Last news in Fakti

8 Септември, 2022 23:30 1 976 2

Важните новини във ФАКТИ на 08.09.2022 г.

  • иван шишков-
  • даниел лорер-
  • мвнр-
  • екатерина захариева-
  • катастрофа-
  • юлиан попов-
  • асен василев-
  • вера су-
  • иван демерджиев-
  • георги вулджев-
  • гълъб донев-
  • цик-
  • енп-
  • холдинг бдж-
  • румен радев-
  • община карлово-
  • ми-
  • доц. борис попиванов-
  • корнелия нинова-
  • удавен-
  • щети-
  • маркет линкс-
  • александър николов

Поети ангажименти не са били завършени, уточни регионалният министър

Важните новини във ФАКТИ на 08.09.2022 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Шишков: Имахме делови, но и малко остър разговор със строителя на интерконектора

Имахме доста делови, но и малко остър разговор със строителя на интерконектора Гърция-България. Веднъж за документите, втори път за това, че те имаха поети ангажименти и не ги завършиха. Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

Лорер: Това, че "Газпром" продава най-евтиния газ, е илюзия, която в момента се лансира

ДАНС влезе на проверка в "Булгаргаз". Иззети са документи, свързани с предишното ръководство на дружеството.

От Външно очакват да бъдат разкрити около 740 секции в 62 държави за изборите на 2 октомври

Министерството на външните работи очаква разкриването на около 740 секции в 62 държави за парламентарния вот на 2 октомври. Подадените електронни заявления за гласуване зад граница са малко над 50 хиляди, което е с 5 хиляди по-малко от последния вот през ноември миналата година. Това, според дипломатите ни, отново ще създаде сериозни трудности по дописване в избирателните списъци на желаещи да гласуват в самия ден на вота.

Екатерина Захариева: Инфлацията на храните е над 40%. Бежанската криза пак чука на вратата

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS, че тази кампания е различна, защото България е в много сериозни кризи. „Те са няколко. Сигнали за това имаше още миналата есен. Българските граждани са сериозно притеснени за работата си, за доходите си, за това дали ще могат да покрият разходите си. Инфлацията на хранителните продукти е над 40%. Бежанската криза отново чука на вратата”.

1.8 промила алкохол са открити в кръвта на шофьора, предизвикал катастрофата край Панчарево

Пробата за алкохол на шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Панчарево, е положителна.

Юлиан Попов: Когато говорим с "Газпром", все едно преговаряме с военното министерство на Русия

Не е чак толкова трагична ситуацията с природния газ. Европа няма да остане без газ през зимата. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV съветникът на европейската климатична фондация и бивш министър на околната среда и водите Юлиан Попов.

Асен Василев: Бюджетите, които ние направихме, показаха, че в България може да се прави социална политика

Преди около седмица служебният министър на финансите каза, че не трябва да забравяме научените тежки уроци от миналото и с лека ръка да пропиляваме трудно постигнатата финансова стабилност на държавата. Аз съм напълно съгласен с тези думи, но явно научените уроци не са наистина научени.
Това каза съпредседателят на ПП Асен Василев в изявление, разпространено до медиите. Ето и какво още казва в него бившият финансов министър:

Продават "Вера Су" на търг, цената тръгва от почти половин милион долара

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния кораб "Вера Су", който повече от месеца седя заклещен в скалите при Камен бряг.

Демерджиев: Лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с газ в момента. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ

Аз лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ в момента. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ. До момента МВР не бе работило по конкретния сигнал. Имаме увереност, че по някои от тези сигнали ще се открият престъпления. Вярвам, че има замесени и лица, които в някаква форма са участвали в управлението. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Георги Вулджев: Не разбирам какъв е смисълът от срещата на Радев с "Лукойл". Може би политически ПР

"Не разбирам какъв е смисълът от тази среща, какво точно иска президентът Румен Радев да постигне с тази среща с представители на "Лукойл". Може би е форма на политически ПР, да се покаже, че прави нещо по въпроса, че се грижи за ситуацията с горивата. Не мисля, че по същество може да се постигне нещо релевантно".

Премиерът и ръководството на "Лукойл" обсъдиха възможности за овладяване на инфлационните процеси

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“. В рамките на разговора в Министерския съвет бяха обсъдени възможности за овладяване на инфлационните процеси и мерки за стабилизиране на икономическата среда в страната. Това съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът Донев акцентира върху цените на горивата като ключов фактор за развитието на стопанския живот и за потреблението. Съвместно с представителите на „Лукойл“ бе изразена позицията, че е от съществено значение да бъдат разгледани всички пазарни възможности за намаляване на цените на горивата за крайните потребители. Това ще е важна стъпка за постигането на по-благоприятна за всички икономическа среда в България.

Асен Василев: Изборът е дали да живеем в нормална държава или да се върнем обратно в стабилната бедност

В последните 30 г. в България се водеше антисоциална политика. Всички бюджети бяха така направени, че накрая оставаха едни пари, които с постановление на Министерски съвет се раздаваха на определени фирми и накрая стигаха до кюлчета и шкафчета. Това каза на среща с граждани в Сливен съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, предаде репортер на Novini.bg.

ЦИК показа бюлетината за изборите

ЦИК показа бюлетината за гласуване в страната и извън страната на предстоящия парламентарен вот на 2 октомври. Разликата между двете бюлетини е, че извън страната няма преференциален вот.

Моторист е в болница след челна катастрофа на Околовръстното шосе в София

Катастрофа на Околовръстното шосе в София край Суходол - моторист и лек автомобил се сблъскаха челно.

ЕНП призова ЕК да осъди ареста на Борисов

Европейската народна партия (ЕНП), част от която е ГЕРБ, призова "Европейската комисия публично да осъди действията на българското правителство с премиер Кирил Петков и вътрешното министерство" по повод ареста на Бойко Борисов, който бе определен от съда като незаконен.

Освободиха шефа на "Холдинг БДЖ"

Инж. Ангел Стоянов е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, съобщиха от дружеството. Той заемаше поста от месец април 2022 г.

Радев призова "Лукойл" да се набележат мерки заради цените на горивата

Как да продължи сътрудничеството между България и "Лукойл" са обсъждали служебното правителството и компанията. Това стана ясно в началото на разговорите между държавния глава Румен Радев и представители на петролната компания, начело с президента ѝ Вадим Воробьов.

МИР: Изплащаме 2,6 млн. лв. на Община Карлово за инфраструктура

Изплащаме 2,6 млн. лв. на Община Карлово за инфраструктура във връзка с договори между държавата и Общината и като насърчителна мярка. Държавата е мобилизирана по всякакъв начин да подпомогне засегнатите от наводнението райони и хората там. Това каза заместник – министърът на иновациите и растежа Надя Христова в интервю за БНР.

МИ: Предходното ръководство на ДКК е изгубило документи за 75 млн. лева

Умишлено или вследствие на безхаберие, по времето на предходното ръководство на Държавната консолидационна компания, са изчезнали документи, заради които държавата най-вероятно ще изгуби 75 млн. лв. Фактите показват, че предходният изпълнителен директор на Компанията Смиляна Нитова се е опитала да прикрие деянието. Това бе съобщено на пресконференция от новоназначеното ръководство на Държавната консолидационна компания, в която участваха адв. Венцислав Димитров и Иван Загончев.

Доц. Попиванов: Конфигурация без ГЕРБ ще е невъзможна, запазят ли се сегашните тенденции

Ако настоящите тенденции се запазят и предизборната кампания не ги промени, то можем да направим предпазлива прогноза, че или ще има правителство под някаква форма с подкрепата на ГЕРБ – било то коалиционно, експертно, национално съгласие или друго, или няма да има правителство изобщо и отиваме на нови избори.

Нинова: Застанахме до бизнеса и спряхме рекета

Лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 1 МИР Благоевград откри кампанията на левицата в областния град.

Полски турист се удави в морето край Поморие

Полски турист е намерен удавен в морето край Поморие. Инцидентът е станал вчера около 15:40 часа в района местността "Буните", съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Щети върху 725 дка земеделски площи нанесе наводнението в Калояново

От 15-те села в община Калояново най-пострадали след наводнението са Песнопой, Иван Вазово и Черноземен – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметицата на общината Виктория Михайлова.

Добромир Живков: В ПП има скрит потенциал

Битката за първо място изглежда предрешена, но по-интересното се очаква да бъде около 4-процентовата бариера. Това коментира социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков в ефира на bTV във връзка с последното социологическо проучване на агенцията.

Ексминистър: На 1 октомври цената на газа може да падне с 11% заради доставките от Азербайджан

Технологичното изпълнение и строителната част на интерконектора с Гърция са довършени и са сертифицирани от гръцкия регулатор. Това коментира в "Денят започва" по БНТ бившият министър на енергетиката Александър Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туй то

    2 0 Отговор
    Направо да им каже , че няма смисъл да се хабят да бързат момчетата . Газа от Азербайджан още не е уговорен като цена . Азербайджан твърди , че няма излишъци . и де факто Азербайджан и Газпром са търговски партньори в съотношение 20% към 80 % , като става въпрос за газ .
  • 2 Този

    0 0 Отговор
    взе доста рушвети докато беше гл. архитект в Триадица
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол