Last news in Fakti

12 Август, 2022 12:00 2 021 30

Журналист: Енергийна криза у нас няма

  • топлофикации-
  • енергийна криза-
  • договор

По думите му "Газпром" е спряла доставките за България, защото страната ни не е изпълнила неизгоден ултиматум

Журналист: Енергийна криза у нас няма - 1
Кадър NOVA NEWS

Енергийна криза в България няма. Единственият начин да стигнем дотам е да бъде неглижирана работата по интерконектора с Гърция, че да не можем да осигурим газ за "Топлофикациите". Тогава ще се премине на електрическо отопление, а системата няма да издържи. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът Йордан Бързаков от "Club Z"

По думите му "Газпром" е спряла доставките за България, защото страната ни не е изпълнила неизгоден ултиматум. "Никой не може да твърди сериозно, че страната ни сама се е отказала. Относно плащането през посредници темата е по-сложна. Когато дългосрочният договор е дерогиран, отиваш на спот пазар. А когато не можеш да сключиш бързо договор с производител, търсиш търговци. Говоренето на служебния кабинет има за цел само да плаши хората", смята той.

Според него до края на август единствено юридически и документални процедури остават до пускането на газовата връзка с Гърция. "От политиците днес зависи дали пълното количество азерски газ ще започне да влиза у нас от 1 септември, 1 октомври или 1 ноември. Партиите използват темата за противоборство. Притеснително е само, че няма договорени слотове за разтоварване на втечнения газ. Винаги можем да купуваме газ и от Турция. Не би трябвало държавата да се намесва във въпроса с доставките на газ, за това имаме "Булгаргаз", заяви Бързаков. И допълни, че от новата година вероятно ще има ръст в цената на газа, но той няма да е шоков, тъй като държавата ще се намеси.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    17 55 Отговор
    Ако няма криза, служебното правителство ще я създаде да обслужи руснаците!

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Охо-бохо

    46 17 Отговор
    Когато сорос плаща криза няма!
  • 4 стоян георгиев

    47 18 Отговор
    Не. не криза няма, има само 60% ръст на цената на газа, нулеви запаси в Чирен, невидими краварски кораби с газ и подкупни мисирки!
  • 5 да де

    35 17 Отговор
    Поредната натъртена мисирка.
  • 6 Камала Петкова

    32 21 Отговор
    Е , ама как ще има енергийна криза , бе ???!!! Ми - в България има и газ и нефт ,и ... диаманти !!! От друга страна - Кирцата е договорил тооолкова много танкери-газовози от САЩ , че сме подсигурени с втечнен газ за близките 500 години ! Единственият проблем е , че терминала за втечнен газ , който Кирцата построи на "Перловска река" (до Орлов мост) , още не е довършен (ама ако го върнем на власт - ще го довърши за пет-шест дни). ПП. Забравих да добавя , че втечнения газ ни е подарък от бай Дънчо и не ни струва нищо.

    Коментиран от #22

  • 7 НАГЛЕЦ

    31 17 Отговор
    ПЛАТЕН
  • 8 От плажа

    9 33 Отговор
    Правителството отхвърли всички оферти за доставка на газ за да клекне на Газпром!
  • 9 Държавата

    28 16 Отговор
    Държавата не трябвало да се намества ... после държавата трябвало да се намества да коригира цените ... егати разбирача и този
  • 10 Българин

    28 17 Отговор
    Мисирчо май не е влизал в магазин тази година! Но иначе браво за външния вид - некъпан и небръснат, както заповяда Урсула.
  • 11 Българин

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "От плажа":

    Георги Стойков Раковски “Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите”
    Предговор към второто издание на през 1886 г.от друг български поборник и писател – Захари Стоянов. В него четем: „Тъжни времена прекарва днес нашето отечество България. Като оставим настрана сестра Сърбия, Священний троен съюз, в който участвуват тримата императори и който има за цел да варди да не се пролива капка човешка кръв – всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия.
    … Руското правителство желае две неща. Първо, да протака работата, да ни държи във военно положение, което е убийство за България, та дано в тия усилни времена се появи някое негодувание помежду ни, и то, руското правителство, като всяко покровителско, да каже: „Ето че без мене не могат българите; дайте ми воля да отида с моите камбани, камшици и бесилки да наредя работите.”
    И продължава: „Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и пр., са били против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаели, че нейний камшик повече боли от турския…“
    Русчук, 1-й март 1886 г.
    Захарий Стоянов

    Коментиран от #13

  • 12 ПП и коалиция

    21 16 Отговор
    Така е , така е! Никаква криза нЕма! Има само липса на газ , петролни продукти и пари. Инфлация също нЕма! Има само (яко) поскъпване на абсолютно всичко и рязко намаляване на доходите. ПП. И да не забравите , пак да глаДувате (пардон - гласувате) за нас!
  • 13 От плажа

    7 28 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Правителството планира да иска братска помощ от руснаците да ни окупират за трети път.

    Коментиран от #14, #16, #19

  • 14 От фонтана

    17 14 Отговор

    До коментар #13 от "От плажа":

    Ние краварофилите му намерихме цаката на забраната за къпане, спусната от Брюксел - ти живееш на плажа, а ние веднъж седмично ходим до фонтана пред Президентството:)
  • 15 az #Контрапропаганда

    21 14 Отговор
    Щом "журналистите" станаха енергийни експерти, жална ни майка!
  • 16 123

    11 14 Отговор

    До коментар #13 от "От плажа":

    Май много те е яд, че още не сме под турско робство!
  • 17 Верно ли

    12 14 Отговор
    Te енергийните експерти друго говорят, ама щом този "журналист" е казал... Сигурно разбира повече от тях!
  • 18 ха ха

    12 13 Отговор
    енергийна криза няма , има криза на доходите щом 90 % от населението не могат да си осигурят отоплението през зимата , а другаря им журналист няма проблеми с финансите затова не вижда и криза
  • 19 От село

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "От плажа":

    Ти все от плажа пишеш. Да не си спасител или консултант продавач в капанче?

    Коментиран от #20

  • 20 От плажа

    4 15 Отговор

    До коментар #19 от "От село":

    Продавам кукуруз
  • 21 така ли бързак

    6 13 Отговор
    Лапай си мамула...Бягай от тук....
  • 22 забрави и

    6 14 Отговор

    До коментар #6 от "Камала Петкова":

    тока от Окрайна !Кирчо ще носи с кофи .....

    Коментиран от #25

  • 23 Ехаа

    10 13 Отговор
    Значи половин Европа прие условието на Газпром за превалутиране но за България това било неизгодно ,само бе се разбра защо.ако от магазините изчезне евтиния хляб а остане само скъп хайвер значи според тоя няма да е криза щото имало хайвер за ядене!!
  • 24 Кризата е сериозна

    7 13 Отговор
    Причинителите на кризата простокиро и Кокорчо ще гният в затвора. А на соросоидните драскачи от ClubZ им е позволено да мълчат.
  • 25 Така, така,

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "забрави и":

    а пък Ленка ще му асистира с менци през рамо. Яаааа, какво виждам? Онуй, отзади де варка сас стовните, ней ли сладкарката, буля Кирчовца? Тя ще да е . . . Спокойно, българи, обезпечени сме с таквиз, добри хора! Газ има и ще има! Спете спокойно, деца.
  • 26 Безобразие

    4 13 Отговор
    Защо куцо, криво кьораво и сакато се изказва по темата за газа, абсолютно всеки който получи трибуна започва да се изказва,независимо дали е компетентен или не. Трябва да има някакво наказание, глоба или съд за лъжлива или некомпетентна информация. Не може кой от къде дойде да плаши и лъже хората. Колко един репортер може да разбира от енергия за да ни облъчва с невена информация?
  • 27 Свалете,моля

    3 13 Отговор
    розовите очила с надпис ПП и ДБ и се огледайте,различно е!Дори и специалист да е човек по някои въпроси няма право да налага своето мнение на съответния министър,разбираемо защо,макар и на някой!
  • 28 Ник

    9 6 Отговор
    Заблудени овчички,вие какво си мислите,че руснаците ще ни дават газ без пари.Населението ползва 2-3% от газа,а топлофикациите да се оправят,без това достатъчно ни рекетират.
  • 29 12345

    2 13 Отговор
    Да няма. Газ има но на огромна цена. Почти 300 лв за мегавата. Честито. Пак гласувайте за Пп и ДБ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове