Last news in Fakti

22 Юни, 2022 13:49 1 933 27

Румен Гечев: Вотът на недоверие издиша

  • румен гечев-
  • вот-
  • недоверие

По думите му по-важното е какво става с България в зависимост изхода от вота на недоверие

Румен Гечев: Вотът на недоверие издиша - 1

В определени страни може да се управлява на ръба на мнозинството и към момента в Европа има няколко кабинета, които са правителства на малцинството, но България е малко по-специален случай и тук това може да се реализира много трудно. Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на БНТ, съобщиха от ПП БСП.

По думите му по-важното е какво става с България в зависимост изхода от вота на недоверие. "В момента всяко българско семейство и представителите на бизнеса се интересуват какво ще стане с техните доходи, както и бизнеса ще получи ли и до каква степен компенсации от държавата. Това са въпросите, които интересуват българите", каза още проф. Гечев.

"Съвсем нормално е опозицията да иска вот на недоверие, когато тя е преценила. Но тук има два проблема и първия е, че те избраха грешна карта. Те атакуват правителството с фискални и икономически показатели и всеки непредубеден човек, който отвори статистиката на ЕС ще види, че България стои добре по фискални показатели, а бюджетния ни дефицит е един от най-ниските за Европейския съюз", обясни Гечев за мотивите, с които опозицията иска вот на недоверие.
Той изрази опасения, че ако правителството падне България ще влезе в нова спирала от избори и политическа турболенция. "Пенсионерите няма да получат увеличението от 1 юли ", допълни той за рисковете пред България, ако вота на недоверие бъде успешен и подчерта, че също така се рискува и помощта от 200 лв. на мегаватчас за бизнеса.

"По отношение на външната политика и енергодоставчиците с някои колеги от управляващата коалиция имаме различно мнение. Природния газ няма никакво значение от къде е, а на каква цена идва. Българския национален интерес показва, че ние трябва да направим всичко възможно да осигурим евтини енергоносители с диференцирани източници", коментира Гечев за нуждата от диверсификация на енергоизточници у нас.

Според социалиста няма настроения за нови избори, защото така ще се рискува да загубим над 3 млрд. лева, ако не се приеме на време Плана за възстановяване и устойчивост, за който са нужни промени в над 20 закона.

"Управляващото мнозинство беше взривено от ИТН и имаме основания да предполагаме, че това е било заложено още от самото начало на коалицията. Очевидно става дума за едни средства от около 4 млрд. лева, и аз съм присъствал на няколко експертни срещи при финансовия министър. Видях необясним натиск от страна на ИТН за тези колосални суми. Наистина става дума за много големи финансови интереси", категоричен бе Румен Гечев за причините довели до разпада на четворната коалиция.

Проф. Гечев заяви, че прокуратурата и съдебната система до момента не са направили нищо за колосалните милиардни кражби в България и затова сега обществото иска съдебно възмездие.

"ГЕРБ управляваше без да се интересува от опозицията и нейните предложения", добави депутатът от левицата и подчерта, че ДПС дълго време са подкрепяли предишните управляващи като са им гласували бюджетите.

По отношение на РСМ народният представител от БСП заяви, че те все още не са изпълнили договора за добросъседство.
В заключение проф. Румен Гечев каза, че от социалистическата партия ще подкрепят предложението за председател на парламента на "Продължаваме промяната".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    41 1 Отговор
    И това го казва ШАМПИОНЪТ ПО ФАЛИРАНЕ НА БАНКИ!!! Има още хора, които помнят адекватните му действия преди години и затриването на банките и ограбването на спестяванията.

    Коментиран от #12

  • 2 Тошко

    38 1 Отговор
    Май вие издишате и то яко !
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    41 1 Отговор
    Издишате ти и Корнелия.......излезете ли от парламента повече няма да влезете!
  • 4 айде

    27 0 Отговор
    това ви беше на вас - айдее у лево
  • 5 Ххх

    28 1 Отговор
    БСП отива към НЕБИТИЕТО с всички ден заедно с правителството на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ
  • 6 Сандо

    15 0 Отговор
    Напазаруваха ли ги вече?Ако да - Бравос,но кой ще заплати за пазарлъка?
  • 7 Едно

    16 0 Отговор
    си баба знае, едно си баба бае
  • 8 23456

    10 0 Отговор
    Много пари ще прехвръкнат
  • 9 Млад българин

    15 1 Отговор
    Чао чао, червени пумпали.
  • 10 Мьро

    3 13 Отговор
    Като гледам активизирала се е предателската група е чата…..А какво очаквате след 12 години ГРОБ на власт, бе паплач ….Добре, че БСП вкара страната в ЕС та да може българската сган да работи и чисти в Европа.
  • 11 чукча писател

    2 0 Отговор
    Димитър Иванов Костов е български финансист и политик от Българската социалистическа партия, министър на финансите в правителството на Жан Виденов (1995-1997).
  • 12 с/р

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    Димитър Иванов Костов е български финансист и политик от Българската социалистическа партия, министър на финансите в правителството на Жан Виденов (1995-1997).
  • 13 И БСП

    15 1 Отговор
    Издиша на следващите избори ще гледате парламента от вън
  • 14 Стига бе

    11 2 Отговор
    Издиша ти кухата лейка.
  • 15 Габриела

    4 10 Отговор
    давайй професоре набутай го на шайката на суджуците ограбила бедния и ограбен българин
  • 16 хохохо

    8 1 Отговор
    Професоре, как е долара професоре?Гони ли 3000лв. за бройка а?А банките как са,как са?Ще има ли буууум.....а?
  • 17 гост

    9 2 Отговор
    Тоя чугун знаете ли какво каза вчера за цените на горивата::: "Ако ти намираш отнякъде евтин петрол,ама всички бензиностанции продават бензина на 3.50 ,ти на колко ще го продаваш,на 2.50 ли,да не си луд?? Това каза ей тоя велик икономист,Оооставкаа
  • 18 Гошо

    7 2 Отговор
    Разбирам че лично на Гечев ,тая работа с вота хич не му отърва ,ама такава е реалността ,това правителство не става за нищо и ще го свалят
  • 19 бълг. патриот

    9 2 Отговор
    Некадърника фалирал Б-я.Като студенти бойкотирахме тъпите ти
    комунистически лекци.Кога ще се махнеш завинаги вредителю.
    Живуркай с откраднатите млиони и гузната си съвест.
  • 20 Вида

    4 1 Отговор
    Като издиша, ами духайте по-силно бе!?
  • 21 БСП ВИЦЕТО

    0 1 Отговор
    Ти що не си у кауша ???
  • 22 Иван Н.

    2 0 Отговор
    Младите, които в момента живеем в България, много скоро ще се събудим и ще разберем, че искаме да емигрираме защото просто пак “бедните ще го духат”” и щом като един умен мъж ви казва, че нямат причина за вот на недоверие, означава, че Мафията пак ще възнагради един крадец като Борисов, като го върне на власт. Професоре, гордея се че ви познавам. Вие сте велик българин….явно никой не иска стандарт за масата в България а само за крадците. Бъдете жив и здрав
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Обективен

    0 0 Отговор
    Видяхме Румен Гечев какъв мастит капацитет беше като икон.министър....пази боже!
  • 27 абеии

    0 0 Отговор
    Доказани некадърници управляват отново ,крадецццццццц.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове