Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 11:11 2 012 57

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за оградата по границата с Турция

  • валери симеонов-
  • убит-
  • полицай-
  • ограда-
  • граница

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за оградата по границата с Турция - 1

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост по отношение на оградата по границата с Турция.

В "Денят започва с Георги Любенов" Симеонов заяви, че зад критиките срещу съоръжението се крие опит за прикриване на престъпление по служба, а именно - безстопанственост и неизпълнение на задълженията по поддръжка на преградата. Според лидерът на НФБС отговорност за състоянието на съоръжението носят президентът Румен Радев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Не мога да търпя хора, които не са стъпили там, някакви палячовци, да говорят, че това било плет или стобор и то с политически цели. Ами извинявайте, ама с това съоръжение България трябва да се гордее. Това е постижение, което ми е коствало години и много нерви. България трябва да се гордее с оградата и да я поддържа, защото външни лидери идваха и се възхищаваха и цъкаха с език каква стабилна преграда имаме срещу потенциалната мигрантска вълна", заяви Симеонов.

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    84 5 Отговор
    Затвор за Далавери Симеонов!
  • 2 Нагъл

    63 4 Отговор
    червен църньо !
  • 3 Дядо ви Курти от село Пиперково

    75 4 Отговор
    Тоя боклук заедно с Тиквата, задължително трябва да лежи в затвора,до края на жалкия си крадлив живот....

    Коментиран от #39

  • 4 Опоскал се е

    62 5 Отговор
    Няма делаверка за Валерка. Тулупа не е на власт. Валерка е гладен каото вълк на политическото поле януари месец.
  • 5 Не говоря

    8 59 Отговор
    От симпатии към валери но в случая е прав

    Коментиран от #25

  • 6 Хааа

    62 5 Отговор
    Какъв нагляр 🤣
  • 7 ТаУмВзе

    52 4 Отговор
    Валерко оградката гепия ли? И тоя не е в Панделата ей.
  • 8 Българин

    60 5 Отговор
    Валерка ена ревизиика да ти направат за тая ограда и заминаваш в кауша
  • 9 Коко

    53 6 Отговор
    Тоя къв долен мръсен крадец е....
  • 10 Лост

    36 4 Отговор
    То и Тръмп спря тяхната ограда като видя каква са направили в България.
  • 11 Пламен

    37 6 Отговор
    Толупа и шайката му,от тая ограда гепиха минимум 200милиона лева...
  • 12 Наблюдател

    32 3 Отговор
    Ако е вярно това което казва симеонов нашите граничари трябва да патрулират от външната страна на оградата а не от вътрешната защото на практика тези стотици метри на фактически са подарени на турция

    Коментиран от #37

  • 13 Дядо Ставри

    48 4 Отговор
    Далавери Симеонов го познавам от 30години...В главата му са,само схеми ,кражби и цепии...Прекрива се като,патриот,а всъщност е един дърт бандит...
  • 14 комунист

    30 5 Отговор
    комунист до комунист и така повече от 30 години,и няма нито един осъден, защото комунист не осъжда комунист
  • 15 Странно

    33 2 Отговор
    защо прокуратурата все още не се е заела с тоя господин за тази прословута ограда, която излиза по 1000 (ХИЛЯДА) лева метъра! Сега се заканва да съди някого за безстопанственост! Да се смееш ли да плачеш ли? Още на първата година след "построяването" ѝ, когато Йончева показа едни крайно неприятни за господина снимки, този се разбесня, закани се да я дава на съд и на всичкото отгоре успя да "засекрети" всяка информация за тая ограда, която са основание хората наричат плет! Нищо не пази това чудо! Ония я прескачат със затворени очи, че даже има и клип как минават с микробус...! Какво да говорим повече?

    Коментиран от #32

  • 16 12340

    16 1 Отговор
    тоЪ, с един келпеден и 2 тона тел--да върви да си ремонтира
    творението !
  • 17 Перо

    17 2 Отговор
    А как да се използва българската територия зад оградата,когато вече не съществува покриването на нарушението от бързо пресичане на участъка от тревожна група! Не съществува електронна сигнализация! Сега гранична полиция се разхожда около оградата и единственото им задължение е да изпълняват функцията на разводач,ако някой мигрант се предаде,да го закарат до мигрантския лагер,ако не го оберат и пуснат по живо,по здраво!
  • 18 Любопитен

    26 1 Отговор
    Тогава защо няма автоматично следящи картечници които да покриват периметъра от границата до плета? И щом толкова умно сте го измислили с няколкостотин метра, защо не сте застреляли онези дето носят стълбите за да минават емигрантите! Освен това се оказва че още преди да минат плета, емигрантите вече са ни гости? Демпуста сопа за всички вас! Горделивци на плета!
  • 19 ГОРСКИ

    29 2 Отговор
    По 35 лева плюс храната това се плащаше на работниците, а милионите отиваха във чекмеджетата !!!!!
  • 20 Явно в БГ

    27 1 Отговор
    виновни няма, всички са невинни. Крадеца вика дръжте крадеца. Няма и корупция. Всичко в управлението на държавата смърди. Валерката не е крал, а си е взел това, което тъпия народ му е дал.
  • 21 6543123

    29 1 Отговор
    Буклук мръсен
  • 22 Е да де,

    2 7 Отговор
    според запознати и незапознати зад оградата била Турция,а всъщност си е българска територия.На 8.11 имаше статия от Младен Маринов за нехайното отношение към съоръжението и слен малце двама с китари за психично болни завардили на пусия отвор,пробит в оградата(дали са имали уред за нощно виждане?защо не?след,като офункват джобовете на преминаващи мигранти,свалят им ценности,тогава защо да нямат и уред за нощно гледане.А останалият жив след престрелката не е имал такъв уред Даже и аромат Калашников е имал да ги подпука в посока на идешата стрелба.Значи загриженият М.Маринов е бил прав.

    Коментиран от #24

  • 23 НАГЛИЯ КАБЕЛДЖИЯ

    23 2 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Я ЛЕЖИ ТАЯ ОГРАДА , АМА НАЛИ ПРАВИХА "ДЕЛЧО" С ТИКВЕТО ,ПА ИМА И КАСКЕТ КОЙТО ГИ ПАЗИ ТА СЕГА И СЕ ПЕРЧИ !!!
  • 24 Грешка

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Е да де,":

    Китапи за психоболни.2.не в имал автомат...
  • 25 Ха ха

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не говоря":

    За какво е прав?Че оградата е вътре на по стотина метра? Река Резовска вече в Турция ли е?Значи от другата страна на оградата се лензат на граничарите ни и то от Българска територия и те само гледат.А ако гръмнат някой на два метра от оградата бутаме ли я за да приберем трупа или Турция там си се разпорежда ?

    Коментиран от #34, #38

  • 26 Тома

    16 2 Отговор
    Честен човек.Иска сам да влезе в затвора
  • 27 Българка

    14 1 Отговор
    Въпросната преграда още изначално е в незаконно съответствие. Изграждането й дори при условията на форсмажор е трябвало да бъде контролирано и осъществявано от МО , МРРБ, а не от областни управи и техните администрации. За тази ограда няма одобрения по закона за строителство и то от национална сигурност, няма експертност при изграждането, че дори и несъгласувания проект не е изпълнен както трябва, а видоизменен така, че сега този плет да е в окаяно състояние. Така че е нормално да се разследват причините, както първоначалното изпълнение, а не да се тича след вятъра за поддръжка на нещо толкова изначално пошло
  • 28 Всички говорят

    13 0 Отговор
    истината и знаят какви са проблемите на държавата докато не вземат властта. После гледай как се краде юнашки. Ритат се майки и се рекетира бизнеса и хората. Ал Капоне си е бил дебютант в сравнение с корумпираната хунта. След това се връщат на политическата сцена и казват - аз не бях там и не помня. Този Валерчо е свършил парите и е огладнял като вълк. Трябва пак да краде, че пари си трябват.

    Коментиран от #45

  • 29 А се чува

    5 0 Отговор
    Че гърците с по-малко пари,направили по-ефикасно съоръжение,но ежедневно и еженощно пазят.Пазат и при многохилядни атаки.Знайно е,че в Турция е безработно и тия бежанци искат да напуснат.Знайно е,че стотици хиляди сирийци турските власти ги депортират в Сирия в завзетите територии.Това може би е пресилено с оглед да не се обезлюдяват големи територии от планетата.С други думи нашите трябва да се получат от гръцкия опит.
  • 30 тиква

    15 1 Отговор
    Затвор за този дявол и шкембе войвода. Опоскаха България тотално.
  • 31 За един приятел питам

    7 0 Отговор
    Тия дето правят помпите (онва дето лъжат хората с него) на таксиметровите коли как се наричат?
  • 32 Одит,съд и затвор

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Странно":

    Значи истина било.Тогава затвор и конфискация на имущество и сметки в банката.
  • 33 Майките

    11 1 Отговор
    Валери позор оставка и затвор.
  • 34 Перо

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха":

    Разделителната линия на границата е граничната пирамида,а не оградата! Оградата е на българска територия и има разстояние /БГ територия/,между оградата и пирамидата! Всички престъпници от външната страна на оградата са на българска територия и под българска юрисдикция! Джендърията от ръководството на гранична полиция е за разстрел,заради пълна некадърност,престъпления по служба и корупция!
  • 35 Гост

    9 0 Отговор
    Тоя нагъл далавераджия, уж, искаше "много загрижено" да ме избави от хазартната зависимост, както и всички зависими българи, а в момента всеки ден никне нов сайт за комар, а рекламите по телевизията са 90% от общите реклами! Страшен Бо"клук!!!!
  • 36 ууу

    9 0 Отговор
    НАЛИ ТОЙ ОТГОВАРЯШЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТАЗИ ОГРАДА НА ГРАНИЦАТА ?????
  • 37 Бивш граничар

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Така беше в едно друго време, когато граничарите бяха въоръжени с автомати и с петдесет бойни патрона! А същото време се даваха наряди и на самата граница а не отвън на съоръжението!
  • 38 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха":

    Не може да се назначават полицаи-фигуранти в МВР,само за заплата,без дясна страна на фиша за удръжки,плащане на осигуровки от държавата,ранно пенсиониране с максимална пенсия, 20 брутни заплати при пенсиониране,безплатни дрехи,влияние,бенефити за почивки,банкови улеснения. От другата страна на монетата са липса на образование и възпитание,чувство за отговорност и чест,подготовка,криминално мислене,корупция,непознаване на задълженията,сътрудничество с криминални елементи и т.н. С една група данъкоплатеца не плаща за защита,а плаща за паразити на обществото и финансово бреме!
  • 39 ГЕРБЕР

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо ви Курти от село Пиперково":

    ТОЯ ТАКА НАРЕЧЕН БОКЛУК ЗАЕДНО С БОЙКО НАПРАВИХА МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ ГОСПОДИНЕ.
    ГЕРБ ЗА ВИНАГИ

    Коментиран от #44, #51

  • 40 Колко милиона

    8 0 Отговор
    смъкна от тая ограда за кокошарник?
  • 41 Борислав

    5 0 Отговор
    С тази бутафорна оградка и черешите не можеш да си опазиш. А за цената на метър да не говорим./
  • 42 боко

    7 0 Отговор
    Валери нещо се разтревожи крадецо тя се вижда тъп--- даже въведохте откритите листове да не ходи Елена Йончева и да снима,а ти крадецо колко полицаи ти плащаха когато биваха настанявани в хотела Кривият рог и в гр. Златоград хотела
  • 43 възмутен

    8 0 Отговор
    Този наглец до кога ще налее свободно. Ще сезира прокуратурата за собствената си далавера с оградата. Белезници за виновниците, оградата да не изпълнява предназначението си да възпира нарушители.
  • 44 Пламен

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "ГЕРБЕР":

    Защо не е в парламента тогава този индивид?
    Май никой не му вярва...Шкембе войводата къде е?
    И него го няма, абсолютен крадец....
  • 45 Исторически парк

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Всички говорят":

    Сега е ред да дадем и на копейката малко да си вземе. От първия път още успя палат да си вдигне ( а повечето българи цял живот се трепим да работим, даже боксониера не можем да си купим),оправно е момчето,ще задмине създателите си
  • 46 Ули мали

    5 0 Отговор
    Крадецът вика: "Дръжте крадеца"!
  • 47 Бамбука

    5 0 Отговор
    Този нямаше ли са си слага релсата и да се дамбурне в морето ? Шубето е голям страх !
  • 48 Бибитко

    4 0 Отговор
    Ако има нов главен прокурор, а не калинка на Бойко Борисов, този рядко добре невъзпитан екземпляр Валерката Кабелчето от Бургас щеше да отговаря за тази бутафорна ограда, която лесно можеш да срежеш с ножица и да преминеш, където си поискаш и в която бяха налети милиони левове. Лошото качество, заради икономисани материали и присвоени пари е запазената марка на ГЕРБ ИПОН, а въпросният "пишман-патриот" Симеонов е върл поддържник на цар Кратуна от Банкя.
  • 49 ВАЛЕРИ БАЛЕВСКИ-ВИНКЕЛА ЛЪЖЕ!

    5 1 Отговор
    Лесно може да се види на снимките че оградата е построена непосредствено до граничната бразда.
  • 50 Страх и памперс

    7 0 Отговор
    М.а.м . ..и ц.а.т.а ти наг ла.
  • 51 Направиха си милионите и милиардите върх

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "ГЕРБЕР":

    гърба на хората. Те това направиха. А лизачи много има, които ще гласуват за тях, за да им подхвърлят огризките от лъвският пай. Ха, ха!
  • 52 Пеперуда

    3 0 Отговор
    Е няма такъв цинизъм като на тоя!
  • 53 123456

    2 0 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца !
  • 54 веселяк

    2 0 Отговор
    Валеркаааа ам ,че те мигриращите още след построяването на твоята ограда взеха да минават през нея, като диви прасета и да я прескачат, като кенгура! Моое ли да се правиш на такъв наглец!
  • 55 КРАДЕЦА ,ВИКА ЕТО ГО КРАДЕЦА !

    2 0 Отговор
    ГОЛЬЕМ БОКЛУК БЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙ БРЕЙЙЙЙ !
  • 56 преса

    1 0 Отговор
    По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България
    да питам тогава защо ако е така наши охранители не минават от другата трана оградата и да ги ловят орките
  • 57 митничар

    1 0 Отговор
    Къдее са паритеее къде е Мата Хари бе буклук
    ЗАТВООООООООР!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове