Last news in Fakti

9 Септември, 2022 11:37 2 048 23

Как да гласуваме с машина на 2 октомври - демонстрация на Росица Матева (ВИДЕО)

  • гласуване-
  • машина-
  • 2 октомври-
  • росица матева-
  • демонстрация

Устройствата за гласуване на 2 октомври са общо 12 837. Около 800 от тях са били ремонтирани преди месец. Някои от поправените машини ще се използват за разяснителната кампания, каза още Матева

Как да гласуваме с машина на 2 октомври - демонстрация на Росица Матева (ВИДЕО) - 1
Снимка: Нова телевизия

В студиото на „Здравей, България” говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева направи демонстрация на гласуване с машина за вота на 2 октомври. Тя показа стъпките за упражняване правото на глас и напомни, че в бюлетините няма да фигурира номер 21, тъй като партията, която го получи по време на жребия, не е регистрирала кандидат-депутатски листи.
Гласоподавателите от Благоевград няма да открият и номер 23 в бюлетините. Освен това партия "Национално движение Единство" не е регистрирала кандидатски листи в 12-и и 21-ви изборен район - Монтана и Сливен. Затова нейният номер няма да фигурира в бюлетините в тези населени места.

В два от районите пък има регистрирани независими кандидати. Техните имена ще бъдат поместени между името на последната партия и опцията „Не подкрепям никого”.
В секциите, в които на миналите избори са гласували повече от 350 души, сега ще има по две машини.

Устройствата за гласуване на 2 октомври са общо 12 837. Около 800 от тях са били ремонтирани преди месец. Някои от поправените машини ще се използват за разяснителната кампания, каза Матева.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панамско програмистче с шеф краварче

    31 5 Отговор
    Гласуваш не гласуваш, програмата ми определя резултата.

    Коментиран от #2, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НеЩо

    21 1 Отговор
    Нещо, което се ползва 2 пъти в годината по 8 часа ... и има 800 броя за ремонт ? Че това са 6% от всичките (12 хил.), сериозно ли са се счупили след 16 часа работа ? А нещо някой не се ли сети, че може да са гаранционни (нали поне 2 години за техника гаранция искат в ЕС), какви ремонти са ви в главите ? А иначе, ясно че стоатици бройки всяка година ще се "ремонтират" за да се прибират от едни хора.
  • 4 Въпрос на лично мнение

    28 1 Отговор
    Защо правите театри? Всичко знаем коя групировка ръководи нещата! Къде ще се скриете когато на хората им писне? Това мислете..

    Коментиран от #10

  • 5 Панамско програмистче с шеф краварче

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Не си особено практичен за ционист. По моя начин е много по-евтинко, по-сигурно и по-безотказно.
  • 6 Искаме да има и хартия

    17 4 Отговор
    Няма смисъл да се гласува, машините отдавна са определили гласовете. Този път почти никой няма да отиде да гласува заради тях.
  • 7 мхм

    7 3 Отговор
    Тия водещи не я оставят да говори жената, ужас.
  • 8 Пейо

    19 1 Отговор
    Казаха че американски програмисти ще дойдат да настроят машините. Тоест няма значение от твоя вот.
  • 9 ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

    15 3 Отговор
    ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ЩЕ СЕ БРОЯТ ЛИ ИЗРЕЗКИТЕ ОТ ВОТА ИЛИ ПАК ЩЕ ЛЪЖАТ -КАКТО ЗА ПРЕЗИДЕНТ 20% И ЦЕЛИЯТ НАРОД БИЛ ЗА!!АААААААААА????
  • 10 Ами защото

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос на лично мнение":

    Трябва да узаконят измамата.
  • 11 ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

    6 11 Отговор
    И ВСЕ ПАК ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ГЛАСУВА!!!!
  • 12 нещо не е наред

    14 2 Отговор
    Тия машини са работили само два дена и 800 отиват на ремонт ? Или са безкрайно калпави или са ги манипулирали .
  • 13 ЗА КАКВО БЯХА МАШИНИТЕ?

    11 2 Отговор
    ПУСКАШ ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ" ОТЧИТАТ ЗА "ПРОМЯНАТА" ЗА ТОВА ИМ ДАВАТ 7%! НЯМА ДА ПРОСТЯ НА ИТН,ДБ И БСП, ЧЕ ВКАРАХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ГЛАСУВА НА МАШИНИТЕ!
  • 14 ЧАПАЕВ

    10 1 Отговор
    ДОКАТО НЕ СЕ БРОЯТ ТАЛОНИТЕ И НЕ СЕ СРАВНЯВАТ НАКРАЯ С РЕЗУЛТАТА НА МАШИНАТА, ВСИЧКО Е ИЗМАМА!
  • 15 Кой е коренът

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Панамско програмистче с шеф краварче":

    на думата МАШИНАция ?
  • 16 Мнение

    13 3 Отговор
    Вчера четох в една от новините, че американска фирма идвала да "ъпдейтне" софтуера на нашите машини?!

    Дори да манипулирате и тези избори, енергията на нашия пробуждащ се народ, започва да расте с всеки изминал ден!!!
    Уверявам ви, че тази енергия ще се концентрира във Възраждане и, ако не предадат народа, доста вероятно е в близкото бъдеще да управляват самостоятелно!!!
  • 17 Гнусен

    4 0 Отговор
    Боклук
  • 18 БиБи тръботворецо

    0 2 Отговор
    Турате х,нали се разбрахме, на 24 и одите да си почивате! Ниа че се оправаме од там на сетне, вие немате никакви задалжения од после! Внетен ли сме?
  • 19 КАК ДА ГЛАСУВАМЕ?

    0 2 Отговор
    МНОГО ЛЕСНО, КАТО НЕ ГЛАСУВАМЕ!

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "КАК ДА ГЛАСУВАМЕ?":

    Те (кукловодите от фащ) точно на това се надяват!!!

    И като не гласувате, какво очаквате да стане в България???
    Изведнъж ще се самооправим???
    Или пък фащаджиите ще ни съжалят и няма повече да ни тикат като пушечно месо към Русия???

    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАЙТЕ!!!
    ПОСЛЕ ДА НЯМА, АЗ КРОТКО СИ ПИЯ РАКИЯТА В КЪЩИ, ПЪК ТЕ МИ ТРОПАТ НА ВХОДНАТА ВРАТА ДА МИ РЕКЛАМИРАЛИ ЕДНА ТЕЧНОСТ ЗА ИНЖЕКТИРАНЕ!!!
  • 21 избирател

    0 0 Отговор
    Тия, които ни казват да не гласуваме (и други да гласуват вместо нас), не ни мислят доброто. Не че алтернативите са прекрасни, но трябва да гласуваме - който за когото си иска. На 2-и е момента. После няма да ни питат.
  • 22 Ники

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "КАК ДА ГЛАСУВАМЕ?":

    Грешиш! Като не гласуваш пак те броят като гласувал но "избора ти " отива за тяхно удобство. Много е хубаво че са сложили и опция " не подкрепям никого " с тази опция отнемаш правото им да вземат решения, които почти винаги са в некоректни към нас. Ще бъде добре ако всички натиснат последното прозорче , ще падне целият пясъчен дворец.
  • 23 1122

    0 0 Отговор
    Гласуването с машини изобщо не е страшно! Като разлистване на книга е. Всеки, който е ходил на училище, не трябва да се страхува да разлисти електронна книга!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол