Last news in Fakti

23 Юли, 2022 20:37 4 498 43

Правят се опити за фалиране на "Топлофикация-София"

  • топлофикация-
  • фалит-
  • приватизация-
  • десислава трифонова-
  • герб

Целта е дружеството да бъде приватизирано

Правят се опити за фалиране на "Топлофикация-София" - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката подписва меморандум за "Топлофикация-София". Това е общинско дружество, което се опитват да фалират, за да бъде приватизирана от същите компании от меморандума. Това коментира за "Офанзива" Десислава Трифонова от ГЕРБ.

За нея управляващите са излъгали, че са осигурени алтернативни доставчици на газ. "Нося документи, за да покажа офшорките, на които е дадена българската енергетика. От регистъра в Джърси не се разбира чии са, но това е сертификатът, чрез който е подписан меморандума с Джемкорп. Тази компания е собственост на фирма, регистрирана на Кайманите. Казва се, че се изследва възможността за доставка на малки модулни реактори в АЕЦ "Белене", подчерта Трифонова.

Мнението ѝ е, че видеото от закритото заседание на ДБ е срам за държавата, израз на тоталната деморализация на управляващите само след 7 месеца управление. "То отново потвърждава факта, че КПКОНПИ е готвена като политическа бухалка срещу всеки един опонент. Виждаме и желание за сформиране на правителство, което да действа като бухалка", посочи депутатът.

По думите ѝ Нинова се притеснява да предложи министър-председател, тъй като не знае дали ще я включи в кабинета. "Борба за власт и постове без програмно решение. "Христо Иванов се опита да накара медиите да изтрият видеото и успя. ДБ обясняват всеки техен провал с опозицията. Правителството не каза, че са сгрешили и не поеха отговорност за решенията си", посочи тя.

Според нея управляващите са създали хаос с противоконституционното си решение за шеф на КЕВР. "БСП няма право да задържа мандата, тя трябва да го върне на президента. Той може да прецени кога НС да се разпусне и да спаси ситуацията без да се нарушава Конституцията. Радев може да реши да удължи живота на този парламент, за да се избере нов председател на КЕВР. Отново НС трябва да вади властта от калта, след като вкараха страната в енергийна криза при нефункциониращ енергиен регулатор", заяви Трифонова. И допълни, че назначаването на Рашков начело на КПКОНПИ е срещу правовата държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    57 41 Отговор
    ПП излъгаха пенсионерите с пенсиите , излъгаха учителите , медиците , полицаите и надзирателите със заплатите ! Излъгаха всички на държавна работа !!! А за работещите при робовладелците , наречени бизнесмени , не направиха съвсем нищо !!! Кой ще гласува за ПП ?! Пет - шест хиляди жълтопаветници , рбуващи на чуждестранни работодатели , и няколко впиянчени безработни , плюс някой напълно неориентирани копачи на картофи по чужбина !!! Това е резултата !!!

    Коментиран от #4, #15

  • 2 МИЛИОНИ ДЪЛГОВЕ

    57 11 Отговор
    Кой ще ги плаща.....фалит и толкова
  • 3 ПРИПОМНЯНЕ

    35 19 Отговор
    Интерес от приватизацията на ТС имат чужди фирми и банки. Пазарната ниша която запълва ТС е много голяма, над 400 000 абоната , физически и юридически лица. В нея могат да се намърдат стотина дистрибутори на гориво и отоплителна техника, а централното топлоснабдяване ще остане само спомен, както в редица окръжни градове на България.
    „Топлофикация София” АД има около 5 000 МВт инсталирана топлинна мощност, отделно е над 300 МВт – електрогенерираща, сигурно вече схващате какво се опитват да направят мафиотите.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 28 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    ТОЧНО така Е те са ПП
    лъжци кукли на конци слуги на олигархията и страда НАРОДА
  • 5 30 години

    40 8 Отговор
    безумие и разруха !
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 10 Отговор

    До коментар #3 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    ВЯРНО е
  • 7 ДА ПРИВАТИЗИРАТ

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Да платят милионите дългове и материалните активи....ама да мислят че може пак да са на загуба.....

    Коментиран от #12

  • 8 А1А1А1

    44 3 Отговор
    Не давайте трибуна на неграмотни и необразовани калинки!
  • 9 ТАКА ДЕ

    42 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Щото и хората които не ползват парно плащаха за издръжката на Топлофикация, чрез бюджета....соц.....другари...

    Коментиран от #14

  • 10 ДА ФАЛИРА

    50 2 Отговор
    Стига агония и милиони дългове....
  • 11 пьешу

    50 2 Отговор
    тия какво се правят на ударени! и врабчетата знаят, че зад цялата тази история се виждат мръсните ръчички на един съгражданин на учительницата - виден консултант на тецове.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 28 Отговор

    До коментар #7 от "ДА ПРИВАТИЗИРАТ":

    Тoплoфикaция Coфия зaceднa кaтo кocт в гърлoтo нa oлигaрcитe, нe мoжaхa дa я здъвчaт. Тoплoфикaция e гaднa зaщoтo нe умря кaтo БAЛКAНКAР, ЗТМ РAДOМИР, БГA БAЛКAН, КРEМИКOВЦИ и др. Нe изхвърли cтoтици cпeциaлиcти нa улицaтa. Зaпaзи въздухa нa Coфия чиcт. Нe дaдe cвoя принoc зa увeличaвaнe нa рaкoвo бoлнитe. И т. н. и т. н.
    ТC oтдaвнa нямa нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa e нaпълнo aвтoмaтизирaнo и кoмпютeризирaнo прeдприятиe. В пocлeднитe години в нeгo ce извърши мaщaбнa мoдeрнизaция. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТC ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa прeхoдa. Изпрaтeнoтo чeнгe зa дирeктoр нa ТC, Вaлeнтин Димитрoв, чиятo зaдaчa бeшe дa cъcипe ТC и пoдгoтви зa привaтизaция, нe изпълни зaдaчaтa cи. Пocлeдcтвиятa зa нeгo се видяха. Нaпълнo ce прeмълчaвa eкoлoгичнaтa eфeктивнocт нa ТC. Кoгa зa пocлeднo cтe видели пушeщ кoмин нa цeнтрaлa в Coфия /нe cтaвa въпрoc зa бялaтa пaрa нaд кoминитe в cтудeни дни/.

    Коментиран от #13, #42

  • 13 пьешу

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    пишеш неща с десетилетна давност...

    Коментиран от #19, #26

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 11 Отговор

    До коментар #9 от "ТАКА ДЕ":

    До 1993г. "Топлофикация София"/ТС/, или както беше СЕК "София", БЕШЕ ДЪРЖАВНА И СЕ СУБСИДИРАШЕ НА 60%.Беше забатачена невъобразимо, заради престъпни "управленски" решения, чрез които се наливаха пари на държавни предприятия и "наши момчета". Ставайки общинска, ТС се измъкна от мъртвата хватка и не последва съдбата на БГА, ЗТМ ”Радомир”, и много други емблематични предприятия и организации.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТАКА ДЕ

    35 3 Отговор
    Не искам да плащам милионите дългове на Топлофикация от моя джоб....
  • 17 емигрант

    36 10 Отговор
    Това дружество трябва да фалира, не може да бъде крадено постоянно и държавата да го издържа за сметка на суверена ! Има отоплителни уреди от всякакъв съвременен вид с различни икономични стойности, не е коректно държавата да издържа тези софийски крадци и да "забрави", че има народ и в малките населени места ! Фалит и заличаване все пак сме 21 век, а отоплителната техника е на висота отговаряща на всички съвременни стандарти !

    Коментиран от #21

  • 18 Красимир Петров

    17 8 Отговор
    Мафиотските структури ДПС-ГЕРБ-БСП-ДАЙ БЪЛГАРИЯ-ВЪЗРАЖДАНЕ са вредни за България

    Коментиран от #20

  • 19 ПРИПОМНЯНЕ

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "пьешу":

    12 юли 2006 | 12:40 | Агенция "Фокус"
    София. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е кредитор на “Топлофикация - София”. Банката одобри заем през 2003 г. в размер на 30 млн. евро за дружеството, отпуснати на базата на гаранции, а не като концесия към частния сектор. Ние бяхме доста смутени от факта, че едва половината от отпуснатите средства бяха разпределени и бихме искали да видим един по-амбициозен план и приватизирането на компанията. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Хенри Ръсел, заместник-председател на ЕБВР. Той отбеляза, че както общината, така и Министерството на икономиката са постигнали съгласие за приватизирането на компанията и сега се работи върху средствата за постигането й.
    “Убеден съм, че ще постигнем тази цел, доколкото съществува политическа воля за това. Ако съществува обща цел за отворен и прозрачен такъв процес за “Топлофикация - София” и ако съществува интерес към наемането на качествена консултация, която да спомогне за постигането на най-добрата цена за “Топлофикация - София”, тогава е възможно ЕБВР отново да участва във финансиране на дружеството”, обясни Хенри Ръсел.
    Той допълни, че “Топлофикация - София” има големи дългове. “Ако се продаде в това си състояние, по всяка вероятност НЯМА ДА ИМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. Така че финансовото преструктуриране на дружеството се налага. Лично аз мисля, че една висококачествена консултация е необходима, за да се постигне добро финансово преструктуриране, което да бъде
  • 20 анонимен

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Красимир Петров":

    Как сиюзабравил структурата на най-големия ревльо на погребението на Васил Илиев - ЧАЛГАРЯ и ИТН ?
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "емигрант":

    Вижте № 14.
  • 22 Стари номера

    31 5 Отговор
    Топлофикация е държавен терорист от много години,пирамида за безогледен грабеж на столичани, безкрайна, обречена на неуспех битка на гражданите.Поредно доказателство как държавата използва гражданите за грабеж и как озаконява тези грабежи.Ненормално е толкова много години да ни информират колко са задълженията на Топлофикация след като ни крадат толкова безскрупулно.Измислят законна формула за грабеж,която няма нищо общо с основните правила за изчисление на консумацията на изразходваната топлоенергия.Такова безочие съществува само в България.Най-лошият стопанин е държавата, значи няма държава.Държавите се грижат за населението си, а не го използват за безогледен източник на кражби.
  • 23 Иван

    29 2 Отговор
    «Демокрацията е балон, който виси над главите на хората и ги кара да гледат нагоре, докато други хора им пребъркват джобовете»: Джордж Бърнард Шоу.
  • 24 Байчо

    15 3 Отговор
    Това е оная трътка, дето провлече 0 (НУЛА!!!) инвеститори!!! Не става за нищо, и за другото не става, защото си мисли, че става на нещо!!!
  • 25 Не се правят опити

    21 2 Отговор
    Тя е фалирала. И ние няма да плащаме повече. Върнете си задълженията които са милиони стотици.
  • 26 пьешу

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "пьешу":

    добре, не от преди 10 години, от преди 16. стават ли по-актуални?
  • 27 Сух

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ей глупак,":

    Малоууумник ти ли си гласувал за тез бе. Картофена главо..
  • 28 Гогогогогог

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ей глупак,":

    Хомо дружинката в която си тя ще гласува на Пп пълни педерст. И
  • 29 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    16 1 Отговор
    тя винаги е била във фалит!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Вальо Топлото

    11 3 Отговор
    Абе хора,не разбрахте ли,че над 30 години ви будалкат.А как се наричат хората,които биват будалкани над 30 години-будали.Навремето ми подляха вода,така както на кметицата на младост,за да може да ви крадат "законно".Сравнете дълговете на ТС по мое време и сега(1,5 млрд)
  • 32 Реалист

    9 2 Отговор
    "И допълни, че назначаването на Рашков начело на КПКОНПИ е срещу правовата държава."
    Там е ключът от мазето. Иначе няма нищо общо с темата Топлофикация.
    Тази калинка "привличаше инвеститори" (0) за супер заплата.
  • 33 много

    9 6 Отговор
    знаеш гербава калинке ,само лъжите като вожда си Кюлчев.Нищо скандално не е казал Христо Иванов изобщо ,ако си го изслушала какво говори.Ппо скандални записи от тези на Бойко Методиев Кюлчев в публичното пространство няма,където и за които трябваше да си отиде отдавна от властта.Но при тази гешефтура ,кото е чадър за Борисов,хунтата и шиши няма как. Но идват избори гербавите и след тези избори няма да управляват,защото са некадърни .Занимават се само със саботажи и компромати да спасят крадливия си вожд от затвора.А ти като незнаеш да четеш не лъжи.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 До к.3

    11 3 Отговор
    Ама толкова като ги бива защо са единствената в страната ТС на загуба.Защото са най-големите крадци и като се самофалират да им е ЧЕСТИТО.Няма цялата държава да плаща масрафа на некадърната ФАНДЪЧКА.
  • 36 кйухъг

    11 1 Отговор
    Само да питам, за един преател...

    Как се нарича фирма която от поне 20г. работи на постоянна загуба (и то сериозна), няма кой знае какви активи и към момента дължи НАД 1 млрд. лева само на Булгаргаз и НАД 230 млн. лева на други доставчици и изпълнители? По всички закони, логика, здрав смисъл и т.н. тази фирма е ФАЛИРАЛА още преди 10+ години...
  • 37 Именно

    4 1 Отговор
    А най-упорити опити правят от самата топлофикация-София
  • 38 Алито от София

    3 5 Отговор
    Киро канадеца е безкруполен лъжец, наглоста му да прави каквото си иска без да се съобразява с никой, дори и с паркньорите си, прави държавата ни нестабилна, най големият му страх е да не изпусне власта и е готов на всякакви маниполативни действия, щом като допусна най големите крадци и лъжци в България, Нинова, Пинокио и генерала да заемат важни постове в управлението на страната ни, по добре да ходи, страхът от Слави винаги ще е у Киро, що Слави винаги говори истината и то пред народа за които се бори срещу Харвардци и компания, ПП =ГЕРБ, все едноличници

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Отдавна е време

    2 0 Отговор
    А късмет!
  • 42 Ало империалиста

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ако за два радиатора плащаш около 300 лева ще се молиш Топлофикация да фалира. Дано стане вече.
  • 43 +++

    3 0 Отговор
    Вальо Топлото - открадна 103 милиона долара и освен, че не е в затвора, осъди държавата и му платиха/хме още 20 милиона лв. компенсации. Браво!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове