Last news in Fakti

19 Август, 2022 17:49 2 663 23

ИСБ: Христов се заключи в министерството, за да не отговори на Мая Манолова

  • исб-
  • мая манолова-
  • ме

Манолова припомни, че държавата има златна акция в рафинерията, което я прави акционер и съучастник в този грабеж

ИСБ: Христов се заключи в министерството, за да не отговори на Мая Манолова - 1
Снимка: ИСБ

Служебният министър на енергетиката Росен Христов се скри и заключи в министерството на енергетиката, за да не допусне на разговор в кабинета си лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова, която още преди седмица заяви пред медиите, че в 11 часа в петък иска разговор с него за спекулативно завишените цени на горивата в страната. И служебният вход и този за граждани на сградата на ведомството бяха залостени и пазени от охрана. Това съобщиха от пресофиса на Изправи се. БГ.

„Голям срам за служебното правителство. Г-н президент, вижте какво правят назначените от Вас служебни министри. Голям срам и за министър-председателя Гълъб Донев. Г-н премиер, вижте си министъра.“ Това каза лидерът на „Изправи се България“ пред медиите пред залостеното министерство.

„Г-н министър, ако и Вие продължите с политическия чадър върху бензиностанциите със спекулативно завишена цена на горивата от 3,30 лв. за литър бензин и 3,40 лв. за литър на дизела, няма да Ви оставим на мира. Днес сме тук, но и другия петък пак ще сме тук. Ние няма да влизаме насила, дори пак да сте се скрили, но Вие се излагате“, каза тя пред медиите.

Лидерът на „Изправи се България“ призова енергийният министър да не се крие, а да вземе пример от колегата си министъра на земеделието Явор Гечев, към който Манолова отправи призив да се спре износът на дърва, за да има наличност за нуждите на населението за отопление и той се вслуша в думите ѝ. Мая Манолова припомни пред медиите, че заедно с активисти на партията е пред министерството на енергетиката, както обеща преди една седмица в публичното пространство, за да проведат акцията „Златна акция“, част от кампанията „Антиспекула“.

„Ние сме тук заради спекулативно завишените цени на бензина и дизела от 1 лев на бензиностанциите у нас. Само за един ден разликата с оскъпяването на горивата обеднява българите с 10 милиона лева или 3,5 милиарда лева на година. Същевременно и сега руският суров петрол, който се преработва от Лукойл Нефтохим - Бургас, се продава за 74 долара, колкото и в края на миналата година. Тогава обаче цената на бензина и дизела беше по 2,40 лв. и 2,50 лв. за литър. Сега са с лев отгоре. Значи, причините не са външни, не са и в по-високи производствени разходи“, каза пред медиите лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова.

Тя припомни, че държавата има златна акция в рафинерията, което я прави акционер и съучастник в този грабеж. „Хората биват ограбвани допълнително в условията на тежка криза. Какво печели държавата от тези надути цени? Абсолютно нищо! Данъците на рафинерията за миналата година бяха 0 лева за хазната, а сега от кумова срама са платили 7 милиона лева, което на фона на 3,5 милиарда завишаване на печалбата им е абсолютно нищо.

По-скъпите горива удрят българина по джоба не само като зареждат на бензиностанциите, но и през оскъпяването на всички храни след транспортирането им. Затова министерството на енергетиката, което държи златната акция в рафинерията, е съучастник в напомпването на инфлацията, грабежа и обедняването на българските граждани“, заключи Мая Манолова. Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова се обърна към българските граждани да гласуват масово, но не за случайници, гастрольори и позьори, преминаващи през българската политика и държава, които не знаят как да взимат решения, от които животът на хората да става по-добър.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    32 4 Отговор
    В случая е права ! Но знаем , че ще го употреби за собствен интерес ! Ако се докопа до властта , ще се нареди и на опашката за рушвети ! Както винаги !!!

    Коментиран от #8

  • 2 чиче

    27 4 Отговор
    А златото което изнасят и нищо не взима държавата.
  • 3 12340

    19 10 Отговор
    Браво,Мая!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Швейцария

    13 17 Отговор
    Браво мая ще гласувам за теб
  • 6 Манол

    12 12 Отговор
    Тя пък каква е, че да и дават отговори?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 шопо

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Майче, изкарвай майките да легат у палатките, иначе пробив нема !

    Коментиран от #10

  • 9 Чорбара

    3 5 Отговор
    Така е ама има една подробност .Тогава доларът беше 1,55 лв. А сега е 192 лв.

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тома

    12 1 Отговор
    Български политик срам няма
  • 12 Ддд

    12 2 Отговор
    Тази започна да прави акции като бялата Златка ли?
  • 13 Жоро

    12 3 Отговор
    Тая само се излага. Ако си беше впрегнала ентусиазма за РЕАЛНИ проблеми щеше да е друго. Всеки път едно и също - ПРЕДИЗБОРЕН КРИЗИСЕН PR. Студени радиатори не знам си какви глупости. Жалка картинка, даже не е смешно.
  • 14 Този министър

    5 3 Отговор
    е много чалнат. Май Радев ги е подбирал на магистралата.
  • 15 123456

    1 0 Отговор
    ЦДГ Звънче.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Евро реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чорбара":

    Миналата година долара беше 1, 80 лева, 1,55 не е бил отдавна.
  • 20 БЪЛГАРИН

    5 5 Отговор
    Това министерство, да не е хан, та на който му скимне, да се отбива там и да губи времето на министъра?!!!!!
  • 21 Ваня

    7 4 Отговор
    Защо само преди избори е толкова активна г-жа Манолова? Щото като беше в парламента не свърши нищо
  • 22 жжжжжж

    2 1 Отговор
    кво стана с комисията по ревизия? поредното нищо от мая.
  • 23 Тодорка

    4 1 Отговор
    Какви мъже се навъдиха в нашата популация - страх ги е от жените.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове