Last news in Fakti

10 Юли, 2022 09:55 2 469 54

Мартин Димитров: Необлагаем минимум би струвал 1,5 млрд. лева на година, но си струва като мярка

  • мартин димитров-
  • любомир каримански-
  • демократична българия-
  • икономика-
  • инфлация

Никаква прогресия, но можем да се разберем по създаване на необлагаем минимум, което да бъде намаляване на данъка за най-бедните хора, каза Димитров

Мартин Димитров: Необлагаем минимум би струвал 1,5 млрд. лева на година, но си струва като мярка - 1
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на прогресивно данъчно облагане е тема на синдикатите от доста време, а миналата седмица в парламента се състоя и дискусия, домакин на която беше депутатът от БСП Крум Зарков. Като цяло мярката има подкрепата на левите, макар и до този момент да не е предприета стъпка за законовото ѝ въвеждане. News.bg попита за мнението им останалите партии в парламента.

Плоският данък е изключителен успех. Това коментира пред News.bg народният представител Мартин Димитров. Той стимулира плащането на данъците, доброволната събираемост, защото когато данъкът е нисък и е плосък, това стимулира хората да плащат, вместо да търсят начини за укриване на данъци, обясни той. Когато данъкът е опростен и е нисък, това би стимулирало доброволната събираемост. Плоският данък за него в една от най-успешните данъчни реформи, правени у нас.

Въпреки тази си оценка Мартин Димитров е склонен да се въведе необлагаем минимум. Никаква прогресия, но можем да се разберем по създаване на необлагаем минимум, което да бъде намаляване на данъка за най-бедните хора, каза Димитров като изтъкна, че във всяка криза има нужда от такава мярка. Сега не я предложихме, защото струва много пари, обясни още депутатът от ДБ. Бюджетът обаче сега не би могъл да си позволи въвеждане на необлагаем минимум, в комбинация от ръст на пенсиите и другите мерки на властта.

Мартин Димитров смята, че плосък данък с необлагаем минимум може да е не просто антикризисна мярка, а да работи дългосрочно. Но трябва да се види как тя ще бъде "финансирана". Тази мярка би струвала, по негови изчисления, около 1,5 милиарда лева на година минус за приходите. Но това е мярка, която хем запазва плоския данък, хем го прави по-социален, по това има смисъл да се мисли, каза още народният представител от ДБ.

Каквито и идеи и предложения да има, в криза не е подходящо да се правят сериозни данъчни реформи, смята пък Любомир Каримански от ИТН и председател на бюджетната комисия в 47-мия парламент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222

    27 2 Отговор
    Днес заредих 10 литра бензин за 34лв. и гледам че 8 лв. е акциз и 6.50 лв. ДДС. , а получих и скромната отстъпка и левче и стотинки. Да бяха намалили акциза и ДДС-то, за да падне цената, не с тая тъпа мярка 25ст. на литър.

    Коментиран от #14, #37

  • 2 Момо

    28 2 Отговор
    Свалиха данъци и такси на картелите и мафията, ония само чиста печалба, а раята ще плащат масрафа.

    Коментиран от #10

  • 3 Пич

    27 0 Отговор
    Да да !!! Докато минат изборите , сте много арни !!! После пак катили !!!
  • 4 Картел БГ

    19 2 Отговор
    Газта им била скъпа, тока им бил скъп еми махнаха им ДДС, дават им субсидии за ток и газ, спекулативни продават на двойни цени е тия са по-добре от преди войната.

    Коментиран от #5

  • 5 Айде и ти сега

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Картел БГ":

    Май още не си се събудил а? Целият ти пост е бля бля
  • 6 Сладък е кокъла

    12 2 Отговор
    Обърнаха я на предизборен популизъм и тия, след като вече натвориха един куп мизерии с пъпътата.
  • 7 ИВАН

    27 4 Отговор
    Да вдигнат малко данъците на богаташите, а да свалят на по бедните ... за да има държава и сплотено общество, не трябва да има такова огромно разделение

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Фърчило

    5 26 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    А да ти минава случайно през главата, че "БОГАТАШИТЕ" са такива защото са учили и работили доста повече от "БЕДНИТЕ" ? И затова да плащат повече? И къде е границата, след която си богаташ?

    Коментиран от #11, #20

  • 9 Мнение

    23 0 Отговор
    Трябва да има прогресия в данъка, не само необлагаем минимум. Най-богатите трябва да плащат най-големи данъци и да поемат най-голяма отговорност за обществото, защото са най-успелите хора. Така е справедливо, за да не се отваря твърде голяма ножица между бедни и богати.
  • 10 Айде и ти сега

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Момо":

    И ти плещиш шуротии - кои данъци са намалени? Акциз, ДДС - това са данъци от които бизнеса не печели нищо и при намаляне и при повишение
  • 11 Бля бля

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Фърчило":

    И Боко тиквата много е учил, книги е чел Винету сега цели сакове с пари и кюлчета изкарва с честен труд и пот на челото.
  • 12 Реалист

    20 3 Отговор
    Демократична България не е социална партия, и я е еня за малкия човечец!
    Навсякъде в Европа има прогресивен данък - малките фирмички плащат малко, а големите фирми с огромнитр печалби плащат повече.Така е справедливо. Минималната заплата не се облага с данък никъде в ЕС. Само тук съдират и последната риза на бедните хора.
  • 13 А не

    20 1 Отговор
    Във всички бели държави има ПРОГРЕСИВНО данъчно облагане. Тук е някакъв рай за богатите и "да го дуат бедните". Така беше по времето на БСП, таба беше и по времето на ГРЕБ. Айде стига.
  • 14 Каскет

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "2222":

    До номер 1
    Акциза няма как да бъде намален, това го говориха вече. Има си Еврпейски регламетни. На ти сега ЕС.
  • 15 Прогресивен данък най-добре

    21 3 Отговор
    При прогресивния данък, ако не можеш да си управляваш парите ги даваш на държавата да ги раздава. Вместо да ги даваш на държавата, увеличаваш заплатите на работниците, купуваш нови машини и съоражения, социални придобивки.....А при плосък данък, плащаш 10%, едни други 5% и купуваш втора, трета яхта, силикон на любовниците, харчиш на воля. СтанишеФ въведе плоския данък а тиквата каза че единственото хубаво направено от станишеФ е плоския данък. Никога няма депутати бизнесмени да си потопят яхтите.

    Коментиран от #28

  • 16 Еврокомунист

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    Ако вдигнат данъците за богатите, а свалят на бедните, това значи да премахнат плоския данък и да въведат прогресивен! Никой богаташ няма да е съгласен, а мнозинството депутати са точно богаташи.
  • 17 ИВАН

    25 2 Отговор
    Хахаха, тука един така ме разсмя - богаташите учили повече, затова заслужавали повече пари .... учили как да крадат законно и заслужават по едно дебело дръвце - такъв е извода наблюдавайки нещата в света.
  • 18 защо, бе, Мартине,

    22 3 Отговор
    защо "никаква прогресия". Къде другаде има плосък данък? Ами задълженията на богатите към обществото къде са? Може ли да облагаш с 10% минималната заплата на човечец, дето не може да свърже двата края и пак с 10% милионни печалби на гангстери с бели якички? Всеки, който е против прогресивното подоходно облагане, не трябва да влиза в Народното събрание повече, защото обрича бедните на глад и осигурява охолството на свръхбогатите, които дори и 10% данък не искат да плащат. Мартин и подобните му седесари, забогатяли за една нощ на гърба на отрудените, вън от Народното събрание, защото то затова е народно, да мисли за целия народ, не за малка част от него, която винаги има нужда от последен модел автомобил или нова яхта.

    Коментиран от #23

  • 19 6нтщ5ж

    13 2 Отговор
    Не е вярно, че богатите са учили и работили повече от бедните. Не е нужно да имаш диплома за висше образование, за да си богат милионер и дори милиардер - като например Бил Гейтс и Опра Уинфри, Стив Джобс, Марк Зъкърбърг, Жу Синфей, амансио Ортега и още много такива успяли хора.
    Нужно е да имаш упорство и доза късмет.
  • 20 6нтщ5ж

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Фърчило":

    Не е вярно, че богатите са учили и работили повече от бедните. Не е нужно да имаш диплома за висше образование, за да си богат милионер и дори милиардер - като например Бил Гейтс и Опра Уинфри, Стив Джобс, Марк Зъкърбърг, Жу Синфей, амансио Ортега и още много такива успяли хора.
    Нужно е да имаш упорство и доза късмет.
  • 21 Точно и ясно

    11 1 Отговор
    Необлагаемият минимум ще се покрие от прогресивен данък!!!
  • 22 Мартин Димитров, Христо Иванов,

    8 0 Отговор
    Пополист сте и двамата!! Лъжете постоянно!! Какво направихте с намаляването на Наказателната лихва от 10+%за просрочие на дългове, начисляван и от ЧСИ, Колектори, НОЙ, НАП, Монополисти?? Най високата в ЕС в най бедната Държава!! Чл 417от ГПК, вадят си Кожодерите Изпълнителни листове по най лесния и безобразен начин!!! Башибозук!! Имали си Лоби ЧСИ и Колектири и вие двамата сте част от това Лоби!! Пополисти мафиоти, плащат ви яко милиардери те ЧСИ и Колектори! Лъжци, демагози!!

    Коментиран от #33

  • 23 гангстерите с бели якички

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "защо, бе, Мартине,":

    Имат акционерни фирми. А там печалбата се раздава под форма на дивидент, който се облага с 5%. Само работници плащат 10% данък.
  • 24 Дуньо простия

    3 1 Отговор
    Ей тая ако стане, НАП ще писнат, та чак марсиянците ще ги чуят.
    Всички дето са с високите доходи, а това е една малка част от тези които са на трудов договор, и всъщност ще си плащат данъка върху реалния доход, докато останалите с извън трудовите, веднага ще намерят един куп пенсионери на фиктивен граждански договор, и примелно от едни 100 000 лв. доход, с 10 000 лв. данък, които трябва да се платят от едно лице, на практика 100 000 лв. се разхвърлят по гражданските договори, до размера на необлагаемия минимум, и в хазната влиза 0 лв. данък. Измислят се какви ли не форми на услуги, наеми и ала-бала. Пък в НАП, броя на ГДД на физ. лица ще рипне в пъти. Ама само броя. Иначе данък за внасяне 0.00 лв.
  • 25 БигириМигири

    0 3 Отговор
    ДБ да съставят правителство с министър председател Николай Василев, министър на финансите Мартин Димитров, министър на правосъдието русата Тетка, министър на икономиката и земеделието и туризма Асен Василев, министър на спорта Красимир Балъков, министър на МВР Бойко Рашков, външен министър Къдравата СЮ. Повече министри не ни трябват.
  • 26 ТОЯ БОКЛУК МАРТИН ТРЯБВА ДА ВИСИ ЗА

    6 0 Отговор
    КРАКАТА НА ПЛАТАНА ЗАД ПАРЛАМЕНТА !
  • 27 Хахаха

    7 1 Отговор
    "Никаква прогресия" - казал този, който защитава милионите на богаташите, а "бедните работещи да духат супата" - така ли бре, Мартине?!
  • 28 Иванчко+Марийка+Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Прогресивен данък най-добре":

    Точно в десятката.
  • 29 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 1 Отговор
    Любомир Карамански, явно не е чел предизборните обещания на ИТН. Едно от тях беше въвеждане на НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Явно депутатите на ИТН, не знаят какво са обещавали на избирателите си.
  • 30 Сериозна даначна реформа

    5 1 Отговор
    Премахване на всички деления на раздели в даначното облагане. И въвеждане на единно прогресивно данъчно облагане с необлагаем минимум. Както е било преди тази снимка.

    Коментиран от #34

  • 31 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    6 0 Отговор
    Г-н Мартин Димитров, на вас "десните" ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНАТА, СОЦИАЛНАТА и ПЕНСИОННАТА ПОЛИТИКИ СА ВИ МНОГО СБЪРКАНИ. Вие "ДЕСНИТЕ", не се грижите за средната българска класа, вие се грижите са шепата 5% БОГАТА НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ГРАДСКА ВЪРХУШКА.

    На вас г-н Мартин Димитров отдавна ви свърши времето да сте депутат, министър, кмет, общински съветник. Вашето присъствие във власта г-н Мартин Димитров е един ГОЛЯМ ПРОВАЛ. Време ви е г-н Димитров да напуснете държавните кресла и да се преместите в частния бизнес да видите как се печелят пари и плащат данъци и заплати на корумпирани, лъжливи, некадърни... търтеи депутата и. Вие г-н Мартин Димитров вече 20 години сте безполезен ТЪРТЕЙ ДЕПУТАТ. Вие сте некадърник, който позволи БКП=БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ да окупират власта и да грабят народа. Вие "десните" поради пекадърност 20 години не можахте да вземете власта. Време е да изчезнете завинига от държавните кресла и да отидете в частния сектор да ви видим какво можете и да си печелите парите с труд, а не да продължавате да сте високоплатени некадърен ТЪРТЕЙ на държавна издръжка.
  • 32 Баце

    5 0 Отговор
    Малтине и ти и Гаргамел сте едни безполезни, книжни, но крайно неефективни говорещи глави, произвеждащи само медийно замърсяване и шум. Не се хаби, вземи пример от Мавъра папкайте си тихичко "усвоеното" и се надявайте да не дойде истинска държавна власт с работещи институции, най-вече Прокуратура.
  • 33 ЕКСПЕРТ от народа

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мартин Димитров, Христо Иванов,":

    "Имали си Лоби ЧСИ"


    И не само ЧСИ и НОТАРИУСИТЕ си имат лоби. Вече не можеш да направиш обикновенна нотариална заверика на договор за 20 лева. Задължават те задължително на МАТЕРИАЛЕН ИНТЕРЕС и яко ти дерат кожата. Тава е увеличаване на административната т.е. на НОТАРИАЛНАТА ТЕЖЕСТ.


    НАРОДЕ!!!

    Докога ще търпиш тази крадлива и некадърна върхушка БКП=БСП, ДПС, ГЕРБ, "патриоти", "десни", кметове, депутати, министри, нотариуси, прокурори, милиционери, "калинки" ...
  • 34 Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сериозна даначна реформа":

    Да ти напомня само, че след тази снимка, започна да плащаш и пътен данък в размер на 20 лв. за лек автомобил. Е, той беше данък по ЗМДТ, и с ЗОДФЛ както се казваше тогава няма нищо общо, ама само училите го знаят.

    Коментиран от #36, #38, #49

  • 35 Браво на Демократична България

    2 0 Отговор
    ГЕРБ сгрешиха като избързаха с вота на недоверие, особено като предоставиха на ИТН ролята на мутрата в Парламента и така предизвикаха вълна от симпатия за Никола Минчев и за правителството. И отново изплуваха образите на Борисов и Пеевски като демони на прехода.
    За това сега ББ дава заден и гледа да неутрализира предимството, което даде на ПП и началното ускорение за нови избори.
    В този смисъл ББ има нужда от допълнително време за ерозия на доверието към ПП и това време може да им се осигури от "техническо" или ксперно правителство с подкрепата на ПП и ДБ.
    Не можем да избягаме от съдбата на Радев и служебно правителство, можем да се борим. Не виждам какво може да се свърши в този Парламент с ИТН и отцепници от тях, чиято първа работа е да поправят закона за хазарта!?
    И не, Радев няма да даде на ДБ мандат. Наивно е. Ще го даде традиционно на БСП. И там свършва всичко.
    Някои хора все още наивно вярват, че инженеринг през Парламента е тъждествено с зрял политически професионализъм. Напроив - излизайте от Парламента, сваляйте костюмите и вратовръзките и започвайте апостолска работа. Нямам нужда от професионални партийци, които да изразяват мнението ми. Имам нужда от самостоятелни хора, които не зависят от партийни постове, но искат да реализират промяна и реформи. Иначе каква е разликата - в ГЕРБ и ДПС се напълни с "професионални" политици преразпределители. Нямам нужда от аналог в моето обществено поле.
    Моите десни търсят да намерят оправдание, че н
  • 36 До Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дуньо простия":

    Какво искаш да кажеш? ,че си започнал да учиш след 2007 година или ча преди 2007 г е нямало пътен данък, ЗОДФЛ или ЗМДТ ?. С твоето изречение, както се казваше тогава няма нищо общо, ама само училите го знаят.
  • 37 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "2222":

    "Да бяха намалили акциза и ДДС-то, за да падне цената, не с тая тъпа мярка 25ст. на литър."

    Кога ще го проумеете? Всичко е взаимосвързани, парите, които плащаме кото здравни и пенсионни осигуровки, дънък доход, ДДС, акциз ... са свързани със здравеопазване, пенсии, образование, корумпираната полиция, "калинки" ... Когато се увеличават държавните разходи, трябва да се увеличат държавните приходи, т.е. данъците. Когато се увеличават пенсиите, трябва да се увеличат пенсионните осигуровки и другите данъци. Когато се намалява ДДС, трябва да се намалят държавни разходи като пенсии, здравеопазване, заплати на "калинки", министри, депутати, президент, милиционери ...

    Било поради кражби, било поради некадърност... здравеопазване, пенсии, образование ... се дофинансират с парите от ДДС и акцизи. Ако се намалят и премахнат ДДС и акцизите, няма да има достатъчно пари за всичко изброено.

    Но може да се въведе таван от 1500-2000 лева на държавната пенсии. Според мен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тавана на държавната пенсията трябва да е 3 пъти размера на държавната минималната пенсия. И със спестените пари от няколко десетките хиляди пенсии от 3400 лева месечно, които ще се намалут на 1500-2000 лева месечно. Ще може да се намали ставката на ДДС от 20% примерно на 17%.
  • 38 Абе Дуньо простия

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Дуньо простия":

    На 86 години съм и не помна да е намало пътен данък, даже за каруците имаше. Коментираш заради спорта ли ?

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Дуньо простия

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Абе Дуньо простия":

    Пътния данък го въведоха през 2004 г точно по времето на царското управление, когато министър на финансите беше Милен Велчев, същия дето го бяха снимали на яхта с Иван Тодоров-Доктора, вече покойник.
    Размера на този данък се определяше върху теглото на МПС-то, като за всеки започнат тон се плащаха 10 лв. Или л.авт. 1.5 тона = 20 лв. За бус с тегло 3.5 тона=40 лв. А данък на самото МПС е съвсем друго, и се смята по друг начин. Всъщност тогава се въведе и облагането на леките автомобили по киловатите на двигателя.

    Коментиран от #46, #47

  • 40 Дуньо простия

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Абе Дуньо простия":

    Жив и здрав да си. Ама на тия години, си е съвсем в реда на нещата да не помниш. Що се чудиш, не мога да знам.

    Коментиран от #42

  • 41 ха ха

    0 0 Отговор
    браво ,браво , хем плосък данък + подоходно облагане , което ще рече че работещия беден ще плати плоския данък който ще отиде в джоба на робовладелеца който пък да си плати % увеличение на подоходното облагане за да има претенции към социалната система , за работещия беден остава една конфигурация от три пръста с преобладаващ среден , незнам дали Господ Бог ще ви убие , но аз съм на път да го свърша от Негово Име
  • 42 Абе Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Дуньо простия":

    Не съм на толкова а нарочно го написах и разгадах отговора ти.

    Коментиран от #43

  • 43 Дуньо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Абе Дуньо простия":

    Още малко да те светна. После пътния данък отпадна, и беше заменен от винетката. Идеята и на двете беше средствата да отиват за ремонт на пътищата. Ама си остана само идея, пък резултат никакъв.
  • 44 Мартин Димитров, Христо Иванов

    2 0 Отговор
    Пополисти, работят като Лобисти за ЧСИ и Колектори!! Слушайте какво Говорят и Гледайте какво Правят и Не правят!!! Пополисти на Държавна служба, Законотворци!? Само празни обещания, Олесниха ЧСИ и Колектори още по лесно да, вадят по бандитска начин Изпълнителни листове срещу Длъжници с просрочени плащания и такива с Надписани сметки от Монополисти!! Башибозук, Мафия!! Новата Мафия с белите Якички, скъпите офиси, с писалки вместо Бухалки!? Колко Милиарда "Върти", тази Мафия 15милиарда!!!Може и повече!! Къде изчезна бившия шеф на ЧСИ с неговите 13-15 милиона Евра в Овшорна сметка?? Некой да го търси?? Някой да пише някъде за него??? Не, Не, оглушително мълчание!! Законотворците, Иванов, Димитров, какви сте Вие???
  • 45 Домусчиев

    0 0 Отговор
    Бедните ще плащат! Да не искате аз да плащам?!:)
  • 46 Абе Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дуньо простия":

    КАК СЕ ЗАМЕНЯ НЕЩО, КОЕТО ГО Е НЯМАЛО, СПОРЕД ТЕБ.

    ВИНЕТНА СИСТЕМА ЗАМЕНЯ ПЪТНИЯ ДАНЪК
    "Познатата в страните от Евросъюза винетна такса ще замени сега действащия у нас пътен данък. Това предвижда одобреният от правителството в четвъртък (30 октомври 2003г) проект за промени в Закона за пътищата. Таксата ще се плаща за използване на пътищата от цялата републиканска пътна мрежа, докато пътуването в градовете, по околовръстните шосета и общинските пътища ще е безплатно. Винетната система ще бъде въведена постепенно на три етапа. Първият ще започне още от 1 януари 2004 г. ПРЕСТАНИ С ЛЪЖИТЕ СИ ОТ ДЯДО ТИ.
  • 47 Абе Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дуньо простия":

    ТОЧНО 2004 ОТПАДА ПЪТНИЯ ДАНЪК
    ВИНЕТНА СИСТЕМА ЗАМЕНЯ ПЪТНИЯ ДАНЪК
    Познатата в страните от Евросъюза винетна такса ще замени сега действащия у нас пътен данък. Това предвижда одобреният от правителството в четвъртък (30 октомври) проект за промени в Закона за пътищата. Таксата ще се плаща за използване на пътищата от цялата републиканска пътна мрежа, докато пътуването в градовете, по околовръстните шосета и общинските пътища ще е безплатно. Винетната система ще бъде въведена постепенно на три етапа. Първият ще започне още от 1 януари 2004 г.
  • 48 Абе Дуньо простия

    1 0 Отговор
    На 86 години съм и не помна да е намало пътен данък, даже за каруците имаше. Коментираш заради спорта ли ? ПОНЯКОГА ЧЕТИ НЕ САМО ПИШИ ТРОЛСКА РАБОТА.
  • 49 Абе Дуньо простия

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дуньо простия":

    Да ти напомня само, че тази снимка е от 2007г и тогава от 3 години няма пътен данък и до този момент няма пътен данък. Както се казваше тогава, ама само училите го знаят.

    Коментиран от #50

  • 50 Дуньо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Абе Дуньо простия":

    Да ти напомня, че не само училите, ами и работилите го знаят. Винетките от 01.01.2004 по закон бяха само за ТИР-овете, а 6 месеца по късно се въведоха и за останалите камиони. За леките автомобили винетките са от 01.01.2005 г. Годишната беше 50 лв. Тоя единия от снимката нали щеше да оправя България за 800 дена. Пък като управляваха заедно, да не би да цъфнахме.

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Абе Дуньо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Дуньо простия":

    Какви ги дрънкаш тога че тези на снимката, след снимката са въвели пътния данък. Добър вечер ли казваш ? Не виждаж ли слънцето или слънчаса.
  • 52 Абе Дуньо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Дуньо простия":

    Ти явно коментираш за спора. Четеш ли коментарите или само пишеш ? Тези от снимката въведоха плоския данък и темата е плоския данък. А ти измисли че след тази снимка е въведен пътен данък. Който съществува от панти века и през 2004 е заменен. Сега ми напишш кога е премахнат или въведеп пътен данък за самолети.
  • 53 човек от народа

    1 0 Отговор
    диференцираните ставки на ДОД и ДДС са условие за социална справедливост. този никога нищо свястно не е раждал между ушите си.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове