Last news in Fakti

30 Май, 2022 20:31 3 245 20

Водеща компания ще представи най-модерните решения за ПВО отбраната на България

  • israel aerospace industries-
  • iai-
  • радар-
  • пво-
  • мерки

Офертата на IAI включва трансфер на технологии и ноу-хау от Израел към България, както и индустриално сътрудничество

Водеща компания ще представи най-модерните решения за ПВО отбраната на България - 1
Снимкa: IAI

Една от водещите отбранителни компании в света - израелската държавна Israel Aerospace Industries (IAI), ще представи част от авангардните си авиационни технологии, системи за противовъздушна отбрана (ПВО) и радари на изложението ХЕМУС 2022, което ще се проведе от 1 до 4 юни 2022 г. в Пловдив. Като едно от водещите изложения за отбранителна техника в Източна Европа, ХЕМУС предоставя на IAI възможност да демонстрира най-съвременните си технологии, да създаде нови и да разшири вече съществуващи партньорства с български и други европейски компании.

IAI ще покаже редица от своите цялостни решения, с фокус върху авиационните, ПВО и радарни системи.

Компанията ще представи следващото поколение на високо оценявания многофункционален радар (MMR) ELM-2084,

който ще бъде предложен на България в предстоящия нов етап от търга за нови радарни системи. Офертата на IAI включва трансфер на технологии и ноу-хау от Израел към България, както и индустриално сътрудничество, което ще донесе ползи на българската индустрия.Водеща компания ще представи най-модерните решения за ПВО отбраната на България
Снимкa: IAI

На щанда на IAI ще бъдат показани още: усъвършенствано и интегрирано решение срещу заплахи по въздуха – BARAK MX, която е революционна система за ракетна и противовъздушна отбрана; HERON UAS - безпилотна летателна система за стратегически и тактически мисии на средна надморска височина; ROTEM - боеприпаси с вертикално излитане и кацане (VTOL); PCL (ELK-7080) - пасивна кохерентна система за определяне на местоположение; системи и сензори за усъвършенствани бойни превозни средства като OTHELLO (ELO-5220) - система за откриване на огън; StormGuard (ELM-2135) - многомисионна радарна система за превозни средства; и WindGuard (ELM-2133) - радар с фазирана решетка за активна защита.

Радарът MMR е на въоръжение в армиите на редица страни по света и се е доказал в бойни действия.

Той комбинира оперативни мисии за противовъздушна отбрана и за въздушно наблюдение. Съвместим е с отбранителните системи на НАТО. Радарът MMR открива и класифицира заплахи, като предоставя на оръжейните системи данните, необходими за неутрализиране на тези заплахи в един и същи момент. Благодарение на усъвършенстваните си възможности за проследяване, той осигурява точна ситуационна осведоменост, открива и идентифицира нисколетящи обекти.

MMR се справя едновременно с множество мисии, в това число противовъздушна отбрана срещу самолети, безпилотни летателни апарати (БЛА) и дронове, артилерия, идентифициране, локализиране, контрол и прехващане на изстреляни ракети, като същевременно установява както стартовата, така и очакваната позиция на удара. MMR е и „мозъкът“ на доказалите се системи за противовъздушна и противоракетна отбрана на Израел като Barak MX, “Железен купол” и “Прашката на Давид”.

Водеща компания ще представи най-модерните решения за ПВО отбраната на България
Снимкa: IAI

До момента са доставени над 150 такива радарни системи на клиенти по целия свят. В Централна и Източна Европа MMR, който е разработка на дъщерната на IAI - ELTA Systems, вече е закупен от три държави - Чехия, Унгария и Словакия.

Боаз Леви, президент и главен изпълнителен директор на IAI, коментира: “IAI очаква с нетърпение да участва в изложението ХЕМУС, за да покажем нашите авангардни технологии пред представителите на други компании от региона и света. Системите ни отразяват трупания с десетилетия опит и иновативния дух, заради които IAI е световно признат лидер в индустрията. Очакваме да създадем нови партньорства и да разширим съществуващите, като продължаваме да внедряваме и развиваме усъвършенствани технологични решения."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без

    16 4 Отговор
    Пари ги дават или за много пари?
  • 2 Мдаа

    12 2 Отговор
    Екстра, купувай и не го мисли !!!

    Коментиран от #6

  • 3 Ф като на баба ми фърчилото

    17 2 Отговор
    Върнаха ни в положение мъртвец,сега могат да ни предложат вече и лък,прашка и копие ама с нов софтуер.Аха верно бе от ф 3 5.
  • 4 АнтиГост

    11 20 Отговор
    Купувай, не се пазари, че руснаците чукат на вратата!
    Като влезат наяма да имаш нужда от пари.
  • 5 КОНТРАТА

    25 11 Отговор
    Най модерното ПВО го предлагат от Руската Федерация и се казва ЗРК С 400 Триумф.

    Коментиран от #8, #15

  • 6 ххххх

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    Ще ни продадат само радарите, без ракети.
    То и Фъ16-ките се оказаха с по 2 ракетки, колкото да не е без нищо.
  • 7 Няма електроника

    23 10 Отговор
    практически няма електроника която руснаците да не могат да "блокират"/извадят от действие с техните системи за РЕБ (радио електронна борба). Демонстрирали са го на практика не веднаж. Нямам предвид Доналд Кук и други подобни недоказани случаи. Те може и да са съчинения, но във войната в сирия бяха изпитани и доработени редица комплекси като "Хибини", "Красуха" и други от тоя род, като за най-новия комплекс даже не назовават и име. Може да е това което показаха в Украйна като "лазерно оръжие". Те самите признават, че с елементите за техните електроники имат проблеми но при РЕБ системите всичко било наред !

    Коментиран от #10, #19

  • 8 Тодор Правешки

    10 20 Отговор

    До коментар #5 от "КОНТРАТА":

    То "Масква " , дето е на дъното на Черно море и трябваше да сваля рапторите на американците беше въоръжен с С-400, товарищ!
  • 9 Пак комисионни

    11 1 Отговор
    за президент,министри и политици. Кражбата върви с пълна сила.
  • 10 Куку

    9 24 Отговор

    До коментар #7 от "Няма електроника":

    Така блокираха турските байрактари ,че 1000 руски танка изгоряха заедно с екипажите.А когато блокираха баражиращите Суичблейд още 3000 бтр,бмп ги няма!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандо

    24 6 Отговор
    Има държави от които трябва да бягаме като дявол от тамян,Израел е такава.Друга е Полша например.

    Коментиран от #16

  • 13 Да дааа

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Куку":

    Мокри сънища след дръпнатата бяла линия.
  • 14 1111

    5 6 Отговор
    Ако го вземем ще в чудо! Най-доброто на пазара, което може да ни направи поне малко независими. Това е една от малкото системи последно поколение, която е в постоянно бойно дежурство и постоянно се обновява от този опит.
  • 15 Гост

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "КОНТРАТА":

    Сбе доказано ПВО май Израел само имат ? Което доста често се доказва железен купол.. другите са само на анимацийки какво правят
  • 16 АнтиГост

    9 13 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Русия е първата от която трябва да бягаме. Всички, които
    ни помагат за това са приятели.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НАЦИОНАЛИСТ- АНТИКОМУНИСТ

    14 6 Отговор
    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!

    ПО-ДАЛЕЧЕ ТРЯБВА ДА СТОИМ ОТ т€зи чи фу ти -изра€л!

    АДОЛФ БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРАВ!
  • 19 АнтиГост

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Няма електроника":

    Има много хубаво филмче точно за тази голяма измама и кражба
    от руските военни за тези системи, които се оказват пълна глупост.
  • 20 Лорер

    1 1 Отговор
    Гушна комисионната, да им е честит първият милион долара. Нямаме ВИК, напоителни системи, детска национална педиатрия, Белене, канализации в България. Но да купуваме дронове и радарни системи, пари имаме, от бюджета. Вместо държавата да субсидира скъпото парно, газ, бензин, ток на всички българи. Втората Украйна, готвени сме за пушечно месо срещу Русия. Казах ви, Киро Мустафа, когато да го махнем ще е късно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове