Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 07:40 2 458 23

Проф. Костов: Иван Гешев е фиксиран негативно в някои олигарси и политици

  • коста костов-
  • иван гешев

Няма да подава оставка, защото пази прокуратурата от зависимости, което противоречи на неговата категорична теза, че всеки прокурор е независим от него

Проф. Костов: Иван Гешев е фиксиран негативно в някои олигарси и политици - 1

Изгледах и двете интервюта на Иван Гешев пред Полина Паунова (първо по хронология, по-убедително, по-настъпателно, с по-голяма санитарна дистанция) и при Мария Цънцарова (второ по хронология, със същите въпроси, без особен принос към информацията от първото, с по-къса санитарна дистанция, някак по-предпазливо и по-свенливо). Не случайно само при Паунова разплиска водата. Ето моите акценти от видяното и чутото, през професионалния рефлекс на лекар с десетилетна работа с човешки съдби:

1. Иван Гешев беше много неспокоен, припрян и на моменти объркан, погледът му, често търсеше нещо по тавана на студиото, като ученик на изпит, вероятно опорна точка, за да закрепи разхвърляните и нефокусирани отговори, които бягаха от същественото.

2. Гешев шикалкавеше и избягваше конкретни отговори на конкретни въпроси и избягваше назоваването на конкретни имена на някои олигарси, които дефинира, докато охотно назоваваше други, в негативен контекст, в хипотезата на невинност.

3. Гешев се спасяваше в общи приказки и опитите му за ирония дразнеха и бяха досадни.

4. Иван Гешев е фиксиран негативно в някои олигарси и политици (Прокопиев, Божков) и емпатично в други (Пеевски, Горанов, Борисов). С едните си пише съобщения, а другите не харесва.

5. През цялото време на двете интервюта се правеше, че не е запознат със знакови разследвания и случки, но помнеше детайли от несъществени такива.

6. Плащал е доста висок наем от 6 000 лв на месец за къща в резиденция "Бояна", в която е живял - висока цена дори за добра заплата в България.

7. Иван Гешев демонстративно не харесва две партии - ПП и ДБ - и това е ужасяващо, защото го показва като зависим от другите, които са му симпатични. Мисля, че с това свое предпочитание добави няколко хиляди гласа към тези две партии на следващите избори.

8. Гешев изпи толкова много вода колкото диабетик с висока кръвна захар или болен от инсипиден диабет. Това беше очеваден признак на безпокойство, несигурност и страх за отговори.

9. Очевидно за Иван Гешев има политически симпатии, които го правят уязвим за длъжността, която заема.

10. Няма да подава оставка, защото пази прокуратурата от зависимости, което противоречи на неговата категорична теза, че всеки прокурор е независим от него.

ИЗВОДИ ЗА ОБЩЕСТВОТО:

1. При липса на независимо правосъдие и неубедителен, избирателно работещ главен прокурор, "истината" която ни се поднася от зависимите институции и медии, няма нищо общо с реалността.

2. Правосъдна реформа с персонални промени във ВСС и главна прокуратура са неизбежни!

проф. Коста Костов, Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Точен

    27 9 Отговор
    и обективен анализ ! Но какво следва е далеч по - важно за българското общество ! Нито един изминат ден няма да се върне....
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 6 Отговор
    БГ мафията иска ВСИЧКИ лостове на ВЛАСТА а иначе АНАЛИЗЪТеВЕРЕН и е ФАКТ
  • 4 глоги

    11 5 Отговор
    Иван Гешев е фиксиран негативно ОТ някои олигарси и политици ..... и емпатично ОТ други.
  • 5 оня с коня

    11 26 Отговор
    Ще се хвана в последните думи на уважавания Проф.Костов-Доктор Психолог,Аналитик и всичко останало както пише по Книгите:След като Професорът е УБЕДЕН/последното изречение/ че Правосъдната реформа с персонални промени във ВСС и Гл. Прокуратура е "Неизбежна",Защо не си пие спокойно ракията,ами се мори да анализира Гешев колко вода изпил и в кои точки по Тавана гледал по време на Интервюто- нали Работата е опечена?Или не е...
  • 6 Нашийник

    23 8 Отговор
    Правилни наблюдения. Дано все пак се разкара мафиотът от поста, на който го курдиса шефът му, другият престъпник. От Банкя.

    Коментиран от #9

  • 7 Пловдив

    18 7 Отговор
    Дали. въобще някой му повярва, на девически те обяснения, на този прост, нагъл и необразован селски милиционер?!
  • 8 Харитон

    13 9 Отговор
    Целия български народ иска олигарсите получат възмездие. Какво по-нормално от това Обвинител №1 да иска олигарсите, ако са извършили престъпления, да бъдат съдени и да понесат съответно наказание? Точно това НЯМА да стане поради закриване на спец. съда и прокуратурата. Всяко отлагане на дело води до изтичане на давност, и липса на възмездие. Ама, платените от олигарсите чегъртачи закриха спец. съда и прокуратурата, затова крадците, убийците и измамниците като Бобокови, Прокопиев, Черепа, ЦВ. Василев и т.н. вероятно няма да бъдат осъдени, вкарани в затвора и няма да се конфискуват ограбените от България и българите пари. На платените чегъртачи все Гешев им е виновен и му искат оставката. Стига, видяхме до къде ни докарахте...
  • 9 Гост

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Нашийник":

    И кой да сложим? Някой от ПП, ДБ? И какво ще се промени? Може ли някой да гарантира че следващият Гл. Прокурор няма да е зависим от Ристо, Асенчо, или някой друг? Докато не се сменят правилата, дали ще е Гешев, Мешев, Пешев, положението ще бъде същото.....
  • 10 един

    13 9 Отговор
    И без анализ е ясно че Гешев е изпечен бандит/като шефовете си Борисов,Пеевски и Доган/,и е курдусан/не по-негово желание/на тази длъжност да пази ОПГ!
  • 11 Тома

    9 7 Отговор
    Докторе всичко казано от теб е че каскета се прави успешно на луд
  • 12 Гандалф

    3 2 Отговор
    От заглавието...се разбира...че трява да бъде фиксиран по позитивно...към политици и олигарси...
  • 13 Гандалф

    6 5 Отговор
    Мечтата на всички политици и олигарси е...всяко правителство да си назначава главен прокурор...следващото...си избира техен човек...и най важното...със закон да се забрани на главния прокурор...да разследва предишните управляващи...тогава вече всички вкупом ще спрат...да се упражняват на темата съдебна реформа...и агнето цяло и вълкът сит...

    Коментиран от #14

  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гандалф":

    ГЕРБ са я постигнали тази мечта!
  • 15 666

    5 7 Отговор
    Този измислен псевдоанализ на на някакъв професор е повече от смешен. Гешев го каза ясно комунистите и техните деца в лицето на ДБ ПП ИТН искат на всяка цена да го свалят. Поръчителите които бяха в ареста искат Гешев да бъде унищожен. Руските хакери директно го заплашиха с убийство. Това са обсебените които на лягане и на ставане искат оставката на Гешев. Но най се страхува от него Радев и мафията от съветници.

    Коментиран от #16

  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "666":

    Този "някакъв професор" спасява човешки животи!

    Коментиран от #17

  • 17 666

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Може и да спсява хора, но психоанализите не са по неговата част.

    Коментиран от #18

  • 18 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    Ех, как искам мафията да се страхува от Гешев!
  • 19 Иво

    2 4 Отговор
    Името Гешев кара червените бандити да треперят. Все си мислят че легендарния полицай Никола Гешев се е преродил и сега ще си довърши работата. 🤩🤩🤩🤩
  • 20 Да напишем нещо

    2 5 Отговор
    Проф. Коста Василев Костов е професор по белодробни болести, консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”. Евала му за постиженията! От гледната точка на медик за себе си може да е прав. Но когато коментираш чужд на твоята наука и занятие проблем е редно първо да влезеш в ситуацията на този проблем. Главният прокурор Гешев не може сипе коментари и обвинения без да се съобразява със законите и статута си. По тази причина няма как да каже "този е виновен, този ще го разследвам". Ако наблюдаващият прокурор по дадено разследване вече е съобщил нещо на публиката Гешев може да го повтори без да опорочава разследването. Тъй като разговорът се водеше в полето на правото беше редно Паунова да е запозната със структурата на правоохранителната и правораздавателната система в РБ. Ако на нейно място беще Силвия Великова от БНР нямаше да има нужда Гешев да припомня и обяснява елементарни неща. Съответно нямаше да се налага да иронизира арогантността и незнанието на водещия.

    Да, Гешев е плащал висок наем. Това не е осъдително, освен ако не си търмък, който винаги иска да мине тънко.

    Да, Гешев изпи половин литър вода. Може да има диабет. Не е укоримо. Може и да не е пил вода през деня. Това е донякъде укоримо. След тренировка аз изпивам литър. Дано проф. Костов не се притесни от това.

    Изводът, с който професорът завършва повествованието си, се базира на погрешни допускания. В частта си за зависимите медии е верен. Останалото е в стила на прокопиевския м
  • 21 проста аритметика

    0 1 Отговор
    Костов не ти е точен анализа а и кой е казал че не е диабетик.Моят анализ точно обратен на твоя.Видно от последвалите събития и инфлация
  • 22 Ти да видиш!

    0 0 Отговор
    Счупи се едното краче на трикракото столче на което седи и сега седи върху две леви крачета.Намира се в безтегловно състояние и не знае на коя земя е-долната или горната.Така се издокара,че зорлем ще му поникне коса,за да има къде да скубе.BG-ЮНА.К!!!
  • 23 Цитат

    1 0 Отговор
    "99.9 % няма да се кандидатирам за постът главен прокурор"
    Познато ли ви е ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове