Last news in Fakti

13 Юни, 2013 18:19 2 127 1

Назначиха заместник-министри - официално

  • назначиха-
  • заместник министри-
  • официално

Министър-председателят Пламен Орешарски назначи 17 заместник-министри:

Ангел Величков е назначен за зам.-министър на външните работи.

През 2006 г. завършва Университет на Щата Небраска като доктор на юридическите науки. Притежава диплома от Университет Грейсланд, Щат Айова за международни отношения, политология и немски език. От януари 2013 г. работи в частния сектор като инвестиционен представител и съветник. През 2012 г. е съветник на доброволни начала на Президентската кампания – Губернатор Мит Ромни и юридически съветник, архивист в кабинета на Сенатор Майк Джоханс от Щата Небраска. Владее английски, руски и немски език.

 

Тодор Чуров е назначен за зам.-министър на външните работи.

Завършва Московския държавен институт за международни отношения като магистър по международни отношения. Трудовият му стаж в държавната администрация започва в Министерството на външните работи, отдел „Арабски страни. От 2009 г. е постоянен представител, посланик на Република България. В периода 2005-2009 г. заема длъжността заместник-министър на външните работи, като през 1995 г. е бил и говорител на министерството, по-късно директор на дирекция „НАТО и международно сигурност” и директор на дирекция „Права на човека и международни хуманитарни организации”. През 1993-1994 г. заема длъжността заместник-министър на външните работи и председател на националната комисия за ЮНЕСКО. Бил е посланик в Кралство Бахрейн, седалище Кувейт, заместник-ръководител на мисия във Вашингтон, аташе в Аман, Йордания. Владее английски, руски, словашки, испански, френски и арабски език.

 

Людмила Петкова е назначена за зам.-министър на финансите.

Завършва магистратура по „Икономика и управление на търговията” в УНСС. От април 2010 г. е директор на дирекция “Данъчна политика” в Министерството на финансите. В периода април 2007 – април 2010 г. заема длъжността на началник отдел „Данъчна методология” в НАП. Преди това е работила в Офис „Средни данъкоплатци и осигурители, ТД София град, ТД „Големи данъкоплатци и осигурители”, ДП „Големи данъкоплатци”, СУДА, София, ДП „Средец”. Владее английски и руски език.


Неджми Али е назначен зам.-министър на отбраната.

Завършва магистратура по икономика в УНСС. В периода 2005-2013 г. е народен представител в 40-то и 41-то Народно събрание. Заема длъжността на заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, бил е член на Комисията по външна политика и отбрана и на подкомисията, осъществяваща парламентарен контрол върху дейността на НРС, НСО и военна информация. През 2006 и 2007 г. е член на Европейския парламент. В периода 2003-2005 г. е заместник-министър на отбраната, член на надзорния съвет на Агенция за приватизация. Владее руски, английски и турски език.


Иван Иванов е назначен за зам.-министър на отбраната.

Завършва ВА „Г. С. Раковски”, специалност „Земна артилерия и ракетни войски” и магистратура във ВНВАУ „Г. Димитров” по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини. Преминал е курс в Колежа по отбрана на НАТО за висши ръководни кадри на НАТО, в гр. Рим, както и курс за управление при кризисни ситуации в Германия, курс за управление на ресурсите на отбраната и мобилизационните ресурси, както и курс за военни наблюдатели на ООН във Виена. Професионалната му практика започва през 1979 г. в структурите на Българската армия. От 2012 г. е президент на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и почетен представител на Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО (АЗКОН). Преди това е директор на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерството на отбраната. Награждаван е многократно с български и чуждестранни военни отличия и награди. Владее английски и руски език.


Анна Янева е назначена за зам.-министър на икономиката и енергетиката.

Завършва търговския техникум в гр. София и магистратура по „Управление и организация на МТС” във Висш икономически институт „Карл Маркс”. В периода 2009-2012 г. е член на Постоянната комисия по „Икономика, енергетика и туризъм” към Народното събрание. От 2005 г. до 2009 г. е на длъжност заместник-министър в Министерството на икономиката и енергетиката, ресор „Икономика”, преди това работи като главен секретар на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели. В периода 1991-2005 г. е общински съветник и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, член на комисиите по Стопанска политика и инженерна инфраструктура. Владее руски език.

Лазар Лазаров е назначен за зам.-министър на труда и социалната политика.

Завършва УНСС и специализира в Международната организация на труда. От август 2009 г. е главен експертен сътрудник към Комисията по труда и социалната политика на Народното събрание. В периода август 2005 – юли 2009 г. заема длъжности в Министерството на труда и социалната политика като съветник на министъра и заместник-министър. Трудовият стаж започва в неправителствения сектор в областта на социалната политика. Работил е и в Икономическия и социален съвет и БСК. Владее английски и ползва руски език.

Светлана Дянкова е назначена за зам.-министър на труда и социалната политика.

Специализира „Финансов мениджмънт” в Стопанската академия „Димитър Ценов”, гр. Свищов и „Електроинженерство” в Техническия университет в гр. Габрово. Завършила е средното си образование като програмист. През 2007 г. завършва USAID във Вашингтон специалност, „Публично-правно партньорство и социално осигуряване”. От 2009 г. е ръководител на проект „Вътрешни комуникации” ПОК „Доверие”. През 2009 г. заема длъжността заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика. Започва работа в държавната администрация през 1993 г. като експерт в Министерството на образованието и науката. Избрана е за народен представител в 37-мо, 38-мо, 39-то и 40-то Народно събрание като член на социалната и образователната комисии, експерт и председател на Комисията по труда и социалната политика. Ползва руски, английски и немски език.


Росица Янкова е назначена за зам.-министър на труда и социалната политика.

Завършва магистратура като „Юрист” в СУ „Св. Климент Охридски”, както и магистратура за икономист в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Изучава финанси, мениджмънт, право, счетоводство, управление на риска, управление на промените, управление на таланта и човешки ресурси в Административния колеж на Индия, Хайдерабад. От юни 2009 г. работи в КНСБ като съветник, а след това като изпълнителен секретар по пазара на труда. В периода декември 2003 – юни 2009 г. заема длъжността на зам.-изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, а от 2009г. до 2011г. заема поста изпълнителен директор на същата агенция. Работила е като юрист в Държавен фонд „Земеделие” и фонд „Тютюн”. Владее английски език.

Бюрхан Абазов е назначен за зам.-министър на земеделието и храните.

Дипломира се във Висшия селскостопански институт, гр. Пловдив. От 2009 г. работи в частния сектор във фирма за подготовка, изработване и консултации по проекти по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Рибарство и Аквакултури”, възобновяеми енергийни източници, земеделско производство. В периода юни 2009 – октомври 2009 г. е член на Комисията по земеделие в Народното събрание. Март 2005 – юни 2009 г. е заместник-министър на земеделието и горите.

Чавдар Георгиев е назначен за зам.-министър на околната среда и водите.

Завършва Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Трудовият му стаж започва като председател на СД „Агенция за юридически консултации”. В периода септември 2005 – юли 2009 г. заема длъжността на заместник-министър на околната среда и водите. От юли 2009 г. е секретар на Правния съвет към Президента на Република България, като от 2011 г. до февруари 2012 г. – негов председател. В периода май 1995 – юни 1997 г. заема длъжността заместник-главен секретар на Народното събрание, а през 1995 г. на главен секретар на Министерството на околната среда.

Бойко Пенков е назначен за зам.-министър на здравеопазването.

Завършва магистратура по „Медицина” в Медицинска академия и „Стопанско управление – здравен мениджмънт” в Университет „Проф. Асен Златаров” гр. Бургас. Притежава дипломи по „Болничен менидмъжнт” и „Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт”, „Белодробни болести”, „Вътрешни болести” от Медицинския университет в София. Изучавал “Администрация в здравеопазването” в JICA, Япония. Владее английски и руски език.

Чавдар Славов е назначен за зам.-министър на здравеопазването.

Завършва Висш медицински институт, гр. София, специалност „Урология” и магистратура по „Здравен менидмънт” в УНСС. Специализирал е във Франция, Белгия, Великобритания, САЩ по урология, трансплантология и реконструктивна урология; организация на бъбречната трансплантация, лапароскопска хирургия. През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването. В периода от 2010-2013 г. е национален консултант по урология, бил е началник Клиника по урология в УМБАЛ „Александровска”. През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на УМБАЛ „Св. Анна”. Трудовият стаж започва в Окръжната болница, гр. Кюстендил и Медицинска академия в София. Владее руски, френски и английски език.


Мукаддес Налбант е назначена за зам.-министър на образованието и науката.

Докторант по „История на философията” в СУ „Св. Климент Охридски”. От април 2011 г. е експерт в ПП “Движение за права и свободи”. В периода юли 2009 – март 2010 г. работи като директор на дирекция „Координация и контрол на средното образование” в Министерството на образованието, младежта и науката. Заема длъжност като заместник-министър на образованието и науката в периода септември 2005 – юли 2009 г. Трудовият й стаж започва като преподавател. Владее турски, руски и френски език.

Велислава Кръстева е назначена за зам.-министър на културата.

 Завършва Нов български университет, като магистър по „Политология”, притежава бакалавърска степен по икономика и управление в социално-културната сфера от Югозападния университет „Неофит Рилски”. От 2004 г. е ръководител звено „Връзки с обществеността и пресцентър” на ПП „Движение за права и свободи”. Работила е като говорител и член на Централна избирателна комисия за местни избори и като редактор във вестниците „Монитор” и „Стандарт” и в Дарик радио. В периода март 1999 – август 2001 г. заема длъжността на главен съветник в 38-мо Народно събрание.


Васил Василев е назначен за зам.-министър на културата.

Завършва езиковата гимназия „Екзарх Йосиф”, гр. Ловеч, магистър „Театрална режисура” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”. В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в гр. Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата. От 2006 г. е директор на Драматичния театър в гр. Ловеч. Владее немски, руски и английски език.

Мая Тодорова е назначена за зам.-министър на младежта и спорта.

Дипломира се в СУ „Св. Климент Охридски”, като магистър по „Философия”. От 2008 г. работи в Националния център „Европейски младежки програми”, дирекция „Управление на проекти по национални младежки и други донорски програми” и дирекция „Управление на проекти по национални, европейски и международни младежки програми. Експертната си дейност в държавната администрация започва през 2006 г. в Държавна агенция за младежта и спорта, където до 2008 г. работи в главна дирекция „Политика за младежта”. Владее руски, френски и английски език.

Според пресцентъра назначените са на професионалисти в секторите, за които ще отговарят са новоназначените заместник-министри. Те са юристи, икономисти, инженери с дългогодишен опит. Повечето от тях владеят по няколко езика – английски, руски, френски и немски.

Не са назначени още заместник-министри на МВР, МРРБ, Транспортно министерство, МИЕТ.

Факти.бг припомня, че премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще приключи с назначенията на заместник-министри и областни управители до края на тази седмица.

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Elena Georgieva

    0 0 Отговор
    Нали нямаше да има квоти, а и много стари муцуни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове