Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 19:49 5 381 39

Кой е убитият край Елхово граничен полицай

  • елхово-
  • полицай-
  • петър бъчваров

Негови близки споделят, че готвел сватба

Кой е убитият край Елхово граничен полицай - 1
Снимка: БГНЕС

В сряда в Елхово е обявен ден на траур в памет на загиналия при престрелка граничен полицай. Какво знаем за него?

Петър Бъчваров е на 32 години. Последните 8 от тях е на служба в „Гранична полиция”. Родом е от Елхово, неговият баща е бил началник на местното управление на МВР. Майка му е учителка. Едно дете е в семейството. Петър не е бил женен, но негови близки споделят, че е планирал сватба с приятелката си, обобщи "Нова телевизия".

От основното училище, през школата в Пазарджик, до работата рамо до рамо на граничната бразда, синът на Величка Динева и убитият Петър Бъчваров са почти неразделни. Един изстрел променя това. „Снощи в 5 часа са били заедно и си бил купил кола. Тази вечер имали уговорка да почерпи за новата кола. Отиде на смяна и не се върна”, каза жената. Тя познава убития Петър от малък. Често изпитва страх за сина си, който също е граничен полицай. „Нашите полицаи не са защитени. Носи пистолет, няма право да стреля - ми той го носи само да му тежи”, смята Величка Динева.

Хората в района виждат мигранти всеки ден. Напоследък все по-често. Потресени са от убийството на граничния полицай. Жителите на пограничните села смятат, че докато България и Турция не се разберат каналджиите да бъдат спирани още преди границата, ситуацията няма да се промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    7 65 Отговор
    Ром, бе, ром.
  • 2 Пред парите няма прегради

    21 17 Отговор
    Милицията да пази каналжиите и мигрантите и да си зема неиния рекет и всичко да тече мирно и тихо
  • 3 Комуниста

    70 5 Отговор
    Граница се пази с дегтярев- ДШК калибър 12,7 ×108. Граничара е жертва на глобалистите!
  • 4 йхнкхйких

    77 7 Отговор
    Жертва на европейската либерастия ,вижте ги в София само колко анти български нпо-та има !
  • 5 Хм,хм

    49 6 Отговор
    Ако пътувате почесто по "Тракия" няма начин да не видите. Само тези които трябва да ги видят не ги виждат. Не мисля че ние имаме проблем с тях. Те минават транзит. Да си ходят по живо по здраво . Даже и за такива като тях територията не е интересна. А се чудим после защо младите избягали
  • 6 Тошко

    15 9 Отговор
    Да ги научат мяймунките да мятат бананови кори. Така престъпниците ще се подхлъзват и ще могат да ги хващат в крачка.
  • 7 Сатана Z

    32 7 Отговор
    Местно момче е било,от 8 год в бизнеса.Нещо се е объркало в последният момент.Да се разпита оцелелия щото никой не си слага главата в торбата щото му се стреле на месо.

    Коментиран от #25

  • 8 Реалист

    43 12 Отговор
    Жертва е на идеите на Сорос и петоколонниците които 32 години обслужват интересите на САЩ в България.
  • 9 Има начин няма желание

    28 1 Отговор
    Не става да се игнорира тоя проблем той ще продължи да съществува и занапред..работата ескалира умират полицай..утре тия ще почнат да влизат направо с калашниците и със раниците с хероин..от наша страна природните условия са такива че може да бъде направено умно и да се облекчи персонала там..еденични рамбовци винаги ще минават но тия туристически групи ако се спрат като цяло мигрантите ще се откажат да си харчат парите за нищо
  • 10 АПАРТЕЙД

    43 5 Отговор
    Това е война с бялата раса. Разни от всички краища на Африка и Азия превземат Европа.

    Коментиран от #19

  • 11 Шадола

    47 4 Отговор
    Важно е, че безродниците подариха на САЩ 6 милиарда лв за самолети на рисунка, а МВР и гранична полиция нямат оборудване.
  • 12 Ми.......

    9 32 Отговор
    Направете си извод ....като беше Бойко имаше 0% миграция ......нека сега да иде някой от управляващите и да говори със Ердоган ......да видим каква ще я свърши!
    На думи еша им няма , ама на дела са сапунка !

    Коментиран от #15, #16

  • 13 ШАПШАЛ

    30 2 Отговор
    Аз за кой да гласувам другия път ???????
    Който влезе във парламента все предава и продава Българския Народ без да ни пита , а иначе много са загрижени за него!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 14 Трафикант

    29 1 Отговор
    То не може без стрелба ......и по сватбите се стреля .....нооооо тук играят мнооого пари 💰 и няма как без жертви !
  • 15 ми то

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ми.......":

    ердоган и бойко са си лика прилика,като два стръка иглика! боко нареди да не се пипат тировете и колите на гастербайтерите на турция,а ердоган спря мигрантите! ами сега?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ръмпези

    27 0 Отговор
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ..МЛАДО МОМЧЕ..ДО ТУК И СЪС ВСИЧКИ МЕЧТИ...КАКВО НЕЩО Е СЪДБАТА...
  • 18 когато убиват български младежи, боли

    46 2 Отговор
    Няма ли кой да ги научи, че на границата не се свети с фенер ! Имахме гранична войска ,пиле не можеше да прехвръкне . Българските граничари бяха номер 1. Жалко за момчето ! Колко пъти трябва да се обяснява,че полиция не може да пази граница ! Ама пусти сбъркани ценности. Тези които съсипаха е унищожиха гранични войски имат голям грях към народа ! А народа ни плаща и бавно гасне ! А прекрасната ни младеж се разпилява ,немила не драга. Ценности, а ? Стигаме дъното.По улиците на българските градове полиция да се гони с мигранти До кога така ? Ще дойде време тия да стрелят и по улиците на Европа. Или изтрезнаяваме или ще ни трепят децата .

    Коментиран от #34

  • 19 Ктастрофата е неизбежна и необратима

    26 4 Отговор

    До коментар #10 от "АПАРТЕЙД":

    Да, войската им е в Европа ! Въпрос на време е Европа да се превърне в Афганистан!
  • 20 Професор

    23 1 Отговор
    Турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е разпоредил изпращане на допълнителни части на жандармерията на българската граница. От една страна трябва да пазят границата на изток да не навлизат "бежанци" от друга страна пък да не излизат на западната граница. Пък Генерал Борисов уж построи ограда - Далавери Балевски я построи телената мрежа разбира се с пари на данъкоплатците. Трябваше негови фирми да я построят за да крепи правителството на Генерал Борисов и я построиха. Малко калпава но все пак глътна 200 милиона.
  • 21 4862

    22 1 Отговор
    нямаме държава
  • 22 Анонимен

    10 8 Отговор
    12.сега сме във война. При бойко нямаше война. Пишете с доказателства и е редно полицията да е деполитизирана. Така е трябвало да стане, ако не беше той, щеше да е друг. Всяко чудо за три дни, а за почернените родители завинаги. Поне да имаше деца, поне утеха внуците...Бог да ги пази младите. Както казва моя, работя и аз не зная, за кого... 33 години минаха и по зле мнозина живеят
  • 23 ЕС се превръща в хадес

    27 1 Отговор
    Утрепаха наше момче за нищо.Ей така за кеф. Унищожават едно българско семейство. Някой депутат с ценности отиде ли при тези родители ? Какво ще им каже ? Кой е виновен. Защо нашите нямат автомати. Има стотици въпроси , защо. Ценности а, Урсула, Борель,Одата на радостта ,комисари а , глупости. Това е провокация Прелюдия към нещо много по лошо. Я депутатите на границата с по една торба с ценности и всичките да светят с фенери. Бог да прости момчето. А на родителите не знам какво да им кажа Сами са, Бог да им помага в мъката и отчаянието. Това е България братя. Това е !. Иде по лошо !
  • 24 Иван Грозни

    25 4 Отговор
    Тоя плъх от армията като е видял, че убиват другаря му и има четири пълнителя за оръжиет0 си не е направил нищо. Ако е обучен боец и дървета няма да останат там.. Това е демокрацията на тиквата. Никкаква армия и полиция. Само храника за избори. Жалко, но до тука я докарахме.

    Коментиран от #36

  • 25 РЕАЛИСТ

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Щом са го гръмнали с ловна пушка, нещата са много съмнителни. Не е работа на мигрант.
  • 26 Така до преди 20 години нямаше

    11 3 Отговор
    никакви ядове с афганистански,иракси или каквито и да е било там ,и след това се появиха едни раздавачи на демокрация по тези райони и всичко що годе иска нормален живот хукна към Европа по подобие на 2млн. българи които се скитат по Европа и отатък океана.Тези мигранти не искат да остават тук , така че им пускайте автобусите и ги пущайте при тези които им донесоха демокрацията ,защо трябва да умират невинни хора
  • 27 За Боги да ги знае тези неща

    18 3 Отговор
    Българи, утре това може да стигне и нашите синове ! И това момче е наш син ! Плача за него . Но тези които упражняват власт носят отговорност ! Без приказки, да пратят техните синове , там на браздата . Това не е злоба, но личен пример трябва ! Не в САЩ, тука на границата !
  • 28 БеГемот

    13 9 Отговор
    Купил си бил кола...арестувани двама души с ловна пушка ..няма мигранти...май нещо не са се разбрали...случва се между партньорите..понякога...
  • 29 България трябва да е в траур !

    22 3 Отговор
    В цяла България трябва траур ? Защо само в Елхово ? Той е син на България !
  • 30 Аха

    14 0 Отговор
    Къде са анализаторите по национална сигурност, къде са журналистите, ,къде са евродепутатите,, къде са генералите, айде вкупом начело с евроатлантите и контактната група в Елхово с фенери и по един пистолет в джоба, да приобщават мигрантите към демокрация и евроценности . Контактна група с тях.начело ! Без контактна група не може В България е пълно с генерали, професори и анализатори по национална сигурност. Не с идеи и приказки, с дела на място да покажат как става. Но денят ще дойде,Измъкване няма, щом тези се скатават , мигрантите ще дойдат при тях.Няма как въпрос на време..Ценности няма как !
  • 31 Играч

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "ШАПШАЛ":

    Така е .Гласувах за Стефан Янев защото беше срещу военна помощ за Украйна.Да ама влезе в народното събрание и си прэмени мнението.Ами това беше от мен и за тоя няма да гласувам вече
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Феликс Дж

    13 5 Отговор
    Преди великият милиционер Богомил Ангелов БОнев да превърне ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ в някаква си полиция всеки войник излизаше по граничната бразда с АК 47. А когато имаш АК 47 даже днешен украински мобилизиран ММА боец ще се замисли. Много се съмнявам "професионалния" войник да е бил с автомат. Тези наряди ходят с пистолети. Немските полицаи на границата и днес са с автомати. Анадън му, гяурлар?
  • 34 ИМАЛ ТОЙ ГРАНИЧНА ВОЙСКА😱

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "когато убиват български младежи, боли":

    АМА ВИЖ КОЛКО % ОТ ГРАНИЧАРИТЕ БЯХА ОТ СОФИЯ И ОТ КОНТИНГЕНТ ЗА ПРЕВЪЗПИТАНИЕ☝ЗА СЪЩОТО СЛУЖЕХА СВ И ТВ И КЕЧ.......ТИЯ ПО ЮЖНАТА И ЮГОСЛАВСКА ГРАНИЦА ВИЖДАХА ОТПУСКА САМО АКО ЗАЛОВЯТ ИЛИ(.......)НЯКОЙ ТРЪГНАЛ КЪМ СВОБОДАТА.....................

    Коментиран от #35

  • 35 Имах , да !

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "ИМАЛ ТОЙ ГРАНИЧНА ВОЙСКА😱":

    Да , България имаше вярна, непоколебима, патриотична,желязна силна , готова, сигурна,достойна гранична войска ! Български горди орли ! Готови без страх да мрът за българската земя,защото обичаха всяка българска скала и всеки български човек ! Прекрасни млади момчета ! Български Лъвове ! В цялата Българска история , никога Българските граници не са пазени от полиция ! Никога ! А Вие не сте в час. Да се пазят Българските граници от полиция е извращение, чиста проба. Охраната на държавната граница е сериозен въпрос. Това е философия наука,,традиция,възпитание, морал ,отговорност и чисто българска работа ! Не е лъжица за всяка уста, особено за майкопродавци, евроатланти и не българи и тъпанари специалисти по национална несигурност! ! Там е граница и който знае какво е това, знае за какво става дума ! За жалост , днес освен самолети в небето и пехота на земята нямаме и , гранична войска. И акъл нямаме ! Но това е друга тема . Народа ни плаща цената !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ха ха

    9 2 Отговор
    Правило номер 1 ! На граница, с фенерче не се свети ! Точка. От всеки полицейски началник , да се препише 100 пъти, и да се изпита ! Трагедия !
  • 38 Контактната група, сбъркани сте априори

    6 1 Отговор
    Ама няма ли сега някой журналист , да попита г-н Б.Бонев,какво прави полиция на българската граница. Там не е полис,не е радомирски квартал,да си светкаш с фенерче по входовете, там е граница има гора, планини, реки, духа вятър ,студено , диви животни , тъмница, дъжд, сняг,не се знае от къде ще гръмне пушка. какво прави полиция там ? той да обясни тези неща,като виден седесист и заслужил реформатор на гранични войски и гуруто му от Драгалевци също може да се изкаже по въпроса,не да купува земи по Добруджа и да пише книги , а да обясни , какво прави полиция там ? А кога ще поканиме Зеленски в парламента а ? Без него не става ?! Простотията е в началото на всяко зло !
  • 39 Перо

    1 0 Отговор
    Пълна деградация и упадък на държавността е да чакаш друга държава да ти опазва границата! При няколко загинали полицаи, ежедневно преминаване на около 1100 незнайни престъпници, да оставиш на поста Гл.Комисар на ГД Гранична полиция,без никаква компетентност и биография е лудост! И не носи никаква отговорност за безхаберието! Днес по ТВ,същата госпожа ни изнесе лекция за ЕС и невиждания натиск от армии мигранти към нашата граница! Изкара това безобразие, като нормално “демократично” явление! Как може такъв човек, да изпълнява такава длъжност! Каква организация,обучение,кадрово и техническо обезпечение да прави човек,който си няма понятие от такава дейност и никога не е виждала зелена граница!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове