Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 06:15 2 509 21

Участъкът oт АМ „Тракия" между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт

  • иван шишков-
  • министър-
  • ремонт-
  • участък-
  • магистрала

Това обяви министър Иван Шишков

Участъкът oт АМ „Тракия" между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт - 1
Снимка: АПИ

Участъкът oт автомагистрала „Тракия" между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт, това са около 30 км, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Защо, г-н министър?“ по bTV, цитиран от БТА.

Взетите проби от настилката в отсечката показват, че част от асфалта липсва, отбеляза още министърът. „От Нова Загора до Ямбол има голяма загуба на материал. Колкото повече материал е спестен, толкова по-бързо се амортизира магистралата“, уточни Иван Шишков. До 10 дни ще има резултати от лабораторните изследвания за качеството на материала, добави той и обясни, че има съмнения и за качеството на вложения материал.

Регионалният министър отбеляза, че проверката на участъка е направена съвместно с МВР и не е била пиар акция, а е извършена, за да се установи какъв ремонт трябва да се направи. „Нещата отиват към основен ремонт. Вероятно другата година ще стигнем до ремонт и на следващия участък“, заяви министърът на регионалното развитие. Според него отговорни за нарушенията са надзорът, инвеститорският контрол и строителите.

Министърът на регионалното развитие посочи още, че ремонтите на пътища са възлагани от редовния кабинет. „Двата служебни кабинета са възлагали само зимното почистване, текущи действия по ремонти на пътища не сме обявявали“, каза Иван Шишков. Той беше категоричен, че поддръжката на пътищата следващата година ще бъде гарантирана.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    31 1 Отговор
    ХОРА ВЪВ ЗАТВОРА ЩЕ ИМА ЛИ ИЛИ ЩЕ ЗАВИЦИШ ЦЕНАТА НА ВИНТКАТА?

    Коментиран от #3

  • 2 ха ха

    19 4 Отговор
    Няма и 2 седмици откак Баце спечели изборите и окрадоха асфалта...
  • 3 Нееее

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Следващата година винетката става 70 левс, поне така обещаха
  • 4 емо 73 канар

    24 2 Отговор
    Ето това са "магистралите" на крадеца от Банкя.
    По спомен, този участък не го ли откри 14-15 година ???
    Само да спомена, че участъка е така от 2-3 години.
    Но нищо, важното е чекмеджето да е пълно.

    Коментиран от #11

  • 5 Неможе

    13 0 Отговор
    да се развалят магистралите.Нали боко ги е правил.
  • 6 Комуновирус

    2 11 Отговор
    Не можах само да разбера този т.н. министър в какви единици мери асфалта в мм или в см. Излиза ,че за 12 години липсват 3 см от горният слой. Чудно ми е как за тези години експлоатация не се взима предвид износване. Но както и да е защо не каза кой по това време е отговарял за контрола на полагането на асфалта и тя не работили сега като съветник в президенството. Същото това президенство,което е получило сигнал за предлагани подкупи на зам.министър от неговото правителство.
  • 7 Съвет

    7 2 Отговор
    Минавайте си по под-балканския и ич да ви не е.Все пак е строен в НРБ с безплатния труд на войници и затворници а не с пари от еврофондове.При комунизма никой не крадеше защото всички бяха богати и щастливи.
  • 8 Чекмеджан ефенди

    19 1 Отговор
    И толкова народ пак гласуваха за ЧЕКМЕДЖАН. Аз това не го разбирам.
  • 9 Гост

    7 0 Отговор
    Че откога разстоянието между Стара Загора и Ямбол стана 30 км. Хора крадат ни територия. Трите см асфалт са си там.колкото е потънало толкова се е надигнало.Като дунавски вълни е
  • 10 Пловдив

    11 0 Отговор
    Ще има ли арестувани селяндури, от надзора, инвеститорскрия контрол, строителите или от замесените политици?!? Въпроса ми е, към работливия, умен и образован Ваньо Гешев!!!
  • 11 Анчо

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "емо 73 канар":

    Вземи малко прочети. Този участък го строиха от БСП. 30 км е от Стара Загора до Нова Загора. Иначе целият до Ямбол е 70 км.Изпреварващата лента става но проблема е в другата. Има участъци където дори камионите карат в аварийната лента иначе ще се разпаднат.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЧОЧО

    5 0 Отговор
    Ако някой мисли,че като се направи една магистрала и 20години не се пипа.Навсякаде се правят ремонти ,по нашите пътища не са движат 4тонни Газки а40 тонни Тирове,друг е въпроса ,че ве са построени качествено.
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Според международните стандарти за строеж на пътища , гаранцията на новопостроен път е 5 години, От 5-тата до 10 година се кърпят дупки , а на 10 година се прави основен ремонт , слушах преди време някакъв професор . Ще рече човек , че по другите държави пътища не се ремонтират , а са вечни. Просто тук пари няма и ремонтите се отлагат във времето , следователно и състоянието им се влошава драстично.

    Коментиран от #18

  • 16 Ремонт

    4 1 Отговор
    България е единствената държава на вечните ремонти.Малка държава с много безумно управление и ремонти на ремонтите. Трябва да направим основен ремонт на управлението, за да построи наново както трябва държавата си. Само тогава безкрайните ремонти ще спрат и ще се занимаем с държавните дела- устройство на държавата, здравеопазване, образование, култура, наука и т.н.
  • 17 Бойко е започнал вече Ремонта на

    0 4 Отговор
    Участъка от Магистралата, между Ямбол и Стата Загора! Спокойно щее направи като Нова!!
  • 18 Миризлив пор

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Статията е с цел да се оплюе строителя на магистрали, хем че друг я строи а той само отряза лентата накрая. Само Киро няма за какво да го обвинят, нито за некачествено строителство нито за некачествени ремонти, просто прибра парите и ги изхарчи за друго, нито построи нещо нито ремонтира.
  • 19 5577

    6 2 Отговор
    С промяната от сега ви казвам че нищо няма да се случи. На право въобще да не влизат в парламента ми нови избори до като не дойде някой който има намерение да направи нещо в тая държава.
  • 20 Ха Ха

    3 2 Отговор
    E....главанако...скова чекмедже !
  • 21 Казуар

    5 0 Отговор
    Ако по проект дебелината на асфалтов пласт е 10 см, асфалтополагащата машина трябва да положи 12 за да може при валирането да се получат 10. Подобно нещо е и при пластовете от трошен камък. Вероятно не е правено такова нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове