Last news in Fakti

9 Юли, 2022 07:54 2 929 51

Богдан Милчев за катастрофата на Семерджиев: Това е възможно, когато няма държава

  • богдан милчев-
  • институт по пътна безпасност-
  • катастрофа-
  • ролиция

Охранителните полицаи нямат право да работят с тестовете за наркотици, заяви шефът на Института по пътна безопасност

Богдан Милчев за катастрофата на Семерджиев: Това е възможно, когато няма държава - 1
Снимка: bTV

"Това е възможно, когато няма държава, но в София са стотици такива шофьори, а това е известно на МВР. То няма ресурса да се справи с този проблем, който е заложен нормативно още през 89-та г. Нуждаем се от извънредно законодателство в тази посока".

Това заяви шефът на Института по пътна безопасност Богдан Милчев пред "ЕвроДикоФ" относно зверската катастрофа с Георги Семерджиев.

"Защо господин Рашков досега не е внесъл този законопроект в Народно събрание", попита той.

"Цялата охранителна полиция се вдига на крак, за да се гонят шофьори, които карат на наркотици, но те трябва да обявят война на наркоразпространението", изтъкна шефът на ИПБ по повод обявената война от Бойко Рашков към дрогираните шофьори.

"Да обявиш война, без да познаваш въоръжението си, е безумно. Охранителните полицаи нямат право да работят с тестовете за наркотици", продължи Милчев.

По думите му има огромен проблем със събирането на пътните глоби и наказателните постановления.

Той сравни ситуацията у нас с тази в Гърция и изтъкна тежката административна принуда, която важи в съседката ни и е спомогнала за подобряването на пътната безопасност там.

"Най-важното нещо е да се обучи съставът. Трябва оценка на риска. Имаме малко пари, които да се харчат ефективно. Трябва да има оценка на риска по области, за да се прецени в кои райони колко хора са нужни. Трябва да се въведе бонус-малус система, за да се извадят системните нарушители", заяви Милчев относно приоритетите пред държавата за увеличаване на пътната безопасност.

И изтъкна ползите от мигащите зелени светофари.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    29 1 Отговор
    Ресурсът го има, няма го желанието.
  • 2 шофер

    4 19 Отговор
    Смислена стъпка би била, да започнат при техническите прегледи, да проверяват поне спирачките на автомобилите! Щото сега над половината от пунктовете не го правят! Впрочем всичко в тази насока беше готово, и трябваше да влезе в сила от началото на тази година! Ама го изчегъртаха...

    Коментиран от #6, #12, #19, #33

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 0 Отговор
    Докато "Ти знаеш ли кой съм аз( кой е баща ми , дадо ми) ?" плаши всички правоприлагащи институции - така ще е 🤫🤫🤫🤫🤫
  • 4 тези същите

    26 13 Отговор
    Ако в момента беше старата система,комунизма,тези същите щяха да правят същото. Пак щяха да карат пияни, дрогирани,пак щяха да убиват, изнасилват безнаказано..., защото тези деца са наследниците на комунистите. Единствената разлика щеше да е,че обществото нямаше да научи нищо, защото медиите щяха да бъдат комунистически и щяха да мълчат. И преди и сега, единствено комунистическите наследници си позволяват безнаказано да погазват закона. Децата на обикновените българи спазват законите и живеят по правилата

    Коментиран от #36

  • 5 факт

    26 3 Отговор
    От 32 год. прехода не е започнал даже ,а от 12 год., държавата е станала свободна територия яхната от мафията !!!!Сега всичко които свалиха правителството най-много се страхуваха от това КПКОМПИ да не заработи ,защото и долните им гащи ще конфискуват !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    26 0 Отговор
    Сега бях на Терминал 1.Имаше макар и по-рано движение в София.Хората караха изрядно.По често някое такси не спазваше 80 и 60км ,но това не е причина за нещо драстично.Не видях един арогантен.Явно тези са единици,като този със синия буркан и те са повечето служители на Бюрократи бг!Минах покрай ПОРШЕ и ФЕРАРИ......Интересно кой бг може да си купи такава ламарина дори да има нормално спечелени такива пари???????
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    ИМА корупция има и МВР мафия
  • 9 търгашокрация

    16 1 Отговор
    Георги Семерджиев - Шопа, какъв е на убиеца???? що не потвърдите за генерал Семерджиев - правнук лие или не!!?
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 0 Отговор
    сигурно ще заметат всичко а две жени загинаха
  • 11 Механик

    32 1 Отговор
    Ресурс нямали! Ами защо се подписвате за заплатите, като поради нямане на ресурс не вършите нищо?
    Тая с напомпаните джуки не е ли от вашия ресурс? Не че нямате ресурс, ами сте си дали ресурса на разни групировки . Всичките сте за побиване на кол! И все някой в ие виновен. То ще са комунистите, то ще са извънземните... Над 30 години демокрация и оправия няма. За кога да чакаме? Живота си мина.

    Коментиран от #20, #39

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "шофер":

    Как да не проверяват,като това е основното???От години ходя на едно място и работещите са едни и същи от Години.Те вземат колата,единия я управлява другия проверява има камера ти чакаш.проверяват абсолютно всичко.и най-малък проблем ,ако имаш яразслабен шарнир ,я маншон,я някой напукан тампон,особенно пък,ако някоя спирачка лови малко по-бързо...Я въздух я друго ти казват и от теб зависи.Машенка има "Кантар" на задните колела и когато е по-лека тя спира около 86% с предни и останалото със задните спирачки.Поне 10г единия ми казва,аз му обеснявам това,но той казва не ме учи това съм завършил и съм експерт!Той наистина е добър и коректен.Та не знам къе ги виждаш тези,но уверявам те,за 34г не съм видял един преглед без проверка на абсолютно всичко.ОТ Мигачи и фарове до бъркане в ауспуха!
  • 13 Една от многото

    30 1 Отговор
    Мда, от повече от 30 години! И за съжаление в последните 7 месеца не видяхме нищо, абсолютно нищо, което да ни убеди че вече има държава. Напротив. Видяхме и последното й разрушавана с потъпкването на Конституцията и смеха в лицата ни, когато обявявахме че това да тъпчеш върховния закон е недопустимо. Искаме си държавата. Искаме си майчица България! Писна ни да търсим чужди майки и чужди държави. Искаме си нашата!

    Коментиран от #22

  • 14 мафия

    21 1 Отговор
    Не, държава има, но тя е собственост на мафията! Този случай разкрива само един дребен детайл от мафиотизирането на държавата и връзките между службите и престъпността.

    Коментиран от #17

  • 15 Върнете ни СОЦа

    17 12 Отговор
    Такива наркомански изяви дали бяха всекидневие при Бай Тошо, или стана възможно откакто "демокрацията" дойде?
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    МВР трябва да се РЕОРГАНИЗИРА както ев РЕПУБЛИКА ГРУЗИЯ
  • 17 МАФИЯ

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "мафия":

    32 ГОДИНИ е така вече а кой създаде БГ МУТРИТЕ МОЛЯ
  • 18 Богдан Милчев!! бивш Катаджия!!!

    14 1 Отговор
    Кога, Рабра, че няма Държава!! Как беше по твое време в КАТ и Държавата?? Как беше, при Борисов, Корумпирани ли бяхте в КАТ!! На друга планета ли живя, докато Управляваше Борисов!! Падна на планетата Земя преди 7 месеца?? Наглец!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    а ВИЕ дали сте ДОБЪР да попитам лош сте и лицемерин помните ли когато ме обидихте за инсулта
  • 21 Богдан Милчев!! бивш Катаджия!!!

    8 0 Отговор
    Кога, Рабра, че няма Държава!! Как беше по твое време в КАТ и Държавата?? Как беше, при Борисов, Корумпирани ли бяхте в КАТ!! На друга планета ли живя, докато Управляваше Борисов!! Падна на планетата Земя преди 7 месеца?? Наглец!!
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Една от многото":

    МНОГО сте ТОЧНА и ПРАВА
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Това да основеш НПО не те прави автоматично експерт!
  • 24 СОФИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "ВОДАЧ ОТ 45 ГОДИНИ":

    ТОВА е СТАМАТМ А Г А Р Е Т О тои има много никове и е от г ерб
  • 25 18 Богдан Милчев

    7 0 Отговор
    Кога, разбра, че няма Държава??

    Коментиран от #37

  • 26 111

    11 0 Отговор
    Това е известно от много отдавна, затова хората през 2020-та г. си поискаха държавата обратно!
  • 27 Простия

    10 0 Отговор
    Мафиотска държава. Докато има политици и богаташи които създават чувство за безнаказаност на децата си ще е така.

    Коментиран от #30

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    ДОБРИТЕ ченгета отиват на НЕБЕТО при БОГ лошите си ходят НАВСЯКЪДЕ
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ИМА и МВР мафия
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Простия":

    не сте ПРОСТИЯ такава ни е ДЪРЖАВАТА 32 ГОДИНИ ВЕЧЕ
  • 31 докога

    8 1 Отговор
    Г-н Рашков няма да внесе нито 1 законопроект срещу хората с протекции/ връзки в МВР или другаде. Г-н Рашков внася законопроекти само срещу "малкия" човек- без връзки, без защита и пр. Като бонус- донос, кварталните милиционери, хора да се арестуват за неопределено време без уведомяване на близките, глоба за пациент, който говори пред лекар и други издевателства срещу обикновените хора. Всички измислици на ПП са затягане на примката около врата на "малкия" човек, когото никой не защитава. Елитите са недосегаеми- тях Рашков и Радулов не закачат, така както не се закачаше някога комунистическата буржоазия. Може да триете постове, да цъкате минуси, но това няма да промени истината.
  • 32 5577

    12 0 Отговор
    В нормална държава в подобна ситуация министърът незабавно се отстранява за неупражнен контрол. На долу всички други са изпълнители назначени от министъра. Трябва незабавно трябва да дойде някой който да внесе ред в силовото ведомство.
  • 33 докога

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "шофер":

    Какви спирачки, бе? Как все за маловажни неща се закачате, а големия, основния проблем не го виждате?
    Хората, обвързани със силовите структури, не ви бодат очите, за чистачките се хващате. Такива като Семерджиев ни спирачки ще го спрат, ни закони ще го спрат, ни нищо.
  • 34 математика

    4 0 Отговор
    Дясната ръка на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо е в испански арест, където попадна тази пролет покрай шумното задържане на издирваните от Интерпол хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Те бяха арестувани в имението на Шопа в Кабрера де Мар край Баселона. Семерджиев пък бе пуснат от испанския затвор едва денонощие след акцията в имението му, но след това отново бе върнат на топло, тъй като е разследван за пране на пари.
  • 35 архив 2019 год

    3 0 Отговор
    Лоренцо Семерджиев, първороден син на „консилиерито“ на кокаиновия крал Брендо Георги Семерджиев – Жоро Шопа, вероятно ще бъде арестуван до дни по искане на израелските власти, научи „Уикенд“ от свой източник от родните служби за сигурност. Според думите му, 23-годишния наследник на Жоро Шопа е уличен от полицията в Тел Авив като тартор на банда българи, задържани наскоро на летището в светската столица на Израел. Куриозен детайл в крими историята е фактът, че само преди 5 години Лоренцо Семерджиев изигра епизодична роля на дребен бандит, източващ кредитни карти в сериала „Под прикритие“. Наследникът на Жоро Шопа, който е завършил актьорско майсторство в Лондон, обаче така и не успя да пробие в бранша. От известно време 23-годишния син на дясната ръка на Брендо стопанисва заведения в София, но очевидно крими закваската на татко му се е предала и на него. Дясната ръка на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо е в испански арест, където попадна тази пролет покрай шумното задържане на издирваните от Интерпол хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Те бяха арестувани в имението на Шопа в Кабрера де Мар край Баселона. Семерджиев пък бе пуснат от испанския затвор едва денонощие след акцията в имението му, но след това отново бе върнат на топло, тъй като е разследван за пране на пари.



    sent-news
  • 36 рдст

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "тези същите":

    И преди щеше да е същото, щото начели на всички институции са хора с комунистическо минало или деца/ внуци на такива хора, или подборът, назначенията се вършат от такива хора. Не може да стоят стари комунисти от ДС или др. зародили се от комунистическо котило начело на институциите и да се надявате, че нещо ще се промени. Законите се пишат в угода на елита и в ущърб на народа. Вчера акция по пътищата започнаха за наркотици и алкохол. Някога да е имало такава акция на входа на НС? За министъра на културата няма да споменавам.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЕКСПЕРТ от народа

    4 2 Отговор
    Ето това е един от основните проблеми в България:

    "има огромен проблем със събирането на пътните глоби и наказателните постановления"

    Не че глобите са ниски, просто има вратички в закона и НАРУШИТЕЛИ РЕЦИДИВИСТИ не се плащат глобите.

    Другият проблем е, че глобите не зависят от доходите на НАРУШИТЕЛЯ. Защото когато глобиш с 50 лева обикновен човек с 1500 лева чиста заплата болката е много голяма. Но когато глобиш с 50 лева депутат или министър или шеф на болница ..., чиято заплата е 7-10 хиляди лева месечно, болката от глобата е минимална.
  • 39 докога

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Когато биеха младежи зад колоните имаха ресурс, та даже време имаха да снимат с телефон. Някой понесе ли отговорност за стореното?!

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "докога":

    корупция МВР мафия
  • 42 дагона .... апостол

    0 0 Отговор
    abe ot koga ima дирекция вътрешна сигурност в Пловдив .. че преди 2 години нямаше ... а сега някви връзки там има подсъдимия ли кой бил... сякаш имало вътрешна сигурност в пловдив от когато има МВР.... ами не ... няма ..дори и да има в момента то може би е от 1-2 години... кви са тия глупости .. и за тия дето четете благодаря ви за шоуто ... по принцип ако бяхме нормална държава щях да ви искам по 10 лева след шоуто ...


    ама понеже не сме и не сме никва държава ... а и не съм никой да ви искам пари за справедливост ... :) гледайте аз черпя
  • 43 Охо-бохо

    6 0 Отговор
    Сега е частен социализъм и затова възможностите на синове и внуци на "другарете" са много по-големи.
  • 44 Баш софиянец

    4 0 Отговор
    Констатираме от години, че няма държава или че мафията си има държава. И НИЩО. Нормалните хора са много повече от тия банди, които търмозят и съсипват всичко. И НИЩО. Не знам какво трябва да стане, за да приключим с това безумно търпение.
  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    На тоя от снимката му трябва Шахматно образование!!!
  • 46 Богдане

    6 0 Отговор
    вие за какъв чеп сте там. От почти 20 години те слушаме с едни и същи рефрени и приказки. Безбройни контролиращи организации, правителствени и неправителствени, фондации и какво ли още не. Стоите отстрани и гледате сеир. Когато стане нещо някой казва: "Видяхте ли ние още от 2012 година го казахме" . Казахте , но какво направихте? Вашата цел е да стоите на сянка , гледайки как полицаите се крият в храстите и да взимате заплатите си и бонусите си които са колкото 10-15 пенсии на средностатистически пенсионер. Общо взето ползата е същата- НИКАКВА. Така че изявата ти е колкото да се каже че не се реагира. Според мен всичките тези организации трябва да се закрият и с парите им да се финансират мероприятия по безопасността.
  • 47 Гошо тъпото

    1 0 Отговор
    Докато не върнете критерия за имотна облага при разследване на тема дрога,ще си парите все повече и все по-лошо.. комунистите за разлика от вас се отнасяха с разум към всички в обществото,така че очаквайте и покушения срещу великите си личности..скоро
  • 48 За протокола

    4 0 Отговор
    Рашков трябваше да започне "изчегъртването" от МВР, като сложи себе си на първо място.
    Същото важи и за правосъдната министърка, която трябваше да започне истинска правосъдна реформа с ликвидиране на корупцията в системата на правосъдието, започвайки от себе си и съучастниците си в правителството.
  • 49 Това е

    1 0 Отговор
    Това е промяната на България от мафията ПП и Мунчо кауня
  • 50 Воклук

    2 0 Отговор
    Рашо далаверата от къде има имоти за милиони? С държавна заплата ли?
  • 51 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    КАКВО е ДЪРЖАВА?
    КЪДЕ Е НАШАТА ДЪРЖАВА?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове