Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 18:14 2 644 15

Весела Лечева разкри злоупотреби

  • весела лечева-
  • спортно министерство-
  • злоупотреби

За спортния тотализатор са били подписани договори с рекламна цел

Весела Лечева разкри злоупотреби - 1
Снимка: бТВ

Прокламираната политика за борба срещу корупцията няма как да е реваншизъм. Нашата цел бе да защитим държавния интерес, да се направят проверки по сключени договори, които биха могли да ощетят дружествата, на които принципал е Министерството на спорта. Възстановихме 3 млн. лева. Говорим за договори, които бяха спорни и нецелесъобразни. Това заяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева в интервю за "Лице в лице" по bTV.

Тя допълни, че за Националната спортна база са били изразходвани около 2 млн. лева за нов софтуер, без това да е било необходимо. По отношение на Сдруженията на младежките организации също са били констатирани немалко нарушения.

В сферата на спортния тотализатор също са били установени нарушения, стана ясно от думите на министър Лечева.

За спортния тотализатор са били подписани договори с рекламна цел, но всичко, което е било заявено като план за изпълнение, не е реализирано. Сключеният договор е бил за 1 млн. лева – за шапки, листовки, флаери. Идеята е била да се организират дейности на българското Черноморие, като например волейболни мачове, но цените за тези мероприятия са били много завишени. За събития, за които са необходими 20-30 хил. лева, са били изразходвани 100 хил. лева, обясни служебният министър на спорта и допълни, че са предприети съответните проверки.

По темата с Арена "Армеец" Весела Лечева разясни, че действията на предишното ръководство на залата са ощетили дружеството, тъй като са прекратили договора една година по-рано, без след това да търсят нов спонсор.

Накрая на въпрос, свързан с процесите в БСП, Весела Лечева смята, че партията е загубила шансовете си оттук-нататък да се бори за първо място на избори.

Предлагат ни се същите претоплени манджи – нов Устав, реформи... трябва да се спре с оправданията и да се направи задълбочен анализ в БСП. Не може да ти е виновен президентът, да ти е виновно служебното правителство, да са ти виновни климатичните промени, че ти си изгубил поредни избори, завърши Лечева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фамилните

    5 1 Отговор
    ли ?
  • 2 Хаха

    8 5 Отговор
    Какъв е този софтуер за 2 млн 😃Да не е военна разработка
  • 3 Продажника

    8 11 Отговор
    радостинчо василев! Явно с компромати го стиснаха за гушата от козяк, за да се изложи!
  • 4 здрасти

    9 3 Отговор
    Краде се поголовно от абсолютно всичко и от абсолютно всички които са участвали в управлението .
  • 5 Хаха

    14 2 Отговор
    Точно лечева да говори за злоупотреби. Бившия й мъж какъв беше а?
  • 6 Наблюдател

    8 3 Отговор
    От както Лечева коли и беси в министерството сайта на тотализатора не се поддържа нормално. Всеки може са провери.
  • 7 Русенец

    5 2 Отговор
    Чакам някой да разкрие, как се изчислява специфичният топлинен разход за 1 м3 топла вода, че всеки месец е различен.
  • 8 Мнение

    12 2 Отговор
    Няма как да се вярва на човек, който се занимава с хазарт и който крепи престъпници в стрелкови съюз и то на ръководни позиции.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    БРАВО госпожа ЛЕЧЕВА
  • 10 М Константинов

    3 0 Отговор
    Я, те, семейство лечеви спрели кражбите и сега хващат другите крадци. Браво крадци хващат крадци, затова сме на това дередже.
  • 11 НЯКОЙ

    2 2 Отговор
    Да можеш да стреляш с пистолет и това да е достатъчно да станеш министър - звучи доста тъпо! Всъщност Радев вероятно избра нея и Зарков, защото са против Нинова - вече е ясна причината да са министри! По същата логика е избран и министърът на икономиката! Този принцип за подбор на кадри има негативно отражение върху държавността! Преди държавата беше на Бойко Борисов, сега е на Румен Радев - започва да става доста мутренско!
  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    Всички крадат и злоупотребяват особенно като са на власт.И тази министърка не е изключение...
  • 13 Кога

    1 0 Отговор
    ще разберем ти капиталистке,декларира ли си всички имоти -в Симеоново-трите къщи,в Арбанаси ,в Смолянско -четириетажния хотел,където специално да го построиш е променен статута на земята върху която строиш?Колко спечели с брат си от казиното-клуб на БСП в центъра на СОФИЯ? И точно тя,която беше изгонена от Богомил Бонев за уронване престижа на МВР,точно съпругата на бандюга и хазартен бос ще оправя министерства,срам и позор.Ти в колко дружества си набутана в управата и колко фирми.Проверете я за интереси и далавери?Освободили завладяната от вас улица в Симеоново ,за което съседите ти са пропищяли.?
  • 14 Тази

    1 0 Отговор
    е една некадърна лъжкиня.Съпруга на хазартен бос и крадец ще говори за кражби ?
  • 15 Доко

    0 0 Отговор
    А това , че участваме в игрите на тотализатора а нищо не печелим, защо не каже какви измами правят с изтеглените числа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове