Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 15:44 2 980 27

Кирил Ананиев към Асен Василев: Не се обаждайте много за дефицита в бюджета, че ставате за смях

  • кирил ананиев-
  • асен василев-
  • дефицит-
  • бюджет

Мерете си приказките, отвърна му съпредседателят на ПП 

Кирил Ананиев към Асен Василев: Не се обаждайте много за дефицита в бюджета, че ставате за смях  - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Ананиев от ГЕРБ призова Асен Василев да не се обажда много по повод дефицита в бюджета, тъй като ставал за смях и се подигра с макроикономическите му способности. Той обясни, че на мястото на служебния финансов министър – Росица Велкова, би постъпил по същия начин. А именно – би внесъл удължаващ закон за бюджета до момента, в който България има редовно правителство.

Според него, Василев се опитва да хвърли вината за дефицита върху служебния министър, съобщават от novini.bg.
Асен Василев посъветва Ананиев да се вслуша в съвета на Бойко Борисов от миналата седмица.

Тогава лидерът на ГЕРБ нареди на парламентарната група на партията си "да си мерят приказките", защото в името на държавата били готови на всякакви компромиси. Призова депутатите си да докажат, че съединението прави силата и че "по-умният отстъпва". Коментира в тази връзка изказването на избрания за депутат от ГЕРБ Кирил Ананиев, че партията може да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната". "На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат и той му е дошло и веднага го каза", каза тогава Борисов.

След това Василев припомни, че бюджетът бе гласуван с 230 от 240 гласа „за“, като бе подкрепен включително от обвиняващия го Кирил Ананиев. „Оттук-нататък да погледнем бюджета с неговата актуализация. Финансовият министър (бел. ред. Росица Велкова) казва, че приходите ще бъдат преизпълнени, разходите по-малко от предвидените, съответно дефицитът ще бъде по-малък от този, който приехме в зала. Ако не се изпълнят всички капиталови разходи, най-вероятно дефицитът ще бъде под 3% тази година, включително COVID мерките. Започваме да дискутираме какво би станало ако приемем бюджет за догодина, който не е внесен в парламента. От нас зависи какво ще стане. От нас зависи какво ще гласуваме и приемем. Ако не искаме 16 милиарда дълг, няма да приемем бюджет с 11 милиарда дефицит, а с 4. Това е напълно изпълнимо“, категоричен бе съпредседателят на „Продължаваме промяната“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    13 26 Отговор
    и единия и другия са пълни лайна.
  • 2 Последния Софиянец

    13 23 Отговор
    Радев да вади танковете и да взриви този бардак в парламента.

    Коментиран от #3

  • 3 Бабун

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А ти иди да седнеш на Радев на оръдието.
  • 4 ШАЙКА

    27 2 Отговор
    Хората са бедни всички едвам оцеляват КАТАТРОФА СМЕ ЦИГАНИ КРАЖБИ ПРОСТОТИЯ ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА А младите изчезват от тук няма бъдеще....
  • 5 Хаха

    23 30 Отговор
    Асенчо измамника ще говори за бюджет та нали той ни доведе до този хал както неговите бивши съратници във фирмата която фалирал и си прибрал парите за него пък ония лапат мухи като нас
  • 6 Краси

    32 13 Отговор
    Крадльото Ама лев, който заедно с племенника си Горанов 12 години изпразваха Бюджета.
  • 7 АнтиГроб

    20 13 Отговор
    това пиянде взел бюджет да реди по заповед от Тиквата, ужас за пенсионери и социално слаби, рекордьори по смъртност на стари хора !!!
  • 8 ПИЦАТА Е ПОСТНА

    17 16 Отговор
    ЗАЩОТО НИНОВА КИРО И ВАСИЛЕВ ПРЕЯДОХА , А НИ ОСТАВИХА ОГРИЗКИТЕ.
  • 9 Макс

    22 16 Отговор
    Ананиев не може да се примири с факта , че Василев е в пъти по-умен , образован млад човек . Старческите проблеми проличават , когато за всичко са ти виновни младите . Аз залагам на младите и вярвам на Асен Василев и ПППП.

    Коментиран от #13

  • 10 НАПРАВЕТЕ РЕВИЗИЯ НА КАБИНЕТИТЕ

    9 3 Отговор
    ПРЕДИ ВАС И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ.
  • 11 емигрант

    18 8 Отговор
    Да ви повторя пак, че нито помните, нито се досещате ! К.Ананиев присъства неизменно във всички корумпирани правителства от Ив.Костовото до герберското на Тиквата все като финансов министър или заместник ! Ако не беше майстор на кражбите кой крадец би траел почтен финансов до себе си ? Нали същият този Ананиев обучи Горанов как да краде и мами, как да прибира данъци в собствената си сметка ! Само стадо овце не би се сетило, че този Ананиев не е "заслужил майстор на кражбата", предпочитан от крадци !
  • 12 Мнение

    15 11 Отговор
    Аз мисля, че за смях става Кирил Ананиев. И такъв език и тон е недупостим от негова страна към колега, който е много по-добре образован и компетентен. Асен Василев направи един много добър бюджет 2022, от който дори служебното правителство на Радев не можа да измисли нищо по-добро за 2023 г. и ще го удължат.
  • 13 Реалист

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "Макс":

    Така е, Ананиев се изказва неподготвен и понеже знае, че Асен Василев е по-добре образован, по-компетентен и интелигентен, та на Ананиев му липсват аргументи, затова се мъчи да злепостави опонента си Василев с елементарни обиди, за да не проличи колко е некомпетентен той самия.

    Коментиран от #15

  • 14 Хакермакер

    16 9 Отговор
    Ей заради този некомпетентен измислен финансист и протежето му племеннек зле образования Горанов сме затънали в мизерия, икономиката беше в упадък. Добре че дойде Асен Василев да рестартира финансите на страната и да даде нов тласък, жалко че бързо ги свалиха и не можаха да си довършат работата.
  • 15 емигрант

    13 9 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    На кого да прилича Ананиев освен на главатарят си, простия пожарникар нали само обижда и предизвиква конфликти, да си припомним ли за поцинкованата кофа или за симпатизантите му които биле прости като него ????
  • 16 Минева

    12 9 Отговор
    Изкукал дъртак
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бамбука

    14 8 Отговор
    Ананиев е пенкелер, за всяко министерско кресла става. "Оправи" здравеопазването, както и финансите. Може и за министър на отбраната да го сложат, там също има кинти за отклоняване.
  • 19 Дачо

    11 8 Отговор
    Дъртият ГЕРБ пор Ананиев е същия крадец, като всяка друга гад в тази крадлива "партия", а всъщност мафиотска групировка ...
  • 20 ГЕРБ–ДПС мафията

    10 9 Отговор
    Ананиев отдавна трябваше да лежи в затвор и цялата му фамилия и обвързаности разследвани.
  • 21 анонимен

    12 7 Отговор
    Ананиев не сложен от Борисов за министър на здравеопазването ЗАЩО ЛИ ? Защо здравен министър не е лекар, той ще се грижим за здравето на нацията ли или ще се погрижи как да се откраднат парите от здравеопазването ? На маймуни ни обърнаха герберугите, откраднаха всичко до което се докоснаха с помощта на компетентността по кражбите точно на Ананиев, но нали имаме ГЕШЕВ, докато той е главен прокурор Ананиев няма да е заподозрян !
  • 22 Ананиев

    10 9 Отговор
    ако ти разбираше от бюджет няма 12 години да сме най-бедни в Европа.Ти си дърт смешник,пак искате да давате на олигарсите само дърт мошеник си и нищо друго.Гледай си пенсиятя бойков слугинаж и се чупи,докато не те чупим ние хората.Подостряме вече сопите за лъжците от ГЕРБ.
  • 23 анонимен

    7 10 Отговор
    Ананиев е крадецът който показва, че вече герберите губят нервите си и започват с "нападки", този измамник усеща, че идва времето на разплатата и истината и загуби търпение ! Затворът на всеки гербер е точното му местообитание, дори и да не е откраднал пак трябва да е в затвора, защото ЩЕ ОТКРАДНЕ, ако е на свобода !
  • 24 цв.цв.

    8 10 Отговор
    Ананиев гербераски тулуп беше и здравен министър дъртак и болниците натрупаха дългове и народа си отива
  • 25 Анонимен

    3 2 Отговор
    Агнето върви след него а той се пъчи
  • 26 Анонимен

    2 0 Отговор
    Дърт козел
  • 27 Туйн Пийкс

    0 0 Отговор
    ТОЛУП Ананиев и по-малкото(на години)боклуче Владко Горанов,страхотен тандем за кражби и измами...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол