Last news in Fakti

22 Юли, 2022 13:47 1 262 19

След спешната среща в парламента: Най-рано на 12 август избират новия шеф на КЕВР

  • спешна среща-
  • 12 август-
  • избор-
  • нов шеф-
  • кевр

"Обсъдихме и възможността и необходимостта парламентът да работи до тогава. Председателите на парламентарни групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се гласува отмяна на ваканцията между 1 и 15 август, за да може да се избере председател на КЕВР", обясни Корнелия Нинова

След спешната среща в парламента: Най-рано на 12 август избират новия шеф на КЕВР  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Има съгласие да се отвори процедура за избор на нов председател на КЕВР. Оптималният вариант е тя да приключи на 12 август". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след свиканата от нея спешна среща на ръководствата на партиите, преговарящи за съставяне на ново правителство.
Обсъдихме и възможността и необходимостта парламентът да работи до тогава. Председателите на парламентарни групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се гласува отмяна на ваканцията между 1 и 15 август, за да може да се избере председател на КЕВР", обясни Нинова, цитирана от Нова телевизия. И допълни, че още днес депутатите са изготвили график за провеждане на извънредни заседания на парламентарни комисии, както и за събирания в пленарната зала.

„Кандидатури за нов шеф на енергийния регулатор все още не са обсъждани, съобщи Нинова.

„Решението на КС блокира работата на КЕВР. Това означава, че не можем да въведем понятието „енергийна бедност” и да дадем помощи. Така се създава нов проблем около формирането на правителство”, алармира лидерът на БСП преди срещата в сградата на парламента.

„Би било супер неразумно 4 седмици ние да държим мандата. Не мога да държа мандата безкрайно, въпреки че Конституцията ни дава време - това би било неморално”, каза още Нинова. Но впоследствие поясни, че вероятно ще се наложи да задържат мандата до 15 август.

Тя призова всички „бързо да се вземат в ръце”, за да сформират нов кабинет. „Допълнително напрежение и хаос е ад”, допълни Корнелия Нинова.
След срещата с председателите на парламентарните групи лидерът на левицата увери, че преговорите за съставяне на правителство ще вървят по план. През уикенда ще се обобщават предложенията за промени в управленската програма и се очаква в понеделник тя да е напълно готова.
По темата за приемането на антикорупционния закон Нинова каза, че действията в тази посока също вървят по план и вероятно той ще влезе в зала още следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Щавията мъст гоу он! Както и крадливия слугинаж, много Ясно.
  • 2 БСПимпекс

    19 2 Отговор
    Другарко, върни мандата! Какви ще ги вършите до 15-ти август? От посолството на Козяк ли така ви наредиха, заради техните Фъ16? Колко още вредни за България решения ще гласувате до тогава?

    Коментиран от #4

  • 3 Хората

    20 0 Отговор
    От селото ви гонят, вие питате за попската къща..
  • 4 БСП БКП

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "БСПимпекс":

    Комунистите кръв повръщат - мандат не връщат. :D
  • 5 Крадлата!

    19 0 Отговор
    Тази женица от с. Крушовица не спря да лъже и краде, а в същото време е пълна некадърница! Ниновице явно кризите вървят с теб, тази инфлация е твое дело, това обиране на доходи и спестявания е също твое дело! Няма за кога да те търпим, време ти е да си ходиш и то завинаги!
  • 6 мнение

    10 0 Отговор
    сладка е властта
  • 7 АНИТИБЪЛГРСКАТА ПОЛИТИКА

    16 0 Отговор
    РУНДЕВ Е В ОСНОВАТА НА МИЗЕРИИТЕ ЗА НАРОДА. ВМЕСТО ДА ДАДЕ МАНДАТА НА КОПЕЙКАТА, ТОЙ ДА ГО ВЪРНЕ ВЕДНАГА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВАТ МЪКИТЕ ЗА НАРОДА ДО СЛЕДВАЩИТЕ НАГЛАСЕНИ ИЗБОРИ, СЕГА ЧЕРВЕНИТЕ И СИНИТЕ МАРКСИСТГЛОБАЛИСТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ НЕОПРЕДЕЛНО ВРЕМЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА "В ОСТАВКА" ПО НАРЕЖДАНЕ НА СТОПАНКАТА НА КОЗЯК 16.
  • 8 Тия продажници загубиха всякаква мярка!

    16 0 Отговор
    По стълбовете ще виснат с това си нагло поведение.
  • 9 направо ВОНИ

    13 0 Отговор
    Какво правителство ще правиш бе Курнело, не виждаш ли ,че скандалите никнат всеки ден, НЕЗАКОННО назначихте шефа на КЕВР, тогава ти къде беше - на фронта в Украйна ли,.. подписан меморандум за 1 милиард долара хващаш енергетиката на България с ОФШОРКИ , а ти мълчиш като г@з въпреки доклада на ДАНС , най-високите цени на ток и газ-- ДОКАЗАНО , И СИ НАГЛА И АЛЧНА и искаш още власт ??? СЕРИОЗНО ЛИ ???
  • 10 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    СОБАКА, КАКВО СТАНА С ИЗНОСА НА,,КАРТОФИ,,
  • 11 бял автобус

    14 0 Отговор
    Вместо по плажовете , ще съберете хората пред парламента , кой с бутилки,кой с павета,кой със сопи.....тогава и милиционера Рашков няма да ви опази
  • 12 Бамбука

    9 0 Отговор
    Направо да задържи мандата до 9-ти септември , а после да си мерят оная работа с ППВъздух".
  • 13 ПЛАН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ?

    12 0 Отговор
    другарката иска на събора на Бузлуджа да се представи като загрижен за Държавата лидер....Покани и Христо , Кирчо и Кокорчо , нали от една софра лапате......
  • 14 ертъер

    1 0 Отговор
    другарката фърца....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Георги Илиев Митев

    5 1 Отговор
    От 9-ти Септември 1944 година и до ден днешен ни управлявате вие комунистите и вашите фракции. Не се спирате с вашите репресивни мерки вече и срещу най-бедните, най-работливите и честни български граждани.
  • 17 Дааа

    0 1 Отговор
    трябва време,Нинова има отношение към оръжиеето за Украйна,но никой до днес не е питал за Донбас!Млъкнаха всички и за катастрофиралия самолет над Кавала....
    Има още работа жената....Бойко-тръбата,тя с грижа за успехите на ВСРФ
    "....санкции и глоби...хайде де..."
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    2 0 Отговор
    Тия само преговарят, а народа опъва каиша.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол