Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 07:35 2 007 57

Христо Иванов: Намираме се на ръба на много бездни

  • христо иванов-
  • война-
  • украйна-
  • ракета-
  • полша

Ако не помогнем на украинците да отблъснат агресията, тя ще ескалира и ще продължи да се отразява на живота на всички ни. Служебното правителство трябва да предостави оръжие

Христо Иванов: Намираме се на ръба на много бездни  - 1

Започнатата от Владимир Путин пълномащабна война срещу Украйна изправи България и света на ръба на много бездни. Това заяви лидерът на “Демократична България” Христо Иванов в ефира на TV1 на въпрос за случилото се в Полша.

“Чиято и да е ракетата, убила двама цивилни, тя едва ли е изстреляна целенасочено срещу Полша. На фона на този трагичен инцидент обаче милиони хора в Украйна са подложени на варварски обстрел. Такова нещо не се е случвало в Европа от Втората световна война насам”, заяви още Иванов.

Според него светът безвъзвратно се е променил, а рисковете и отговорностите са се разраснали както за колективните съюзи, така и за националната сигурност на България и отделните ни институции.

“Хората, в чийто двор е паднала тази ракета, вероятно са си мислели, че са на сигурно място и продължават да живеят като европейци в златните времена на Европейския съюз, но ето, че им се случи това”, каза Иванов и добави, че тази война може да се отрази по различни начини на всеки един от нас във всеки един момент.

Лидерът на ДБ отново подчерта колко е важно България да стегне институциите и отбраната си, както и да помогне на Украйна и на съюзите, към които принадлежим. Христо Иванов отправи призив към служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, да задейства парламентарното решение, предоставяйки военна помощ на Украйна.

“Ако не помогнем на украинците да отблъснат агресията, тя ще ескалира и ще продължи да се отразява на живота на всички ни. Служебното правителство трябва да предостави оръжие така, както реши парламентът, и да предостави различни възможности за модернизация на българската армия”, добави Иванов.

Според него мантрата, че България се въвлича във война е абсолютно безотговорна и прикрива нечии надежди за бърз руски военен триумф. Ако нещо вкарва България във война, за Иванов това са престъпните действия на Путин, насочени срещу международния ред, на който се основава нашата сигурност.

“Ако руснаците победят, ще живеем в свят на огромна и постоянна несигурност”, заключи Иванов.

Председателят на парламентарната група на ДБ изтъкна, че управление без формацията му и ПП при евентуален трети мандат на “Български възход” би могло да бъде изключително рисково за страната. “Спомнете си кабинета “Беров”. Това управление ще бъде буквално същото. Тогава мандатът беше на ДПС, а сега ДПС ще участва в такава конфигурация. Аз съм сигурен, че тя се опита по всякакъв начин да се лансира като управление на Кенеди, но съдържанието ще доста притеснително”, каза още Иванов.

Другият възможен сценарий за правителство на малцинството с втория мандат на ПП, подкрепен от ДБ, би бил труден за реализация. Въпреки това, Иванов смята, че бившите им коалиционни партньори следва предложат формула за управление. Ключов приоритет и централна евроатлантическа ценност за обединението, съпредседателствано от Иванов, остава върховенството на правото. На провелата се по-рано среща днес между представители на ДБ и ГЕРБ партията на Бойко Борисов не е дала отговори на въпроси за дълбока реформа на прокуратурата, за ефективна борба с корупцията и прочистване на политическата среда.

В хода на дискусията от “Демократична България” за пореден път са заявили, че няма да подкрепят първия мандат за управление на ГЕРБ. В заключение Иванов подчерта задоволството си от поставената цел за общо явяване между ДБ, ПП и различни локални формации на местните избори догодина.

“Само си представете една България, в която София и други големи градове имат променено местно самоуправление. Имат не просто друг кмет, а друго мнозинство, друга философия. Това би била друга страна”, завърши изложението си Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    51 7 Отговор
    Според Ристо гербаджията
  • 2 И като

    56 6 Отговор
    се хванете с гербавите за ръце , заедно ли ще скачат в бездната ? Само пощадете изстрадалата и разграбена България и нейния народ !
  • 3 Последния Софиянец

    65 9 Отговор
    Ицо взимай автомата ,събери си файтона привърженици и заминавайте за Херсон да помагате.Пък дано взривят язовир Каховка да се отървем.
  • 4 Някой

    55 14 Отговор
    Ице, войната я започваха твоите ментори. В случая Русия просто брани своето, което някой с лека ръка раздава. Но... Във всяка нация има продажници, които са готови да продават държавата си срещу прилично заплащане. Само помни: "Бог забавя, но не забравя."
  • 5 Генчо

    56 12 Отговор
    Ристю много си прост!
  • 6 Гост

    46 8 Отговор
    Благодарим Бойкикиев,на вас и ОПГто ПП,но ще дойде време и ще си платите.
  • 7 Мдаа

    37 12 Отговор
    Реално това което се случва е ГЕРБ-ДПС-БСП узаконява фалшификацията за следващите избори, с това отнемат правата на всички Българи !
    Ще има пак броене на хартийки в тъмните стаички и подправени протоколи, честито на всички
  • 8 Инкогнито

    53 6 Отговор
    Колаборациониста Христо Иванов който е на пряка издръжка от Америка за България. ЦРУ го храни и е лоялен на чорбаджиите си, а, не на държавата !
  • 9 Хоризонт

    54 8 Отговор
    Къде беше от 2014 до 2022. Тогава не рева нали? Помогнахте ли на хората там. НЕ. Колко пъти ги предопреди. Мински споразомения??? Войната била незаконна, а Косово законно ли е? Продажник.
  • 10 Този талибан

    45 4 Отговор
    Който виждам на снимката може да бъде оборен дума по дума изречение по изречение защото нищо от това което казва не е точно така и го усуква усуква по килифаревски но не си заслужава човек да си губи времето с него знаят го кой е какъв е и с какъв произход е и какво иска да постигне пфу
  • 11 Тези бездни ги създадохте вие, краварски

    48 7 Отговор
    подлоги!? Сега още ровят, не искат да сме на ръба, а искат България да падне в бездната, така им нареждат от САЩ, затова ни прибират парите за оръжие, но ни оставят по бели гащи. Ако им поискат от САЩ, тези подлоги ще унищожат България за кратко време, затова не трябва да ги виждаме повече в парламента.
  • 12 0000

    18 3 Отговор
    Аааааааа ,ъъъъъъъ,ааааааааа ,оооооооо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ристе , ристе

    39 6 Отговор
    Нюнюрко , грантаджия , жалко , нищожно субектче .
  • 15 Хисторик

    44 8 Отговор
    Милиони хора бяха обстрелвани варварски и 1999г от НАТО в Европа! Мн го му е къса паметта. 18 000 цивилни си загубиха живота в Сърбия и милиони в Европа страдат от окологични заболявания в следствие на
    краварските ракети с обеднен уран изстреляни по Сърбия.

    Коментиран от #30

  • 16 1001

    40 7 Отговор
    На тоз майка му е рускиня, а той иска оръжие да дава да убиват братчедите му. Добре го хранят.

    Коментиран от #19

  • 17 Вижте сега,

    40 9 Отговор
    Христо Иванов и другите атлантици като него са основната причина България да се намира на ръба на много бездни. Ако Колективният Запад и НАТО не се "зъбеха" и демонизираха Русия години наред в името на Световната Хегемония и Колониалният Глобализъм, войната в Украйна нямаше да се случи. А дори когато се случи, ако изброените не си поставиха за цел да "смачкат" Русия, Светът съвсем нямаше да е изправен пред много бездни. Стремежът на атлантическите ястреби да управляват света и да налагат безапелационно волята си е и ще бъде основната причина за всички бедствия на 21 век
  • 18 Бай Лисан

    35 7 Отговор
    Лично съм го виждал преди едни избори как обикаляха като цветарки със. Стефан Тафров и Радан Кънев. Кажи ми кои са ти приятелите, да ти кажа какъв си...
    Между другото, във 100 хиляден град събраха 20 човека, като 10 бяха доведени от роднини...
    Маджо бадева си троши парите....
  • 19 Путин

    33 5 Отговор

    До коментар #16 от "1001":

    Еничарите са най злобни и опасни.Време разделно.Турците имаха милост, еничарите не.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Боруна Лом

    29 5 Отговор
    ЗАМИНАВАЙ НА ФРОНТА И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ! С НАШИТЕ БЕДСТВАЩИ ХОРА ГИНАТ
  • 22 горски

    31 7 Отговор
    Ей такива управници нашенски и брюкселски,ни докараха до положението да искаме руснаците да победят в тази война.Не защото им симпатизираме,а защото ще има алтернатива,с която света ще трябва да се съобразява.Когато я имаше стената,имаше там надежда някаква.Сега всички са удушени от тежката завивка на американската върхушка...
  • 23 Нов евроатлантик

    18 4 Отговор
    Да скочим дружно у бездната !

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хр Иванов Неутралитет казва Народа!!

    26 7 Отговор
    Никакво Оръжие за Украйна Неутралитет иска Народа!! А ти Иванов си Идиот!! Украинска(американска) ракета убива Поляците!! И министъра на отбраната на САЩ го каза няколко пъти!! Само ти Идиот се правиш на не разбрал!!

    Коментиран от #37

  • 26 пешо

    20 6 Отговор
    бездните идват от твоите господари краварите
  • 27 САЩ са заплаха за света

    22 5 Отговор
    САЩ предизвикаха и подклаждат конфликта - от регионален го направиха международен, за да унищожат всячески Русия. Няма друга страна, предизвикала и водила десетки войни далеч от територията си с десетки милиони жертви, без да се съобразява с интересите на другите! Неслучайно е наричана Империята на лъжата и злото! И в този конфликт са важни само техните интереси без оглед на страданията, които причини. Американският неоколониализъм е вреден за света.
  • 28 нннн

    23 5 Отговор
    Никога вече copocоиди в Народното събрание! Мислете като гласувате!
  • 29 Виж сега

    20 3 Отговор

    До коментар #23 от "Нов евроатлантик":

    Тоя ако иска да скача дайте му въшкарника и една пушка и да ходи в окопа. Ама тоя няма да може да влезне че добре се е наял.
  • 30 ами

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хисторик":

    да добавя и американската ракета дето падна в горна баня
  • 31 никой

    20 4 Отговор
    Ако ДБ ,,пропадне" в някоя ,,бездна" , държавата ще стане малко по-добро място за живеене.
  • 32 Име

    21 4 Отговор
    Този човек като го чуя да говори за Украйна и искам да му плесна един зад врата с въпроса как евреин защитава нацисти!? Как бе Ице? Срам от Бога и от историята нямаш ли?
  • 33 Гост

    12 4 Отговор
    Еквилибрстче, ти си виновен. Преди година вкара държавата в спирала от избори.
  • 34 Красимир Петров

    15 2 Отговор
    Рядко антипатичен индивид
  • 35 ЛиБеРаст

    11 2 Отговор
    Чеп за зеле не става от сороската подлога! Ляволиберастка секта!
  • 36 едибтр

    9 3 Отговор
    Гаргамел, с този големия нос, освен да лъжеш друго можеш ли да правиш? Това че си се продал на мустафата е ясно, но какво ще си купиш, продажнико? Кои запали войната бре Ристьо? Майдана кои го направи и инсталира бандера фашистите във укрия? Кои ги стимулираше да избиват жени и деца от 2014 г. та до днес? Минските споразумения кои си затваряше очите че не се изпълняват? Ристьо ти си срам и позор за България и много се надяваме някои ден да отговаряш за това че си продажник и предател, шпионин на кравария.
  • 37 нннн

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хр Иванов Неутралитет казва Народа!!":

    Прав си! Народът иска неутралитет, но същият народ е вкарал Христо Иванов в Парламента и той сега ръси мозък отвисоко...
  • 38 Иван Асен

    2 11 Отговор
    Христо, ти от Чорапа Радав ли чакаш да прати оръжия...? Не махнахте този смешен президент, а сага ще му сърбате попарата ! България се насочка умело от Кремъл към президентска република и упадък на политическите партии. Честито !

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 сирене

    11 2 Отговор
    Ицето е готов да бутне България от ръба на всяка бездна в името на собствената си дебелина! Всички от ДБ са продажници!
  • 41 глупавото еврейче

    4 0 Отговор
    войната е измислена от нас пинокиовците преди хиляди години и сега отмъщаваме на римляните и техните наследници за робството - бъркаме но джобовете на всеки землянин от 7 те континента и само това ние сме ви създали не само парите / нашите предци финикиците / ние ви бъркаме и в подсъзнанието - създадохме ви религията създадохме ви опонента на вашата религия исляма (разделяй и ....) дори всички национални герои от цял свят са наши хора левски гарибалди лайош кошут марат робеспиер кромуел вашингон ататюрк ленин
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хахахахха

    8 1 Отговор
    Това не е ли чичо Христо който протестираше пред палатите на Ахмет Доган.Същия Ахмет който беше защитаван яростно от майката на чичо Христо на един митинг.Това не е ли чичо Ицо чийто партия взима пари от фондация Америка за България.Чичо Ицо сега ламти да дадем помощ военна на Украйна под предтекст че така е правилно така е човешко,а под това се крие възможност за превоуръжаване на държавата и много комисионни взети точно от тях текущото правителство.Всичко е за едни пари.Този чичо Ицо е по брутален и безскрупулен дори от Иван Костов.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Габи

    5 0 Отговор
    Пинокио е пич, ама като пика клека!
  • 47 Дъ норт феис

    7 1 Отговор
    Ристюууу мекере со!
  • 48 един от многото

    4 1 Отговор
    Ристе , ми направете крачка , напред!
  • 49 Иванов

    5 1 Отговор
    Прав е Христо Иванов! Най-голямата бездна пред него е да не влязат в следващ Парламент и да останат без финансирането от олигархът Иво Прокопиев!
  • 50 Кирил

    1 1 Отговор
    Първи ще паднеш в някоя :)
  • 51 Биби

    4 1 Отговор
    доста е смешно Христо Иванив да говори за морал, правила, благополучие на страната, та т ой работи срещу всичко това в последните години
  • 52 Изменник

    3 1 Отговор
    Се появи, повтаря едно и също. Бълга рия не го интересува, той за това във парламента не сиди, а стои от страни, такива хора не нужни на България.
  • 53 Украинка

    3 1 Отговор
    Този изменник много нещо защитава Украйна, те набират доброволци, защо не замине?
  • 54 Калин

    4 1 Отговор
    Именно заради това хора като този им време да се пенсионират, тъй като са тотално безполезни за страната.
  • 55 Велина

    1 0 Отговор
    Христо Иванов е един послушко, които защитава интересите на американците.
  • 56 Боби

    0 1 Отговор
    Скачай смело Ицо!
  • 57 Живка

    1 0 Отговор
    Иванов е влязъл в ролята на някакво плашило. Всеки ден обяснява от телевизора как всичко е много зле и ще става все по – зле ако им се даде властта на тях. Подобно поведение показва колко слаб политик е и как се опитва да спечели избиратели с всяване на страх и манипулации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове