Last news in Fakti

22 Юли, 2022 07:50 3 197 13

Проверка в ТЕЦ "Република" в Перник

  • проверка-
  • тец република-
  • перник

Проверката на софийската екоинспекция е направена след сигнали на граждани за запрашаване на въздуха в различни райони на Перник

Проверка в ТЕЦ "Република" в Перник - 1

Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех е установено при проверка в ТЕЦ "Република" в Перник. Проверката на софийската екоинспекция е направена след сигнали на граждани за запрашаване на въздуха в различни райони на Перник.

Неорганизираните прахови емисии са в резултат на процепи, дупки и неуплътнени участъци от сградата, в която са разположени парогенераторите. За установените нарушения на дружеството ще бъдат съставени два акта, като санкцията варира от 10 000 лв. до 500 000 лв.

На "Топлофикация Перник" са дадени две предписания, които трябва да бъдат изпълнени съответно до 22 и до 25 юли. В случай на неизпълнение, ще бъдат предприети допълнително най-строги мерки и действия.

От Изпълнителна агенция по околна среда е изискано съдействие за разполагане на мобилна автоматична станция за измерване качеството на атмосферния въздух в района.

От началото на годината досега на топлофикационното дружество в Перник са съставени 6 акта за неорганизирани прахови емисии и са издадени 6 наказателни постановления на обща стойност 261 000 лв., уточняват от екоинспекцията, съобщава БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пьешу

    4 0 Отговор
    присетили са се, преди изборите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 браво

    10 3 Отговор
    но не трябва само актове, защото той си ги избива от работниците и хилядите абонати ! конфискуване на обекта и глоба,защото е некомпетентен да управлява !
  • 4 да питам само

    7 4 Отговор
    простю канадски пак ли го играе на инстпектор като буци?

    Коментиран от #5, #7

  • 5 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "да питам само":

    Кога буци е инспектирал ТЕЦ ? Кога е ходил със всичките контролни органи на посещение , за да си прави ПР и да ни обяснява колко е било лошо и водиш не се спазват правилата . После да направи някоя простотия и съдът да го посече .Евтин ПР , по точно пошъл ПР.
  • 6 иван

    12 1 Отговор
    Всяка вечер към19ч като минавам с влака покрай теца мирише НА ПЛАСТМАСА, ЗНАЧИ ПАК ГОРЯТ БАЛИ С БОКЛУК!!! Ще ни изтровят!има ли държава? Да се самосезира главния прокурор и ГДБОП, АКО НЕ ЕВТОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ. ТОВА Е ГЕНОЦИД!
  • 7 ей човече

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "да питам само":

    за какъв пиар говориш бре.
    яко проверки на този олигарх на тецовете трябва да му се правят!
    не виждаш ли че ни изтровиха със изгарянето на тези боклуци,био маси разни ,дрън ,дрън...
    ми на ковачки му е добре лапа си парички и не му пука за хората какво дишат ,той и семейството му живеят във франция не във ПЕРНИК !

    Коментиран от #8

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ей човече":

    ...проблемът е в допотопните руски котли по дизайн от 1938 г. Милиони се хвърлиха за "модернизирането" им и резултатът е 0.
  • 9 Наглеца Ковачки

    7 2 Отговор
    ТЕЦ Република не е спирал да гори боклук от Западна Европа. В града постоянно мирише на пластмаса. Пишат му актове за по 10 хил. лева и какво от това? Кучетата си лаят,кервана си върви.
  • 10 сирене

    1 0 Отговор
    министърчето на енергетиката от ИТН, много силно работил ве...
  • 11 Фактология

    1 0 Отговор
    Тези са на въглища, не ползват газ , правителството се издържа с надценката на не руската газ.Оказа се , че затварянето на обогатителната фабрика не е достатъчно, пак не плащат, така че за какво ни е това, след като от него не може да се пълнят ошфорки.
  • 12 Фактология

    0 0 Отговор
    Тези са на въглища, не ползват газ , правителството се издържа с надценката на не руската газ.Оказа се , че затварянето на обогатителната фабрика не е достатъчно, пак не плащат, така че за какво ни е това, след като от него не може да се пълнят ошфорки.
  • 13 Габдулла

    0 0 Отговор
    Поредната мила картинка. Че пернишките: съд, полиция и прокуратура са освен корумпирани и дълбоко некомпетентни е отдавна ясно. Обаче все се надявах да има някой мислещ примат в цялата областна администрация
    Достатъчно е да вземеш проба от първия паркиран от няколко дни автомобил и ще се види, че това е варовик. Тоест замърсителят са кариерите над Студена, а не ТЕЦа. Препоръчвам на заинтересованите да проверят там какво става, но преди това да си направят допълнителни застраховки. Щом не им пука дори и от ДАНС то защо да им пука от вас. Относно смрадта. Пак лаете в грешно направление. Тя идва от цехове в "Стомана" . Нощно време горят всякакви гадости. Но най- удобен е ТЕЦът. Зимата обаче ще се кръстите, че го има. Сещам се за определението за глупак: Това е човек, който вреди на другите без сам той да има полза. А определението за простак е: Това е човек, който сам вреди на себе си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове