Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 09:26 1 779 18

Синдикатите: Пари за вдигане на заплатите има!

  • синдикати-
  • заплати-
  • доходи-
  • протест

Заради ниско заплащане се наблюдава текучество на хора от определени сектори

Синдикатите: Пари за вдигане на заплатите има! - 1
Снимка: Нова ТВ

Днес те организират протестно автошествие

Над 65 млрд. лева е бюджетът на държавата. Ръстът на МРЗ ще струва 700 млн. лева. Това е един 1% от всички разходи. Това обясни в студиото на “Здравей, България” Любослав Костов от КНСБ. “Очевидно мнозинство за изтребители има, но няма за увеличение на заплатата. Никой не излиза обаче да обясни как хората ще си посрещнат сметките”, заяви Костов.

“Това не са наши измислици. Въпросът е не какво можем да си позволим, а какво искаме да си позволим - дали хората да оцелеят, или да поискаме още Ф-16”, каза и Ваня Григорова от КТ “Подкрепа”.

“Пари има! Въпрос на политически консенсус е дали ще ги дадем за пенсии, за заплати, или за изтребители. Приоритетите на хората не са изтребители!”, категоричен бе Костов.

Заради ниско заплащане се наблюдава текучество на хора от определени сектори, казват още синдикатите. От януари до октомври 31% от служителите в Националния статистически институт са напуснали работното си място.

“Има държавни служители, които получават 730 лева брутна заплата”, каза Григорова, като даде за пример Агенцията по “Кадастъра”, на които са нужни 2 млн. лв. от бюджета за увеличение на заплатите. “Това са жълти стотинки на фона на един държавен бюджет”, категорична бе Григорова.

Днес синдикатите организират протестно автошествие.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    16 6 Отговор
    Два безполезни бобъра,които не са свършили за 5ст.работа,а само придумват за увеличаване на мин.работна заплата,от която ще се облагоденстват както винаги държавните калинки!!!
  • 2 А бе, да ви ....

    16 4 Отговор
    Пари за вашите заплати има. И не знам откъде? А заплатите на хората никой не ги дава от някакъв чувал, а са кой колкото си договори и изкара. Гати хрантутняците...
  • 3 Ивайло

    18 0 Отговор
    Здравейте, в железницата в Пловдив, има един синдикален мишок Петър Въртигов, завъшил с 3 гимназия в Пазарджик. Този човек е неграмотен, и той забележете ще има искания, той е функционално неграмотен. Има и компютър, но не го ползва, понеже не знае как! Срам ме е , че и ТОЙ е синдикален, СРАМ!!!

    Коментиран от #5, #14

  • 4 Хартиена коалиция

    11 1 Отговор
    Да, ама от ГЕРБ пак се настървиха да крадат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 абее

    5 7 Отговор
    синдикатите не разбраха ли че няма бюджет? сегашния след като е удължен, парите са разчетени и няма повече, няма бе. Да влизат с политически изказвания от сорта на за ф16 има за заплати няма не им влиза в работата и понеже става въпрос за национална сигурност, подобни реплики би трябвало да се санкционират с "мъмрене" ..
  • 7 Ето бе

    5 3 Отговор
    Циганката пак се появи.
  • 8 Розали

    11 1 Отговор
    Пари има, само,че парите се управляват от некадърници. А синдикалните търтей са най-големите простаци. Сега се сетиха да вдигат бунт, мишоци.
  • 9 Внос / Износ

    9 2 Отговор
    Този процес на теглене на заеми и раздаване на пари в не производствената сфера трябва да спре! Така само се помпи инфлацията. Нужно е да се подпомага бизнеса, който създава принадена стойност и чак след това , ако има пари ще се дава на чиновниците. Пари се изкарват с увеличаване на производство и производителността на труда.
  • 10 ДОБРЕ, БРАВО

    0 1 Отговор
    ДОБРЕ, БРАВО
  • 11 Перо

    12 1 Отговор
    До сега не съм чул синдикатите да са направили нещо за подобряването на икономическата дейност,довела до увеличение на доходите,осигуряващи по-високо възнаграждение! Само искат повече пари от небето! Работодателят за тях е факир и господ! Може да имат такива искания само от мутренските фирми,но знаят какъв ще е отговора и са обхванали да смучат само държавните предприятия!
  • 12 Чекмеджан ефенди

    5 0 Отговор
    Пари винаги е имало, но 30 години бяхме свикнали да се раздават на фирмите. На хората никой не дава.
  • 13 БСТ

    4 4 Отговор
    Четейки коментарите ми става ясно , че коментиращите нямат нужда от повече финанси. Все пак има хора които се нуждаят от по добро заплащане !
  • 14 Павлов

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Много си е хубаво момчето/Въртигов/, само дето е малко глуповат. Всеки ден пали свещи, инспекцията по труда да не му дойде на гости, че последния път доста злоупотреби лъснаха с едни болнични.
  • 15 £€¥√

    9 0 Отговор
    Пари за вдигане на заплатите има!
    Но за депутатите и държавните служители,не за народа!!!
  • 16 голяма заплата - голяма инфлация

    4 0 Отговор
    печатайте пари на килограм, после джоджана ще стане 200 лв. Тия политикани не знаят как се изкарва един лев с труд
  • 17 Ради

    3 0 Отговор
    По телевизията дават изказване на жена работеща за 1000 лв. в БНРадио.Били и малко парите.Ми търси си другаде работа.Петдесет процента съкращение на персонала на БНР и ето пари за по - високи заплати.
  • 18 Определение за ,,Синдикалист"!

    2 0 Отговор
    ,,Некадърен човек,не ставащ да си изкарва хляба чрез труд и почтен начин!"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове