Last news in Fakti

22 Септември, 2022 09:45 1 671

Евелин Попадийна: София има нужда от нов облик, от хора, които не просто обещават решение на проблемите, а ги решават

  • евелин попадийна-
  • бсп-
  • избори

Председател на Младежкото обединение в БСП в район „Люлин“ и заместник-председател на Младежкото обединение в БСП – София

Евелин Попадийна: София има нужда от нов облик, от хора, които не просто обещават решение на проблемите, а ги решават - 1

Евелин Попадийна е на 27 години и е кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в 25 МИР в София с преференциален номер 105. Завършва бакалавърска и магистърска степен в катедра „Политология“ към УНСС, а в момента е докторант. Занимава се с дигитален маркетинг. Председател на Младежкото обединение в БСП в район „Люлин“ и заместник-председател на Младежкото обединение в БСП – София. Тя е омъжена и е майка на момиченце.

Евелин Попадийна: София има нужда от нов облик, от хора, които не просто обещават решение на проблемите, а ги решават

Г-жо Попадийна, Вие сте кандидат за народен представител от столичния 25 МИР, какви проблеми в столицата забелязахте по време на Вашите предизборни обиколки?

По време на предизборните ми обиколки в 25 МИР забелязвам, че проблемите в район „Люлин“, в който през последните години обикалях и работих най-интензивно, са проблеми и на целия МИР. Един от тях, който се откроява ясно, е проблемът с междублоковите пространства. Те са станали паркинг и са осеяни с дупки, тротоарите на много места липсват. Това създава трудности на семействата с малки деца и прави придвижването им на някои места непосилно. Проблемът с паркирането от години стои нерешен!

Презастрояването, бездомните животни и още много други проблеми имат нужда от ефективно решение, а не само от говорене по избори. През последните седмици имам възможността да се срещам и говоря с много хора, които споделят за проблемите, свързани с района, в който живеят, с надеждата да бъдат решени. Като майка искам да засегна и проблема с детските градини и площадките. Има спешна нужда да се изградят нови и да се облагородят старите детски градини, за да има места за всички деца и това не се отнася само за 25 МИР, а за цялата столица. София има нужда от нов облик, от хора, които не просто обещават решение на проблемите, а ги решават!

Какви бяха големите постижения на последното управление, част от което беше и БСП? А кои бяха големите пропуски?

Постиженията, които последното управление постигна, благодарение на БСП, безспорно са свързани със социалната политика. БСП се „пребори“ за безплатни детски градини и ясли, увеличи размера на майчинството през втората година от 650 на 710 лв., увеличи детските надбавки, осигури еднократна помощ от 300 лв. за първокласници и осмокласници, увеличи минималната работна заплата и пенсиите и още много неща, които няма да изброявам. Колкото до пропуските, не бих казала, че има големи пропуски, по-скоро нямаше достатъчно време, за да може БСП да изпълни и останалите си цели, заложени в платформата.

Занимавате се професионално с медии и социални мрежи. Какво е мнението Ви за регулацията на онлайн пространството?

Социалните мрежи са нашето бъдеще и аз, като човек, който се занимава с това, смятам че възможността, която те дават – всеки сам да е медия, трябва да бъде регламентирана и морално етична. Споделянето на мнение, което обижда или накърнява достойнството на някого, както и разпространяването на откровени лъжи в пространството трябва да носят санкции за разпространителя. Уронването на авторитета е не по-малко страшно и болезнено от физическия тормоз и злоупотребата.

Преди дни започна кампания на Младежкото обединение в БСП - София под надслов "Reload Sofia". Какво цели тази инициатива?

Чрез инициативата “Reload Sofia” ние от Младежкото обединение в БСП – София ще обърнем внимание на проблемите в различните райони на столицата. Във всеки един район има изявени проблеми, които от години нямат решение. Това е причината в следващите две години ние да се заемем с решаването им. Ще подаваме жалби, ще се обръщаме към общинските съветници на „БСП за България“, които с удоволствие подкрепят инициативата и ще съдействат с пълни сили, за да изградим новия облик на София – модерна, зелена, вечна! А Вашите читатели могат да се запознаят по-отблизо с инициативата „Reload Sofia” във Facebook страницата на Младежко обединение в БСП – София!

Кои за Вас са трите сектора, които имат нужда от най-големи и неотложни промени в България?

Нека си позволя да изброя четири, защото не мога да отделя един от тях като по-маловажен. За мен секторите, които имат нужда от най-големи промени, са икономиката, здравеопазването, образованието и културата.

За икономиката – има нужда да се продължат компенсациите на фирмите за цените на тока, да се изработи програма за компенсации за цената на газа, да се освободят от данък стартиращи компании.

За здравеопазването – нужно е въвеждане на ефективно работещо електронно интегрирано здравно досие, откриването на държавни денонощни аптеки и автоматизирани машини за лекарства, въвеждането на национална политика за стимулиране задържането на медицинските работници в България.

За образование и култура – въвеждане на безплатни учебници за всички деца от 1. до 12. клас, изграждане на нови детски градини и обновяване на старите, вдигането на бюджета за култура до поне 1% от БВП.

Разбира се, това са само част от промените, които от „БСП за България“ сме заложили в платформата си. Всички ние ще работим за социална и сигурна държава!

Евелин Попадийна: София има нужда от нов облик, от хора, които не просто обещават решение на проблемите, а ги решават



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове