Last news in Fakti

18 Юли, 2022 11:23 2 045 22

Сандов: Има шансове за правителство с мандат на БСП

  • борислав сандов-
  • мосв-
  • бсп

Министърът в оставка е видял много предпоставки за корупция и нелогични действия в МОСВ

Сандов: Има шансове за правителство с мандат на БСП - 1
Кадър NOVA NEWS

Затруднява се ситуацията след като президентът реши точно на БСП да връчи третия мандат. Не беше съвсем неочаквано, но очакването на част от коалиционните партньори беше мандатът да дойде при "Демократична България". По-трудно може да се състави правителство с мандат на БСП, но шансове има. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

По думите му оттук насетне трябва да последват разговори, отърсени от комуникационни товари. "Трябва да помислим възможно ли е и при какви компромиси може да се случи управленско мнозинство. Други партньори извън бившата четворна коалиция, не могат да бъдат идентифицирани. Ако правителството стъпва на идеите на предната коалиция и идеологията на БСП няма да надделява, може да се получи. Представители на ГЕРБ ще вкарват клин, разделителна линия, но това е неизбежно", смята Сандов.

Според него не може да се протака връщането на мандат, ако не се постигне съгласие. "Газпром" е участникът, който развали договора едностранно. Каквото и да правим за възобновяване това означава да отговорим на условия, които не са по договора, което означава нов договор. Можем да имаме готовност за изпълнение на съществуващия договор. Ако Путин реши да спре газа на Европа така или иначе ще попаднем в обсега на това решение", подчерта министърът в оставка. И допълни, че ако БСП иска подновяване на отношенията с "Газпром", то ще трябва да стане при старите условия, а плащането в рубли е неуместен ход.

"Трябва да търсим ограничение на нуждите ни от газ и да продължим с намирането на алтернативи на доставки на газ - азерски и втечнен", отбеляза той.

Относно състоянието на МОСВ Сандов бе категоричен, че промяна има. "Ние сме министерството с най-много наказателни процедури и забатачени процедури от 2014 г. Всички зони по "Натура 2000", които трябва да излязат с мерки за управление, трябваше да са готови преди 8 години. Рискуваме да не можем да реализираме определени проекти с европейско финансиране. Поставили сме си за цел да намалим с над 1/3 наказателните процедури - 3 бяха затворени, през септември още 4. Сега се отвори друга - да не се допуска убийството на делфини в Черно море. Забранихме фермите за норки и намалихме замърсяването", сподели Сандов. И уточни, че е видял много предпоставки за корупция и нелогични действия в МОСВ.

За него в ТЕЦ "Брикел" вероятно има "чадъри" и сигурно на лица на по-ниските етажи в отговорните ведомства ще понесат своята отговорност, а ще бъдат подадени сигнали и за конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    17 2 Отговор
    Много си вярвате , ама нищо няма да стане .
  • 2 Пич

    14 2 Отговор
    Гладна кокошка , просо сънува !!! Ще управлявате кон с каруца , най вероятно след изборите !!!
  • 3 Зззз

    15 1 Отговор
    Приключихте, за вас НС през крив макарон. Путури и цървули взели се за аристократи.
  • 4 Дедо ви

    17 2 Отговор
    "Сандов: Има шансове за правителство с мандат на БСП"...Има, вярно е. Щото и нулата е число. И шансовете които има БСП са точно толкова - НУЛА. Орел, рак и щука една работа не могат да вършат заедно. Вече опитаха и видяхя, че не става и пак се напъват. Ама пуста алчност за власт !
  • 5 рамбо

    15 1 Отговор
    Сандов, какво стана бе, пуснаха ли те в ТЕЦ-а на Ковачки или още чакаш на портала?!
  • 6 ГЕРБ

    13 1 Отговор
    Комунягите никога повече няма да се докопат до власт .Това им беше за последно за близките 20 години

    Коментиран от #7

  • 7 Зззз

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Защо пък мислиш ,че путурите и партенките/ако знаеш какво са / ще видят власт близките 20 години?
  • 8 То е ясно

    13 2 Отговор
    ДБ и БСП ще се самозакопат за власт... Гледаме им сеира...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Правителство трябва да има зашото

    7 9 Отговор
    Бивола от Банкя непрекъснато Мучи, а Хиени ГЕРБ Вият!???
  • 11 Мимчят

    5 5 Отговор
    Напротив газ не трябва да се търси там където го няма,а и в течнен,а там където е текъл до сега и на много по ниска цена от този втечнен амерски.Ние ли сме най хитри от европейците че първи ди оотрязахме клона.Незабавно възстановяване на газовите доставки от газпром.Няма значение с каква валута.Какъв е проблема-лев рубла,долар евро,ако ще и юани да е....
  • 12 Надеждата умира

    8 0 Отговор
    последна!
    няма кой да ви гласува управление на бсп! свиквайте със забравата!
  • 13 Възраждане

    2 4 Отговор
    И ние се надяваме да има някакво дебилно управление за още месец-два и да се осссерат до дупка! Тогава със сигурност ще сме с пълно мнозинство!
  • 14 дедя

    4 4 Отговор
    Събирайте се и работете,че ще има много дребни тарикати като итн който ще гледат парламента през крив макарон
  • 15 Смехория

    7 0 Отговор
    Няма как да стане правителство с мандатчето на провалени и корумпирани комуноидници .
  • 16 11111

    6 0 Отговор
    Не се бойте!Скоро никой няма да си спомня за вас!
  • 17 12345

    5 0 Отговор
    Тези некадърници така им се иска да останат във властта, че и майка си ще продадат. Добре, че с мандата на БСП няма шанс за правителство и тези отиват в историята.
  • 18 Смех

    5 0 Отговор
    Скрии се сандов
  • 19 Валди

    3 0 Отговор
    Сандов е видял, цитирам "много предпоставки за корупция и нелогични действия " ,ами да, като е погледал собствените си действия, аккво друго да види
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тони

    2 0 Отговор
    Тоя Сандов хич не го слуша главата, май го е яд, че ще трябва да стане от министерското кресло
  • 22 Петър

    1 0 Отговор
    Този се моли да има шансове, иначе остава на улицата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове