Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 21:35 1 059 4

Иван Шишков: Днес подписах заданието за проектиране на националната детска болница

  • иван шишков-
  • проектиране-
  • подпис-
  • национална детска болница

Според министър Шишков, до няколко месеца ще бъде готов подробния устройствен план за обекта, а Министерството на здравеопазването разработва задание за инвестиционен проект

Иван Шишков: Днес подписах заданието за проектиране на националната детска болница - 1
Снимка: БНТ

Днес подписах заданието за проектиране на национална детска болница, с което стартираме цялостният процес по нейното изграждане. Така реално, заедно с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, областния управител на София- град Митко Михайлов и кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов дадохме старт на процеса по изграждане на лечебното заведение. Това каза в „Още от деня“ на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той обясни, че е разработен ясен график, в който са разписани останалите дейности. Според министър Шишков, до няколко месеца ще бъде готов подробния устройствен план за обекта, а Министерството на здравеопазването разработва задание за инвестиционен проект. „Строителството ще може да започне с одобряването на плана и проекта. Това, което беше силно забавено във времето и не беше свършено от предишните кабинети, го форсираме. Надявам се следващият редовен кабинет да построи детската болница. Работим успоредно всички министри, заедно“, коментира арх. Шишков.

„Тунел под Шипка ще има, строителството ще се реализира през настоящия програмен период“. Така министър Шишков отговори на въпрос на водещата за бъдещето на обекта. Според регионалния министър съоръжението е част от строителния хаос в държавата. „От него няма да има голям смисъл, защото обходният път на Габрово е изграден с две ленти, по една за посока, тунелът също е с две ленти. Те просто няма да могат да поемат целия трафик от Дунав мост към Гърция и Турция, т.е. ефектът ще е минимален. Дали сме много пари за минимален ефект, а това е равно на строителен хаос“, категоричен бе регионалният министър и опроверга появилите се твърдения, че е спрял изграждането му.

"Амбицията ми е да говоря за всичко, което не е свършено. Да се проектира всичко, което не е било проектирано, така че в следващите редовни кабинети буквално да нямат избор и да разберат, че трябва да завършат проектирането и строителството на всички инфраструктурни обекти", добави още той. По думите на арх. Шишков, настоящото служебно правителство е първото, което е поставило въпроса за липсващите връзки по оста север-юг и е предприело действия за изграждането им. „Ние обявихме магистралата Русе- Велико Търново за обект от национално значение, одобрих подробните устройствени планове за обхода на гр. Бяла и отсечката до Русе. За да има резултати и строежи, трябва да има проектиране и разрешителни. Т.е. ние дадохме хоризонт да може да се строи“, обясни арх. Шишков.

Арх. Иван Шишков коментира и друга тема - междусистемната газова връзка между България и Гърция, която все още не е завършена в цялост на 99%. „Първият и най-важен етап бе завършен и въведен в експлоатация, за да можем да получаваме газ. Остава още 2 етапа, които ще държим фирмата да завърши, за да имаме изцяло готов обект и най-накрая едно нещо да е цялостно готово“, категоричен беше арх. Шишков.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано не съм прав

    4 1 Отговор
    дано не стане като с павильона пред болницата
    отиде си детето мърцина
  • 2 не разбирам

    6 2 Отговор
    как човек разследван за престъпление по служба като гл. архитект на община е министър на регионалното министерство? Всичко вече е като виц.
  • 3 Джордже Балашевич

    3 6 Отговор
    Браво, Шишков!
    Ще останете в историята с нещо за българските деца и България! В България може да се случват нещата, но трябва да се работи професионално и да не се краде! Успех и късмет. Продължавайте в същия дух.
  • 4 йгкц

    1 2 Отговор
    Само, че да не забравяме на колко отдалечено място са избрали да я направят, големи проблеми с транспорта, без метро, далече от жп гара, няма да им е лесно на хората да стигат до там но може някакви подмолно интереси решават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол