Last news in Fakti

5 Септември, 2022 06:01 1 323 8

Йотова: Беше сложено добро начало, но трябва да продължим

  • илияна йотова-
  • гурково-
  • вицепрезидент-
  • празник

Вицепрезидентът гостува в Гурково

Иска ми се на места като това да има повече финанси, за да можем да проследим дългата българска история. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше официален гост на празника на град Гурково, предаде БТА.

„Казват, че в централната част на България това място е едно от най-старите. Знаем още от детските книжки, че по тези земи са се заселвали там, където има магия, а когато четем историята на Гурково, виждаме, че това е хиляди години назад“, посочи тя.

В словото Йотова се обърна към ръководството на Община Гурково и ги поздрави за направеното до момента. „Благодаря за това, което сте направили за училището, защото в дългата си история българският народ е оцелял именно заради българското училище и какъвто и недоимък да има, трябва съдим за себе си от това как изглеждат детските градини и училищата“, каза вицепрезидентът. Тя поздрави кмета Мариан Цонев и екипа му, че мислят за своите граждани и как да донесат инвестиции, да има работна ръка, а хората да получават доходите си, както и че не оставят града такъв, какъвто са го заварили, а го правят по-удобен и красив. „Мислите и за малките села наоколо и как да се справим с един страшен бич на нашата държава – обезлюдяването“ , отбеляза тя и добави, че всичко това няма как да стане, ако не сме единни като институции и още повече - като хора.

Илияна Йотова изрази надежда страната да може да премине възможно най-леко през кризата, доходите на хората да изпреварят инфлацията и повишаването на цените. „Беше сложено добро начало, но трябва да продължим, защото кризите все още са с доста непредсказуем край“, коментира тя. „Ако има мир и разбирателство между институциите, за да можем да преведем България през кризите, ще успеем, колкото и да е трудно и колкото и да не знаем какво ни очаква. Заедно ще излезем по-силни от тази криза“, заяви Илияна Йотова.

Кметът на Гурково Мариан Цонев поздрави своите съграждани за празника. „Наш дълг е да съграждаме и развиваме града, чието най-голямо богатство са хората“, посочи той. Цонев увери, че с доброто взаимодействие между институциите, бизнеса и гражданите, Гурково ще се утвърди като хубав и съвременен град.

Село Гурково е обявено за град на 4 септември 1974 година. Честванията на празника започнаха пред сградата на Общината с издигане на знамената на града и на Република България. Присъстваха официални гости от местната и областна администрация. Тържествата продължиха на площад „Генчо Къргов“, където беше изнесен тържествен водосвет за здраве и благоденствие на жителите на града. Програмата продължи с поздравителни слова от официалните гости и с фолклорни изпълнения на местни състави, и завърши с концерт на изпълнителката Анелия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрошок

    1 3 Отговор
    Германското правителство одобри план на стойност 65 милиарда евро за облекчаване на натиска върху домакинствата, след като доставките на руски газ намаляват, а сметките за енергия растат. Това съобщи АФП. Информацията е на базата на политически документ, с който Агенцията разполага.

    „Необходими са навременни и пропорционални облекчения за гражданите и бизнеса поради бързо нарастващата тежест на високите цени на енергията“, се казва в документа на коалиционните партньори на Германия, добавяйки, че общият пакет възлиза на „над 65 милиарда евро“.
  • 2 двуличници .

    4 8 Отговор
    Айдее , не се правете на родолюбци , всички вкупом в парламента и президенството продадохте Македония заради интересите на Сащ . Единствените , които гласуваха против вдигане на Ветото бяха Възраждане и ИТН , обаче медиите плюят най-много по тях , те били предателите на България , а не ГЕРБ , ПП , ДБ и ДПС, които се съюзиха и побързаха да вдигнат ветото в последните часове на правителството на Кирил Петков . А от президенството иммаше само оглушително мълчание. Само Възраждане и ИТН заслужават да се гласува за тях .

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пена

    9 1 Отговор
    И тази е на предизборна обиколка
  • 5 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Да, беше сложено най-после ДОБРО НАЧАЛО с "Промяната", но вие с Радев побързахте да му ударите балтията! Това не може да се забрави !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Минева

    2 0 Отговор
    И тоя е за пенсиониране от политиката
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове