Last news in Fakti

16 Юли, 2022 10:51 2 990 18

Богдан Милчев: Кирил Петков отказал одит на пътищата - било политически неприемливо

  • богдан милчев-
  • кирил петков-
  • одит -
  • пътищата

От Института за пътна безопасност поискали от премиера Кирил Петков международен одит на състоянието на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е "политически неприемливо"

Богдан Милчев: Кирил Петков отказал одит на пътищата - било политически неприемливо - 1
Снимка: bTV

От Института за пътна безопасност поискали от премиера Кирил Петков международен одит на състоянието на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е "политически неприемливо". Това съобщи пред bTV Богдан Милчев от ИПБ.

По негови думи този одит е щял да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват.

"Отговорът беше, че е "политически неприемливо". Този одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни", изтъкна Милчев.

Той заяви, че борбата с войната по пътищата е огромна хранителна верига от полиция, застрахователи и много други, за които не е рентабилно тя да намалее.

"Тази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях, докато не се появи правителство, което да е готово да се бори с тази верига", настоя Милчев.

Той изтъкна, че по темата е разговарял с общо седем правителства и четирима премиери. Нито един от тях обаче не положил нужните усилия войната по пътищата да спре.

"Няма да се уморя да тормозя тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига", категоричен бе Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минева

    28 2 Отговор
    Такъв одит беше поискан от една партия по време на последното правителство на ГЕРБ, но тогава този институт си траеше.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 разбира се

    12 1 Отговор
    Одит на пътищата - когато му дойде времето.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доротея

    5 8 Отговор
    Елементарно, младежи! Този главоч е активран от Кой, за да скара окончателно и безвъзвратно ПП с ИТН и край на мандат №3! Нали на тази тема се скараха с Гроздан и Слави съсипа трети по ред парламент! Но, Петков, притиснат от жестоката действителност ще стане истински политик демагог и ше каже - С честност не става, няма да гоня вятърничави воденици кто Дон Кихот, а ще правя уйдурма, в името на нацоналния идеал! Стабилнос и познатите успешни тиквенски постолати! Народа щом го желае - бъди тепигьоз! Санчо ще яде луканка

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Миризлив пор

    14 1 Отговор
    Ей този гологлавият, докато беше шеф на КАТ какво направи? Нямаше ли корупция? Не се ли плащаше за регистрация на МПС? Ако иска наистина да помогне, да се направи една интерактивна карта със знаци и табели и маркировка. Всеки да може да подава сигнал за конкретен знак и маркировка че има проблем. Да се проверят знаците като ограничения къде са поставени и дали трябва да са там? Много от хранилките на КАТ ще отпаднат. Като се подаде сигнал, от АПИ в определен срок да реагират, ако не реагират вече да им се търси отговорност, липсата на знаци може да коства човешки живот
  • 8 Загрижен

    11 5 Отговор
    Защо му вярвате на този???
    Това, за което говори, въобще не е вярно. Този е от най-големите фенове на престъпника от Банкя. По партийни симпозиуми на ГРОБ, заедно с ТЪЛУПА, винаги ни обясняваше, как всички пътища от тиквата са най-евтини, но и правени за 100 години напред! Никога, по времето на ТИКВАТА този не е подавал сигнал. Сега е активиран от шайката, нищо повече!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Кириле

    14 0 Отговор
    Тява вярно ли, излез и кажи пред всички вярно ли? Какво значи политически некоректно? Призива за нулева корупция изклюва подобни неща, като възпиране на проверки и одити, и преследването на корумпираните във вяско време. Защо и Ленчето се уговаряще с червената мафия от БСП да не се жалят 900 000 прекратени по давност преписки? И другите ли ще прекратите отново по давност? До кога? Точно те ви бутнаха правителството?

    Кириле излез и кажи пред обществото, възпирате ли проверки и одити? Вярна ли е изнесената от този човек информация? Излез и кажи, или го напиши. Опровергай или мълчаливо потвърди. Това е чувствителна тема за цялата държава и гражданите.
  • 10 Ами не

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Доротея":

    Не са се карали заради това! Това лъжците от ПП го използваха за евтини опорки, за да оправдаят задкулисието си, заради което ИТН им би шута!
  • 11 Време е за Възраждане

    6 6 Отговор
    ПОДГОТВЯТ КОАЛИЦИЯ ПП - ГЕРБ - ДПС !!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Това

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Време е за Възраждане":

    Няма да стане.
  • 13 Гогогогогиг

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Доротея":

    Скъпа за какъв донкихотовщина ми говориш бе като най забележителното за 8 месеца е да бърка под на другарката Лена полата .пълен провал на пп за тях беше важно украйнци да да добре нахранени и доволни .продадоха Бг интересите

    Коментиран от #15

  • 14 име

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Загрижен":

    Съгласен съм с теб но това не променя факта, че пътищата ни са леш, а простото киро мисли само как да слугува на краварите и за друго не го е грижа.
  • 15 Доротея

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гогогогогиг":

    Долсинея бе, безпросветнико! Всеки Росинант си има своята Дулцинея, а може и няколко! Изгони ли менажерията на кака Митрофана - изгони я! Пусна ли Македония - пусна я! Не като Тиквича - уж атлантик, а колкото да подарява кучета на Путин, уж ще вкарва Западните Балкани в ЕС, ду се като пуяк и нищо - наложи вето! Каквото предприеме по европейска линия Петков го подкрепят, уж и те европейци, а се чудят как да ви натикат в дълбините на Азия!

    Коментиран от #18

  • 16 Коко

    1 0 Отговор
    Продажно коpeле,както и за горивата се разбраха с оная ускубана сврака урсула!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове