Last news in Fakti

6 Юли, 2022 08:24 2 538 23

Масови проверки на пътя заради многото катастрофи

  • камера-
  • кат-
  • проверки-
  • мерки

Друг водач е глобен минути след като регистрирал новозакупената си кола в КАТ

Масови проверки на пътя заради многото катастрофи - 1
Снимка: БГНЕС

Расте броят на загиналите и ранените при катастрофи в Пловдивска област, отчитат от полицията. Най-опасен е пътят Пловдив -Карлово, където от началото на годината са станали 9 тежки катастрофи, при които 7 души са загинали, а 18 са ранени. Започват масирани проверки в рамките на акция "Ваканция, да запазим децата на пътя", съобщи БНТ.

Четири полицейски екипа едновременно спират и проверяват автомобилите по един от големите пловдивски булеварди - това е т. нар. холандски метод, при който само за час през проверка преминават над 100 коли.

Движението се пренасочва в една или две ленти, за да може всяка една преминаваща кола да преминава през полицейски служител, казва гл. инспектор Йордан Милушев, началник КАТ-Пловдив.

Така само за минути пред камерата ни са глобени десетина нередовни водачи. С временно отнета книжка и талон се оказа и Иван, който пропуснал да поднови изтекла застраховка "Гражданска отговорност". Друг водач е глобен минути след като регистрирал новозакупената си кола в КАТ. На мнозина бяха връчени и стари електронни фишове за превишена скорост.

От началото на годината в Пловдивска област при 330 тежки катастрофи са загинали 24 души, а 418 са ранени. В някои случаи човешката грешка е фатално нелепа.

Възрастен водач, който изключва автомобила от контактния ключ с цел икономия на гориво, воланът му се заключва, след което самокатастрофира в канавка около пътя и загива, казва комисар Костадин Костов, началник Охранителна полиция - Пловдив.

В 98% от случаите вина за катастрофите носят водачите, а най-честите грешки на пешеходците са внезапно изскачане на пътното платно. От началото на годината в Пловдивска област са загинали четирима, а ранените пешеходци са 91. С началото на ваканцията, когато децата прекарват много време навън, от полицията апелират за повече внимание, спазване на дистанция и разрешената скорост.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Колко са закъсали?

    23 2 Отговор
    Полицай четата ще се напълнят с джобни! Даже и за почивка ще изкарат! От премиите разбира се, да не си помислите за другото!
  • 3 Зззз

    29 3 Отговор
    30 години една и съща песен "Започват масови проверки ,поради многото катастрофи " Оправдание за допълнителни пари за катаджиите, не е от мисъл за живота на българина или с две думи ,старата песен на нов глас.

    Коментиран от #4

  • 4 Капитализъм

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зззз":

    ... в действие!!! Всъщност от 33 години!!!
  • 5 Виктор

    27 2 Отговор
    С проверки и глоби, не става. Трябва яко правосъдие. Но българите гласуваха за царя, после за Тиквата, след това за Чалгаря, а сега след поредния канадски измамник, трябва да вземем нещата в свои ръце
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    32 1 Отговор
    Споко! Всяко чудо за 3 дни.
    След 2 седмици полицаите пак ще се изпокрият по сенките да вардят на някой знак за ограничаване на скоростта на 40.
    Нищо няма да се промени в мамковината. Даже, по-лошо ще става!
  • 8 Иво

    28 0 Отговор
    Невинните млади жени загинали снощи нелепо пометени от шофьор с 50 наказателни постановления няма да се върнат.Ако някой в МВР има съвест днес трябва да има даста уволнения и оставки там.
  • 9 истина

    26 1 Отговор
    А 100 % вината е на полицията че вместо да контролират движението по пътищата каквато им е и работата, се крият по храсталаците и завоите да хванат някой я за глоба я за рушвет. Също така и слагането на скрити камери няма да подобро движението по пътищата . Полицията трябва да е на пътя ВИДИМА , да се виждат, това е тяхното предназначение, само така ще се подобрят нещата. Е трябва и заплатите да им вдигнат за да не рекитират ама това е до други хора.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 го шо

    20 0 Отговор
    катастрофите като правило са концентрирани на определени места. но там няма да видите ушеви брадърс, те са залегнали по "хранилките". зер, ден година храни.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Азз

    11 2 Отговор
    Няма свестен път и един километър,но отговорността се прехвърля на водачи,пешеходци,извънземни и т.н. но не и на държавата която не носи никаква отговорност,не потдържа пътищата - само граби,дреме и за населението....
  • 15 Или-или

    6 0 Отговор
    Вземането на книжка след употреба на дрога и алкохол трябва да е окончателно ❗! След 5-6 глоби трябва минаване на нов изпит ,❗ ! Децата ли пазим или колите ❓
  • 16 ВАРНЕНЕЦ

    7 0 Отговор
    ушаците у Варната ,яко ги е напекло ,стоят под климатиците и друсат студена лимонаТа ,а мАтУристите цяла вечер шпорят по Сливница - нека си шпорят ,разторават напрежение,МЪДРО ЗАКЛЮЧИ местния ушак
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 5 Отговор
    Ндаааа, и с масовите проверки всички катастрофи ще изчезнат яко дим :)
    Няма край съвецката милоционерщина в България!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оли и аз така права с камиона😂😂😂

    2 0 Отговор
    Възрастен водач, който изключва автомобила от контактния ключ с цел икономия на гориво, воланът му се заключва, след което самокатастрофира в канавка около пътя и загива,
  • 20 малоумни на власт на всяко ниво

    4 0 Отговор
    смешници точно с проверки ще спрете войната по пътищата
  • 21 Синдикат на Ало Измамниците

    2 0 Отговор
    Масовите проверки НЕ са решение! За жалост нашите милиционери няма да го проумеят още 100 години. Трябва да има постоянна превенция и контрол на местата за които на всички е известно, че са с висока концентрация на ПТП. А какво правят нашите малки мишлета!? Скриват камерата някъде из храстите, скриват се и те някъде и цял ден дрямка на сянка! Фишовете си вървят, хазната се пълни! А те цял ден се крият като шумкари! Ето за това ще продължава да има катастрофи, и ганя ще продължава да избива комплекси на пътя!
  • 22 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Сетихте се кога да тръгнете проверки да правите смешници. За Цирк Балкански сте!
  • 23 ЧОЧО

    0 2 Отговор
    Законите са добри, Българина трябва да си смени чипа и да спазва закона.Тия същите нарушители като са в другите държави така ли нарушават правилата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове