Last news in Fakti

20 Август, 2022 09:23 4 808 8

Инкасаторка в „Паркинги и гаражи” изпадна в кома на работното място

  • инкасаторка-
  • кома-
  • работно място-
  • дупница

Инкасаторите, които събират по 1 лев за час на паркиран автомобил, стоят по цял ден на горещините с риск за здравето си

Инкасаторка в „Паркинги и гаражи” изпадна в кома на работното място - 1

Инкасаторка в общинското предприятие „Паркинги и гаражи “ в Дупница е изпаднала в кома. Това съобщи нейна приятелка в редакцията на „Струма” и заяви:“ Лозенка е припаднала и е изпаднала в кома на паркинга, на който работи, на входа на Спортната зала. Инкасаторите, които събират по 1 лев за час на паркиран автомобил, стоят по цял ден на горещините с риск за здравето си. Някои предприятия промениха графика си на работа заради високите температури. Защо от „Паркинги и гаражи“ не променят работното време така, че да се избегнат най-горещите часове през деня, когато няма много автомобили по паркингите. На някои паркинги няма дори кабинки, където инкасаторите да се скрият на сянка в жегата, или ако завали дъжд. Работят по 10 часа на ден – от 8,00 до 18,00 часа. Нямат и минерална вода, затова и припадат. При започване на работа са им обещали по 10% от оборота за месеца, който направят, но реално получават по около 30 лв. на месец върху заплатата, която е минималната за страната. Попитайте в предприятието защо е така“, гневна бе обадилата се жена.

„Струма“ се свърза по телефона с директора на „Паркинги и гаражи“ Радостина Велинова. Ето какво заяви тя: „Работничката ни е изпаднала в кома, преди да започне работният ѝ ден. В момента се чувства добре. Що се отнася до това, че работят по 10 часа на ден, това не е така. Фиксираното работно време е от 8.00 до 17.00 часа, след което инкасаторите се отчитат при касиерката. Само на две-три места нямаме кабинки, но на всички са подсигурени столове, на които да си почиват, когато нямат работа. Иначе кабинките са подсигурени с лекарства, пожарогасители… Работещите при нас са на плаващо работно време, на обяд имат два часа почивка, която могат да ползват, когато пожелаят през деня, като ми се обаждат по телефона от колко до колко часа няма да са на работното си място. В офиса има минерална вода, кафе, столове, да си отпочинат, кой когато иска, може да се възползва“, заяви Р. Велинова и допълни: „На никого не са обещавани проценти от събраните такси за месеца. Годишно предприятието прави 450 000 лв. оборот, я сметнете колко пари ще отидат за допълнителни плащания. Всеки месец даваме по 30-40 лв. ДМС /допълнително материално стимулиране/ на всеки работник. В момента има проверка от Инспекция по труда – Кюстендил, но не по сигнал, а планова. Последната проверка беше през 2019 г.“, заключи Р. Велинова.

Репортерска проверка установи, че инкасаторката, която е на 48 г., действително е изпаднала в кома и е настанена в частната болница в Дупница.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 црррр

    13 0 Отговор
    В България е така. Некадърност,незаинтересованост,минимална заплата,неосигуреност за храна и вода,почивка и работа в лоши условия. Като се случи лошото,следват обяснения,колко добри са условията.
  • 2 Зззз

    11 3 Отговор
    Хайде ,хайде случват се такива неща. Като се жалят що не отидат да работят в частна фирма ,а всеки се натиска за държавна. А и тези с билет четата "яко" са се преработили.
  • 3 Кобрабг

    6 2 Отговор
    Както винаги едно казват служители ,но според управителя всичко е цветя и рози.БЪЛГАРСКА МУ РАБОТА.Докато Държавата не започне да си изпълнява задълженията /контрол/няма да се управим.Българския работодател докато и той неусъзнае ,че държили се човешки и да плаща заплата като хората на работниците си фирмата ще се развива и просперира ,а като неплаща няма да има клалифицирани работници които да желаят да работят за него .
  • 4 Ваксинирана е

    5 2 Отговор
    За това
  • 5 Директор

    3 3 Отговор
    Българския работодател е герой - той успява да накара една част от лъжливо-крадливото племе все пак да свърши нещо!
  • 6 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    5 1 Отговор
    далавера импекс! пари на готово с минимални усилия!
  • 7 сирене

    4 1 Отговор
    дано се оправи И осъди работодателя си..
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Може и инсулт да е получила....Трябва да и направят кръвни изследвания и МР на главата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове