Last news in Fakti

5 Септември, 2022 21:30 3 179 36

Йотова разкри една от най-големите грешки на предишното управление

  • илияна йотова-
  • отоплителен сезон

Йотова говори и за водното бедствие, което сполетя няколко села в Карловско

Йотова разкри една от най-големите грешки на предишното управление - 1
Кадър Нова тв

„Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да се управлява”, каза вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова пред Нова ТВ. Попитана дали българският президент е знаел за идеята страната ни да стане президентска република, Йотова отговори отрицателно. Тя нарече себе си "убеден парламентарист".

Вицепрезидентът коментира газовата криза с думите: „Как се спира зависимостта от „Газпром” когато ние сме продължили да купуваме газ пак от „Газпром”, само че малко по-скъпо през няколко посреднически фирми. Никой не е казал, че панацеята е „Газпром”. По думите ѝ служебният кабинет е направил най-честната политика като е сложил всички възможности за обсъждане на масата. Според Йотова диверсификацията е трябвало да се случи още през 2014 г. след Крим. „За да си осигурим отоплителния сезон, трябва да намерим най-добрите условия. Очевидно ще бъде микс от всички тези възможности”, твърди Илияна Йотова.

Тя смята, че правителството ни е трябвало не да бърза, а да изчака партньорите си от Европейския съюз, с които да имаме една обща европейска политика по отношение на плащанията към „Газпром”.

Йотова говори и за водното бедствие, което сполетя няколко села в Карловско. По думите ѝ сумата от 370 лв., която държавата отпуска под формата на помощ за пострадалите семейства в региона, е минимална и „никаква”. „Това е следствие от несвършената работа. Има четири неща, които са задължителни и трябва да се направят. Първо – ясно регламентиране кой трябва да се занимава с тази дейност. Второ – финансово обезпечаване. На трето място – немалко земеделска продукция пострада. Това е едно от нещата, които сега трябва да бъде направено - много бързо, много експедитивно да бъдат изчислени тези щети и съответно хората да бъдат компенсирани. И четвърто – България много рядко посяга към един друг инструмент, който съм виждала в предишната си практика много страни да прибягват и то успешно. Това е една много бърза калкулация на щетите и кандидатстване на Фонд „Солидарност”, смята вицепрезидентът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-голямата грешка

    52 27 Отговор
    беше, че гласувах за вас с Радев, уж прозападно настроени, а се оказахте
    руски мекерета.

    Коментиран от #4, #10, #12

  • 2 Хмм

    37 4 Отговор
    От 32 години тая територия няма управление, само се краде и разграбва.
  • 3 Те тая падна на колене

    40 16 Отговор
    пред московският поп- Кирил милиционера от КГБ да му целува...ръце.
    После попа нахока и Чорапа в Президентството пред камерите на цял свят.
  • 4 Неокъпан жълтопаветнико

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Най-голямата грешка":

    вие сте намерили за кого да гласувате?! хаха
  • 5 Путинофил

    28 14 Отговор
    Тая мамаша е наша.
  • 6 Оффф

    35 8 Отговор
    Що не си пие водката и не се разкара от държавната хранилка най - сетне ?
  • 7 Мустафа Карадая

    17 13 Отговор
    Ако беше Киро от промяната помощите за жителите на Карловските села щеше да е 50лв на ден за всеки жител в продължение на половин година.
  • 8 Верно ли 370лв.помощ🤔🤔🤔

    23 1 Отговор
    Тия кр......тени как не ги е срам да се подиграват .Това са ДВА РЕЗЕРВОАРА НАФТА........Альоуууууу поутици кво ставаааааа ???????По -добре нищо не давайте😠😠😠
  • 9 ПП на кристали

    19 19 Отговор
    Такава тягостна некомпетентност и неразбиране на базисни понятия и процеси, гарнирани с еснафска парвенющина, лъха от техните представители на "ПП", че е по-добре да не си отварят устите.
    Ако имаше олимпиада по празнословие, променкаджиите щяха да са пожизнени шампиони.
  • 10 Моряка

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Най-голямата грешка":

    Ами да беше гласувал за онова мекотело,бе колега,то си беше баш атлантическо.Имамахме вече едно такова мекотело за президент,народа не пожела да повтаряме срама.Аз пък не харесвам ,че Радев демонстрира атлантизъм,но поне го прави без да се навежда.А че тихомълком ни навря в Триморието,да воюваме за велика Полша,не може да му се прости.Така че,макар и от различни гледни точки,избрахме по малкото зло.Не съжалявай.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Иван

    25 2 Отговор
    Защо пускате хора които си нямат и идея за какво става въпрос да обесняват неща какъв специалист е тази жена по всичкологоя ли
  • 12 Корнелия

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Най-голямата грешка":

    Аз ги осетих и гласувах за Мустафа Карадая
  • 13 Абсолютно си прав

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "Моряка":

    Мекотели плевненски нещем !
  • 14 Корнелия

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Моряка":

    Ако Карадая беше станал президент, как щеше да работи правителството на четворната коалиция и щеше ли сега да има служебно правителство?
  • 15 Прост народ слаба държава

    22 10 Отговор
    Най голямата грешка сте ти и Радев че докарахте наи големите некадърници и крадци
  • 16 ха ха

    12 10 Отговор
    незнанието да се управлява ? ама пък бързо се научиха , даже задминаха борисов по плячкосване от кацата
  • 17 Докога ще

    22 11 Отговор
    говориш глупости и ще топиш предишното правителство за всичко долна популистке.Само като си отвориш устата и плюенето започва?Кой изсече горите на България и като луди изнасяха дървесина.Всяко твое показване е целенасочено участие в предизборната кампания и говорене против ПП.Срам нямаш.Кремълска подлога.Ментор на рашиста Радев и Янев-операцията.Ненадминато женско зло.Радев и Йотова -приятели на мафията и корупцията в момента.Мошеници.
  • 18 Тази в

    20 10 Отговор
    момента е политическо бедствие,всеки ден и час е помедиите,за да изпълнява опорките на Радев и Митрофанова и да позори ПП и БСП.Сигурно е много нещастна и няма къде и в каква посока да излива злобата си.Вземи си въздух,че до края на кампанията плюнката ти,ще секне.Жалка!
  • 19 Да бе да

    12 7 Отговор
    „Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да се управлява”,

    😆🤗

    Тази също е една от основните причини, някои от съседите да ни наричат татари 😘

    Сега по същество , някои виждал ли е тази жена на средна възраст да си чупи глезените пред други гости , освен пред полковника от кгб гундяев? 🤔
    За хора на нейната възраст , израстването на кости отнема време ! Нека да пазим по възрастните 🤩😘
  • 20 Втори мандат

    20 3 Отговор
    Нищоправене и празни приказки. Ехо гласувахме за вас, за да ни заблуждавате ли?
  • 21 Натрапница

    16 5 Отговор
    си ти по-голяма от Кюлчев.Нямаш задръжки ,президент ли искаш да ставаш?От тук нататък си никаква.Неувряла руска пат--.,с вкиснати ябълки.Ти си гнилата ябълка,нито ПП ,нито Нинова на която изглежда много завиждаш и си хукнала без пълномощия да се правиш на някаква.Има ли правосъден министър,който да ти обясни,че гагата нямаш право да си вреш в предизборната кампания?
  • 22 До к.19

    13 3 Отговор
    Той мъжа и е травматолог с месечна заплата над 60 000лв.Но дано си счупи главата от все сърце и пожелавам и да изтече този токсичен мозък от нея,тогава ще има оттърване.
  • 23 Каква обща европейска политика ?

    10 2 Отговор
    Тия не рабраха ли, че всеки сам се спасява ... Интересен е и въпроса защо изобщо е на държавата тази газ, след като само "Топлофикация София" е задлъжняла с 1,3 млрд. лв. Като не рентабилно едно предприятие или се преструктурира или се затваря.
  • 24 Сандо

    10 2 Отговор
    Йотова=Сорос за Руменчо има ли нужда да пишем?Но все паква нека информираме,тия,които са ненаучени:има хора,които са агенти за влияниеИи тук изнендадващо се появява Радев .А овцете пасат,ли,пасат.
  • 25 Никаква милост

    3 11 Отговор
    Каза ли ви го? Пълен Провал сте!!!!
  • 26 Говедо

    18 3 Отговор
    Тая патка беше телевизионна говорителка преди да стане любовница на първанов
  • 27 Казуар

    9 1 Отговор
    Бащата на Йотова беше най голям комунист в Сливница и беше убит от някакъв човек, нещата се потулиха, не се разбра каква е причината. Вероятно е била много сериозна за да се стигне до такова тежко престъпление.
  • 28 разума

    4 11 Отговор
    Йотова е един истински държавник с изключително голям опит в парламентаризма в България и ЕС за съжаление на новобранеца от Канада Кирчо-свирчо който ни донесе огромни щети на бизнеса , а оттам и на жизния ни стандарт.
  • 29 Ти много

    4 2 Отговор
    знаещата кога ще си затвориш отровната уста.Имаш ли морално право всеки ден да излизаш "уж" по някакъв повод и после да се вмъкваш в предизборната кампания и винаги да говориш против ПП и БСП.Трябва да се скриеш вече и да си затвориш устата,нали така съветваше Нинова-да си затвори устата.Ти кога ще я затвориш твоята?Искаш ли помощ?
  • 30 Убеден

    3 1 Отговор
    путлерист!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ъмчи

    3 1 Отговор
    Нъл ваши хора бяха мапатко, що ги сложихте !!
  • 33 Лея 13

    4 4 Отговор
    Най голямата грешка е, че сме ви избрали с оня Рундьо да се месите в политиката и навсякъде, където не ви е работа!Нали Гумньо Гадеф ни докара тези фалшиви и некадърни кирококоровци!? Какво мрънкаш сега и се правите двамата с шефа ти на ни лук яли,ни лук мирисали,след като вината е ваша!

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разруха с вас

    4 1 Отговор
    Грешка беше, че ни излъгахте. Вие водите към глад, мизерия и диктатура.
  • 36 ТакаТакаКакоСийке

    1 0 Отговор
    Нали са ваши момчета, президентски? Или вече не са! Изписахте ги от Харвард. Кашата е и твоя, не се връцкай сякаш нищо общо нямаш. Вече се научиха да "управляват" и се канят пак да пробват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове