Last news in Fakti

12 Юли, 2013 16:22 1 175 2

Сидеров: Нямам грехове към българския народ

  • сидеров-
  • грехове-
  • българския-
  • народ
Сидеров: Нямам грехове към българския народ - 1
Снимка:БГНЕС

„Няма голямо значение колко красиво ще бъде написана конституцията и тя дали ще бъде дори илюстрирана красиво като Манасиевата хроника. Важното е да се работи в името на народа. Затова сме тук, затова полагаме клетва всеки път когато застанем, тук в тази зала, и поемем функциите на народни представители или министри и министър-председатели. За 22 години, откакто съществува сегашната конституция, правителствата не вършеха своята дейност изцяло в интерес на народа. Затова сега сме в състояние, което след българите има над 4 милиона души в състояние на бедност.”, заяви лидерът на АТАКА по повод деня на новата българска  Конституция.
 

По отношение на изявлението на главния прокурор, Сидеров подчерта, че е направил ретроспекция на своя живот и се запитал, за какво ли може да бъде арестуван?
„Кои са моите хулигански действия, дами и господа народни представители? Да не би това, че казах на господин президента Плевнелиев в очите, че неговата съпруга има офшорна фирма и това е документирано, и той самият, като шеф на българо-германска компания, прехвърлил стотици хиляди долари в тази офшорна фирма. Ако това е хулиганско действие, съжалявам, но това е фактологията. Ако за това нещо искате да ме арестувате, господин главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа и от ареста да ги говоря тези неща, само да ви кажа.

Другото хулиганско действие, за което се сещам е, че не ръкопляскам на тези, които на площада крещят и носят плакати „Мразим ви безплатно”. Не им симпатизирам, не си спестявам думите за тях, наричам ги реститути, защото те искат също така Костов да се върне на власт. Тези хора, които са на площада всеки ден от няколко седмици и вдигат плакат, на който пише „Костов, ела да ни спасиш!”, аз не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, както правят почти всички политици. По тази причина не съм симпатичен на определени кръгове, които искат да върнат Костов във властта. Аз не искам да върна Костов във властта, ще се боря против това и ще се боря дори като арестант против това, господин главен прокурор. Защото Иван Костов съсипа България и тези, които искат да го върнат на власт, са съучастници в престъплението национално предателство и съсипване на българската икономика. Е, това вероятно е хулиганско действие. Че не им симпатизирам, че им казвам в очите какво мисля за тях и ще продължа да го правя, господин главен прокурор, ще продължа да го правя. Така че, имайте предвид, че в този план моите хулигански действия ще продължат. Ако това са хулигански действия. Не знам, не съм правист, преценете сами вие.

Дали е хулиганско действие да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях? Дали е хулиганско действие, когато една телевизия, наречена СКАТ, изпраща мутри да ме нападат, да им кажа, че техният шеф укрива доходи, строи незаконнo, краде от българския данъкоплатец и затова трябва да отиде в затвора. И освен това се нарича патриот, но поддържа 17 порноканала, от които няколко с гей порно съдържание. Аз не знам дали това е патриотично?! Не разбирам от тези неща. Нека, който разбира да каже. Но аз ги казвам в очите тези неща на хората, които изпращат съответните мутри от тази телевизия и казвам, че вашият шеф е такъв и такъв. Ако това е хулиганско, господин главен прокурор, заповядайте, тук съм, господин министър на вътрешните работи закопчайте ми белезниците и ме арестувайте още сега”.

Сидеров припомни, че на 17 юли пред централата на партия АТАКА голяма група хулигани хвърляха камъни и сцепиха главата на народния представител от АТАКА Кристиян Димитров, но все още няма задържан. Сидеров е отговарял на хулиганските прояви на протестиращите само с думи, а не с камъни, шишета и ножове. „Ще се моля за душите на тези заблудени хора, които крещят с изкривени от злоба лица, които ме причакват, за да викат. Това са няколко групи, поръчкови, и това се знае, сред тях има и говорители на бивши премиери”, допълни Националист №1.

Той даде пример за хулиганска проява, при която не е последвала санкция: „Говорителят на бившия премиер Иван Костов, преди няколко дни скри своята женственост зад моята снимка и извърши нарушение на обществения ред. За първи път, всъщност, той имаше нормално, мъжко излъчване, макар и за кратко време. Но факт е, че това същество извърши нарушение на обществения ред и не беше дори глобен, камо ли арестуван. Аз обаче съм заплашен с арест. Разбирам, че трябва да има жертва, разбирам, че трябва някой да бъде посочен като лошия, като черната овца и не случайно, когато говорят за АТАКА по време на избори пускат това историческо парче „Черната овца”. Аз това нещо съм го приел и съм свикнал. И затова искам да обясня, само с няколко думи, защо е тази остра насочена срещу мен офанзива. Ясно е защо. Първо, спрях пътя на ГЕРБ отново към властта. Това е ясно, логично и се разбра от всеки. Голяма част от хората навън, които с изкривена от злоба лица хвърлят камъни и други предмети, крещят обиди и ругатни. Те не могат да бъдат политическа алтернатива. Голяма част от тях са поръчани, платени от ГЕРБ. Това го доказахме, дори дадохме данни в прокуратурата и МВР.”

Лидерът на националистите сподели и друго свое „прегрешение” – казал е на посланиците, че докато са били в България не са посочили нито веднъж с пръст криминалната приватизация, нито са изобличили причинителите на това. Той обърна внимание и на това, че тези посланици не са проявили интерес и загриженост към живота на бедните трудови хора. Сидеров изрази съмнение, че по отношение на него, се оказва натиск на главния прокурор, в това число и от Росен Плевнелиев.

Относно изявлението на посланиците на Германия и Франция, Сидеров призова външния министър да реагира на намесите: „Това го казвам като български гражданин и като български патриот. Трябва да се реагира, защото нито една държава в ЕС няма да позволи по този начин чужди посланици да сочат с пръст, да дават акъл и да посочват кой е добър и кой лош. За това нещо има български избиратели. Те са посочили коя партия е добра, коя лоша, на коя колко да дадат, коя да вкарат в парламента и коя не. Затова нека да реагираме на тези посланици, да не им обращаме такова голямо внимание, защото те, освен всичко, са и лобисти на колониалните фирми, които загробиха България.”

Сидеров посочи ключът на омразата към него, това, че изобличава колониалното робство и е посочил кои фирми изнасят печалби от България. С това си е спечелил врагове, които сега призовават главния прокурор и председателя на Парламента да предприемат действия спрямо него. Лидерът на АТАКА подчерта, че претендиращи за демократичност представители на западни държави нарушават демократичността.

Сидеров обърна внимание на факта, че от години е посочил причината България да е бедна страна и продължава да я посочва. Според него исканията спрямо него ще удовлетворят соросовите кръгове, които подбуждат т.нар. протести и наливат пари в телевизионни трибуни.

Сидеров заяви, че няма от какво да се притеснява в политиката, защото нито е приватизирал, нито е откраднал, дори никога не е ползвал служебна кола.
„Вършил съм грешки, но нямам грехове към българския народ. Нямам грехове към българската държава, не съм грабил, мамил, българския народ. Нека този, който нарече българите лош материал, той да се притеснява. Нека този, който каза, че нарече българите и българските пенсионери са изяли фискалния резерв, той да се притеснява. Нека ме съди историята, аз пред българския народ съм чист. Може да ми намерите хиляда кусури в характера, но пред българския народ съм чист.  Затова, господин главен прокурор, когато кажете, заповядайте, тук съм - не се укривам като Бойко Борисов, когото не могат да открият, за да го доведат на комисията. Тук съм, имам настоящ адрес и не се крия. Заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи състоянието на българския народ. Ако не, обаче, замислете се, кой ви оказва натиск и защо. И бъдете преди всичко български патриот, тогава прокурор, съдия и каквото и да е друго”, заключи Волен Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan Aleksiev

    0 0 Отговор
    Прав си,поп Кръстю :))))))))))
  • 2 маляка

    0 0 Отговор
    какво си УПОТРЕБИЛ ВЕ виждаш ми се малко неадекватен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове