли, освен това ще компенсират до голяма степен инфлацията", поясни социалният министър.

И посочи, че разпределението е несправедливо, защото хората с по-ниски пенсии ще получат и по-малко пари.

"Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% изчислената, след това към тях ще бъдат добавени 60 лв.", заяви Гьоков.

Какво още каза министърът на труда и социалната политика вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    47 6 Отговор
    Спрете да се подигравате с пенсионерите, не ща стни ци
  • 2 бай Иван

    31 5 Отговор
    Дрън,дрън ярина...........
  • 3 ВСИЧКО

    4 13 Отговор
    ТОВА Е ДОБРЕ..НО АЗ ОЧАКВАМ И БЛАГОДАРНОСТА ОТ ТЯХНА СТРАНА...ДАЛИ ЩЕ Я ВИДИМ...
  • 4 сигурно

    30 10 Отговор
    Ако беше боко на власт, пенсионерите щеше да са на половина.
  • 5 Zoro

    24 4 Отговор
    Ала бала стъкмистики
  • 6 30012

    30 3 Отговор
    Не лъжи, а виж цените в магазините и тогава говори тези небивалици!
  • 7 ПенсионерА

    27 7 Отговор
    добре че свалихме Сачева, 3-4% и щеше да ореве орталъка .........
  • 8 Пенсионера

    28 6 Отговор
    всеки ден различни версии, чудят се как да ни омаят и накрая да ни изк......тят, както и предния път ще си останем с надеждите, само минималните ще намажат, всъщност те минаха средните > 465 почити средна 500лв, без да имат принос в пенсионния фонд !!
  • 9 продължаваме промяната

    29 1 Отговор
    Колко трябва да ги е страх от “народната любов”, че да барикадират Народното събрание с яки железни решетки от вътрешната страна на централния вход, монтирани за една нощ.
  • 10 Е нали

    15 2 Отговор
    Минималната щеше да стане 450 лв?! Пълен хаос.
  • 11 ррррр

    26 3 Отговор
    пак излъгахте нали уж 21% сега пък 10% +60 лв а до юли ще останат само 6% аз се чудя защо ги търпим още. така на 800 лв 21 % са 168 лв , по тяхната сегашна щуротия са 80 + 60 = 140 , а до юли ще дойдат на половината

    Коментиран от #21

  • 12 Пенсионер със максимална пенсия !

    18 13 Отговор
    ТИЯ ОТНОВО ЩЕ НИ ПЪРЗУЛНАТ ! ПУСНЕТЕ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ , НЕКАДЪРНИЦИ ПРОСТИ !!!!

    Коментиран от #20, #26

  • 13 Пенсионерът

    11 9 Отговор
    След един месец на растяща инфлация, с това увеличение мога да си купя пет хляба и пет кофички кисело мляко - за ток, парно, обувки, данаци и т.н. издишам. Добре, че по времето на Борисов спестих някой лев за ковчег, та съм спокоен.
  • 14 ОСТАВКА НА КИРО - ТЪПОТО !

    22 6 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО МУ НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО , КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
    ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !
  • 15 По тази формула

    12 5 Отговор
    се получава 2.16%, а не 21.6% увеличение.

    Коментиран от #19

  • 16 Хи хи хи ! Голям майтап !

    18 5 Отговор
    Гьоков , можеш ли да смяташ ???? Щото Киро и Кукорчо не могат !!!!!! Я кажи колко е увеличението от 21% на пенсия от 1500лв. Колко е умник умен , да не казвам друго , че трият ??? И кажи колко ще получат тия "богати " пенсионери ??? После кажи , защо ги лъжете и крадете от техните пари , за да дадете на другите ??
  • 17 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 2 Отговор
    ДАНО а дали това не са лъжи и то опашати а с колко до тогаваще се повишат цените на всичко
  • 18 БКП Б*СП

    10 6 Отговор
    Формула от комунисти: ЛаЛаЛа+НаНаНа=Гола вода!!!!
  • 19 Объркали

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "По тази формула":

    Са запетаята, колко му е... Герб прибраха 3 милиярда лева, никой не рева.
  • 20 М3 голд

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пенсионер със максимална пенсия !":

    Получаваш тавана, до ограничението. Всяка година ти прибират значителен ресурс от заработената пенсия. И 100% да ги увеличат полза никаква. Въпрос на принципи. Чакат естествения път да приберат цялата пенсия. Нещастници. И това е социалната партия.
  • 21 Киро - простото - Харвърда

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "ррррр":

    Ами аз със лъжа дойдох на власт и със лъжа ще си отида !!!! Във кръвта ми е не ви ли излъжа , не мога !!!! Но ми. Вервайте .....ха. Ха. Ха !
  • 22 Пенсионер със таван !

    11 3 Отговор
    Хора не внасяйте осигуровки , не се осигорявайте !!!! За да не се подиграват със вас , тъй както го правят , със нас !!!!!!!!!!!
  • 23 Гост

    10 2 Отговор
    А, с колко лева ще се вдигне тавана на пенсиите от 1 юли?
  • 24 БОКЛУЦИ СТЕ!!!

    11 1 Отговор
    ТРИ. ПЪТИ. ДНЕВНО. НОВИ. ЛЪЖИ!
  • 25 Пенсионер с таван

    14 3 Отговор
    Господин министър, нали тавана месец юли щеше да бъде 3400 лева? Сега какво става с него, май нищо...а? Отново студена водица.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Точен

    6 0 Отговор
    При 1000 лв пенсия ще има увеличение само от 100 лв, защото 60 лв не се смятат като проценти. БСП и ИТН все пак се опитват да дадат нещо, но Асенчо Кокорчев днес каза, че не е решено да се увеличават пенсиите. Май от Козякщрассе му е поставена задача да уморява възрастните. ПП са най-вредните за пенсионерите, дори ДБ подкрепят увеличението, а Киро лъже, защото Василев спира увеличението. А 470 лв не стигат за храна и лекарства!
  • 28 пример

    17 1 Отговор
    Минималната пенсия е 370.00. Даваха добавка от 60 лв за ковид и пенсията стана 430.00. Ковид няма. Но има галопираща инфлация. В целия свят подпомагат хората. Не само пенсионерите. И така, премахват добавката и увеличават пенсията с 97 лв. Добро увеличение, ако не беше изгризано от инфлацията. Реално, с добавка, без добавка, увеличението е 37 лв. 37 лв. Това поема ли чудовищната инфлация. Сиренето, което е почти национална храна, а то беше и най-важната покупка за пенсионерите, вече е 20 лв, и повече. Има и от 9 лв, вярно е, но и тази цена е непоносима, а качеството ужасно. Как да се храни човек с 467 лв? Как да се облича ? Как да се лекува ? Как да се топли ? Колко вода и ел.енергия да ползва? Колко години може да се ходи със стари обувки - разпадат се, ако не знаете. Не мога да гледам възрастни, които ходят като клошари, със стари вмирисани дрехи, без зъби, без сл.апарати, без очила, със сплъстени коси. А огромна част изглеждат така.
    И този вид не е от имане и от мързел. Този вид е от нямане и от чудовищното ограбване десетилетия наред на работещите хора. Защото те са били млади. И истината е, че и тогава едва са оцелявали. Това ни чака почти всички. Защото парите са просто в шепичка хора. Другите......другите вероятно нямат значение.

    Коментиран от #31

  • 29 Копипасте

    6 0 Отговор
    Щели да дадат увеличение на пенсиите 10%?! Инфлацията дето ни бие по джобчето е 50%, че и отгоре! И теглят заем след заема?!
  • 30 Боко Бандита

    9 1 Отговор
    Кирчовото правителство прави моите работи. Казват едно, след 5 минути друго. Ей така се управлява държава.
  • 31 и все пак

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "пример":

    Някои поне доживяха до пенсия.
    Ние , работещите сега - едва ли!
  • 32 Мим

    8 1 Отговор
    Абе Гьоков,вчера казваш едно,днес казваш друго.Вече не ти вярваме.Веднъж стомна за вода, два пъти стомна ,на третия път се чупи...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ганчев

    9 0 Отговор
    И тоя е министър😜Пази боже…Защо на нас?Какво сгрешихме освен,че ги избрахме….Един няма читав в НС.Един😩😩😩Днес си сложиха и решетки да се пазят от нас..Това не е било.Срам,позор.Оставка на лицето Минчев.Без неговото съгласие това не може да стане.НСО даже и да иска.Какви са тия хора?Паплач нефелна.Вън веднага.Херо да си ги прибира на нас не ни трябват!!!!До сега свършиха само едно-вкараха ни във война🤮🤮🤮Предстои да вдигнат ветото за Македония и за това си слагат решетки.Оставка!!!!!
  • 35 Мошеник

    4 0 Отговор
    Отново излъгаха !
  • 36 Ваня

    2 1 Отговор
    Пенсиите трябва да се осъвременят, за да няма такава драстична разлика 10 пъти по-голяма от минималната. Никой работещ не е виновен за политиката на промяна на заплатите и отчисленията, както и за инфлацията през годините. Добавки към високите пенсии не трябва изобщо да има и въобще добавката трябва или да е пропорционална по-висока като процент за ниските и по-малка за високите, или да бъде включена в пенсията.
  • 37 Иван

    1 0 Отговор
    Стига стези минимални пенсии??
    Да се подпомагат от социалните.
    Изравняване на минимална и тези който имат стаж по 40 години и са се осигурявали.Защо пенсиите от октомври
    ще се преизчисляват от 2008.Нормално е
    е да бъде от 2000година.
  • 38 Калъчев

    0 0 Отговор
    Гьоков, мног обързо започна да шикалкавиш и да се гърчиш. Ами искайте парите за пенсиите от кокорчо, както трябва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове