Last news in Fakti

26 Юли, 2022 12:03 2 565 118

Лъчезар Богданов: Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство

  • лъчезар богданов-
  • заложници-
  • руско правителство-
  • решения

"В крайна сметка "Газпром" е държавна търговска компания, която очевидно играе роля в една геополитическа игра", коментира експертът 

Лъчезар Богданов: Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство - 1
Снимка: БГНЕС

"Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство, колкото и да си говорим, че "Газпром“ е търговска компания". Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Лъчезар Богданов, главен икономист в Института за пазарна икономика:
"В крайна сметка тя е държавна търговска компания, която очевидно играе роля в една геополитическа игра. Семействата, които се отопляват на газ, са прави да се притесняват за цените. Това, което виждаме на световните, но най-вече на европейските пазари, е, че една стока се отличава значително от останалите и това е природният газ и динамиката на неговите цени, количества и доставки може да се каже, че в почти пълна степен се влияе от политиката".
Няколко години преди пандемията във Враца масово домакинства инвестираха в предимствата на синьото гориво, като източник на енергия за бита, предимно за отопление.
"Едно котле на твърдо гориво изискваше то да бъде запалено от някого, да се чисти, да се донесат дърва или въглища, което е и неособено хигиенично. Това, което ме зарадва, когато видях, че повечето хора от квартала започнаха да минават на газ, е, че започна да се диша по-хубаво в квартала, защото колкото повече къщи използват твърдо гориво, въздухът е по-мръсен, докато с използването на газ, не се отделят такива неща и е много по-чисто. Не само по-модерно, по-удобно е" – коментира Даниел Асенов от Враца и отбелязва каква е разликата в цената за отопление през последните два отоплителни сезона:

"Отопляваме около 120 квадрата от около близо 4 години. В началото беше много икономично, но за съжаление, последните месеци става все по-трудно. Миналият отоплителен сезон 2020 – 2021 година най-високата ни сметка през най-студения месец беше 198 лева. През този отоплителен сезон за януари месец сметката ни беше 560 лева".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    119 22 Отговор
    Никой не задължава ЕС да купува руски евтин газ да си купят от другаде. Всичко което се публикува относно РФ в България се контролира от козяк като новини.
  • 2 Пич

    127 15 Отговор
    Аре бегай бе..... Всички знаем , че договорът го спряха Кирчовците !!! Откъде ги намират такива ?!

    Коментиран от #10

  • 3 Ами

    22 58 Отговор
    те всеки ден сменят обема на доставките , а неизвестността е най - лошото нещо !

    Коментиран от #116

  • 4 Жалки козячета

    75 24 Отговор
    Щом изхонихте висчките съветски шпиони без Митрофанова и все още ви командва руското правителство, занчи сте пълни амеби и на акъл, и по безграбначност.
  • 5 Лъчо

    70 7 Отговор
    Тепърва ще имаш усещане за любов...
  • 6 Толкин

    98 16 Отговор
    Ма купете газ от Азарбейджан беее купете си от Алжир бее купете си от Катар беее нали така разправяте кво искате от Газпром беее евтин газ ли беее или безплатен щото сте мн убави трансджендъри ли?

    Коментиран от #80

  • 7 Бесен _Язовец

    85 16 Отговор
    Ама какво ревете бе соросоиди?
  • 8 Антон

    14 65 Отговор
    Заложници, рекетирани от РуZия.

    Коментиран от #112

  • 9 Наблюдател

    87 9 Отговор
    Соросоидчето си заработва надницата. Хилядите институти, фондации, центрове и ..бълват такива чужди марионетки, които да ни заливат с манипулативна помия непрекъснато.

    Коментиран от #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Преминаващ оттук

    62 10 Отговор
    Много експерти разбирачи се появиха. Този е поредният.
  • 12 реру

    20 61 Отговор
    "... "Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство, колкото и да си говорим, че "Газпром“ е търговска компания"..."

    По-точно сме заложници на СЪВЕТ за СИГУРНОСТ на РФ - безконтролна структура, която държи и упражнява цялата власт в страната в т.ч. парламент и правителство...

    Коментиран от #55

  • 13 Бесен _Язовец

    54 15 Отговор
    Нали си търсите у.....Я от Руската Федерация сега го намерихте и плачете дебел ви бил, тогава що го търсихте?
  • 14 Вижте какво правят другите !

    13 71 Отговор
    Лоши новини за Путин от Казахстан !
    Казахстанския президент Токаев посети Турция с цел икономическо и военно сближаване с Турция. Наскоро китайския министър на отбраната посети Казахстан. Републиката интензивно търси военни и икономически контакти със САЩ, Турция и Китай за да избяга от руското влияние, тази тенденция се засили многократно след руската война в Украйна. Както виждате - бивши съветски республики не искат да си имат нищо общо с Русия – Грузия, Украйна, Азербайджан, Казахстан, само нашите путинисти искат да ни вкарат там, откъдето всички бягат. Кройте им шапка и им вижте акъла !

    Коментиран от #23, #82

  • 15 Изход няма

    21 27 Отговор
    Ако някой си е въобразявал, че за няколко месеца може да разчисти мафия, дълбоко се е заблудил. В България навсякъде са изградени "острови" на мафията, в които не действа нито един контролен механизъм на държавата. Крепят ги "бели якички" от средния и висшия ешелон на администрацията, а разграждането на модела освен време изисква и капацитет и огромна воля. Никой не бива да си мисли, че мафията ще се даде без бой. Тя впрочем вече печели по точки - спадащото доверие и масовото облъчване на населението с пропагандни внушения и откровени измишльотини за провала на новото мнозинство водят дотам, че все повече хора започват да жалят за стария режим. Това именно е целта - да се спасят отлично смазаните канали от времето на ГЕРБ, когато всички ресурси - и национални, и влизащите по европейска линия, течаха като пълноводна река към фирмите, близки до ГЕРБ и ДПС, срещу щедри отчисления за самите партии. Всички записи от подслушвания на бившия премиер ясно показват схемата. ИТН е инженерен проект на паралелната власт, наричана още българското задкулисие (библиотекарско-сарайски кръг), който представлява функционалното ядро на олигархията през последното десетилетие.

    Коментиран от #19, #25, #83

  • 16 ха ха

    37 2 Отговор
    всеки ден сме заложници на мафиотския модел , та си мислех , кой е метода за общуване на демократите с населението , лъжата или измамата ? в крайна сметка е някаква съвкупност от двете поръсено обилно със захарни пръчици
  • 17 Да бе

    62 9 Отговор
    Заложници сме на американското правителство, което тика целия свят към катастрофа, другарю соросоид!
  • 18 Главен

    61 10 Отговор
    икономист в ИПИ на Сорос. Източник на лъжи, дезинформация и пропаганда. Проблемите с газа са предизвикани не от руското, а от българското правителство изпълняващо нарежданията на американското посолство. Има доклад на парламентарна комисия по въпроса.
  • 19 Ъъъъъ

    42 9 Отговор

    До коментар #15 от "Изход няма":

    нещо различно от лъжата и пропагандата на америка за България имаш ли? Щото пред тиражирянето на лъжи и недоразумението лъжеца на мафията кирил петков, герб е за предпочитане! Толкова не са падали никога!
  • 20 От плажа

    14 46 Отговор
    До тази зависимост ни докараха Баце, Доган и Копейкин. Не гласувайте за тях да се оттървем от руснаците.

    Коментиран от #24, #28, #33

  • 21 Пипи

    50 8 Отговор
    Пак Русия виновна , нали искахте диверсификация. Айде сега върви си купи газ от където искаш кой те спира бе ?
  • 22 Боев

    50 8 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Института за пазарна икономика е НПО финанситана от ФАЩ.
    Това е.
  • 23 И ко

    39 5 Отговор

    До коментар #14 от "Вижте какво правят другите !":

    Ко още казаха от козяк за блеещите? Беее да казваме ли? :))))))
  • 24 Българин

    51 5 Отговор

    До коментар #20 от "От плажа":

    Ами нали се отървахме, бе френд.
    Спиш ли?Краварите вече ни натъпкаха с газ...хахаха.
    Само с малко повече 30% и повишиха цената...хахаха.
    Доволни сме, че вече сме независими от Русия, а сме зависими от "демократите" отвъд океана...хахаха.
  • 25 Бойкикев съм

    22 8 Отговор

    До коментар #15 от "Изход няма":

    Оооф, толкова много думи си изписал/а и нищо смислено и съществено. На дума ли ти плащат, че си се изходил толкова обилно
  • 26 Одит

    22 4 Отговор
    Храни куче да те лае!
    Е Русия вече храни и може да си лаеш колкото искаш! Само кажи, откъде ще взвмем газ?
  • 27 Агата Кристи

    35 7 Отговор
    Пак копуваме руски газ. НО ЧРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ. Кирчовци и Кокорчовци ни убеждават, че така ни излиза по-ефтино. Щом го казват, явно е така.
    Тояги е малко за тях. ДОЖИВОТЕН ! Милионери, а може би и милиардери станаха от това, дето тия УБОСНИЦИ врътнаха кранчето, а не Газпром.
  • 28 И за

    33 6 Отговор

    До коментар #20 от "От плажа":

    кирчо простото и лъжливото и пинокио няма да гласуваме, че за 6м. барнаха властта, два пъти продадоха България! А що лъж и надробиха, за 30 г. няма толкова в БГ политиката! Онова нещо, недоразумението кирчо, ще трябва за Гинес да участва! В кърпа му е вързано първото място на лъжец!
  • 29 Одит

    20 3 Отговор
    Поправка:
    Храни куче да те лае!
    Е Русия вече НЕ храни и може да си лаеш колкото искаш! Само кажи, откъде ще взвмем газ?
  • 30 нннн

    43 4 Отговор
    И мравка да настъпиш, ще се опита да те ухапе. А ние настъпихме мечка. Нормално е Русия да реагира при 7 пакета санкции. Отделно, българските санкции - да купуваме пак руска газ, но с 30 процента надценка са уникални и са за Гинес.
  • 31 Некой си

    38 5 Отговор
    Лъчезар да не се оправдава с Газпром, а да каже защо нашето правителство, заедно с останалите от ЕС цели ОСЕМ ГОДИНИ налагат санкции на Русия, а не си мръднаха пръста да осигурят алтернативи на руските петрол, газ, въглища, торове, метали!
    И да не ми се оправдава с герберите, щото сегашните управляват година и половина, за което време докараха два танкера (може би).
  • 32 събудете се янки

    34 5 Отговор
    Лъжата стана държавна политика в “Цивилизования свят “. Дано американците се събудят и гласуват за Тръмп на следващите избори
  • 33 Турист

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "От плажа":

    Два кукуруза и по бързо!
  • 34 долу сащ

    23 6 Отговор
    от 33 г сме заложник на Козяк, всички консултации са там! и товя не е тайна! Америка срещу България е с бюджет от 450 млн долара давани не от държавната Газпром, а от Конгреса са саш! за какво се харчат в България от 30 г е ясно на всички, за всякаква антибългарска дейност! не за пътища пенсии доходи и т.н.
  • 35 аааааа

    27 6 Отговор
    Ти си заложник на НПО-то, което се финансира от Сорос. Русия ли отказа да плаща и доставя? Не, нали? Русия ли наду цените в магазина, Русия ли ли ги накара за половин година да затрият България? Русия ли сключи договор за 10-40 № по-скъа газ, Русия ли ходи лови танкери в морето?! Русия ли изгони 70 руски дипломати. Айде стига вече с вашите елементарни лъжи.
  • 36 Баба Ванга

    6 28 Отговор
    Ке дойде време и руснаците ще пият газ и нефт, защото никой няма да им ги купува!
  • 37 долу ЕС

    20 5 Отговор
    тоз боклук да каже коя фондация му плаща заплтата??? сигурен съм че не е Москва! всъщност ИПИ е финансирана директно от америка срещу България!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Франсис Фукуяма

    3 24 Отговор
    В този момент Русия всъщност прилича най-много на нацистка Германия. Единствената ѝ идеология е един краен национализъм, при това по-неразвит дори и от този на нацистите. Това е и един много слабо институционализиран режим. Той се върти около един човек - Владимир Путин, който в действителност контролира всички сериозни властови лостове.

    Коментиран от #43

  • 41 Много са забавни

    16 4 Отговор

    До коментар #38 от "Ха-ха-ха😂😂😂":

    тия ниско интелигентните простотии и лъжи на америка за Българи, тиражирани от гладкомозъчните продажници! Я пак кажи за петата колона! :)))))))
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 И коо

    14 4 Отговор

    До коментар #40 от "Франсис Фукуяма":

    друго ко казаха за блеещите от козяк и америка за България? Казаха ли да кажем беее? :)))))) Я кажи пак каква е Русия! :))))))))
  • 44 ежко

    24 3 Отговор
    Като ревахте, подкрепяхте всякакви ненормалници-политици, цапахте паметници с боя, налагахте санкции и скандирахте лозунги, работата беше ОК,а?Заложници ли?Що си мислите ,че Русия ви е осиновила и трябва да се грижи за вас?Нека се грижат "съюзниците" ви!ЕС и САЩ!Да помагат, да дават евтин газ, да ви топлят и хрантутят.
  • 45 А не ба

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    От праисторическо време! Козяк да не са сбъркали! Ше питаш ли и да ни кажеш пак за русофилите! И бозъ шъ дам! :))))))
  • 46 Филип Ейджи

    9 1 Отговор
    По скоро на САЩ и васала ЕС!
  • 47 Заложници?

    18 1 Отговор
    Българското правителство си го изпроси, но ще страдат хората.
  • 48 Лъчезар Богданов!!! Защо не се оплаква

    21 1 Отговор
    Орбан, Сърбия Турция,!!? Защото не се управляват от политици Слугинаж!! Просто е обяснението!! Не се пюе и пикае постоянно срещу вятъра, това и децата го знаят!!!
  • 49 Истината

    5 21 Отговор
    Последният урок, който светът трябва да научи по трудният начин е, че Русия на Путин не живее по правилата на бизнеса, икономическата целесъобразност или простата логика. Невъзможно е да се влезе във връзка с нея като с разумен партньор. Този урок не трябва да се забравя, дори когато след поражението на Русия „помирителните“ гласове в Европа отново ще призовават за добросъседство. Русия трябва да бъде изолирана и едва след като се подложат на дълги години депутинизиция руснаците да бъдат допуснати до нормалният свят!

    Коментиран от #61, #85

  • 50 Българин

    2 17 Отговор
    Когато някой има проблеми с всички, големият проблем обикновено е самият той. Когато Русия има проблеми с целия нормален свят значи големият проблем е самата Русия. И този проблем трябва да бъде решен в полза на нормалността.

    Коментиран от #52

  • 51 сирене

    16 3 Отговор
    Този нехранимайко по-добре да си подаде оставката... ГАЗПРОМ му виновни, че Кирчо не иска да си плати за суровината според американските санкции.. ЖАЛ!
  • 52 Я питай

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    козяк кой е нормалният свят! :)))))) Бозътъ от мен! И да ни светнеш нас неуките, чакащи да чуем ниско интелигентната платена простотия! :)))))))

    Коментиран от #56

  • 53 Ото фон Бисмарк

    4 16 Отговор
    ДОГОВОРИТЕ С РУСИЯ НЕ СТРУВАТ ДОРИ ХАРТИЯТА, ВЪРХУ КОЯТО СА НАПИСАНИ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Маки

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "реру":

    Заложници смо на будали от ЕС.
  • 56 Българин

    5 15 Отговор

    До коментар #52 от "Я питай":

    Много просто, всичко, което не е Русия и не слави психопата Путин е нормалният свят. И обратното. Може много лесно да се провериш какво си!

    Коментиран от #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Е не можем

    13 3 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    всички като соросоидите! :)))))) Я кажи пак от ниско интелектуалните смешки на козяк и америка за България! Много са забавни! :))))))
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Азим

    12 9 Отговор

    До коментар #49 от "Истината":

    А когато Русия даваше евтин газ нс цяла Европа и икономиката на континента се развиваше добре, това беше по правилата, нали? Сега, когато Ес е изцяло подчинен на Сащ, въвеждат се всякакви малоумни санкции, Путин е виновен, каква демагогия.

    Коментиран от #94

  • 62 Академик Балкански

    8 12 Отговор
    Ново изследване показва, че хората, които боготворят Русия и Путин често показват по-ниски резултати на когнитивните тестове.


    От друга страна, специалистите казват, че хората с по-високо ниво на интелигентност, с по-голямо ниво на материално богатство и с по-голямо самочувствие са по-малко склонни да боготворят руският президент и държавата му.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кирлливец XIV

    10 2 Отговор
    Топло ми е на душата,
    муш-нат в на Л-ен.....то кра-ка-та

    Само мафиотът Слави
    дърпа се и шикалкави

    Ама имам рамо силно
    Херо тачи ме обилно

    Що ми е на мене газ?
    Важно е да съм на власт!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Живoтнoвъд

    6 8 Отговор

    До коментар #72 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Най-вероятно имаме случай на хибрид от пияна руска ZV.иня и червен български нерез!
  • 76 Ади бе

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    верно ли? :)))))) Ти когъ шъ почваш първи клас? Де та фана козяка? Да не е в Южният парк? :))))))) Я кажи сега за русофила! :)))))) Бозътъ на глупака от мен!
  • 77 Генерал Де Гол

    3 11 Отговор

    До коментар #72 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
  • 78 А. П. ЧЕХОВ

    6 7 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
  • 79 оня

    6 2 Отговор
    Заложници са еуропитеците:))
  • 80 Дааааааа

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Толкин":

    Много добре блееш. продължавай в същия дух!

    Коментиран от #101

  • 81 Кочо

    16 3 Отговор
    Аман от тези наши дърдорковци! Като не искате газ от Русия не вземайте бе келеши, кой ви кара насила! Въпрос на търговия и спогодба! Жалки американски подлоги! Европа ще бъде ликвидирана от САЩ, за колония като нашата и платените плачльовци не си заслужава да говорим!
  • 82 Борил

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Вижте какво правят другите !":

    Токаев ще свърши като Саакашвили
  • 83 Бай градски

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Изход няма":

    Ако ИТН беше библиотекаро-сарайски проект, отдавна щяха да управляват заедно!! Хайде измислете нови папагалщини , че тези вече ни омръзнаха!!

    Коментиран от #89

  • 84 Евроатлантик

    13 2 Отговор
    Гласувайте пак за Киро и смелия разгромител на Русия -Асена меката китка! Важно е да сме на страната на някакви странни т.н. евроатлантически ценности! Слава на ЛГБТ, на хомосексуалните бракове, слава на свободния избор кой от 37 пола да бъдеш! На тротонетките и в атака срещу Путин!

    Коментиран от #86

  • 85 сноу

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "Истината":

    Тя твоята истина така е оваляна в лъжа и елементарно скалъпена простотия ,че никой не мярва нещо свястно в нея..
  • 86 Въпрос за копейка

    1 7 Отговор

    До коментар #84 от "Евроатлантик":

    жужето на токчета и ботокс в муцуната от кой пол е ?

    Коментиран от #88, #91, #108

  • 87 Хем ненавиждат и проклинат руския газ

    10 0 Отговор
    В същото време реват на глас ако им го спрат
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Така ще да е

    2 6 Отговор

    До коментар #83 от "Бай градски":

    Щяха, ама не им достигнаха 5-6 гласа. Щеше да управлява коалиция Москва ГЕРБ-ДПС и патериците им от копейки и чалгари

    Коментиран от #93

  • 90 А защо

    5 1 Отговор
    Западните компании се изтеглиха от Русия когато са изцяло частни?? Газпром поне е държавен и е контролиран от държавата но частните западни фирми напуснаха Русия дори поемайки милиарди загуби....това не е ли политика??
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Механик

    14 7 Отговор
    Продължавам да се питам, от къде в последно време изпълзяха толкова много Киряк Стефчовци като тоя.
    какъв заложник си бе? Кой те кара да купуваш газ от Русия? Купувай от където си искаш и бъди "независим" колкото си искаш. Ама помни едно! Зимъска, като почнат да ни мръзнат децата и родителите, ще стане много тясно за вас. А в САЩ няма да ви искат, понеже нямате визи!

    Коментиран от #98, #115

  • 93 Не бе

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Така ще да е":

    кажи за смешките за мафията от америка за България! :)))))))

    Коментиран от #95

  • 94 Баууууу

    3 9 Отговор

    До коментар #61 от "Азим":

    Как во търси твоя Путлер в Украйна бре? В 21-ви век решил СССР да възражда?!? Европа и САЩ ли са му виновни??

    Коментиран от #111

  • 95 Така ще да е

    5 6 Отговор

    До коментар #93 от "Не бе":

    Я се опитай да сглобиш изречение без думите козяк, америка, сорос, шорос ... Много си забавен . :)))) По детски партита ще си голяма атракция. :)))

    Коментиран от #96

  • 96 Демек без истина

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Така ще да е":

    После ще трябва и аз да съм на опашка за бозъ за лъжите! :)))))))) Бееее ще викаме ли дружно?

    Коментиран от #103

  • 97 az #Контрапропаганда

    14 4 Отговор
    Какви "заложници" сме бе Лъчезаре, че нали ние сами се освободихме от зависимостта си от руския газ и такива като тебе крещяха най-силно!
    Сега що ревем, а???
    😆😆😆
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Урсулски Ганчовец

    9 0 Отговор
    Уф, че смърди на пот в тая Западна Европа. Добре, че съм в Източна.
  • 100 Митака

    4 0 Отговор
    Тоя малкия дет си ръба ноктите ще ни дава траектория на живота? Все такива малоумниковци ни се пробутват. Ако му разменят обувките не може да си ги обуе, но акъл дет нема ръси.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Хроники на шизофренията

    8 0 Отговор
    Колкото повече енергийни експерти, толкова по големи батаци в енергетиката.
  • 103 Така ще да е

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Демек без истина":

    Няма да се включа, добре си се справяте с блеенето . ;)

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Те гладкомозъчните

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Така ще да е":

    не са се изключвали от блеенето! Къде да се включват? Я дай пак от забавните ниско интелигентните от америка за България! Тия сухите не ти отиват! :))))))))
  • 106 Хаха

    2 10 Отговор
    Дрътите комундели, дет живеят още някъде в 70те, 80те, налазват тоя сайт всеки ден и пропагандират в полза на русия. Кога ще дойде денят, в който това ще е подсъдимо? Русия е враг на България и трябва да изчистим държавата от прoдажници.
  • 107 1111

    5 1 Отговор
    На този стратег кое посолство му плаща заплатата?
  • 108 яяяяя

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Въпрос за копейка":

    а жужето със зелената тениска какво смърка? Въпрос за един цент. И ръкуващия с въздуха кой е?
  • 109 хихи

    9 0 Отговор
    не сме заложници на решенията на руското правителство, а на либерастите управляващи ЕС и САЩ
  • 110 РАЗ ДВА

    7 0 Отговор
    Хайде още един слагач!
  • 111 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "Баууууу":

    Отиди на Алеята на ангелите в Донбас и ще разбереш кво търси в Украйна Путин, бастуне!? А като искате "евина" газ - алтернативи бол - Норвегия, Кравария, Шотландия, Кипър, Израел, Катар, Азербайджан.... все уж "приятелски" държави, според Кирчо и Кокорчо - да ни го докарат от там! Какво е "виновна" Русия, че въпросните "приятели" не ни дават по-евтина и достатъчна газ!?
  • 112 Някой

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Що? Нима Запада не рекетира руснаците с финансовите и икономическите санкции? Нали искаха да видят руската икономика в руини? Нищо по-нормално руснаците да ти отговорят по техния си начин - там, където им е силата...
  • 113 Възмутено

    4 0 Отговор
    Не знаехме, че руското правителство си е наложило санкции само на себе си, но благодаря че ни осветлихте. Всеки ден сме заложници на малоумните решения на ЕС. Те се съобразяват само със себе си, тия в Германия не им пука за нас. Ние сме просто една буферна територия, която да обира бежанците по пътя към немско и това е. Писна ни. Нищо не им дължим. Точно обратното. Макетата ни мразят за това, че дойчетата не ни дадоха Македония и те управляваха, съответно те избиха евреите там. Но някой удобно казва, че сме били ние. И онова Аналенче ходи да им се мазни, а на нас ни размахва пръст. Гнус. Прехвърлят греховете си върху нас, а после искат да сме послушковци и да стоим гладни и на тъмно, заради техните абсурдни санкции. Писна ни.
  • 114 А бе

    6 0 Отговор
    просто казано - помиярчета на Америка за /унищожението/ на България.
  • 115 Хе....

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Механик":

    През зимата като започнат да ти мръзнат децата и родителите...еми оправяй се бе не.ка.дъ. р.ник....защо все някой друг трябва да ти е виновен, да не би ръцете ти да са наврени отзад???...работи, печели и си топли децата и родителите си.
  • 116 сороснерес

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    Германия и Запада искат да бъдат "заложници" до 2027г. Мазохисти ли са тези капиталисти..? Нашите просто кирчовци ни вкараха в капан..с желирания газ..Печели америка, а простаци лапат мухи..
  • 117 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Това е резултата от малоумна енергиина /почти/ политика последните десетилетия от всички управляващи без изключения!
    Мислене в перспектива = 0!
  • 118 Анонимен

    0 0 Отговор
    Няма Газпром газта е руска държавата решава не като РБългария схеми врътки маймунджилъци и златото изчезва безвъзмездно за жълти стотинки благодарение на нашите управници и нулевото разследване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол