Last news in Fakti

26 Юни, 2022 21:30 6 047 21

Важните новини във ФАКТИ на 26.06.2022 г.

  • кирил петков-
  • надежда неински-
  • десислава атанасова-
  • виолета комитова-
  • мая манолова-
  • корнелия нинова-
  • александър ненков-
  • христо иванов-
  • богомил бонев-
  • димитър шивиков-
  • божидар божанов-
  • тошко йорданов-
  • настимир ананиев-
  • петър чобанов-
  • гълъб донев-
  • драгомир заков-
  • оръжия-
  • ива митева

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, коментира премиерът темата за оръжията за Украйна 

Важните новини във ФАКТИ на 26.06.2022 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Петков: Няма да говорим с Тошко Йорданов. Не може да направи и една стъпка без разрешението на Слави

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна. Така премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти горещата тема от последните дни.

Надежда Нейнски: За Северна Македония няма да е добре, ако отхвърли френското предложение

За Северна Македония няма да е добре, ако отхвърли френското предложение“. Това каза в интервю за предаването „120 минути“ бившият външен министър и бивш посланик в Турция Надежда Нейнски. Нейният съвет към македонските партии е много внимателно да се запознаят с предложението, направено от Европейския съюз.

Атанасова: Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава

„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. Ако друг е първи, ние се съобразяваме”. Това коментира в предаването „На фокус” Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Комитова: Шест месеца наричаха Петков предател заради РСМ, сега Борисов е герой. Къде е истината?

„Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Къде е истината? Това е политическа лъжа и лицемерие". Това коментира пред Нова телевизия бившият регионален министър Виолета Комитова, която днес е част от формацията на Стефан Янев „Български възход”.

Манолова: Чадърът върху приближени до властта се предаде от управлението на ГЕРБ на следващото- на ПП

„Промяната“ (партията „Продължаваме промяната“) се докосна до властта и се превърна в нея, докоснаха се до пръстена на мутрите и се превърнаха“. Това каза в интервю за предаването „120 минути“ лидерът на „Изправи се. БГ“.

Нинова: Имаме мандат да водим преговори за нов кабинет, ако ПП ни поканят

Ако „Продължаваме Промяната” ги поканят, от БСП ще водят преговори за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото НС. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Решението е взето на Националния съвет на БСП, съобщават от Нова телевизия.

Ненков, ГЕРБ: Ще подкрепим актуализацията на бюджета, макар да смятаме, че бюджетът е вреден

"Не ГЕРБ свали правителството, то само се свали. Най-важното, което трябва да следва, е да намерим подход един към друг. Със заклинания и с обиди след избори няма как да се създаде мнозинство".

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула, изпуснаха времето

"ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула. Изпуснаха времето да се променят... Очакваме да видим каква ще бъде визията на мандатоносителя от "Продължаваме промяната", които правят заявка за опит за съставяне на правителство. Който получи мандат трябва да намери формулата с кого и как ще се разговаря".

Богомил Бонев: Петков е враг на България, Борисов действаше като натегач на кукловодите

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев направи коментар в социалната мрежа на събитията от политическия живот- падане на ветото за РСМ, трусовете в коалицията, действията на част от политическите лидери. В поста си Бонев казва, че Кирил Петков не е национален предател заради Македония. Той е враг на България. И продължава така:

Ген. Шивиков: Ай, "сиктир" бе, натовски подлоги, долу предателските ви ръчички от БА!

Бившият командир на 61-Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков изригна остро в социалната мрежа след коментар на бившия служебен военен министър Велизар Шаламанов за приключилото авиошоу в база "Граф Игнатиево" по повод 110 години от първия български боен полет.
"Последното такова шоу на аерогара София беше планирано непосредствено преди изборите 2014, сега пак мирише на избори и съветските МиГ-29 и СУ-25, които не са част от целите на силите в НАТО ще участват в предизборната кампания … това явно не помага на ВВС, но пък върши работа на малък кръг хора. Време е за промяна и в центъра да е превъоръжаването, развитие на хората във ВВС, не политически проекти", написа в социалната мрежа Шаламанов.
Ето и реакцията на ген. Шивиков:

Петков: На хората не им трябват политици, които да им говорят по телевизора, а отзад да ги крадат

"Винаги сме били с ясна програма и с ясни принципи, които следваме. Крайната цел е обществените средства да отиват в помощ на хората, които ги плащат, а не в шепа хора, които искат да ги откраднат. Борбата срещу мафията не е самоцел. Първата стъпка беше да осветлим. Втората - да направим правителство, свободно от задкулисни връзки. Успяхме да сме първа политическа сила, но не успяхме да сме мнозинство, което да позволи да работим с независими коалиционни партньори. Първоначално не знаехме за зависимостите на ИТН".
Това каза пред БНР премиерът Кирил Петков, който се очаква утре да подаде оставка на правителството.

Божидар Божанов: Има опция на евентуални избори ДБ да отиде заедно с „Продължаваме Промяната”

Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в студиото на „Събуди се”.

Йорданов: Ще водим разговори с досегашните ни партньори за правителство, но не на всяка цена

Коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, ние категорично няма да го подкрепим, но те си имат вече мнозинство.

Настимир Ананиев: Сигурен съм, че Радев ще вземе нашата страна

Няма да направим компромис с борбата с корупцията. Това беше заявена червена линия за нас и всъщност затова и падна кабинета - с това, което се случи на "Капитан Андреево", със заявените фирми за парите за пътищата. Хората видяха за какво става въпрос - ние имаме два отбора, на България и на един олигархичен Франкенщайн - Борисов, Доган, Пеевски, Орлин Алексиев, Слави Трифонов и една червена петолъчка - Костадин Костадинов. Това коментира в "Денят започва" с Георги Любенов Настимир Ананиев от ПГ на "Продължаваме промяната".

Петър Чобанов: В сряда ще приемем държавния бюджет

В сряда ще приемем държавния бюджет, тоест всичко ще бъде свършено навреме. Това каза депутатът от ДПС Петър Чобанов пред bTV.

Обсъждат Гълъб Донев за служебен премиер

Въпреки дадената от Конституцията възможност за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото НС, шефове на парламентарни групи и депутати от опозицията, дадоха да се разбере, че това не може да се случи. Това съобщават от "Труд".
Според изданието президентът Радев е започнал да реди служебен кабинет.

Заков: Поне още месец ще съм министър, имам много работа

"Поне още един месец ще бъда министър и има много неща, които трябва да се свършат. След това ще мисля за други опции като служебен кабинет. Но дали ще се стигне до такъв кабинет е още рано да се говори, първо трябва да се задвижи конституционната процедура". Това каза пред БНР Драгомир Заков, министър на отбраната в кабинета "Петков", свален с вот на недоверие.

България не доставя оръжия на Украйна

„България не дава оръжия на Украйна, а какво правят другите държави с българското оръжие, което получават по договори, е техен проблем. Омръзна ми тази тема да се върти из публичното пространство. Всеки, който твърди нещо, нека покаже документи. Истинските факти показват, че МС, НС и никой орган у нас, който има отношение към оръжията, не е взимал такова решение”. Това каза в ефира на „Събуди се” социалният министър Георги Гьоков, предаде NOVA.

Ива Митева е един наемник, утре може да мине към друга партия

Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов отцепилият се от ПГ на "Има такъв народ" и вече независим депутат Иво Атанасов, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    13 5 Отговор
    Той Тошко не беше ли Африкански, сега пък Йорданов.
  • 2 ЛОЗКО

    16 4 Отговор
    КИРЕ ЛЕНЧЕТО КОГА ЩЕ РАЖДА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Интересно какви стъпки

    12 4 Отговор
    прави Кирчо без разрешение от Мустафа еди-коя си? Може би само ако трябва да се изходи...
  • 5 Този на

    8 4 Отговор
    Снимката е агент на чужда държава и финансовия капитал, опасен колкото ГЕРБ и ДБ за България.
  • 6 Пич

    11 2 Отговор
    И прост и нагъл.
  • 7 възрожденец

    8 5 Отговор
    Единствено Възраждане защитават българските интереси!
    Казват "ДА" за Русия...
    Другото не ги интересува, това са подробности..

    Коментиран от #8

  • 8 Хохо секса

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "възрожденец":

    Прав си!
    Надявам се скоро Путин да дойде и да ни денацифицира..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тоа лъжец

    11 3 Отговор
    Сам се оплете в собствените си лъжи.
    Айде Канадаааа, излитай.
  • 11 Като видя

    10 4 Отговор
    тоя Кирчо все едно гледам Зеленски.
  • 12 Дедо ви

    8 5 Отговор
    Мислех,че няма по просто парче от Мунчо Фатмаков Зеленочорапов.......НО мекерето му кирчо го бие!.....Сигурно защото оня вече, не срича заеквайки написаният му текст, а се крие, и трайка????
  • 13 Въпрос

    9 0 Отговор
    А, ако народът не иска да говори с теб? Какво правиш тогава с твоят нарцистичен харакрер? Просто не си ни симпатичен и е редно на това място да е диалогичен, умерен и по-скромен човек. Аман от перковци. Омръзна ни.

    Коментиран от #15

  • 14 Соломон

    5 4 Отговор
    ФАКТА, че МЕДИИТЕ спряха да ГОВОРЯТ за ПАРТИЯ "Възраждане", означава ли, че в партия ВЪЗРАЖДАНЕ, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД вижда своя ЗАЩИТНИК !

    Партия "Възраждане" е ЕДИНСТВЕНАТА българска партия, която НЕ Е ЛЪГАЛА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !

    Политиката на партията е ПРОБЪЛГАРСКА и изключително ПОСЛЕДОВАТЕЛНА !
  • 15 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос":

    Супер въпрос, но има ли кой да отговори?
  • 16 Мнение

    3 0 Отговор
    То пък нали някой иска да говори с теб.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 КИРООО , ЛЪЖЕШ ЗА ТОШКО - ТОЙ И ПРОТИВ

    1 0 Отговор
    ГОВОРИ , ДОКАТО ТИ НИКОГА НЕ СИ ГОВОРИЛ ПРОТИВ РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ БАЙДЪН ! ЗАТОВА И ЩЕ ЗАМИНЕШ НЕ ЗА КАНАДА А ЗА СИБИР ПРИ БЕЛИТЕ ГЛАДНИ МЕЧКИ !
  • 19 ДО ВЧЕРА ПУТИН НЕ Е ИСКАЛ ДА ИДВА В БГ.

    2 0 Отговор
    НО СНОЩИ Е РЕШИЛ ПЪРВО ТУК ДА ДОЙДЕ И ДА РАЗЧИСТИ ТВОИТЕ АВГИЕВИ ОБОРИ , КИРЧО ! ТАКА ЧЕ САМО ИЗЧАКАЙ ................. ПРЕДАТЕЛЮ !
  • 20 КИРООО , БАЩА ТИ ЛИ ТИ НАРЕДИ ДА ГОНИШ

    2 0 Отговор
    СЪВЕЦКОТО ПОСОЛСТВО , НЕ ЧЕ ТЕ ПИТАМ АМА ПРОСТО ТАКА МИ ДОЙДЕ ОТГОРЕ , СЛЕД КАТО ГО ВОДИШ НА МИТИНГИТЕ ДА ТЕ ЗАЩИТАВА , НЕКАДЪРКО !
  • 21 1520

    1 0 Отговор
    кирчо просто отлитай и не севръщай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол