Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 08:35 2 044 20

Акция на мотористи на бул."Сливница"

  • акция-
  • мотористи

Целта е да се даде повече гласност на катастрофата от 26 октомври на мястото, на което тежко пострада моторист

Акция на мотористи на  бул."Сливница" - 1

Мотористи с акция на пътя в столицата. За кратко едното платно на бул."Сливница" беше блокирано. Целта е да се даде повече гласност на катастрофата от 26 октомври на мястото, на което тежко пострада моторист.

Инцидентът стана на моста на Захарната фабрика. Тестовете на шофьора на лекия автомобил са отрицателни за алкохол и наркотици. Мотористите призоваха шофьорите за повече внимание на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй тъй

    43 4 Отговор
    Призоваваме мантинелите и дърветата към повече толерантност...

    Коментиран от #19

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 2 Отговор
    Не знам и не мога да коментирам КОНКРЕТНИЯ случай ! Въпреки това :
    Карайте още като донори с бърза доставка, а после правете акции със свещички, цветя и мечета ‼️
    Как да Ви пазим , като Вие сами не се пазите 🤔

    Коментиран от #7

  • 3 Аааа

    38 0 Отговор
    Повечето от мотористите са малоумни и си мислят че правилника за движение не важи за тях. Когато спрат да карат между колите и спазват елементарните правила за съхранение на тяхния живот ще намалеят и инцидвнтите
  • 4 алооо

    31 3 Отговор
    Дайте и по-вече гласност на това как мотористите се бутат на светофарите между колите да излезнат най-отпред.Дайте гласност и как изпреварват на пътя при положение че насреща идва друг автомобил и ти трябва да се дърпаш най-вдясно че да има място и за господин моториста да мине.Давайте гласност и на тия неща бе господа мотористи,така ще ви се наложи да давате по-малко гласност за катастрофи с мотористи.

    Коментиран от #14

  • 5 Гост

    27 2 Отговор
    А аз мисля че за убийство на идиот, изфорсирал мотора си в 2 през нощта трябва да се дава оправдатена присъда.... А карането с механизъм за скриване на задния номер да се криминализира....
  • 6 БеГето

    16 2 Отговор
    Ало? Страната ни на какво заприлича? Всеки, който се сети ходи да прави демонстрации и паради. Сега след автобусите и такситата пък тия? Хайде спрете се вече! И сезонът на тези мотори няма ли да приключва?
  • 7 2 неща:

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    1. Ползвайте мигачите си
    2. Не се хипнотизирайте на телефоните си

    За другите неща ние знаем как да се пазим

    Коментиран от #10, #17

  • 8 1-20

    12 2 Отговор
    И нито дума за мотористите като основен причинител на шумовото замърсяване. Лицемерието няма край.
  • 9 Агата Кристи

    8 2 Отговор
    Все още не съм видял моторист, който да спазва правилника за движение по пътищата. Когато видя такъв в огледалото за обратно виждане /а колкото напред, толкова гледам и в огледалото, за да знам каква е ситуацията зад мен/, давам ЛЯВ мигач, изнасям се макс в ляво /когато съм в лява лента/, за да го пропусна. Малко са тези, който оценяват стореното.
    Но който е решил да става д.онор, никой не може да му попречи ! Важно е да не въвличат невинни водачи на МПС.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 генчо

    6 2 Отговор
    до колегите мотористи, момчета градовете не са състезателни писти и никой не е длъжен да ви дава предимство само защото сте по бързи и по гламави. Високата скорост отнема животи затова и хората се опитват да я ограничават белким запазим някой млад човек жив.
  • 12 а те да престанат

    7 1 Отговор
    да карат пистови бръмчащи мотори и да разбуждат хорицата
  • 13 сирене

    3 1 Отговор
    Не пипайте донорите, че органите ценни...
  • 14 Ти си

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "алооо":

    Колега , ходи в Рим да видиш как е по ръстовищата - спираш ба червено и докато чакаш зелен сигнал пред теб застават най-малко 10-15 двуколесни МПСта и това на никой не пречи, никой не свирка , никой не псура , никой не се нерви, култура толерантност и взаимно уважение......

    Коментиран от #20

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Мотористите са същите ,като цигойнър.Все те са невинни,все те спазват правилата...Интересно само защо сядайки в колата съм нон стоп с мисъл за някой откачен бръмбар,който може да се забие в теб.преди две-три седмици един премина и друг изпреварвайки срещу мен изпусна за миг мотора и тръгна към машенка.плътно вдясно не можеш и да излезеш,че са направили бетонни канавки от страни....еле овладя мотора...миналата седмица в оживено движение един се гавреше с потока,като около костинброд вдигаше мотора на една гума....то не става всеки ден...веднъж става....За 30 и няколко години,съм видял читави мотористи не повече от пръстите на една ръка с 5 пръста!
  • 16 Телевизия Бобов дол

    1 3 Отговор
    90% от пишещите тук не са се качвали на мотор но коментират темата и злобеят срещу мотористите . Били , глупави, хахави , доноси и още незнам какви като чели седналите в колата зад волана са много читави - хайде моля без излишно лицемерие !
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "2 неща:":

    Виждам‼️
    Половината дори не могат да пресметне, че със 120км/ч са на повече от 100 метра от мястото на удара ! Как да ги види и пази човек❗
    Другата половина пък карат по двойната непрекъсната между разминаващи се камиони , без да знаят какво е въздушен поток и значение на въздушните вихри от движещи се ГОЛЕМИ предмети ❗
    Ако не виждаш големия камион пред теб , защо търсиш малката жълта ламБа ‼️
  • 18 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор
    Не ме интересува никоя катастрофата била тя с моторист с джипка ... Интересува ме дали полиция, прокуратура, съд си вършат работата и спазват законите. Ако не ги спазват ТОВА ме интересува.

    Като настояват да се даде гласност, бих искал да се даде гласност с каква скорост се е движил моториста.

    Джипа е отнел предимство или е минал на червено, да това е нарошение на правилатаз за движение по пътищата.

    Но също така е нарушение на закона, когато мотористи се движат с превишена скорост от над 100 км/ч при ограничение 50 км/ч. Нарушение е когато моторсти се движат без шумозаглушител на ауспуха, нарушение е когато мотористи се бутат между автомобилите ...

    Преди мотористите да искат от другите, да искат от своите да спазват правилата.
  • 19 Зевзек

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъй тъй":

    "Призоваваме мантинелите и дърветата към повече толерантност..."

    За съжаление това важи и за автомобилистите. Много превозни средства и шофьори приключват земния си път в някое дърво.

    Да припомня преди години в България имаше случай на челен удар между двама моториста каращи по осевата линия. Трябва голямо "майсторство" за да се уцелят челно 2 мотора ширпки по 0,8 м. на 6 метра широк път.
  • 20 666

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ти си":

    Абе и аз съм и моторист, ама не е точно така, а щом те кефи в Рим, карай там, а не тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове